Dodaj do ulubionych

ile zarabia stomatolog?

18.07.06, 15:11
jak w temacie

na etacie, prywatnie... ile mozna wyciagnac ;)) ???
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:12
      A co idziesz tam dla kasy? tzn na studia?
      Zal mi Ciebie.
      • kadaja Re: ile zarabia stomatolog? 18.07.06, 15:15
        nie, ja z powolania chce ludziom w zebach dlubac
        • aerial.dream Re: ile zarabia stomatolog? 18.07.06, 17:13
          hehe, dobra odpowiedź na głupie pytania. Tak trzymać! ;)
      • Gość: ilona Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:18
        Pieniadze tez sa wazne ale nie najwazniejsze,
        Stomatolog 2 lata po studiach zatrudniony w czyims prywatnym gabinecie w sredniej wielkosci miescie w PL dostaje na reke kolo 3 tys, czyli niecale 5 brutto.
        Niestety ile zarobi prywatnie tego nikt nie wie, bo to wolny zawod, mozesz pracowac 2 dni w tygodniu jak ci sie chce, ale wiadomo jak jest.
        Ponoc w stanach dobrze prosperujacy stomatolog wyciaga od 500 tys do bański zielonych rocznie ale tez wiadomo jak jest w polse :P 1/10 tego
    • Gość: . Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.net.euron.pl 18.07.06, 15:20
      zależy ile będziesz pracować, to jest fizycznie ciężkie zajęcie, więc nie da sie za dużo wyciągnąć chyba, że jesteś "robokopem", zawsze możesz jechać za granicę :)
    • Gość: nene Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:39
      ciekawi mnie czy w ogole jest ktos taki kto idzie na stome bo go to kreci ;).
      osobiscie znam 2 powody dla ktorych ludzie tam ida. 1. bo ich mama/tata jest
      dentysta 2. bo z tego jest kupa kasy (co w niektorych przypadkach wiaze sie z
      pktem 1.) :). 50 zl za 10 minutowy przeglad mojej buzi - tyle place za czysta
      profilaktyke bo zeby mam zdrowe. pozdrawiam ;).
      • Gość: . Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.czajen.pl 18.07.06, 15:44
        kreci go stomatologia;))
        • Gość: nene Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:47
          a jakbys to ujal inaczej? ;)
    • Gość: dziecko neostrady Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:02
      duzo....
    • Gość: ja Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:09
      na starzu 1000zł, prywatnie może nawet wyciągnąc 7 tysiaków w miesiąć, w angli
      około 15 tysiąców
    • Gość: krew Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.icpnet.pl 18.07.06, 17:11
      wiesz.. nosze aparat ortodontyczny i moge Ci powiedziec jak to jest z
      ortodonta. co miesiac za przykrecenie kilku srubek kasuje 100zl... prywatnie of
      kors. i tak kilka razy dziennie kilka razy w tygodniu.. ho ho. stomatolog
      pewnie tez cos kolo tego, tylko ma troche wiecej rapcy :)
      • Gość: darek Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:30
        zgoda, ale cos o tym wiem akurat i np. narzedzia do "przykrecenia srobki" w twoim aparacie kosztuje np. jedne specjalne kleszcze 8 tysiecy, materialy na twoj aparacik tez sa cholernie drogie i na apracie, ktry bedzie sprzedany tobie za 4 tys, zarobi z 1500 zeta bo czesc pojdzie na materialy czesc do Kaczorów, znaczy na podetki :P
        • Gość: krew Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.icpnet.pl 18.07.06, 17:33
          no dobra. to chcialabym zarobic 1500 od JEDNEJ osoby...
          • Gość: daker Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:38
            wcale nie jest tak fajnie jak sie wydaje,
            Nie ukrywam, ze kasa wazna i jest jednym z czynnikow ktory wplynal na to ze sie decyduje na ten a nie inny kierunek. Jednak najwazniejsze dla mnei jest to, ze masz nie normowany czas pracy, tylko od ciebie zalezy ile bedzisz pracowac. Masz po prostu sowj wlasny biznesik.
            Oczywiscie sa tez wady, duze koszty dzialalnosci i duza odpowiedzialnosc... no i trudne studia
            • Gość: krew Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.icpnet.pl 18.07.06, 17:46
              jest mnostwo keriunkow z nienormowanych czasem pracy.. zostan sobie nie wiem,
              jakims kulturoznawca albo krytykiem czy czyms takikm. bo nie wierze zeby
              grzebanie ludziom w buziach bylo az tak pasjonujace, zeby przedkladac to nad
              kase jaka sie za to dostaje.. a jesli tak, to dziwn zaineteresowania :)
              • Gość: a Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:45
        • Gość: seulange Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:01
          na pewno nie tylko 1500... ortodonci kasuja różnie- w zależności od miasta. Ja
          za moj aparat w prowincjonalnym miasteczku zaplacilam 2600 (za góree i dół
          oczywiscie), a za wizyte place 80zl. gdyby mial z 4000 zarobic tylko 1500 to
          2500 szloby na jakies 'inne' wydatki... w takim razie moj ortodonta na moim
          aparacie zarobilby tylko 100 zł:/
          • Gość: krew Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.icpnet.pl 18.07.06, 18:14
            znamienne jest tez to ze wszedzie ortodonci kasuja inaczej a ceny tych
            wszystkich narzdzi i wysokosc podatku chyba az tak bardzo sie nie rozni...
            • Gość: seulange Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:24
              dokladnie.. tak czy siak zarabiaja bardzo duzo...
            • Gość: darek Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:25
              a wynajecie budynku ?? pewnie sobie nie zdajesz sprawy ile kosztuje wynajem czy nawet kupno budynku w dobrej lokalizacji, z parkingiem,
              Kasa moze i jest, ale zeby zostac ortodonta to musisz sie dopchac do specjalzacji a z tego co wiem to rocznie mozna policzyc na palcach ludzi, ktorzy sie dostaja do tego. dalej kursy i szkolenia to jest dopiero ciezka kasa... a ktos kto chce byc na czasie z nowinkami musi w to inwestowac.

Pozatym nie rozumiem, dlaczego uwazasz, ze zawod jest taki nie interesujacy ?? moze wydaje ci sie ze bycie lekarzem jest takie spoko i w ogole ?? Uzeranie sie z ludzmi chorymi/starmi itd, czy chocby praca chirurga wiazaca sie z nieporownywalnie wieksza odpowiedzialnoscia...

Jest jedna zasada, na tym, czego ludzie nie chcą robic można duzo zarobic (moze za wyjatkiem smieciarza czy szambiarza) i dlatego lekarze i stomatolodzy w zachodniej europie musza duzo zarabiac, inaczej nie mial by kto grzebac w brudnych zebach, odbycie i innych nie przyjemnych miejsach.

• Gość: sheen Re: ile zarabia stomatolog? IP: 83.168.96.* 18.07.06, 19:14
                ostatni argument mi się bardzo spodobał:p ale nie przesadzajmy z ceną tego
                wynajmnu, przecież nie trzeba mieć gabinetu w Galaxy;) (to dla szczecinian).
              • Gość: krew Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.icpnet.pl 19.07.06, 07:29
                taa.. wynajecie budynku, szczegolnie jak ktos przyjmuje u siebie domu.. i nie
                wypowiadlam sie o zawdzoie chirurga czy lekarza, bo to naprawde jest trudny
                i "interesujacy" zawod. ja mowie tylko o schematycznym zawodzie ortodonty,
                ktory DLA MNIE jest nudny i niecieawy, bo co moze byc cieawego w grzebaniu
                ludziom w zebach i buzi generalnie i dlatego uwazam ze ludzie to robiacy robia
                glownie dla kasy. chyba moge sobie tak uwazac, nie?
                • Gość: maja Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.biology.univ.gda.pl 19.07.06, 14:15
                  a znasz kogos kto pracuje nie dla kasy?
                  • Gość: h Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:25
                    pieniadze pieniędzmi, a zastanawialiście sie idąc na ten kierunek, że jakość
                    pracy będzie średnia(mam na myśli ludzkie buźki nie zawsze przygotowane na
                    wizytę u stomatologa)?
                    • Gość: maja Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.biology.univ.gda.pl 19.07.06, 15:31
                      to sa jeszcze tacy?
                      • Gość: h Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:39
                        W tej chwili czytam i widzę,że chyba nie ma, niestety.Kilka lat temu jeszcze
                        byli.Szkoda,że mało z Was idzie na te studia z powołania.To naprawdę fajny
                        zawód.Powodzenia i pozdrawiam
              • Gość: krew Re: ile zarabia stomatolog? IP: *.icpnet.pl 19.07.06, 07:30
                aha, i smieciarz i szambiarz wcaletak malo nie zarabia. jest to srednia pensja
                krajowa jesli nie wyzsza. powod: nie ma kto tego robic, i jest malo chetnych.
                wiec nie warto sie kierowac stereotypami
    • ciarna_87 to nie takie hop 18.07.06, 22:58
      zanim zaczniesz zarabiać musisz włożyć spory kapitał w gabinet jeżeli chcesz
      zarabiać prywatnie--> jakiś miliard musisz wziąść kredyt i go spłacać po paru
      latach jednak zwróci ci sie z nawiązką, najpierw jest staż 2 letni potem
      Istopień i II stopień IIstopień rzadko kto robi
      • Gość: j Re: to nie takie hop IP: *.pronet.lublin.pl 19.07.06, 06:24
        miliard...
        obawiam sie kolego ze wciaz myslisz "na stare pieniadze"
        • Gość: a co nie wolno??;) Re: to nie takie hop IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 19.07.06, 09:19
      • Gość: seulange Re: to nie takie hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 07:16
        na stomatologii stazu jest rok
        • Gość: maja Re: to nie takie hop IP: *.biology.univ.gda.pl 19.07.06, 14:25
          i co , myslisz, ze po roku tego stazu, wszyscy beda sie pchali drzwiami i
          oknami do Twojego gabinetu (ktory najpierw trzeba oczywiscie miec i nie
          wystarczy postawic w nim biurka i krzesla)? Na renome trzeba popracowac kilka
          lat i miec cos wiecej niz dyplom ukonczenia studiow. Natomiast koszty, drodzy
          forumowicze to nie tylko wynajem. Trzeba placic za prad (lampa, unit, autoklaw,
          destylarka), wode (i to duzo, bo chyba nie myslicie ze narzedzia wystarczy
          oplukac, a woda droga), srodki dezynfekcyjne (tez drogie, lizolu sie teraz nie
          uzywa), materialy, znieczulenia i narzedzia stomatologiczne (a te kosztuja),
          ogrzewanie, oplacenie etatu asystentce stomatologicznej (jesli legalnie
          pracuje, to jeszcze ZUS-y itp.) czasem sprzataczce. Malo kosztow?
          • Gość: xxx.xxx Re: to nie takie hop IP: *.man.busko.pl 19.07.06, 14:49
            jednym slowem..doplaca sie do interesu..

lepiej byc ginekologiem
            bo ginekiolog robi wszystko na
            wech
            smak
            wyglad
            • Gość: maja Re: to nie takie hop IP: *.biology.univ.gda.pl 19.07.06, 14:51
              nie doplaca sie, ale na to trzeba zapracowac. Niech nikt nie mysli, ze po roku
              stazu bedzie zarabial tysiace.
            • Gość: maja Re: to nie takie hop IP: *.biology.univ.gda.pl 19.07.06, 14:52
              Tu akurat przyklad nie trafiony.
              • Gość: myself Re: to nie takie hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:14
                Wydaje mi się, że stomatologia to przyszłościowy zawód, ceniony za granicą,
                gdzie naprawdę zarabiają bardzo duzo. Uznany stomatolog w prywatnym gabinecie,
                gdzie nie wszystko jest księgowane 10000 pewnie może wyciągnąć.
                • Gość: Serchio34 Re: to nie takie hop IP: *.toya.net.pl 11.08.23, 23:24
                  U mnie wśród znajomych jest paru stomatologów i wszyscy jeżdżą dobrymi furami, mieszkają w nowych apartamentach i jeżdżą na wakacje tam gdzie inni mogą tylko pomarzyć, zwłaszcza ci co ortodoncja i stomatologię estetyczna robia, zarabiają tyle, co dobry chirurg, ale nikt się do tego nie przyzna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka