rene.p 28.10.06, 21:08 Zakładam nowy wątek, na którym będziemy mogły pochwalic się tym co właśnie nam przybyło :) U mnie przestój, ale może już w przyszłym tygodniu coś tu dopiszę. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrouh Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 28.10.06, 21:13 Lepiej nie mówić... Juz był czas, że było mało, teraz sie znów narobiło... Niedawno pzybyła do mnie margaretha ley, którą sobie pachnę, ysatis, który stoi u mnie do powrotu kolezanki z sanatorium, ale chyba pójdzie w świat, london, ma dojść cinema, i jeszcze napisałam dwa maile w sprawac straganowych... oszalałam! Odpowiedz Link
mangos Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 28.10.06, 21:20 Na dniach ma przybyć 12 ml Dune i 15 ml Divy Ungaro. Najnowszym nabytkiem , prezentem dla siebie jest Laura. Ale najbardziej czekam na swoje urodziny, małż zapowiedział, że kupi co będę chciała;) No i jak zwykle mam wieeelki dylemat. Odpowiedz Link
mangos Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 08:21 U mnie bardzo kiepsko z nowymi nabytkami w pażdzierniku. :( Odpowiedz Link
mrouh Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 20:59 A jak mogłam zapomnieć o Lovely? :-) Jeszcze lovely przybyło i bardzo lubię. Przed chwilą dopięłam sprawę wymiany jednego z nowoprzybyłych zapachów. Czyli nie ubyło, tylko mała roszada:) Odpowiedz Link
wiolinka100 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 28.10.06, 21:31 Mnie przybyła Lolita Minuit, Pure poison elixir i Sander Style. Z wymiany przybędzie mi AA Ylang & Vanilla. Odpowiedz Link
konasana Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 28.10.06, 21:33 Dzisiaj przyszło 20 ml Asji Fendi, po niedzieli 50 ml Sensi (ale to będzie prezent dla mnie na urodziny od mojej Mamy, to może się nie liczy?) i jeszcze 2 probki (limitowanki amarige i Organzy; z reguły próbek nie kupuję, ale tych zapachów w Sephorze nie mieli testerów). A to wszystko po wielokrotnie składanych sobie obietniach o niepowiększaniu kolekcji... Dodam, że nic nie ubyło. Odpowiedz Link
flawia_f Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 28.10.06, 21:53 100ml BC i 125ml Winter Delice i 30ml Hermes Rouge Eau Delicate, ale to ostatnie puszczam w swiat. MUSZE sie wreszcie wziaz za pozbywanie, zeby nazbierac na Fumerie Turque. Odpowiedz Link
voluptas Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 00:27 flawia_f napisała: > MUSZE sie wreszcie wziaz za pozbywanie, zeby > nazbierac na Fumerie Turque. Redukowanie kolekcji na rzecz jakiegos konkretnego, super-szalonego zakupu, to rewelacyjna sprawa. Bo to tak naprawdę uzmysławia cżłowiekowi, że otacza się dość znaczna ilością (w tym wypadku) zapachów zupełnie zbędnych... Jestem właśnie po takim wielkim sprzątaniu - i jakoś nie odczuwam braku niczego, co wysłałam w świat. A radość z nowego nabytku - ogromna! :))) Odpowiedz Link
flawia_f Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 01:11 Oj tak tak Voluptas, powtarzaj to, bo potrzebuje wsparcia :) A na serio to obiecalam sobie, ze juz koniec z wydawaniem pieniedzy (no, powiedzmy, ze na razie), wiec jesli bede chciala cos kupic, to musze najpierw cos sprzedac i mam nadzieje wytrwac w tym postanowieniu! Odpowiedz Link
voluptas Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 08:51 Hehe, mnie też trochę czasu zajęło, żeby do tego dojść :) Ale wydatnie pomógł mi w tym mąż, z którym od jakiegoś czasu mam gentelmańską umowę, że na perfumy mogę wydać pieniądze... pochodzące ze sprzedaży perfum. Można to uznać za paskudny, szowinistyczny terroryzm ;) ale mnie akurat to się podoba i wychodzi mi na zdrowie - bo już się przekonałam, że w wydawaniu na perfumy nie jestem w stanie narzucić sobie jakichkolwiek ograniczeń. A do tego oczywiście mam jeszcze ogromną potrzebę gromadzenia - chociażby Tentations P.Picasso, które nabyłam w porywie chwilowego kaprysu, pewnie by stały jeszcze kilka lat, dopóki by ich szlag nie trafił, a ja może użyłabym ich raz w roku, bo nie czułam się w nich do konca dobrze. A tak będę miała w zamian coś naprawdę wartego grzechu, na co już czekam z utęsknieniem i co na pewno nie będzie li tylko zajmowało "powierzchni magazynowej" na moich półkach. Eh, rozpisałam się trochę nie na temat, ale kwestia odchudzania kolekcji z niepotrzebnych eksponatów jest mi ostatnio - jak widać - dość bliska ;) Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 28.10.06, 22:40 Les Perles Lalique. Chodziłam dookoła niego przez 2 tygodnie i usiłowałam sie przekonać, że wcale nie chcę tego zapachu... No i kicha, złamałam się. Mmmm, jest cudowny. Odpowiedz Link
vanilia72 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 28.10.06, 22:44 Givenchy Oblique Rwd i Alchimie Odpowiedz Link
ja_sylwia Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 28.10.06, 23:34 kliknęłam na Desnudkę - och, pożądałam jej bardzo, dotrze za kilka dni - mam nadzieję:) Odpowiedz Link
voluptas co za strrrrraszny i demoralizujący wątek... :) 29.10.06, 00:00 Straszny dlatego, że jak człowiek się przyzna do rozmiarów swojego rozpasania, to jest mu cokolwiek nieswojo, a demoralizujący... bo kiedy czyta, że inni robią to samo, to nie wyciąga właściwych wniosków, ba! wręcz czuje się usprawiedliwiony! Skoro inni kupili 2, 3, 4 czy więcej flaszek w ciągu ostatniego tygodnia, to dlaczego ja sobie na jedną pozwolić nie mogę... i tak w kółko :P U mnie w zeszłym tygodniu przybyło bardzo dużo, ale też sporo ubyło, więc uznajmy, że robiłam przemeblowanie w kolekcji ;) Ale ponieważ ma być o tym, co przybyło... No dobra: L Lempickiej, Alchimie Rochas i Agent Provocateur Maitresse. Zaopatrzyłam się także w próbeczkę Fleurs d'Oranger SL, ale po pierwszym teście mam od niego odrzut totalny - całe szczęście. Kliknęłam także na Allegro Flowerbomb Extreme i na ebayu kremik do ciała Organza Indecence. Poza tym przyszły tydzień upłynie mi pod znakiem oczekiwania na dwie absolutnie wymarzone flachy - jedną z Anglii, drugą z Irlandii, ale do nich ewentualnie się przyznam, jak już trafią w moje ręce, bo ja przesądna jestem potwornie ;) Więcej grzechów nie pamiętam :) p.s. nie, muszę to napisać - mimo zaprezentowanej powyżej postawy aktywnego i rozpasanego konsumpcjonizmu - w ciągu ostatnich dwóch tygodni sprzedałam i w ogóle pozbyłam się więcej, niż nabyłam! O! ;) Odpowiedz Link
ja_sylwia Re: co za strrrrraszny i demoralizujący wątek... 29.10.06, 00:05 cholerka, Voluptas, gdzie Ty pozbywasz się swoich skarbów?? Muszę się przyjrzeć dgłębniej, może moja skromna kolekcja powiększy się kosztem Twojej?:) Odpowiedz Link
voluptas Re: co za strrrrraszny i demoralizujący wątek... 29.10.06, 00:09 ;) ano najpierw zawsze wrzucam to, co mam na zbyciu na Straganik; wolę, żeby moje zabawki szły do "swoich". A jak nie ma chętnych - to lądują na Allegro. Odpowiedz Link
elve Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 00:43 Ostatni tydzień to dwa l'Artisany: Dzongkha (już poszedł w świat) i Passage d'Enfer. no i jesli doliczyć zeszłą sobotę to jeszcze Smok Cartiera i L Lempickiej <rumieni się> no i dekant Stella in Two Peony, pierwsza Stella, którą mogę nosić! ale chyba też więcej poszło niż przyszło, zreszta - idę policzyć :D Odpowiedz Link
elve Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 01:24 policzyłam. nie jest dobrze :D ale źle też nie. mam jeden zapach mniej niż dwa miesiące temu. i około 10 na wylocie :D niemniej mam mocne postanowienie, że nie kupię nic aż do 13 listopada. nie pytajcie, czemu akurat taka data, bo nie wiem :D Odpowiedz Link
m23p31 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 07:48 Do mnie przybył Elixir des Merveilles, Wish Choparda, w drodze Ange ou Demon. Z wymianek tez niezle; Brit Red, BLV Notte aa i dostalam Yvresse:***. Wczoraj niepotrzebnie wlazlam do Douglasa i "zapachniało" mi Style JS, zastanawiam sie tez nad Elixir Pure Poison. Na szczescie obiecalam sobie swego czasu, ze jak zbyt duzo przybywa, to pozbywam sie tego, czego nie uzywam, jak dotad udaje sie;) Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 08:56 Wrócił do mnie BC Wiem, durna baba ze mnie:-) Oczywiście już dziś użyłam, nie wytrzymałam. Póki co, całą skórę mam jeszcze na właściwym miejscu. Odpowiedz Link
benita5 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 10:38 Ostatnio zanabylam jedynie balsam 24Fabourg i malutenki szampon Angel. Jeden flakonik powedrowal w dobre rece... czekam tez na jeden. Odpowiedz Link
kasia_t2 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 10:53 Do mnie dotarła dzisiaj hinotyzująca trucizna od benity, cmok cmok. Ot tak sąsiadka mi przyniosła paczuszkę w niedzielny poranek. Bardzom szczęśliwa :) Odpowiedz Link
merolik Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 11:50 Z większych nabytków to tylko Gaiac, z mniejszych - po kilka -kilkanaście ml Rahat Loukhoum i Imperial Oppoponax :) Na szczęscie wciąż mam co testować - w próbkach rotacja jest spora :) Odpowiedz Link
benita5 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 18:16 Kasiu bardzo sie ciesze i zycze samych pozytywnie hipnotyzujacych wrazen :))) Odpowiedz Link
hafsa Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 19:36 O dziwo nic nie kupilam. Przyjelam, jak voluptas zasade kupowania nowych i najbardziej pozadanych perfum, jesli wyzbede sie tych, ktore stoja i sie kurza... A mam jeszcze kilka flakonikow na zbyciu.. Odpowiedz Link
orzeszek_solony Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 21:22 O dziwo, biorąc pod uwagę październik,zakupiłam tylko dwa flakony - Santal Blanc SL i Dzongkhę LA - oba z tego samego żródła ;))).Dzongkha na razie wirtualna, bo dopiero w drodze,na dodatek zakupiona zupełnie w ciemno i co z tego wyniknie,nie wie nikt;) Dzisiaj natomiast walczę z sama sobą, aby nie kliknąć Theoremy i l'Or, bo uznałam, że są mi jednak niezbędne do życia. Zobaczymy co zwycięży - zdrowy rozsądek czy moje chciejstwo? Odpowiedz Link
mangos Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 21:46 Ja własnie łamiąc się okropnie i walcząc z przyszłymi wyrzutami sumienia kliknęłam na WD. Doszłam do wniosku,że kadzidła w jakimkolwiek wydaniu sa mi własnie niezbędne do zycia a Winter Delice to taki wspaniały zapach świąt: choinki i jeszcze czegoś, baardzo pięknego. Ponadto mąż tez uwielbia te klimaty więc na pewno nie będę musiała żadnych kazań wysłuchiwać. A żyje się raz. Kupiłam też ciuchy ciążowe i buty i tym oto sposobem pozbyłam się pięciu stów w jeden weekend:/ Dawno tak nie zaszalałam. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 29.10.06, 23:30 Za to ja nie kupiłam nic od bardzo dawna, kolekcja mi się nie powiększyła (nie liczę straganikowego łupu w postaci Yohji edp - za to wcześniej się pozbyłam paru rzeczy, m.in. legendarnego Chaosa, więc nie jest tak źle :))). Nie ukrywam, że jestem dumna z takiego stanu rzeczy i nie chcę wpaść w szał zakupów, na szczęście mało co mnie kusi i mam zgoła poważniejsze wydatki :) Leczenie i specjalistyczne karmy dla mojego kocurka kosztują tyle co ze dwa niszowce :) Mangos, jeśli Cię to pocieszy to ja trzy dni temu wydałam sześć stów na amazon.com kupując raptem dwa słowniki i dwa podręczniki :) i na dodatek faktury szmaciaki nie są mi w stanie wystawić, czy to nei kpina? Powiedziałam chłopu, a on się pyta co to za firma krzak... a to nie krzak ino amazon, how's that possible? Wracając do meritum, kupować nie chcę, ale złamię się dla Fumerie Turque z pewnością. A przy dużym dopływie gotówki, który niestety dopiero po nowym roku :( być może skuszę się na POTL albo Soir de Lune... Odpowiedz Link
nevada87 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 30.10.06, 09:52 Korzystając z dobrodziejstw kredytu;) wczoraj wylicytowałam w dobrej cenie dwa kwiatki Angela : violet i peony:) ,jestem happy ponieważ lily już mam , duży tester la rose również czyli całą rodzinkę kwiatków:))))) . Po za tym przygarnęłam upragnionego od dawna flowerbombka extreme:))) oraz zestawik versace noir z racji balsamu i żelu pod prysznic :))))) . Aaa, prawie bym zapomniała , nabyłam również waniliowo-ambrową wodę E.Coudray w ciemno :), mam nadzieję ,że mi się spodoba;). Pozdrowienia! Odpowiedz Link
kati_mm Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 30.10.06, 12:43 Nu Edp, chodziło za mną jakiś czas, aż siostra mi kupiła na promocji w rossmannie ;) Wciąż zastanawiam się nad Mira Bai i jakąś figą - albo Miller Harris albo L'Artisan... Odpowiedz Link
izolden Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 30.10.06, 18:00 Pół flaszeczki Sotto Voce:))), jedna odlewka i jedna próbka. Odpowiedz Link
uka_m Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 30.10.06, 19:23 Kolejna 30ml edp By d&g Nie mogłam się nie skusić na Paris Hilton:)3Oml edp-w ciekawym flakoniku sercu-różowe pudło.Przyznam że kupiłam na prezent-ale..chyba..zostawię sobie...ech.. Odpowiedz Link
rene.p Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 31.10.06, 11:16 uka_m napisała: > Paris Hilton-Just Me > Co do zapachu-to może nie będę się wypowiadała.. Czy to właśnie Twój nowy nabytek? Tak jakoś przy okazji przypomniał mi się wątek o różowych perfumach... :))) Odpowiedz Link
uka_m Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 31.10.06, 11:33 rene.p napisała: > uka_m napisała: > > > Paris Hilton-Just Me > > Co do zapachu-to może nie będę się wypowiadała.. > > Czy to właśnie Twój nowy nabytek? Tak jakoś przy okazji przypomniał mi się > wątek o różowych perfumach... :))) Tak-już mój:)rozpakowałam pudło..Zapach jest..WESOŁY:)Podoba się mężowi-to będę miała na randki;) Odpowiedz Link
mogra1 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 30.10.06, 19:39 Nu - EDP 50 ml SMS - EDT 30 ml Odpowiedz Link
chatka_ Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o 31.10.06, 13:27 Od wrzesnia mojej stadko (wersja emigracyjna) piekszylo sie o: Stella in Two Elixir des Merveilles Laura Mercier Ambre Passion czarna Mania Millesime Imperial Creed (w drodze) Agent P (w drodze) i trzy meskie: M7, Theorema, Memoire d'Homme NR (15 euro za setki;))) Odpowiedz Link
helena25 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o 31.10.06, 14:20 U mnie tez AgentP i Asja, ktora przyszla pol godziny temu i och i ach ;)))))))) H. Odpowiedz Link
olesiam Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 31.10.06, 15:04 Ambre Russe Parfum d'Empire Odpowiedz Link
renia.renia Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 31.10.06, 19:02 Grosellinę AA Guerlaina, właśnie ją kliknęłam na allegro. Dawno nic nie kupowałam i doszłam do wniosku że czas najwyższy. pozdr. Odpowiedz Link
elami3 Re: Moja kolekcja właśnie powiększyła się o... 31.10.06, 19:48 Premier Figuier LA Odpowiedz Link