portugalia4 22.12.08, 12:44 Czy ktos moze mi powiedziec w jakim to jest jezyku? szwedzkim czy finskim? mam tylko kilka slow: Utgang, automatiska dorrar, obs, dorrarna oppnas inat. Bardzo to dla mnie wazne z gory dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salci_rozencwajgowa to po finsku czy szwedzku? 13.05.11, 12:26 Feta finska fetta? To po jakiemu? Odpowiedz Link
aka10 Re: to po finsku czy szwedzku? 22.12.08, 21:39 Utgång, automatiska dörrar, obs, dörrarna öppnas inåt. Tu dokladna pisownia, choc moze to masz w oryginale, tylko klawiature polska. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: to po finsku czy szwedzku? 23.12.08, 15:41 - Utgang - wyjście - Automatiska dorrar - drzwi automatyczne - Obs, dorrarna oppnas inat - uwaga! drzwi otwierają się do środka Odpowiedz Link
pia.ed Re: to po finsku czy szwedzku? 20.02.09, 16:25 Szwedzki mozna odroznic od finskiego tym, ze w jezyku szwedzkim jest wiele zapozyczen z angielskiego, niemieckiego, laciny. Jesli ktos zna te trzy jezyki, a do tego NIE jest na bakier z "wyrazami zapozyczonymi" w jezyku polskim, to jezyk szwedzki ma juz "w kieszeni". Natomiast jezyk finski nalezy do rodziny ugrofinskiej, i dla przecietnego Polaka nie przypomina zadnego z "normalnych" jezykow! Czy ktos moze mi powiedziec w jakim to jest jezyku? szwedzkim czy > finskim? mam tylko kilka slow: Utgang, automatiska dorrar, obs, > dorrarna oppnas inat. Odpowiedz Link
dougzabawny Re: to po finsku czy szwedzku? 14.06.09, 02:03 o przepraszam, to estoński nienormalny jest? ;p Odpowiedz Link
kendo Re: to po finsku czy szwedzku? 15.06.09, 09:40 dougzabawny napisał: > o przepraszam, to estoński nienormalny jest? ;p *Pia ujela NIENORMALNY w cudzyslowie,wiec nic sie nie kryje pod tym,ze ugrofinski jesyk jest w jakis sposob nienormalny, po prostu ,mysle,ze chciala w ten sposob porownc do jezykow z ktorych mozna zawsze jakies slowo "wylapac"i zrozumiec,czy stwierdzic z jakiej grupy jezykowej pochodzi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: to po finsku czy szwedzku? 25.07.09, 17:29 No wlasnie, kendo, o to mi chodzilo ... Pozdrawiam Pia Odpowiedz Link