charlottec 14.07.06, 15:47 kto tam skalada?ile %? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charlottec Re: kto na arabistyke uj? 14.07.06, 16:03 15 osob na jedno miejse a nikt sie nie odzywa?dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
leonidas1987 Re: kto na arabistyke uj? 14.07.06, 16:38 no ku.. terroryzmu sie uczyc chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: kto na arabistyke uj? IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 17:30 hmmm mam wrazenie ze leonidas powinien sie wybrac do jakiegos psychiatry, chociaz w tym stadium nie wiem czy mu ktos jeszcze pomoze. takich ludzi, ktorzy zyja stereotypami, powinno sie zaduszac jeszcze w kolysce. alez by swiat byłby wtedy piekny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: kto na arabistyke uj? IP: *.man.busko.pl 14.07.06, 17:31 a jednak masz terroryzm we krwi..:):) z ta kolyska.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: kto na arabistyke uj? IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 17:44 Owszem, kiedy słysze wypowiedzi takich ludzi jak leonidas, to zaczynam rozumiec terrorystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: kto na arabistyke uj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:46 to teraz kierunek na czasie.. trzn prace masz jak w anku ;) tylko praktyka zagraniczna moze byc smiertelna w skutkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: kto na arabistyke uj? IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 17:45 terrorystów, czytaj - terrorystow. nie - Arabow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kto na arabistyke uj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 19:29 polski 95 i 93 angielski 100 i 97 Odpowiedz Link Zgłoś
locca1 Re: kto na arabistyke uj? 18.07.06, 08:24 ja mam angol 98 i 73, polak 78 i 73...i balam sie skladac.ale ty z takimi wynikami to sie na bank dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: kto na arabistyke uj? IP: *.i24.pl 18.07.06, 12:28 Ja mam gorsze od was, a szkoda bo był to mój wymarzony kierunek :((((( <płacze> Powodzenia wam życze! Ja się chyba zapisze na UJ na płatne kursy arabskiego :D Szkoda że przyjmują tylko 15 osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasti Re: kto na arabistyke uj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:26 najgorsze jest to, że papiery składają tez osoby, które miały b. dobre wyniki matury, ale przedmiotem studiów nie interesują się za grosz. A później - nie daj Boże - się dostają i zgrzytają zębami, bo okazuje się, że nie są to studia łatwe i przyjemne jak im się wydawało i po roku rezygnują. A dla prawdziwych pasjonatów braknie przez nich miejsca:/ Osobiście czuję, że się nie dostanę, choć znam już podstawy języka, interesuję się od dłuższego czasu historią i religią arabską, a nawet socjologicznymi konsekwencjami migracji ludności arabskiej (taki mój konik). Znam trzy języki obce... i co z tego. mogę to sobie tutaj napisać, a arabistykę będzie studiował ktoś inny. Szkoda. Niki, rozumiem Cię doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: kto na arabistyke uj? IP: *.i24.pl 18.07.06, 17:40 A ja Ciebie. Języka arabskiego nie znam, ale historią i kulturą sie interesowałam od zawsze i dość dużo wiem. Moim zdaniem powinny być jakieś inne kryteria... Odpowiedz Link Zgłoś
ettelie Re: kto na arabistyke uj? 18.07.06, 22:53 Ja tam nie składam (chyba nie dałabym rady się nauczyć arabskiego, a szkoda bo ten język mi się podoba.. ehh żeby się to tak dało bez tych lat nauki...;), ale czytałam gdzieś, że zastrzegli sobie prawo do przeprowadzenia rozmowy z kandydatem, gdzie się właśnie trzeba wykazać znajomością kraju, więc wtedy macie większe szanse. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM*** Re: kto na arabistyke uj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:36 Jak już wywieszą listy to dajcie znać jaki był próg,ok? :)Ja nie składam,ale ciekawi mnie czy z takimi wynikami: polski 87/78 i ang 96/98 miałabym jakiekolwiek szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: kto na arabistyke uj? IP: *.i24.pl 20.07.06, 15:11 Mogłaś składać, moim zdaniem byś się dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM*** Re: kto na arabistyke uj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:17 Ja już studiuję coś innego:) Tak pytam z ciekawości, 2 kierunków teraz nie dam rady ciągnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella19 Re: kto na arabistyke uj? IP: *.interpc.pl 05.08.06, 23:56 I jak Wam poszlo,dostaliscie sie??Ja na UJ jestem dziewiata na rezerwie...Oby tyle osob zrezgynowalo,ja juz probuje na ten kierunek drugi rok z rzedu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasti Re: kto na arabistyke uj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:48 mnie się udało:) nawet mnie do Warszawy przyjęli, ale wolę UJ:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella19 Re: kto na arabistyke uj? IP: *.interpc.pl 10.09.06, 00:06 Rasti podaj swojego maila lub gg bo bedziemy razem studiowac:)Udalo mi sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: kto na arabistyke uj? 26.10.06, 23:11 wszystkich arabistów - obecnych i przyszłych zapraszam na forum "kraje arabskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kto na arabistyke uj? IP: 217.116.110.* 16.11.06, 21:28 Ja zamierzałam zdawać na arabistyke...ale po dzisiejszym angielskim zmieniam na podstawowy i arabistyke szlag trafił.... a tak o tym marzyłam ;-( Odpowiedz Link Zgłoś