Dodaj do ulubionych

Home.pl - darmowe usługi na rok

02.08.17, 23:16
Cześć,
Mam nadzieję, że znajdę tu profesjonalną podpowiedź.

Planuję założenie sklepu internetowego z produktami medycznymi dla mam. Znajomy programista odradził mi budowanie wszystkiego od podstaw i zasugerował gotowe rozwiązanie np. na home.pl -> szablon, certyfikaty, księgowość. Aktualnie mogę mieć większość czego potrzebuję przez rok za darmo. Czy słusznie?

Proszę o oponie doświadczone i obiektywne osoby :)
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 17.08.17, 18:56
      To jakiś dziwny ten programista.

Home.pl jest drogi. Przez pierwszy rok będzie tanio, ale potem już będzie bardzo drogi.
      Poza tym uzależniasz się od rozwiązania jednego producenta.
      Jeżeli on upadnie to zostajesz z niczym.
      Jeśli zdecydujesz się na skrypt pisany dla ciebie albo na adaptację gotowego skryptu sklepowego, to możesz przenieść go do innego hostingu.
      • karbo7 Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 25.08.17, 14:21
        Dwa argumenty zupełnie bezpodstawne:
        - home jest największym dostawcą w europie środkowej i wschodnie... raczej nie upadnie a prędzej upadną małe firemki i tansze hostingi (dlatego wbrew pozorom bezpieczniej jest wybierać duże molochy)
        - cenę usługi po zakonczeniu promocji znasz (regulamin). No i co znaczy bardzo drogi? Różnice w cenie są ale nie są rzędy setek % tylko być może niewiele droższe lub nawet czasem tańsze od konkurencji

Ten argument o drogiej usłudze to wałkowany ciągle stereotyp. Popytaj doświadczonych klientów a nie tych co czytują na forach.

Gotowiec sklepu home.pl jest jednym z lepszych na rynku i ludzie akurat to sobie chwalą.
        • tapatik Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 25.08.17, 19:51
          karbo7 napisał(a):

> Dwa argumenty zupełnie bezpodstawne:
          > - home jest największym dostawcą w europie środkowej i wschodnie... raczej nie
          > upadnie a prędzej upadną małe firemki i tansze hostingi (dlatego wbrew pozorom
          > bezpieczniej jest wybierać duże molochy)

Moloch też może upaść. Może też zostać przejęty przez konkurencję.
          Obecnie z rynku polskiego wycofuje się 1and1, a to raczej nie jest "mała firemka".

> - cenę usługi po zakonczeniu promocji znasz (regulamin). No i co znaczy bardzo
          > drogi? Różnice w cenie są ale nie są rzędy setek % tylko być może niewiele
          > droższe lub nawet czasem tańsze od konkurencji
          >
          > Ten argument o drogiej usłudze to wałkowany ciągle stereotyp.
          > Popytaj doświadczonych klientów a nie tych co czytują na forach.

Dlaczego sugerujesz, że nie jestem doświadczonym klientem?
          W końcu to ty przyszedłeś tutaj zapytać się o radę, a nie ja.

Najtańszy hosting w Home kosztuje 369 zł rocznie.
          Mogę znaleźć firmy, gdzie hosting kosztuje poniżej 100 zł.
          Owszem, może nie będzie miał 50 GB, tylko 5, ale na początek wystarczy.
          Jeśli chcę dojeżdżać sam do pracy to nie potrzebuję Ferrari, wystarczy mi zwykły Fiacik.
          W razie gdyby sklep zaczął mi się rozrastać to zawsze mogę wykupić coś lepszego.

> Gotowiec sklepu home.pl jest jednym z lepszych na rynku
          > i ludzie akurat to sobie chwalą.

Kto tak powiedział i jacy ludzie to chwalą?

Opinie na temat home.pl można poczytać tutaj:
          www.webhostingtalk.pl/opinie/firma/64-home-pl/
          Jest to jedno z najbardziej wiarygodnych polskich for na temat hostingu.
          • karbo7 Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 07.09.17, 22:17
            Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Na porównanie sklepu home.pl i chyba shoppera można trafić właśnie na forach. Teraz nie pamiętam gdzie. Mam w wersji testowej teraz ten sklep i naprawdę jest ok. Ja jestem doświadczonym klientem jedynie domeny i poczty home i również nie pamiętam problemów. Co do cen, to dyskutować nie będę, bo tu raczej nie chodzi o argument ceny a o to że mam wszystko w jednym miejscu. To mi oszczędza sporo zachodu.
          • tapatik Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 07.09.17, 22:35
            W tak zwanym międzyczasie forum webhostingtalki.pl przestało być wiarygodne - www.wykop.pl/link/3905319/nazwa-pl-przejmuje-ranking-firm-hostingowych-i-manipuluje-nim-na-swoja-korzysc/
            • karbo7 Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 13.09.17, 23:22
              Dziękuję za linka. Akurat mam konto na tym forum i nawet kilka dyskusji rozpoczętych. No cóż... Najlepiej jest kształtować swoje opinie na podstawie osobistych doświadczeń.
    • pablo-444 Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 08.10.17, 16:53
      Akurat Click Shop ma bardzo dobre recenzje jako platforma do e-biznesu. O ile Home.pl ma dużo hejtu w sieci, jak to zwykle bywa z dużymi graczami, tak sama ich platforma jest bardzo ok o czym świadczą recenzje branżowych blogerów. Każdy może sobie poklikać w ramach testów i sprawdzić czy to jest dla niego.
      • tapatik Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 08.10.17, 17:38
        Przeczytaj moją wypowiedź z 17 sierpnia.
        • pablo-444 Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 11.10.17, 00:08
          Tak, czytałem Twoje wypowiedzi, cały wątek przeczytałem zanim napisałem odpowiedź. Sklep z clickshopa możesz przenieść. Nikt Cię na siłę nie będzie trzymał. Nie jest to proste ale z żadnej platformy nie jest łatwo się wynieść. Możesz przenieść click shopa na inny hosting, nie musi to być home.pl No i właśnie takim gigantom najbardziej ufam, że nie upadną, nie ma siły by upadli- prawa rynku. Nie taki diabeł straszny jak go malują.
          • tapatik Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 11.10.17, 16:49
            Mogę przenieść pod warunkiem, że jest to ogólnodostępny skrypt, a nie rozwiązanie tylko i wyłącznie home.pl.
            Szukałem frazy clickshop, ale nie znalazłem tego skryptu.

Upadki gigantów też się zdarzają. Optimus, JTT, DEC, Compaq.
            Przypominam, że 1and1 wynosi się z polskiego rynku.
            • karbo7 Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 12.10.17, 14:23
              Ale home.pl zostaje w PL. To, że 1&1 się wynosi nie ma żadnego wpływu na funkcjonowanie home.pl
              • tapatik Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 12.10.17, 17:14
                Chodzi mi oto, że giganci też padają.
            • karbo7 Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 12.10.17, 17:13
              tapatik napisał:

> Mogę przenieść pod warunkiem, że jest to ogólnodostępny skrypt, a nie rozwiązan
              > ie tylko i wyłącznie home.pl.
              > Szukałem frazy clickshop, ale nie znalazłem tego skryptu.
              >
              > Upadki gigantów też się zdarzają. Optimus, JTT, DEC, Compaq.
              > Przypominam, że 1and1 wynosi się z polskiego rynku.

W sklepie jest opcja wyeksportowania danych produktów do CSV, tak samo z danymi klientów. Ew. możesz napisać apkę, która po API Ci zczyta wszystkie potrzebne dane. A dokumentacja API jest ogólnie dostępna.
    • ergowawa Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 09.11.17, 21:19
      Hej,
      Polecam Ci testy Click Shop od Home. Ja już kilka tygodni sprawdzam czy dla mnie będzie ok. Planuję otworzyć sklep z różnymi dodatkami dla mężczyzn. Na chwilę obecną wszystko wygląda bardzo pozytywnie.
      • tapatik Re: Home.pl - darmowe usługi na rok 10.11.17, 08:23
        Ergowawa,
        W sieci są tylko twoje posty chwalące home.pl, nie ma innych.
        Wnioskuję, że jesteś ich pracownikiem zatrudnionym do zachwalania niezbyt dobrego rozwiązania, które nie chce się sprzedawać.

forum.gazeta.pl/forum/w,37,124495932,124495932,Sklep_internetowy_click_shop_pytanie.html?p=148371717
        i dwie odpowiedzi poniżej.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka