Dodaj do ulubionych

Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT.

18.06.12, 10:05
Zachęcam do zapoznaniem się z możliwościami jakie oferuje przyjazny w obsłudze dla każdego użytkownika program do wystawiania faktur VAT - Proste Faktury. Ewenement na polskim rynku oferujący sporo zaawansowanych funkcjonalności osobom, które mogą posiadać jedynie niewielką wiedzę w zakresie obsługi komputera.

Proste Faktury posiadają wbudowaną obsługę następujących typów dokumentów:
- Faktura VAT, MP, RR i VAT Marża,
- Rachunek, dzienne zestawienie sprzedaży bezfakturowej,
- Rejestr sprzedaży VAT,
- druki przelewów, KP/KW,
- fakturę i notę korygującą,
- faktura wewnętrzna,

Cechą szczególną programu odróżniającą go od innych tego typu jest możliwość wystawiania faktur wielowalutowych oraz wielojęzycznych z wbudowanym edytorem tłumaczeń, który umożliwia wstawienie dowolnego języka wydruku dokumentów.

Charakterystyczne jest również to, że wspomniany program do fakturowania posiada niewielkie w porównaniu z konkurencją wymagania sprzętowe oraz zapewnia pełną mobilność poprzez instalację na dysku zewnętrznym, karcie pamięci czy pamięci USB.

Oprogramowanie to posiada też wiele innych ciekawych funkcjonalności jakimi powinien charakteryzować się program do faktur.

Podsumowując Proste Faktury powinny stanowić ważną pozycję w niezbędniku każdego przedsiębiorcy.
Obserwuj wątek
    • rychpsych Re: Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT. 07.08.12, 09:49
      Do fakturowania i obsługi małej firmy polecam program Commerbusiness Fakturowanie. Ten program również posiada wszystkie dokumenty wymienione przez Przedmówcę. Można go za darmo pobrać ze strony:

www.commerbusiness.pl/fakturowanie
      • marcysia_30 Re: Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT. 22.04.13, 10:18
        Ja korzystam z systemu BizIn www.bizin.pl/. Możesz dodać własne logo na fakturze, a ponadto faktury mogę od razu wysyłać mailem do kontrahenta. Jako nowość i chyba jedyny program dodaje do faktury QR kod, (linki do odczytu faktury przez kontrahenta).
    • pawelgrzeskowiak Re: Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT. 09.02.13, 18:37
      Tragiczną mają stronę, interfejsy ich produktów też pozostawiają wiele do życzenia. Ciekawe czy jakość kodu trzyma się podobnych standardów.
    • super_bartnik Re: Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT. 05.05.13, 23:16
      polecam sprawdzić sobie dość innowacyjny program - szybkafaktura.pl
      program działa online więc nie trzeba nic instalować, a posiada bazę danych adresowych, wiele modułów. Interfejs prosty i intuicyjny.
      • becialek Re: Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT. 30.05.13, 22:39
        Zgadzam się z przedmówcą , najlepszy program, a raczej strona, nie miałam nigdy żadnych problemów
    • info-logic Re: Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT. 30.12.15, 12:30
      MG-LOGIC to oprogramowanie sprawdzone, z którego korzysta już wielu zadowolonych klientów od lat.
      Można je nabyć bezpośrednio od producenta, który oferuje wsparcie i profesjonalną opiekę serwisową.

Więcej informacji: info-logic.pl/
    • janosik_333 Re: Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT. 22.01.18, 11:53
      Zdecydowanie odradzam program abak silver - to bubel. Po zainstalowaniu programu, o ile nie przeczytaliście dokładnie umowy licencyjnej, dowiecie się że, nie można zapisywać faktur do pliku i wysyłać mailem. W dzisiejszych czasach to podstawa! Oczywiście jeśli chcecie i jesteście informatykami to możecie sobie takie funkcje uruchomić instalując dodatkowe programy, które to umożliwią. Jeśli nie wiecie jak to zrobić to od razu musicie dokupić usługę takiej instalacji u producenta programu. Ja kupiłem nowy program a już po miesiącu bombardowali mnie mailami i smsami abym dokupił aktualizacje. To jest jakieś nieporozumienie. Odnoszę wrażenie że to jest jakaś forma naciągania ludzi. ODRADZAM.
    • remzus333 Re: Oprogramowanie do wystawiania faktur VAT. 24.04.19, 08:08
      Korzystam z Faktura Small Business Handel. Jak dla mnie to bardzo funkcjonalny program do fakturowania. Jest prosty w obsłudze i ma wiele przydatnych funkcji. Warto potestować je tym bardziej ze jest to za darmo.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka