Dodaj do ulubionych

Skuteczne ŚciąGaniE na maturze

13.04.07, 17:54
witam. jak w temacie proszę piszcie swoje sposoby na skuteczne ściąganie z
jednej bądź kilku ściąg. Oczywiście zależy to w której ławce będziesz pisał...

Osobiście ja będę ściągał w następujący sposób:
-
Obserwuj wątek
    • Gość: ulka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:29
      zaraz się znajdą tacy, którzy Cię ostro skrytykują, więc zanim się odezwą,
      powiem Ci, że życzę Ci powodzenia. Odważne masz te sosoby, zwłaszcza ten z
      komórką.

tak jak mówiłam, powodzenia, ja nie mam zamiaru ściągać na maturze, zbyt ważna,
      żeby zaryzykować :)
    • Gość: Racjonalny Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:41
      Życzę ci leczenia u dentysty, który całe studia ściągał.
      • hazarr Bez ryzyka nie ma sukcesu 13.04.07, 18:57
        Kij, że mnie będą krytykować za takie pomysły. W tym Państwie nie ma miejsca
        gdzie obowiązuje prawo polskie. A bez ryzyka nie ma sukcesu. Ryzykować będą Ci
        którzy nie mają talentu do nauki czyli np Ja.
        • Gość: n Re: Bez ryzyka nie ma sukcesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:21
          A potem powitają cię w Wyższej Szkole Słońca i Pogody, gdzie w taki sam sposób dostaniesz "magistra", a zlewozmywak w Anglii czeka. Powodzenia.
    • Gość: Ellyzka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.miechow.com 13.04.07, 20:46
      Całe życie w liceum przeszłam na ściągach, ale uważam, że ściąganie na maturze
      to już przesada i egoizm. Przecież jak Cię złapią to razem z tobą może wylecieć
      cała sala, nie pomyślałeś o tym?!!! Ja bym chyba zabiła taką osobę, przez której
      głupotę miałabym zmarnowany cały rok...
      • Gość: h Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:07
        Nie pomyślał, bo myślenie to czynność wymagająca samodzielności, a on leci na protezach.
        • hazarr Bez ryzyka nie ma sukcesu, część 2 13.04.07, 21:39
          spoko tolerancje w Waszych wypowiedziach zachowam. Dobrze, że tu są istoty
          chcące odbudować RP.

Ale czy ściąganie to egoizm ????

Cóż lubię ryzyko jak hazardzista i tego nie zmienie. Dlaczego od razu
          nastawienie, że mnie złapią ehhhh. Już nie raz to zdało rolę i zda!
    • Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:50
      Szczerze? Z tą komórką to sobie chyba żartujesz;) Na sali będzie cicho, więc
      nawet stukanie w klawiaturę będzie się dało usłyszeć (wbrew pozorom). A
      ściągi... No wiesz... Raczej sobie nie zapiszę na małych karteczkach całego
      materiału z biologii i chemii rozszerzonej. Z jednego działu rozumiem, ale żeby
      z 3 lat? :/
      • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 13.04.07, 21:58
        Gość portalu: diboo:) napisał(a):

> Szczerze? Z tą komórką to sobie chyba żartujesz;) Na sali będzie cicho, więc
        > nawet stukanie w klawiaturę będzie się dało usłyszeć (wbrew pozorom). A
        > ściągi... No wiesz... Raczej sobie nie zapiszę na małych karteczkach całego
        > materiału z biologii i chemii rozszerzonej. Z jednego działu rozumiem, ale żeby
        > z 3 lat? :/

To właśnie komórka może okazać się najbardziej przydatna, poważnie. Mówię na
        próbnej kontaktowałem się poprzez sms z kuzynem który siedział na necie i w
        google szukał info, następnie kopiował i z bramki orange mi wysyłał. Dzięki temu
        zdałem WOS. Jeszcze przed maturką na komórkę sam powysyłam sobie kilka
        definicji. Wiesz stukanie w klawiature u mnie wogóle nie słychać bo mam miękką,
        a dźwięk mam tak cichy, że słychać go w obrębie może 20cm... a karteczki to
        tylko z polaka, właśnie dziś zamówiłem z stronki www.matura2007.prv.pl polecam.
        • Gość: marta Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: 83.168.96.* 14.04.07, 00:33
          powiadasz, że próbny WOS zdałes dzięki sciągom??? powaga??? może jeszcze poziom
          podstawowy to był???? łał, jestem pod wrażeniem....
          • Gość: greypc Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.n.INTELINK.pl 14.04.07, 01:37
            Jeśli to nie jest jakaś prowokacja (albo reklama strony www.matura2007.prv.pl),
            to niezły burak z niego ;]

Pewnie to jeden z takich, którzy w zeszłym roku byli bardzo oburzeni, gdy CKE
            zrobiła kilka grup na językach obcych...

WOS zdał dzięki ściągom ;] LOL

No i przede wszystkim oszustów i cwaniaków mamy w Polsce już i tak dużo i
            więcej nam nie trzeba. Zwykły prostak i tyle. Myśli, że jak ściągnie na maturze
            (jeśli to prawda) to już coś osiągnął. Taa, chyba szczyt głupoty.
            • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 14.04.07, 08:55
              taa był to poziom podstawowy :P jeśli myślicie, że w życiu chce osiągnąć jakieś
              dobre stanowisko dzięki ściąganiom to się mylicie. Chce tylko zdać tą zasraną
              maturę i jakaś szkoła zaoczna. Jeśli się niepowiedzie to zagranica lub wojsko! W
              życiu trzeba dawać sobię radę, a nie. Maszeruj albo giń....
              • Gość: ulka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 09:21
                a nie łatwiej od razu do wojska? :P

sorry, ale zdanie wosu na podstawie ze ściąganiem to wyczyn taki jak wejście po
                schodach.

ale i tak życze Ci powodzenia, lepiej, żeby Cię nie przyłapali, a pouczające
                gadki nie mają sesnu bo i tak nic sobie z nich nie robisz.
              • Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 14:56
                Na próbnej nikt tak nie pilnuje jak na prawdziwej maturze. Chcesz to radź sobie
                w ten sposób. Mi by było wstyd przed samą sobą.
                • Gość: cutie Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.ghnet.pl 14.04.07, 17:24
                  Ale na maturze nie można mieć przy sobie komórki! Zeszłoroczna maturzystka.
                  • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 14.04.07, 19:07
                    ee tam nie można :P z roku na rok moi kumple wnoszą
                  • Gość: LadyBird Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: 80.51.159.* 01.05.07, 17:19
                    zirytowałam sie jak przeczytałam te wszystkie odpowiedzi. to jest jego sprawa i jak chce sciagac to niech sciaga nie rozumiem takiego wielkiego oburzenia i tak zawsze połowa ludzi na mature przychodzi obładowana sciagami u albo scigna albo nie. I co i moze zaden/na z was nigdy nie sciagał?? a jakbyscie nie zauwazyli to jest temat jak skutecznie sciagac na maturze A NIE JAK NAWRACAC SCIAGAJACYCH!! sama jestem maturzystka i nie biore sciag. wiecej tolerancji!!
                    • Gość: sephora88 Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.kopnet.pl 03.05.07, 18:50
                      ale jesli tego barana zlapia na pisaniu smsow itp. to matura calej piszacej
                      grupy bedzie anulowana i maja rekrutacje na studia z glowy. ręce opadaja jak się
                      takie wypowiedzi czyta;/ jestescie siebie warci;/
      • Gość: Raptor Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 12:54
        Da się ściągać. Ja np. na próbnej rozglądałem się po sali na wszystkie
        kierunki, jakieś tak notatki na kartce, znów to samo i tak w kółko przez
        dłuższy czas przyzwyczajając do tego widoku komisję. Wyglądało to tak jakbym
        myślał, myslał i nie umiał wymyślić i zwyczajnie się obserwuję salę, a kiedy
        ogarnie mnie natchnienie to pisze. W końcu po czasie przyzwyczaili się do tego,
        a ja mogłem w garniturze wyszukiwać potrzebne informacje :)
    • oxygen18 Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 14.04.07, 19:07
      hazarr!
      Szczerze mówiąc trudno mi sie z Tobą zgodzić co do metod ściągania (zdawałem
      maturę rok temu więc wiem, że nie wszystko się da, choć na próbnej było
      łatwizną), aczkolwiek nie mam zamiaru Cię krytykować, chciałem tylko życzyć Ci
      powodzenia! Ale pamiętaj, żeby na maksa uważać na egzaminatorów bo czasami mogą
      się okazać prawdziwymi szujami. Sam niewiele umiałem, ściąg ze sobą nie brałem
      (poza jedną ze zwrotami na angielski, której jak sie okazało nie użyłem) i
      maturę zdałem. A ściąg nie brałem nie dlatego, że to nie moralne bo uważam, że
      każdy orze jak może i taka jest prawda. Tak jest na maturze i potem przez całe
      życie.
      Dlatego życzę Ci powodzenia:)
      aaaa zapomniałem:P ściąg nie brałem z bardzo prostej przyczyny: nie chciało mi
      się ich robić:P
      jeszcze powodzenia wszystkim:)
    • Gość: kamila.ss Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:03
      A gdzie kolega zamierza mieć komórkę? Bo, mam nadzieję że zdajesz sobie z tego
      sprawę, jeżeli ktoś zobaczy ze masz telefon na sali (taaaak, nie wolno go
      wnosić), to może unieważnić egzamin dla wszystkich którzy piszą z tobą na sali.
      • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 14.04.07, 22:02
        Gdzie ? w ręce. sprawdzony sposób... na dwa sposoby. pisze prawą ręką a w lewej
        lekko pod ławką trzymam komórke. lub lekko w garniturze. sposób ustawienia
        tułowia oczywiście musi być dostosowany, nie że siedze sztywno itp.

Ludzie takie rzeczy to tylko w polsce ! ryzyko we mnie a ja w nim
        • Gość: magdalena Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 23:14
          a dlaczego cała sala???????????

Nie rozumiem tego....
          jak to wszyscy nas ali mogą wylecieć za jedną osobę?- i co wszystkim
          unieważniliby egzamin z powodu jednego nieuka?
          jakos nie chce mi się w to wierzyć
          • oxygen18 Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 14.04.07, 23:16
            niestety ale tak wlasnie jest. u mnie rok temu przesttrzegali przed jak przed ogniem

no i nie chcialbym byc w skorze tego przez kogo sie cos takiego stanie:P00000
            • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 15.04.07, 10:08
              będzie ciekawie
              • Gość: fgdf Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:07
                ludzie, ale się wczówacie...
                chce ściągać, niech ściąga i tyle
                choć też podziwiam, zwłaszcza z tą komórką!
                ja ściąg na pewno nie biorę bo po pierwsze się sram za bardzo (nie jestem
                mistrzem w ściąganiu hehe), a po drugie nawet nie wiem z czego te ściągi miały
                by być, jak można tyle materiału zmieścić na ściągach? no chyba, że ktoś bierze
                komplet książeczek :D
                więc liczę na swoje szczęście i inteligencję bo uczyć też się nie zamierzam..
                powtórzę na dzień przed to co najważniejsze i strzała
                i dziękuje za moralizatorskie wypowiedzi w stylu "Boże, ale jesteś ambitna"
                "Pogratulować, powodzenia w przyszłości"
                każdy ma swój punkt widzenia, więc niech każdy robi swoje i zajmie się sobą a
                nie będzie najpierw krytykował innych
                chcecie się uczyć, róbcie to! ktoś chce ściągać, proszę bardzo, niektórzy się
                nie uczą - ich sprawa
                dziękuję :)
    • Gość: shaa Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 14:54
      Hahah, życzę powodzenia kretynie ;)) Myślenie nie boli, jeśli potrafisz użyj
      głowy ;) Może napisz w jakiej szkole jesteś, żeby piszący razem z tobą
      wiedzieli, że się mogą pożegnać z maturą ;p
    • yellow_pies Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 15.04.07, 15:27
      Uważam, że ten Twój wątek o ściąganiu, to czysta prowokacja.
    • Gość: xyza Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.04.07, 16:00
      hehe, powodzenia w sciaganiu, qmpela z zeszlym roq miala ok 100 sciag wew
      marynarki ale wylosowala miejsce w pierwszej lawce ;]
      lepiej nie kombinowac,
      zycze szczescia maturzystom
      • Gość: Wera Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 16:14
        heheheh no to faktynie- świetnie trafił.
        Miejsce do super sciagania!
        hihihihih
        • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 15.04.07, 17:24
          jaka prowokacja to czysta prawda. życie jak hazard na jedną kartę stawiam. Jeśli
          będzie to przednia ławka no to nici, ograniczymy się do mniejszego ściągania.
          Toleruje Wasze wypowiedzi ale czy nadal uważacie, że prawa konstytucyjne dobrze
          działają ? ;>
          • Gość: greypc Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.n.INTELINK.pl 15.04.07, 17:25
            jakie prawa konstytucyjne?
            • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 15.04.07, 17:39
              no właśnie... warto się z nimi zapoznać. Adieee thx all i znikam z tego tematu.
              Tak wiem pomyślicie, że uciekam bo niewiem co mówić. To już Wasz problem ;)
              powiedziałem co chciałem
              • Gość: greypc Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.g.intelink.pl 15.04.07, 17:46
                prawa to ja znam, tylko nie wiem co mają wspolnego ze ściaganiem. mogłbyś
                wytłumaczyc?
                • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 15.04.07, 17:56
                  a czy pisałem, że mają coś wspólnego. Wspomniałem dla porównania. Człowiek to
                  nie robot, potrafi ominąć prawo sumieniem bądź pieniędzmi. Kumacie ? :}no narks
    • Gość: kata Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:06
      U mnie nawet sama nauczycielka z anglika stwierdzila ze lepiej sobie zrobic
      sciagi z form, list, ogłoszenie, zaproszenie.
      U mnie jak wchodziliśmy na sale na probnej nrali komorkii sprawdzali i to
      bardzo ryzykowne. Jeszcze przyszyta w garnituj może jakaś się sprawdzic. Ale
      wszystko zalezy od miejsca.
      Przez zycie ide Ci którzy potrafią sobie radzić kolega potrafi. Poźniej się
      pochwal czy Ci się udalo. Powodzenia
    • Gość: gutrix Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.07, 01:47
      ja ci polecam wziac maly telefon od kogos z duzym wyswietlaczem palmtop czy
      jakos tak ktory obsluguje pliki txt lub lepiej doc z mala czcionka ,pozyczyc
      kupic jak wolisz zamiast sms szcegolnie dotykowy polecam :P niektore mieszcza
      sie w dloni ze mozna spokojnie zakryc trzymajac polozona reke i lekko nachylajac
      cos na wzor lopatki lub trzymania szklanki na stole tj posdro
      • Gość: phi Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 17:00
        ale mnie wasza uczciwość rozwala... matura to zbyt ważna sprawa aby ściąg nie
        robic:P i uważam, że tematy i zadania są zbyt dużą loterią, żeby spr. faktycznie
        i kompleksowo stan wiedzy. U mnie najwieksze kujony robiły ściągi. A poza tym to
        tradycja przecież i 3ba ja kultywować.
        Mysle, że sposoby masz dobre, ale to prawda, że wszystko zależy od komisji i
        również sali(najgorzej jest w klasie a najlepiej w auli).
        U mnie (2lata temu-liceum z czołówki w pl)chyba wszyscy mieli telefony (nikt nie
        sprawdzał, a zresztą przecież nie zrobią rewizji)a przydały sie na angielskim bo
        kolezanka (najlepsza z anglika) po rozwiązaniu swojej pracy spisała odp. na
        karteczce (zawsze można powiedzieć ze chce sie sprawdzić w gazecie)wyszła 20 min
        przed końcem i rozesłała całej klasie. I nie było żadnego problemu co by je
        odczytac trzymając tel w ręce na kolanach pod ławką.
        Koledzy wymyślili też dobry sposób na historie rozszerzoną: mini sciaga taka w
        ksiązeczce- wyrywamy spis tresci. Zaraz po rozdaniu prac w czasie zamieszania
        jeszcze z peselami i takimi tam sprawdzamy tematy i szybko wyrywamy ze sciagi
        odpowiednie karteczki- wkładamy pod arkusz a sciage ukrywamy w głębokich
        czeluściach kieszeni. w czasie matury spokojnie mozemy ukryc karteczki w
        arkuszu, który ma te pare stron.Kilka osób tak zrobiło i nikt nie wpadł. Komisja
        nie może chodzić po sali a jak nawet juz ktos by podszedł to karteczke zawsze
        mozna zjeść:P chyba nie wyjmą jej z żołądka co by wam mature unieważnic:P (brzmi
        groteskowo ale zawsze jakiś sposób)
        Zaznaczam,że była to normalnie przeprowadzona matura- bez większych przypałów
        typu- cała sala się wymienia uwagami. Ładnie, grzecznie i po cichu też można
        ściągać no i bez wiercenia sie- to jasne.
        Powodzenia;)
        p.s. jestem pewna, ze wszyscy co najeżdżają na kolegę h. i tak spanikują i sobie
        ściągi zrobią.
    • Gość: xyz Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.interq.pl 21.04.07, 22:07
      ja tez bede kombinowac tak jak trzeba a wiec drukuje sciagi ne specjalnej foli
      przezroczystej(mozna ja kupic w sklepie komputerowym)a nastepnie daje ja pod
      rajstope, gdy bede chciala cos sciagnac to spodnica do gory:) a co bede robic
      na sciagach to proste to co jest wazne:) a wiec na polskim: funkje tekstu i
      srodki stylistyczne, kto w jakiej epoce tworzyl i podstawowe pojecia takie jak
      tragizm, ironia tragizmu, fatum itp. Na anglik podstawowe zwroty i slowaka(mam
      problemy z pisownia) a na wos kompetencje sejmu senatu gminy powiaty i nazwiska
      najwazniejszych postaci:) powodzenia dla sciagajacych:P
      • Gość: xyz Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 22:21
        a ja nie zamierzam ściągać;P ( inna osoba xyz;P)
    • scandalus07 Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 22.04.07, 14:26
      Witam! Ja zdawałam rok temu maturę i tak szczerze powiedziawszy to nie dało się
      ściągać np.z komórki albo z jakichś karteczek.Nauczyciele od razu mówili,że
      wszelkiego rodzaju komórki mamy schować,nawet na sale nie wnosić,a jeżeli komuś
      by zadzwoniła to cała sala mogłaby maturę pisać jeszcze raz.Ja nie robiłam
      żadnych ściąg,bo uważałam,że ściąganie to za duże ryzyko,zresztą na sali z
      każdej strony stał jakiś nauczyciel a na dodatek była jedna osoba z
      zewnątrz,czyli z poza szkoły.Ja jedynie zerkałam do koleżanki obok,bo chciałam
      zobaczyć jaką zaznaczyła odpowiedź.A w ogóle jeżeli chodzi o te pisanie ściąg to
      musiałabym zacząć miesiąc wcześniej,żeby wszystkie informacje zdążyć napisać na
      czas, a i tak nie wiadomo,czy to się przyda itd.Także w waszym przypadku
      stawiałabym na własną wiedzę i własne umiejętności.Pozdrawiam!
    • Gość: lol Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:35
      ale juz przed wejsciem na mature nie losujemy moi Państwo miejsc swoich już są
      ustalone przez komisje i to w każdej szkole u nas dziś to ogłośili na zebraniu
      klasowym;/ i niestety siedze 2 razy na pierwszej ławce i raz na 5;/;/;/ ale mam
      nadzieje ze jakoś pojdzie i trzymam za Was wszystkich kciuki!! a co do telefonu
      to uważaj bo jeśli jest na sali nagłośnienie to będzie słychać w głośnikach
      efekt od wzmacniacza (każdy wie jaki to dzwięk tyk tyk... tyk tyk.....) i
      egzamin się kończy. tak przynajmiej u nas przerwano dla 5 osob mature probna;)
      pozdrawiam!
      • Gość: Rompompom Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:00
        Ej , Gdzie sie sprawdza jakei nam miejsca wylosowali na maturach ?

Co do sciagania na maturze to powiem wam tak: Mikrosłuchawka - nic wiecej raczej
        nie przejdzie , chyba ze smsy , ale trzeba robic dziure w marynarce w kieszeni ,
        tak zeby trzymac telefon na nogach i widziec co sie pisze itd.

Ja bede sciagał moim sposobem na kazdym egzaminie ( PL , ANG ROZ , HIST ROZ ,
        WOS ROZ ) . Przejade sie na tym to moja strata. Ryzyko nie jest dla wszystkich
        , ja w szkole cały czas ryzykowałem i dobrze na tym wychodziłem . Poprawke z
        polaka zaliczałem ze zwykłym zestawem słuchawkowym i sie udało . W moje ślady
        poszli i inni. Jednak na maturze nie przejdzie numer ze zwykłym zestawem
        słuchawkowym , wiec w ruch pójdzie mikrosłuchawka. Mam gdzieś zarzuty o oszustwo
        itp. CHce sie dostac na politologie , wiec chyba dobrze ,że zacząłem już
        "praktyki" :D Spójrzcie na realia w jakich przyszło nam żyć . Każdy na każdym
        robi wałki . Bez tego ani rusz. Chcecie być uczciwi , wierni zasadom , ideom ...
        ?? Prosze bardzo , ale nie wkurza was myśl , że niektórzy idą na mature i znaja
        z góry pytania ? Ja dośiwdczyłem tego na tescie gimnazjalnym , koleżanka miała
        dzien wczesniej pytania i odpowiedzi . Olałem ją ,bo stwierdziłem ze to
        niemożliwe. Fajne uczucie , co ?
    • lolek711 Potrzebuje ściągi na WOS ale mam z polskiego 23.04.07, 19:48
      Witam mam ściągi z Polskiego. OPracowanych 100 tematów oprucz tego motywy i
      cytaty potrzebne do napisania wypracowania. Potrzebuje ściągi na WOS. Z miłą
      chęcią moge iść na wymiane. Pozdrawiam lolek71@op.pl
      • misterious_q Re: Potrzebuje ściągi na WOS ale mam z polskiego 24.04.07, 18:38
        Tak na początku to nie rozumie ludzi dla których temat nie jest przeznaczony
        i ... im do tego ,że nie wolno ściągać.Ja osobiście jeśli trafiam coś czego nie
        umiem lub zapomne to bez wachania wyciągam ściągi(jest ryzyko - jest
        zabawa).Długo sie zastanawialem jak to zrobić i za najlepszy pomysł uważam
        umieszczenie karteczkek w arkuszach, telefon chyba nie jest najlepszym pomysłem
        ale to kwestja opanowania bo jesli bedzie tak pierwszy raz robił to pewnie
        wpadnie.Życze powodzenia.
        • Gość: Dodko Re: Potrzebuje ściągi na WOS ale mam z polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 17:22
          Tez bede sciagal :], z polaka (podstawa) i z wosu (rozszerzenie)
          Powodzenia ;]
          • Gość: Usia Re: Potrzebuje ściągi na WOS ale mam z polskiego IP: *.broker.com.pl 29.04.07, 17:37
            ja chyba tez sobie zrobie sciagi, ale powiedzcie mi co wy na nich piszecie?
            Chodzi mi o j. polski ...
    • Gość: Julex Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 12:45
      ja znalazłam sposób taki: w mp4 sobie zrobie rózne foldery tam w nich wszystko napisze i przylkeję do nadgarstka, jak bede chciała sciagnac to tylko odhyle rekaw i zajrze tam gdzie trzeba :)
      • Gość: Ola Trzeba być bystrym a nie kluchami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 15:05
        Buahahaha żal mi was, "tych uczciwych". Śmiać mi się chce gdy czytam: "Wstyd mi
        by było przed samym sobą", "to oszustwo", "całej sali można unieważnić egzamin,
        jak u kogoś znajdą ściągi"- taaak, całej Polsce odrazu, każdemu indywidualnie!
        Żal mi was naprawdę. Trzeba być bystrym, a nie taką dupą wołową! Ciepłe kluchy
        sobie nie poradzą w życiu, mimo znajomości książek na pamięć. Spryt, pewność
        siebie, bystrość to są cechy dominujące. Nie wszyscy muszą być od razu
        lekarzami! Lekarze niech się uczą, i chwała im za to, ale dla
        ludzi "połapanych" i sprytnych, taka praca byłaby nawet za nudną i wątpię żeby
        kolega, który założył ten wątek chciał być lekarzem czy wcześniej wspomnianym
        przez kogoś dentystą. A wy, zamułki i kujonki w okularkach kujcie dalej do tej
        maturki, a nie siedzicie na forum. To do was w ogóle nie podobne:o hahahaha
        • Gość: Ola Re: Trzeba być bystrym a nie kluchami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 15:12
          A co do tego, że autor wątku ZDAŁ wos podstawowy, za pomocą ściąg to nie
          rozumiem oburzenia wywołanego tą informacją. I bardzo dobrze, że zdał. Nie
          każdy ma klimat siedzenia w Vademecum i innych książkach czy śledzenia
          wszelakich programów publicystycznych. Niektórzy wolą w tym czasie iść na
          browarka czy na imprezke, bądź robić coś bardziej przyjemnego niż uczyć się, co
          i kiedy który półgłówek polityczny wymyślił. Szanują ludzi, którzy się uczą,
          ale nie cierpię kujonów- zamuleńców i stokroć wolę mieć do czynienia z bystrymi
          ludźmi niż zamulonymi encyklopediami chodzącymi.
          Chłopaczyna poradził sobie ze zdaniem wos-u bez potrzebnej wiedzy to i poradzi
          sobie z tysiącem trudniejszych problemów jakie spłata mu życie.
          • Gość: fredzg Re: Trzeba być bystrym a nie kluchami! IP: *.110.89.martel.pl 30.04.07, 17:32
            >Niektórzy wolą w tym czasie iść na
            > browarka czy na imprezke, bądź robić coś bardziej przyjemnego niż uczyć się(...)
            > Chłopaczyna poradził sobie ze zdaniem wos-u bez potrzebnej wiedzy to i poradzi
            > sobie z tysiącem trudniejszych problemów jakie spłata mu życie.

Zycze Ci, zebys kiedys trafila do lekarza, ktory wolal "browarki", a mature i
            dyplom otrzymal glownie dzieki sciaganiu. Nie ma w tym kraju obowiazku
            posiadania matury, wiec jesli ktos preferuje imprezki, jak to nazwalas, niech do
            niej nie podchodzi.
            • Gość: Ola Re: Trzeba być bystrym a nie kluchami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:04
              Czytaj uważnie bo napisałam coś na temat "lekarzy" i ściągania :/ Nie chce mi
              sie pisać 2 raz tego samego, tym bardziej jeśli Tobie nie chce się tego
              przeczytać.
    • pizmaczeq Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 30.04.07, 17:18
      ja sie zaopatrzyłam w zakupiony na allegro zestaw małego szpiega , dzieki
      ktoremu bede sie kontaktowac z cała rodzina , zjamomymi i cała wsią
      a takze noktowizjer , niewidoczny atrament , gadu-gadu w kalkulatorze oraz
      supernowoczesny nadajnik satelitarny zamonotany w postaci antenki na glowie ,
      ktory bedzie lokalizował pozycje komisji

hehehehhhehhe :)
      • Gość: ulka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:09
        zdradź gdzie zaopatrzyłaś się w antenkę, bo jak narazie znalazłam tylko beret z
        antenką, a wolałabym samą antenkę, lepiej będzie pasować do białej
        bluzki :))))):D
        • Gość: pizmaczeq Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:39
          supernowoczesny nadajnik satelitarny z antenką załatwiłam od znajomego
          kosmity , na uranie maja taki sprzet ze głowa mała !!
          najlepiej zaopatrywac sie na pchlim targu :D:D
          • Gość: ulka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:46
            pchlego targu u nas nie ma, ale może pani Jadzia z warzywniaka będzie miała?

• Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:57
              Nie nie nie! Pani Jadzia ze spożywczaka. Ta z warzywniaka ma trefny sprzęt!
              Ostatnio Pani Jadzia dostała czopki niewidki* - jak jednego użyjesz nikt nie
              będzie Cię widział! Ale do tego potrzebne jest też jajo dinozaura z
              niespodzianką (z tesco) - super extra specjalne, które wytworzy hologram
              przypominający Ciebie pisząca egzamin!
              *Przed użyciem nie konsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, tylko z Jadzią, lub
              przeczytaj ulotkę dołączoną do opakowania.
              • Gość: ulka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:01
                WOF!
                taki hologram to prawie jak kropla astralna! :P
                dobrze wiedzieć, zaraz biegnę do tesco po dinozaurze jajo :D a ono
                jednorazowego uzytku? bo nie wiem czy wziąć jedno czy 5??

• Gość: pizmaczeq Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:28
                  ale wy so wiochmeny !!!
                  a tfuuu sodoma i gomora!!!
                  u jakichs spozywczaków , warzywniakow , mięsniar sie zapoatrywac kto to
                  widział ;/

ja korzystam tylko i wyłacznie z usług egentów eFBIsraj i kosmitów z uranu ,
                  kurde bela

i jak wy cieniasy chcecie zdac mature ?
                  te niewidokowe czopkli to se mzoecie w .... noo własnie :D:D

• Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:35
                    Phi! Ty to się nie znasz pizmaczq! Sama sobie wsadź gdzieś tą swoją antenkę!
                    ;p
                    A ten domniemany kosmita to pewnie Wiesiek spod baru (tego obok spożywczaka) -
                    dawno się nie mył i się zielony trochę zrobił. Może mi jeszcze powiesz, że
                    zaproponował Ci 2 tabletki (niebieską i czerwoną)?
                    :P
                  • Gość: ulka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:36
                    nie każdy ma takie przecieki! trzeba sobie w życiu jakoś radzić! no nie? o tym
                    przecież ten wątek jest!?!
                • Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:31
                  Białe są jednorazowe, szarych można użyć 3 razy, czarne starczają na 6
                  egzaminów, a różowe są do d..y! :) (jedno użycie to jedno uruchomienie jaja -
                  można je wyłączyć kiedy się chce, jednak po każdym włączeniu rozładowuje się
                  bateria i trzeba przeczekać 5 godzin do następnej zabawy. O! Prawie zapomniałam
                  - jajo wyłącza się automatycznie po 200- minutach (+/- 5 minut).
                  • Gość: pizmaczeq Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:51
                    srata tata
                    umiem odróznic kosmite !!
                    zacofancy z tym waszym "pozal sie Boze" sprztem konspiracyjnym to se mozecie co
                    najwyzej baby w miejskich szaletach podgladac a nie zdac mature !
                    jestescie 100 lat za austarlopitekami !! co tam 100 ! 1 000 000 lat !!
                    :D:D:D:D:D
                    • Gość: ulka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:53
                      podgladać baby w miejskich szaletach? a fe.
                      ja bym jednak wolała maturę...
                      • Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:05
                        Weź się nie przejmuj pizmaczqiem... Do tej pory ma fazy po tej czerwonej
                        tabletce;) Jak będzie wierzyć w te banialuki to będzie babcią klozetową w
                        miejskim szalecie;)
                        • Gość: ehh Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:24
                          "Buahahaha żal mi was, "tych uczciwych". Śmiać mi się chce gdy czytam: "Wstyd mi
                          by było przed samym sobą", "to oszustwo", "całej sali można unieważnić egzamin,
                          jak u kogoś znajdą ściągi"- taaak, całej Polsce odrazu, każdemu indywidualnie!
                          Żal mi was naprawdę. Trzeba być bystrym, a nie taką dupą wołową! Ciepłe kluchy
                          sobie nie poradzą w życiu, mimo znajomości książek na pamięć. Spryt, pewność
                          siebie, bystrość to są cechy dominujące. Nie wszyscy muszą być od razu
                          lekarzami! Lekarze niech się uczą, i chwała im za to, ale dla
                          ludzi "połapanych" i sprytnych, taka praca byłaby nawet za nudną i wątpię żeby
                          kolega, który założył ten wątek chciał być lekarzem czy wcześniej wspomnianym
                          przez kogoś dentystą. A wy, zamułki i kujonki w okularkach kujcie dalej do tej
                          maturki, a nie siedzicie na forum. To do was w ogóle nie podobne:o hahahaha "

Ale z ciebie muł niesamowity. Użyłbym bluzgów, ale wtedy ten koment byłby
                          skasowany. Jeśli dla ciebie ktoś, kto zda dobrze maturę bez ściągania to kujon -
                          bez zniżania się do twego poziomu, powiem, że jesteś w błędzie! Jeśli dla ciebie
                          debil nie umiejący nic kompletnie to człowiek sprytny, który poradzi sobie w
                          życiu - congratulations! Mówisz o bystrości, tak? No to sobie zdaj sprawę z
                          tego, że taki ściągający nie jest bystry, jest niedoukiem i ignorantem
                          niesłychanej wielkości. Nowa matura jest właśnie dla ludzi bystrych -
                          szczególnie rozszerzona. Aa, nie chce mi się na ciebie marnować żywotności
                          klawiatury - kończę.

P.S. Małe pytanie. Po co osobom "bystrym, pewnym siebie i sprytnym", czyli
                          ogólnie mówiąc oszustom, matura; po co nawet średnie wykształcenie?????
                          • Gość: Paulinka Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.04.07, 20:37
                            normalnie kocham to forum...;-D
                            • Gość: pizmaczeq Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:46
                              całe szczescie ze po maturze wyjzedzam na uran ;/
                              :D
                              • Gość: Rompompom BARDZO !!!! Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 17:36
                                Nie wiem , ale fiskania sie nie boje , bo nie maja prawa. Chyba ze bedzie ostra
                                jazda z tym to w badejach przemycę ! Kein Problem ! Zresztą moja sprawa , pozdro
                                dla Hazaara
                                za dobre podejscie do sprawy. Ja mam swój sposób który bedzie mnie dużo
                                kosztował ( nie tylko $$$ ) ale i stresu . Wiem bo jak juz wspominałem uzywałem
                                zywkłego zestawu słuchawkowego . Jedni zdadzą mature uzywajac tego co ma sie na
                                karku , drudzy beda kombinowac, a jeszcze inni wogule tej matury nie zdadza
                                majac i to i to . Takie już zycie. Rada tylko dla tych co chca sciagac a nie
                                robili tego wczesniej . Ja mam wprawe , moje sposoby zawsze przyprawiały kolegów
                                o zdumienie , do tego poprostu trzeba miec głowe. Trzeba umieć podjąc takie
                                ryzyko , bo bez sciag tez bym zdał , ale tak ze napewno bym sie z tymi wynikami
                                nie dostał na studia. Wiec za wiele nie ryzykuje , studia albo koniec .
                                Papierek z wynikami 50-60 % do niczego mi sie nie przyda.
                          • Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:18
                            A Tobie by nie było wstyd przed samym sobą z takimi zwykłymi, papierkowymi
                            ściągami, skoro możesz kupić czopki-niewidki! :P
                            • Gość: pizmaczeq Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:28
                              czopki sropki!
                              daj juz spokoj z tymi barbarzynskimi metodami iniekcji wewnatrz ustrojowej (nie
                              wiem jak to sie nazywa fachowo) !!
                              lista mojego ekwipunku (wymieniona wczesniej) jest niezawodna i tego sie bede
                              trzymac !

wiochmeny !!:D
                              • Gość: dada Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:53
                                Ja nie potępiam ściągania, bo czasem sama ściągam, ale w granicach rozsądku. Z
                                takich przedmiotów z którymi nie wiąże przyszłości jak chemia czy fizyka.
                                Ściąganie na maturze to już za duży stres dla mnie. Więcej strachu i
                                kombinowania niż to wszystko warte. Wole w tym czwsie się czegoś pouczyć.
                                • gabrielafrancuz Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 01.05.07, 10:20
                                  Nie będę ściągać- nie tym razem. Za dużo nerwów by mi to zjadlo.
                                  • pizmaczeq Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 01.05.07, 11:46
                                    bo nie macie takiego sprzetu jak ja :D
    • Gość: kaska Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 12:34
      Witaj!! ja cie rozumie w 10000% sama j polski zdalam dzieki komorce :)))) mialam
      zestaw sluchawkowy przykryty wlosami, tematy wysylamam smsami a kupela mi
      dyktowala w takai sposob przez 2 godziny. Naprawde super!! jak ktos sie nie zna
      na kombinowaniu to swiadczy o tym ze jest malo inteligenty... ktos tam napisal
      ze slychac stukanie na komorce smsa... HA Ha HA i tyle co mam dopowiedzenia!!!
      niech sam sprobuje i sie dowie a dopiero pozniej pisze i mowi!! Pozdrawiam cie
      goraco i 3mam kciuki aby cie sie udalo, mam nadzieje ze ty tez o mnie pomyslisz
      bo tez jutro pisze polaka i jeszcze niewiem jak go zdam ale wierze ze cos wymysle :0
      • gabrielafrancuz Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 12:41
        Jak ktoś nie wie jak napisać "rozumiem", to jest mało inteligentny. ;]

Stukanie na klawiszach w sali gdzie nikt sie nie odzywa, słychać- chyba że masz
        klawiaturę dotykową. I/lub profesorów którzy dają ściągać.
        Mimo wszystko, powodzenia ;]
        • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 13:54
          po długiej nie obecności witam. jutro jedziemy z tym meczem! szacunek dla tych
          co rozumieją jak jest i trzeba sobie radzić. Co do stukania na komórce to uwierz
          nie słychać przecież robiłem to na próbnej. Niebawem musze poćwiczyć taktykę na
          te wspaniałe emocje i damy rade!!!

powodzonka. zdamy to! wrrrrr!
          • gabrielafrancuz Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 13:55
            a telefon wniesiesz w majtkach..?
            • justyn.augustyn Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 18:41
              No przecież! A potem te majtki ściągnie :P W końcu to wątek o ściąganiu:p
    • lek_na_sraczke Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 17:53
      Ja nie ściągam, bo po pierwsze zanim przygotowałabym te ściągi już dawno byłoby
      po maturze, po drugie nie wiedziałabym gdzie to wszystko wsadzić, po trzecie
      pewnie jakaś by mi wypadła, po czwarte bardziej bym się stresowała tym, że mam
      ściągę niż samą maturą i z nerwów dostałabym sraczki. I nie wiem jak to u
      Ciebie jest z komórką, bo u mnie w ogóle nie wolno wnosić jej na salę.
      • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 17:58
        słowa słowami, czyny czynami.
        • Gość: ewa Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 18:30
          Jeżeli masz zamiar ściągać na maturze i liczysz,że Ci się uda- to gratuluję.
          Albo będziesz miał wyjątkowe szczęście, albo beznadziejną komisję. W
          poniedziałek jestem przewodniczącą komisji na angielskim- w naszej szkole
          zapowiedziane jest,że przerywamy egzamin jeżeli na sali znajdzie się sprzęt
          elektroniczny, który mógłby służyć do ściągania lub przeszkodziłby innym.
          Nieważne, że ktoś go ma w kieszeni- jest zaapowiedziane,że na salę wchodzi się
          bez. Jeżeli ktoś coś będzie miał-nie będę miała żadnych oporów- ta osoba w tym
          roku matury nie zdobędzie. Sama o tym decyduje- w końcu to egzamin
          dojrzałości,więc bierze odpowiedzialność za własne czyny.
          • hazarr Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 18:36
            no to jak mnie złapiesz to się zabawimy w Tysona i Gołote :D
          • justyn.augustyn Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 18:43
            No i coście narobili? Wyedukowaliście panią z komisji i teraz będzie zaglądanie
            w uszy, czy słuchawki nie ma i gdzie indziej czy może czopek niewidek! O żesz wy!
            • Gość: ewa Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:06
              Osoby z komisji nie są nienormalne i zdają sobie sprawę w jaki sposób można
              ściągać, więc raczej się nie dokształciłam! Życzę wszystkim powodzenia!
              • Gość: Bartekkkk Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.broker.com.pl 03.05.07, 19:12
                Osoby z komisji to nauczuciele a nauczycielami zostają najgorisi studenci ,
                90% belfrow ma cos z glową .. niestety nie wiem czemu nie chodzi o to ze
                wstawiaja 1 , bo to przeciesz normalne ze jak ktos nie umi to dostanie kape ..
                ale oni naprawde są dziwni w porównaniu z innymi dorosłymi i wiem co mówie bo
                do szkoły chodze od kiedy skonczyłem 7 lat :)
            • Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:12
              Nie ma szans żeby znaleźli mojego czopka niewidka! Schowam go jak najgłębiej;) :P
              • justyn.augustyn Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze 03.05.07, 22:53
                Normalni nauczyciele i tak go tam znajdą:D
                • Gość: diboo:) Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 23:20
                  Nie dam się! :P A teraz idę spać. Niniejszym życzę Wam wszystkim dobrej nocy :)
    • Gość: olap Re: Skuteczne ŚciąGaniE na maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.22, 14:06
      Cześć. Ja mam kilkanaście sposobów na ściąganie.

1. W piórniku - piszesz ściągę wkładasz do piórnika, jak chcesz ściągnąć to niby że szukasz długopisu. Nie wiem czy można mieć na maturze piórnik, nie pisałambo ja jestem w szkole podstawowej.

2. Na długopisie. Drukujesz na przezroczystej kartce ściągę (najlepiej czcionka 10 lub jak masz dobry wzrok to 9) i obklekasz tym długopis lub zwijasz w rulonik i do środka długopisu.

3. Pod nogi - inaczej mówiąc na krzesło. Jak potrzebujesz ściągnąć to rozsuwasz nogi i niby że jesteś tak zamyślony że aż w podłogę patrzysz.

4. Na kartce w brudnopisie - piszesz mocno ściągę na kartce (pod nią masz brudnopis) ściąga się wtedy odbije na następną kartkę i gotowe. Ale musisz pamiętać gdzie to napisałeś, bo to nie jest napisane długopisem, tylko to jest odbitka!

5. Z telefonem - mało znany sposób, nigdy nie wychodzi bo telefon jest duży, ale możesz spróbować. Osobiście tylko moja koleżanka tak robi.

6. Ze smartwachem - piszesz ściągę na telefonie i robisz zdjęcie importujesz do zegarka. Jak ktoś podejdzie to powiedz, że kontrolujesz godzinę.

U mnie te sposoby zawsze wypalają (oprócz tego z telefonem). Pani mnie co prawda przesadziła do drugiej ławki (przed samym jej biurkiem prawie!!!), ale nie że się gapneła tylko że ja nie widzę z czwartej (sama chciałam) siedzę w drugiej i nikt mnie nigdy nie przyłapał. Polecam Ci te sposoby gorąco (oprócz tego z telefonem, nigdy go nie próbowałam)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka