schematy 04.07.09, 15:09 UG: Psychologia vs Neurobiopsychologia Na co stawiacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stanisława Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 20:02 zdecydowanie psychologia z tego co patsze to na tym drugim kierunku jest wiecej scislych przedmiotow niz samej psychologi zastanow sie ale ja wybierałabym psychologie chociaz by jeszcze dlatego ze masz mnustwo specjalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 09:50 pisze sie MNÓSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.152.152.37.dsl.dynamic.eranet.pl 12.07.09, 00:49 i PATRZĘ Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia 11.03.11, 14:42 Gość portalu: Stanisława napisał(a): > zdecydowanie psychologia z tego co patsze to na tym drugim kierunku jest wiecej > scislych przedmiotow ty chcesz się uczyc czy patrzec gdzie łatwiej matmy uniknąć? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: 31.6.243.* 26.08.11, 14:14 Humanistyczne przedmioty też nie dla ciebie. Sadzisz błędy jak w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 14:28 psychologia jesli jesteś humanistą neurobiopsychologia jeśli czaisz coś z chemii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia 31.08.09, 10:41 W tym roku jednak trzeba będzie postawić na psychologię. Neurobiopsychologia nie została zaakceptowana jako kierunek przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Neurobiopsychologia jest zatem natenczas specjalizacją na kierunku psychologia. Jak wypowiadają się jednak psychologowie to przyszłość - łączenie kierunków tak ze sobą powiązanych jest niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.10.09, 22:16 wie ktoś może jakie perzemioty są na neurobiopsychologii? ttlko nie mówicie, ze ścisle bo tego sie domyslam.chodzi mi szczeglenie o chemie i jej pochodne ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anku Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.10.09, 22:19 jakie przemioty są na neurobiopsychologii? szzcegolnie chodzi mi o chemie i jej pochodne Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia 05.11.09, 10:01 Wieem , że jest tez sporo przedmotów powiązanych z fizyką orz zsporo statystyki i metod numerycznych. Włączenie tego kierunku jako specjalizacji na psychologi to totalne nieporozumienie !!!! Ja już to powinny to być studia międzywydziałowe fizyka (biofizyka)- medycyna (neurologia, psychiatria) - psychologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.ds2.univ.gda.pl 16.02.10, 19:08 Naprawdę nie wiem na jakiej podstawie niektórzy wypowiadają sie na temat przedmiotów na neurobio... Studiuję obecnie ten kierunek więc pozwolę się okrzyknąć najwiarygodniejszym źródłem informacji;) otóż: nie ma czegoś takiego jak fizyka czy chemia. Jest natomiast dużo biologii na poziomie zdecydowanie bardziej rozszerzonym niż w LO (chodzi tylko o zagadnienia z zakresu fizjologii człowieka). Od psychologii różnimy się jak na razie tylko jednym przedmiotem - mieliśmy 'biologiczne podstawy funkcjonowania organizmów', podczas gdy oni 'biologiczne mechanizmy zachowania' (w I semestrze). Teraz mamy fizjologię OUN, a psychologia zakończyła już swoją przygodę z biologią. Podsumowując - mamy to samo co psychologia + trochę biologii (aktualnie 1,5h tygodniowo więcej). Nie wiem jak będzie w późniejszych latach, gdyż jesteśmy PIERWSZYM rokiem neurobio;) ale fizyki się nie spodziewam... Poza tym oceniem te studia jako zdecydoowanie zajebiste;P Pozdro dla wszystkich przyszłych neurobiopsychologów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raisa Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 16:55 nie wiesz może czy jest duzo kandydatów ? Bo czytalam gdzies na forum ze na zwykla psychologie ok 8-9 os na miejsce. hymmm chciałam iść na psychologie ale im wiecej czytam o neurobiopsychologi tym bardziej mi sie podoba. Ciesze sie ze nie ma fizy ani takich tam bo nie przepadam za tymi przedmiotami... za to biole uwielbiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >? Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 22:52 a jakie były progi punktowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakaaa Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 22:46 a czy możesz napisać gdzie studiujesz i jak sie tam dostałaś/łeś w sensie z czego trzeba mieć maturę i mniej więcej jakie panują progi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.ds2.univ.gda.pl 03.06.10, 01:15 Uniwersytet Gdański. W tym roku zasady mogły się pozmieniać - sprawdź na stronie UG. W zeszłym roku prowadzona była tylko rekrutacja na psychologię (120 miejsc, około 1000 chętnych, nie pamiętam dokładnie), a osoby które się DOSTAŁY otrzymywały możliwość wyboru pomiędzy neurobio a "zwykłą" psychologią (no moim roku jest ok. 40 osób na neurobio i 80 na psycho). Nie wiem czy teraz nie będzie to zupełnie osobny kierunek - po prostu spawdzajcie w necie. O ile dobrze pamiętam za mojej rekrutacji brano pod uwagę 4 przedmioty - polski, j. obcy i 2 dowlone sposród jakieś listy (w moim przypadku to była biola i matma). 3 rozszerzenia i 1 podstawa. Osoba z wynikami w zakresie 70-80% powinna się już dostać. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylvia Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: 217.96.23.* 11.03.11, 00:24 Ahh.. czyżbym znalazła wymarzony kierunek?! Tak sądzę, z racji tego, że nie zdaję chemii, a zdaję biologię, oczywiscie ang i pol do tego - wszystko na rozszerzeniu :) Ktos z tego nowatorskiego kierunku chcialby porozmawiac? Udzielic kilku informacji? bardzo bede wdzieczna - gg 4991111 :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucie Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 19:53 Hej,studiuje obecnie ten kierunek,dostałam się na II rok,wszystko Ci opowiem ale przez maila mój jest chemiana5@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Psychologia kontra neurobiopsychologia IP: *.centertel.pl 17.07.18, 10:00 Mogłabyś mi też opowiedzieć? czy mail aktualny? Odpowiedz Link Zgłoś