Dodaj do ulubionych

Magda, masz CUDNĄ łazienkę !

10.01.04, 18:55
Naprawdę piękna i oryginalna ! Podziwiam i zazdroszczę. Strasznie jestem
ciekawa jak wygląda Twoja sypialnia - masz jakieś zdjęcia ? A kuchni ? A
pokoju synka ? Oglądanie Twojego mieszkania to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Pozdrawiam
Basia
Obserwuj wątek
    • galena Re: Magda, masz CUDNĄ łazienkę ! 11.01.04, 11:21

>
      Ja też podziwiam. Uwielbiam takie niepospolite wnętrza. Masz Magdo artystyczną
      duszę. Też jestem bardzo ciekawa reszty Twojego mieszkanka.
      Pozdrawiam
      • gaggi Re: Magda, masz CUDNĄ łazienkę ! 11.01.04, 14:40
        Hm, właściwie to nie wiem, jaką przyjąć metodę - czy zabierać głos, jak coś mi
        się nie podoba? czy nie dopisywać się do wątku? Zaryzykuję - przyznam, że
        łazienka Magdy ani pozostałe wnętrza poza mieszkaniem Chiary mi się nie
        podobają. Po prostu lubię inny styl, bez złoceń, nasyconych kolorów itp.
        Starocie z Koła też są mi zupełnie obce. Chciałam tylko wyrazić moje zdanie,
        proszę Magdo ani pozostałe dziewczyny - nie obrażajcie się :) Szukam zupełnie
        innych rozwiązań dla mojego mieszkania. Ale i tak czytam was z przyjemnością.
        Pozdrawiam, G.
        • galena szszczerość zawsze w cenie 11.01.04, 16:16
          Gaggi
          nie myślę, żeby sie ktoś obraził. Szczerośc jak najbardziej w cenie.Ludzie mają
          różne gusta i mają prawo mieć. Jednym podoba się wnętrze Magdy innym Chiary, a
          jeszcze innym jedno i drugie lub żadne. Ja np chętnie wchodzę na to forum bo
          jestem na rozdrożu i chciałabym sie tu czegoś dowiedzieć, nauczyć, porównać i
          popatrzec na rózne koncepcje zaaranżowania wnętrz. Jak już wcześniej pisałam
          mam nowoczesny styl na całym piętrze domu, natomiast dół mam stylowy i w tej
          chwili kiedy stoje przed zmianą całej kuchni- nie wiem co począć. Czy
          dostosować styl do reszty parteru, czy też zaszaleć i zmienić wszystko łącznie
          z wyposażeniem salonu, drzwiami itd.
          Gaggi, napisz może o swojej koncepcji mieszkania coś więcej. Będzie to napewno
          interesujące dla innych uczestników forum.
          pozdrawiam
        • kasia_345 Szczerość do bólu boli 11.01.04, 16:23
          To moje zdanie. Nie musiałaś pisać, że ci się nie podoba. Można napisać,
          że 'ja lubie inne wnętrza', będzie to samo, ale bez zgrzytów.

kasia
          • magda176 Re: Szczerość do bólu boli 11.01.04, 17:49
            O rany dziewczyny, nie sądziłam, że parę zdjęć mojej łazienki wywoła taką
            dyskusję. Cieszę się bardzo, że jednym się podoba, innym nie. Byłoby okropnie
            nudno gdybyśmy wszyscy lubili to samo. Dobrze Gaggi, że wyraziłaś swoją
            opinię. Mnie też podobają się wybrane wnętrza, w określonym stylu. Ale mimo,
            że lubię np. jasne skandynawskie wnętrza i pewną surowość w aranżacji, to sama
            takiego nie mam. Po prostu często podobają mi się wnętrza, które są
            przeciwieństwem mojego mieszkania. I bardzo się z tego cieszę, bo inaczej w
            ogóle nie rozwijałabym swojej wrażliwości i umiejętności dekoratorskich. A
            obserwując kolejne (nie swoje)wnętrza bardzo dużo się uczę i czerpię nowe
            pomysły.

Ciekawa jestem Gaggi, Twojej wizji wnętrza. Napisz coś więcej na ten temat i
            może dorzuć kilka zdjęć. Nasza strona zapełnia się dosyć powoli.
            Pozdrawiam m.
            • gaggi Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 08:39
              Dziewczyny! Na początku chciałam Magdo podziękować a wyrozumiałość. Napisałam
              to bez taktu i bardzo niedelikatnie. Rzeczywiście mogłam pominąć "nie podoba
              mi się". Ale ta opinia wynika tylko z jednego - czuję, że wnętrza pokazane na
              waszych fotografiach mnie przytłaczają (nie wiem, jak to wyrazić inaczej). Są
              jednak bardzo inspirujące - wiem, już co mnie przytłacza, więc to dla mnie
              cenne.
              Moja koncepcja mieszkania? Właśnie się klaruje, ale podstawa to:
              -monochromatyzm
              -jasne kolory
              -klasyczność i prostota
              -"kanciaste" meble i kanapy (bez buf, drapowań, zaokrągleń itp)
              Po prostu teraz tego właśnie potrzebuję, to wynika jakoś z mojego wnętrza. Na
              razie mieszkanie wygląda na niezamieszkane (fundusze i pierwsza faza szukania
              po mieście odpowiednich rzeczy). Nie chciałam zrobić zgrzytu. Czekam na
              następne zdjęcia (niestety sama nie mam na razie możliwości przesłania
              nieczego). Ale już powstrzymam się od komentarzy, po co komuś ma być
              nieprzyjemnie. Pozdrawiam cieplutko! G.
              • izalil Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 08:59
                dlaczego masz się powstrzymywać od komentarzy?
                przecież to forum to nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji!
                a swoje zdanie masz prawo mieć, nawet odmienne od założycielki tego forum
                zresztą magda176 ma rację, byłoby nudno gdyby wszystkim podobało się to samo
                ja wcale nie uważam żeby twoja wypowiedź była niegrzeczna i źle sformułowana
                była prosta i szczera do bólu, bez owijania w bawełnę i wazeliniarstwa
                • gaggi Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 09:08
                  No tak, ale nie chciałabym chyba więcej wykorzystywać tego, że nikt tu się nie
                  zna osobiście. Przecież dobrej koleżance/cioci/przyjaciółce/teściowej nie
                  powiem, że coś mi się nie podoba u nich w domu, tylko najwyżej, że nie w moim
                  stylu. Ale dzięki z zrozumienie! :)
                  • izalil Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 09:57
                    gaggi!!!
                    nie wpędzaj się w kompleksy, bo ktoś ci coś zarzucił
                    zaletą netu jest anonimowość i nie bój się wyrażać swoich opinii, tu nikt ci
                    nic nie zrobi jedynie trochę pokrzyczy
                    bądź szczera wobec siebie

pozdr
                    • gaggi :)) 12.01.04, 10:37
                      :)) Wybieram się wkrótce na Młodzieńczą. Brakuje mi jeszcze dwóch lamp i
                      jeżdżę wszędzie gdzie się da. Dzięki za ten namiar, znalazłam go przed chwilą
                      na forum remonty. G.
                      • chiara76 Re: :)) 12.01.04, 10:48
                        My tam kupiliśmy większość lamp i oświetlenia do podwieszanych sufitów, polecam
                        ten sklep!
                        • izalil Re: :)) 12.01.04, 10:54
                          namiar na sklep na młodzieńczej pochodzi od chiary 76
                          dzieki chiara
                          poleciłam ten adres na forum remonty bo spodobało mi sie tam (gaggi również) i
                          rozpętało sie małe piekło

pozdr
                          izalil
                          • chiara76 Re: :)) 12.01.04, 11:19
                            Hej, a co się tam stało?? Czyżby niewinny sklep wywołał jakąś burzę??
                            • izalil Re: do chiara76 12.01.04, 11:59
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=10055027&v=2&s=0
                              trochę się wątek wymknął spod kontroli :-)))
                              • chiara76 no tak... 12.01.04, 12:07
                                No tak, zresztą ja sama nawet mówiłam, że tam są dwa poziomy. Może ten ktoś nie
                                dotarł do tego nowocześniejszego piętra, a może stać go na drogie rzeczy. Ja
                                też błądząc po Bartyckiej (nomen omen i tak nic tam nie kupiliśmy ostatecznie)
                                widziałam lampy w cenie kilku tysięcy. No, nas na takie nie było stać. Wolę za
                                taką sumę nabyć dobrą sofę.
                                • izalil Re: no tak... 12.01.04, 12:13
                                  i o to chodzi
                      • izalil Re: :)) 12.01.04, 10:48
                        oj za ostro tam trochę poszło :-)))
                        może wybierzemy się razem ;-)
                • stefa-grabi Dbajmy o poziom kultury 12.01.04, 12:45
                  izalil napisała:

> dlaczego masz się powstrzymywać od komentarzy?
                  > przecież to forum to nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji!
                  > a swoje zdanie masz prawo mieć, nawet odmienne od założycielki tego forum
                  > zresztą magda176 ma rację, byłoby nudno gdyby wszystkim podobało się to samo
                  > ja wcale nie uważam żeby twoja wypowiedź była niegrzeczna i źle sformułowana
                  > była prosta i szczera do bólu, bez owijania w bawełnę i wazeliniarstwa

Magda zachowała się bardzo ładnie, choć i ja również uważam, że w trakcie
                  dyskusji i przedstawiania własnych wyobrażeń o tym co ładne a co nie - nie
                  powinnyśmy naruszać pewnych granic uprzejmości czy kultury. Nie chodzi tu o
                  bawełnę i wazeliniarstwo, ale o poziom dyskusji, który na tym forum odbiega
                  wyraźnie od innych miejsc w necie. Zauważ droga izalil jak wiele osób
                  wypowiadając się tu po raz pierwszy szczerze napisało, że urzekła ich panująca
                  tutaj atmosfera. Czy komuś z nas jest tu nudno? Nie będę chyba osamotniona gdy
                  napiszę, że motorem dyskusji na tym forum nie jest agresja i chciałabym żeby
                  tak zostało. Świetnie się bawię bez osobistych wycieczek. Jeżeli ktoś ma
                  odmienne zdanie - niech je wyrazi, ale starając się nie ranić pozostałych
                  osób. Gaggi bardzo ładnie się zachowała przyznając do błędu - dziękuję gaggi!
                  To było szczere i naprawdę mnie urzekło. Nie psujmy tego forum, proszę Was
                  dziewczyny!!!

stefa
                • bartunio_o Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 13:20
                  izalil napisała:

> dlaczego masz się powstrzymywać od komentarzy?
                  > przecież to forum to nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji!
                  > a swoje zdanie masz prawo mieć, nawet odmienne od założycielki tego forum

Ach izalil, widzę w tobie pełnokrwistą hiszpankę! Takie kobiety lubię!

> zresztą magda176 ma rację, byłoby nudno gdyby wszystkim podobało się to samo
                  > ja wcale nie uważam żeby twoja wypowiedź była niegrzeczna i źle sformułowana
                  > była prosta i szczera do bólu, bez owijania w bawełnę i wazeliniarstwa

Nie mieszkam w kraju, ale obserwuję co się tam dzieje... rzeczywiście wiele
                  osób lubi sobie walnąć tak prosto z mostu, po prostu i szczerze do bólu, bez
                  owijania w bawełnę i wazeliniarstwa. Taki lepper na ten przykład czy inny
                  burak. Jak ja ich kocham!!!

Bartłomiej
                  • izalil Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 15:36
                    i tak oto gaggi nabroiła ;-)))
                    a dostaje sie temu kto jej bronił

bardzo was proszę czytajcie dokładnie to co inni piszą
                    przecież zaczęło się od wypowiedzi kasi_345 "szczerość do bólu boli" i jej
                    zgrzytów

ps

jestem bezpośrednia i uważam to za zaletę

pps

bardzo lubię a. leppera, gdyby nie ten "burak" w naszym kraju byłoby strasznie
                    smutno

pozdrowienia
                    dla polonii
                    • bartunio_o Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 17:36
                      izalil napisała:

> i tak oto gaggi nabroiła ;-)))
                      > a dostaje sie temu kto jej bronił
                      >
                      > bardzo was proszę czytajcie dokładnie to co inni piszą
                      > przecież zaczęło się od wypowiedzi kasi_345 "szczerość do bólu boli" i jej
                      > zgrzytów
                      >
                      > ps
                      >
                      > jestem bezpośrednia i uważam to za zaletę
                      >
                      > pps
                      >
                      > bardzo lubię a. leppera, gdyby nie ten "burak" w naszym kraju byłoby
                      strasznie
                      > smutno
                      >
                      > pozdrowienia
                      > dla polonii

Droga izalil.
                      Nie zajarzyłaś zupełnie o co mi chodzi.
                      Podpisuję się pod tym co kasia_345 napisała obiema rękami.
                      A co do leppera... uważam, że ten człowiek kompromituje nasz kraj.

Bartłomiej
                      • izalil Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 18:07
                        drogi bartku

niestety ty również mnie nie zrozumiałeś
                        i kasi_345 również nie bo doprowadzasz do zgrzytów

a co do a. leppera - czy ty godnie reprezentujesz nasz kraj tam gdzie
                        mieszkasz?

izalil
                        • bartunio_o Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 18:35
                          izalil napisała:

> drogi bartku
                          >
                          > niestety ty również mnie nie zrozumiałeś
                          > i kasi_345 również nie bo doprowadzasz do zgrzytów
                          >
                          > a co do a. leppera - czy ty godnie reprezentujesz nasz kraj tam gdzie
                          > mieszkasz?
                          >
                          > izalil

Ja co najwyżej doprowadzam rury do przetkania, ewentualnie do szczelności.
                          Doprowadzam również samego siebie do szału próbując zmienić szaloną stylistkę,
                          która ma nieszczęście zamieszkiwać nade mną. Zamiast czepiać się bez sensu
                          netykiety pomóż mi rozwiązać mój problem.

Bartłomiej
                          • izalil Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 20:13
                            słucham uważnie
                            coż to za problem?
                            • bartunio_o Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 20:39
                              izalil napisała:

> słucham uważnie
                              > coż to za problem?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15858&w=9946484
                              Help!

Bartłomiej
                              • izalil Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 20:48
                                może zaproś sąsiadkę w sobotę wieczorem do kina
                                niech się zajmie czymś innym niż przemeblowywanie
                                a jak mało ciekawa to jej podsuń znajomego :-)
                                w każdym bądź razie moja rada jest taka żeby ją wyciągnąć z mieszkania
              • magda176 Re: Szczerość do bólu boli 12.01.04, 11:52
                gaggi napisała:

> Dziewczyny! Na początku chciałam Magdo podziękować a wyrozumiałość.
                Napisałam
                > to bez taktu i bardzo niedelikatnie. Rzeczywiście mogłam pominąć "nie podoba
                > mi się". Ale ta opinia wynika tylko z jednego - czuję, że wnętrza pokazane
                na
                > waszych fotografiach mnie przytłaczają (nie wiem, jak to wyrazić inaczej).

> jednak bardzo inspirujące - wiem, już co mnie przytłacza, więc to dla mnie
                > cenne.
                >
                Witaj Gaggi,

A mnie jest przykro, że się w ogóle tłumaczysz. Przecież nic się nie stało.
                Nie możemy się wszyscy nawzajem chwalić. To jest forum o aranżacji wnętrz,
                czyli również dyskusja o naszych gustach i upodobaniach. Poza tym, wydaje mi
                się, że nasze forum ma też wymiar praktyczny. Opisujemy swoje mieszkania i
                pomysły na ich urządzenie, przekazujemy ciekawe linki i adresy sklepów. A dla
                mnie to rozmowa o mojej pasji, więc każdy głos, nawet najbardziej krytyczny,
                jest mile widziany.
                Bardzo się cieszę, że byłaś szczera. Teraz, jeżeli będziesz chciała się nas
                coś poradzić, to przynajmniej wiemy jak Ci odpisywać. Poza tym, potrafiłaś
                sprecyzować jakie wnętrza Ci się nie podobają. To ważny krok w urządzeniu
                swojego mieszkania, w taki sposób, żeby się przde wszystkim Tobie podobało.

>Nie chciałam zrobić zgrzytu.

Nie zrobiłaś żadnego zgrzytu. Byłoby o wiele gorzej, gdybyś napisała, że moje
                mieszkanie Ci się podoba, a po cichu byś myślała: "co za ohyda!". A Ty
                napisałaś szczerze co myślisz i popatrz jaką dyskusję wywołałaś! Nudno byłoby
                bez Ciebie.

>Ale już powstrzymam się od komentarzy, po co komuś ma być
                > nieprzyjemnie. Pozdrawiam cieplutko! G.

Nie powstrzymuj się od komentarzy, bo to forum umrze jak będziemy tak myśleć.
                Pisz otwarcie co myślisz, co ci się podoba, a co nie. Może rozwinie się jakaś
                szersza dyskusja o tym jakie wnętrza lubimy i co nam się podoba?

Pozdrawiam i mam nadzieję, Gaggi, że będziesz się nadal aktywnie udzielać.
                • gaggi stylowe wnętrza 12.01.04, 16:25
                  Ależ oczywiście! oczywiście, że będę się udzielać! Pierwsze co robię po
                  powrocie do domu to zaglądam na nasze forum:) A wracam z - być może -
                  przydatną informacją: w księgarni firmowej wydawnictwa Arkady (Wawa, róg
                  Dobrej i Tamki) widziałam przecenione albumy o urządzaniu stylowych wnętrz.
                  Może którąś z Was zainspirują. Ładnie wydane, piękne zdjęcia. Choć, jak już
                  wiecie stylowe nie jest chwilowo w moim stylu :))), ale pomyslałam, że może
                  komuś taka wiadomość się przyda i obejrzałam te książki. Naprawdę ciekawe, np.
                  jako prezent dla wielbicielki/a tego typu wnętrz. Poza tym widziałam tam też
                  album o mieszkaniu dla alergika:) chyba sobie kupię, bo mój luby jest własnie
                  takowy. Niestety... Pozdrawiam! G.
                  • chiara76 Re: stylowe wnętrza 12.01.04, 16:34
                    No ja wiem, co Twój luby czuje, bo też jestem alergikiem. Dlatego
                    zrezygnowaliśmy z zasłon i firanek, a także z dywanów. Wierz lub nie, ale
                    naprawdę mam mniejsze kłopoty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka