Dodaj do ulubionych

Nowości na stronie - projekty Melaski

23.01.04, 22:41
z 23 stycznia 2004.
Obserwuj wątek
    • surmar Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 24.01.04, 06:55
      Witam, projektujesz również inne pomieszczenia? Bo łazienki są super,

pozdrawiam Renata
      • tymela Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 24.01.04, 15:20
        I ja jestem pod wrażeniem inwencji Melaski.
        Czy można się z Tobą skontaktować-mam do zaprojektowania łazienki i szukam
        kogoś z pomysłami.
        • melaska Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 24.01.04, 19:55
          Wszystkich zainteresowanych projektami zapraszam na priv: arch_aga@interia.pl
          • bartunio_o Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 24.01.04, 23:51
            melaska napisała:

> Wszystkich zainteresowanych projektami zapraszam na priv: arch_aga@interia.pl

Moze bys cos napisala wiecej o tych projektach. Czytam i czytam podpisy pod
            zdjeciami i niewiele moge zrozumiec :-).

Bartlomiej
    • ochra Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 25.01.04, 10:13
      No nie wiem czy to dobry pomysł zamieszczać tu niezrezalizowane projekty .
      Założenie było chyba inne?
      • melaska Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 25.01.04, 19:16
        Wszystkie zamieszczone projekty były zrealizowane:-) Niestety nie dysponuję
        żadnymi zdjęciami. Myślę jednak, ze to dobry pomysł, aby zamieścić same
        projekty, chyba coś tam mimo wszystko widać;-) Z przyjemnością odpowiem na
        wszystkie pytania.
        Pozdrawiam
        • izalil Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 25.01.04, 19:48
          Melasko,

A czy możesz wyjawić z jakiego programu korzystasz przy projektowaniu i jakie
          są jego możliwości - czy można np. projektować meble? I czy amator może
          korzystać z tego programu?
          I jeszcze pytanie odnośnie Twoich wizualizacji. Zauważyłam, że w 5 projektach
          jest zabudowana pralka. Jakie muszą być zachowane minimalne odległości od
          blatu, ścian, szafek aby zapewnić wygodne korzystanie z pralki (wysuwanie,
          drganie w trakcie prania itp.)?

izalil
          • aankaa Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 25.01.04, 20:21
            izalil napisała:

> Jakie muszą być zachowane minimalne odległości od
            > blatu, ścian, szafek aby zapewnić wygodne korzystanie z pralki (wysuwanie,
            > drganie w trakcie prania itp.)?

to wszystko możesz znaleźć w instrukcji montażu pralki
            wystarczy dodać jeszcze po 2-3 cm po bokach (nigdy nie wiadomo jak
            pralka "ułoży sobie pranie" tuż przed wirowaniem)

chcąc umieścić pralkę pod blatem wystarczy zdjąć jej wierzchnią "pokrywę". To
            daje Ci 2-3 cm luzu do blatu. Pralce to nie zaszkodzi (pralkę "schowałam" w
            standardowej szafce kuchennej. Jedynym problemem była stabilizacja boków -
            "plecy" szafki trzeba było usunąć żeby można było swobodnie przeprowadzić węże
            od/dopływowe - i dołu z przodu szafki - żeby się drzwiczki "ładnie" zamykały)
          • melaska Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 26.01.04, 11:45
            izalil napisała:

> Melasko,
            >
            > A czy możesz wyjawić z jakiego programu korzystasz przy projektowaniu i jakie
            > są jego możliwości - czy można np. projektować meble? I czy amator może
            > korzystać z tego programu?
            > I jeszcze pytanie odnośnie Twoich wizualizacji. Zauważyłam, że w 5 projektach
            > jest zabudowana pralka. Jakie muszą być zachowane minimalne odległości od
            > blatu, ścian, szafek aby zapewnić wygodne korzystanie z pralki (wysuwanie,
            > drganie w trakcie prania itp.)?
            >
            > izalil

Pracuję w programie 3DStudioMAX. Program ten służy do modelowania wszystkich
            (nawet tych najbardziej wymyślnych) obiektów 3d, do tworzenia animacji a nawet
            gier komputerowych. Jego obsługa jest niestety bardzo skoplikowana, poza tym
            program ten jest drogi (około 4500 euro). Ja uczyłam się obsługi tego programu
            książek.
            Jeśli chodzi o pralkę, to najbezpieczniej jest dać jak najwięcej luzu - po 5 cm
            z każdej strony (z tyłu nawet 10 cm).

Pozdrawiam
            • izalil Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 26.01.04, 13:31
              łomatko!

4500 euro!
              A zamówienie projektu łazienki ile kosztuje?

izalil
        • ochra Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 26.01.04, 09:54
          Nie zrozumiałaś do czego piję; nie podoba mi się że osoba która zajmuje się
          projektowaniem wnętrz przemyca swoją autoreklamę i to w fazie projektu na
          stronie pd: 'nasze mieszkania'!!! Na forum architektura za duża konkurencja???
          • melaska Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 26.01.04, 11:38
            ochra napisała:

> Nie zrozumiałaś do czego piję; nie podoba mi się że osoba która zajmuje się
            > projektowaniem wnętrz przemyca swoją autoreklamę i to w fazie projektu na
            > stronie pd: 'nasze mieszkania'!!! Na forum architektura za duża konkurencja???

Nie ukrywam, że poprosiłam Magdę o umieszczenie moich projektów na stronie
            między innymi w celu autoreklamy. Moim zdaniem nie ma w tym nic złego, a przy
            okazji może ktoś skorzysta z moich pomysłów.
            Jeśli jednak większość forumowiczów nie życzy sobie tego typu autopromocji, to
            ocywiście dostosuję się i poproszę Magdę o wycofanie zmieszczonych projektów.

Pozdrawiam
            • bartunio_o Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 27.01.04, 11:49
              melaska napisała:

> Nie ukrywam, że poprosiłam Magdę o umieszczenie moich projektów na stronie
              > między innymi w celu autoreklamy. Moim zdaniem nie ma w tym nic złego, a
              przy
              > okazji może ktoś skorzysta z moich pomysłów.
              > Jeśli jednak większość forumowiczów nie życzy sobie tego typu autopromocji,
              to
              > ocywiście dostosuję się i poproszę Magdę o wycofanie zmieszczonych projektów.

Ja nie mam nic przeciwko. I popieram takie pomysły, bo również dzięki nim
              możemy podyskutować z zawodowcem, a to jest bardzo cenne.

Podobają mi się odpowiedzi Melaski, widać że to profesjonalistka.

Mam jednak kilka 'ale'.

Dziwi mnie, że nie masz zdjęć zrealizowanych projektów - uważam, że w Twoim
              portfolio takie powinny być tuż obok projektów. To dodatkowy impuls i
              wzmocnienie Twej wiarygodności dla potencjalnego klienta (przynajmniej dla
              mnie). No i nie ma to jak fotografia uszczęśliwionej, roześmianej klientki w
              swojej nowej łazience :).

Inne 'ale' to w zasadzie pytanie. Dlaczego na Twoich wizualizacjach nie ma
              żadnych gadżetów, które normalnie można dostrzec w łazience? Żadnego ręcznika
              (a właśnie - gdzie planujesz zawiesić ręcznik?), mydła, szczotki do zębów,
              pasty itp. Taka łazienka wyglądałaby na projekcie bliżej rzeczywistości i
              bardziej ludzko, ciepło - a to przecież także skupia uwagę potencjalnych
              klientów. Przeglądając katalogi np. z projektami architektonicznymi, też
              wizualizacje budynków z zewnątrz, widzi się na nich i sylwetki ludzi, i
              samochody, drzewa, słowem - normalny świat. Czy łazienki projektuje się
              inaczej?

Bartłomiej

• melaska Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 27.01.04, 19:35
                bartunio_o napisał:

> Mam jednak kilka 'ale'.
                >
                > Dziwi mnie, że nie masz zdjęć zrealizowanych projektów - uważam, że w Twoim
                > portfolio takie powinny być tuż obok projektów.

Masz całkowitą rację. Projekty robię drogą internetową i niestety w
                przytłaczajacej większosci nie kontaktuję się bezpośrednio z klientem, nie
                widuję też efektów mojej pracy. Przyczyną jest fakt, że 99% moich klientów
                mieszka w Warszawie, a ja 500 km dalej... Dotychczas "wyszarpałam" zdjęcia od
                jednego klienta, jednak straciłam je przy formatowaniu dysku. Jestem właśnie na
                etapie ich odzyskiwania i jeśl wszystko dobrze pójdzie, na pewno je pokarzę.

> Inne 'ale' to w zasadzie pytanie. Dlaczego na Twoich wizualizacjach nie ma
                > żadnych gadżetów, które normalnie można dostrzec w łazience? Żadnego ręcznika
                > (a właśnie - gdzie planujesz zawiesić ręcznik?), mydła, szczotki do zębów,
                > pasty itp. Taka łazienka wyglądałaby na projekcie bliżej rzeczywistości i
                > bardziej ludzko, ciepło - a to przecież także skupia uwagę potencjalnych
                > klientów. Przeglądając katalogi np. z projektami architektonicznymi, też
                > wizualizacje budynków z zewnątrz, widzi się na nich i sylwetki ludzi, i
                > samochody, drzewa, słowem - normalny świat. Czy łazienki projektuje się
                > inaczej?
                >

Znowu masz rację:-)
                Cóż, nie będę ukrywać, że jeszcze nie znalazłam czasu na wymodelowanie tych
                wszystkich detali sprawiających, ze łazienka sprawia wrażnenie gotowej do
                użycia i przez to bardziej realistycznej. Mój błąd, biję się w pierś:-) Nawet
                nie zdawałam sobie sprawy, że to aż tak rzuca się w oczy - na pewno się
                poprawię.
                Jeśli widzicie jeszcze jakieś rażące błędy - chętnie wysłucham o co chodzi.
                Potrzebne mi świeże spojrzenie:-)
                Pozdrawiam
                • bartunio_o Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 27.01.04, 19:43
                  melaska napisała:

> Jeśli widzicie jeszcze jakieś rażące błędy - chętnie wysłucham o co chodzi.

Dlaczego od razu rażące błędy :)
                  Napisz coś o programie na jakim pracujesz.
                  I fajnie że jesteś na forum - jak widać odległość nie robi w dobie internetu
                  żadnej różnicy... ty 500 km od klientów, ja kilkadziesiąt tysięcy kilometrów
                  od większości forumowiczów :).

Bartłomiej
                • stefa-grabi Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 29.01.04, 11:51
                  melaska napisała:

> Projekty robię drogą internetową i niestety w
                  > przytłaczajacej większosci nie kontaktuję się bezpośrednio z klientem, nie
                  > widuję też efektów mojej pracy. Przyczyną jest fakt, że 99% moich klientów
                  > mieszka w Warszawie, a ja 500 km dalej...

Czy rzeczywiście da się działać w tej branży tak na odległość? Jak trafiasz do
                  takich klientów? Ja wyobrażałam sobie, że to trzeba się spotkać, porozmawiać,
                  poznać człowieka, zobaczyć jego łazienkę itp.

Pozdrawiam,
                  Stefa
                  • melaska Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 29.01.04, 14:26
                    stefa-grabi napisała:

> Czy rzeczywiście da się działać w tej branży tak na odległość? Jak trafiasz
                    do
                    > takich klientów? Ja wyobrażałam sobie, że to trzeba się spotkać, porozmawiać,
                    > poznać człowieka, zobaczyć jego łazienkę itp.

Witam,
                    pewnie że nic nie zastąpi bezpośredniego kontaktu z klientem, żadne maile i
                    telefony. Nie jest jednak tak żle:-) Są klienci, którzy wolą część roboty
                    odwalić samodzielnie (obiar wnętrza, zakupy, nadzór wykonawczy) i mniej
                    zapłacić za sam projekt. Właśnie do takich klientów docieram. W jaki sposób?
                    Udzielam porad na różnego rodzaju forach, czasami reklamuję się wprost. Duża
                    część moich klientów dotrała do mnie z polecenia innych, którym podobały się
                    moje projekty.

Chciałabym zachęcić miłośników urządzania wnętrz do pracy na podobnej zasadzie.
                    Niezbędna jest jednak znajomość programów do wizualizacji, programów typu CAD
                    lub też umiejętość realistycznego rysowania wnętrz. Cokolwiek, co umożliwi
                    przekazanie klientowi swoich pomysłów. Przydałoby się też odpowiednie
                    wykształcenie, jednak nic nie zastąpi chęci i talentu:-)

Pozdrawiam
                    • harmony7 Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 29.01.04, 14:53
                      > Udzielam porad na różnego rodzaju forach, czasami reklamuję się wprost.

To pierwsze Ci tutaj nie wychodzi, jakos nie widze aktywnosci w udzielaniu
                      porad, za to to drugie idzie Ci wspaniale - gratulacje.
                      • melaska Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 29.01.04, 20:32
                        harmony7 napisała:

> To pierwsze Ci tutaj nie wychodzi, jakos nie widze aktywnosci w udzielaniu
                        > porad, za to to drugie idzie Ci wspaniale - gratulacje.

Dziękuję za gratulacje i obiecuję poprawę:-)
                        Pozdrawiam
                        • harmony7 Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 30.01.04, 10:21
                          Przyjmuje skruche, w ramach pokuty 10 porad na dzis ;)
                          • bartunio_o Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 30.01.04, 14:08
                            harmony7 napisała:

> Przyjmuje skruche, w ramach pokuty 10 porad na dzis ;)

Trochę zabrakło Ci harmonii w ataku na melaskę. Atmosfera się usztywniła,
                            chyba niepotrzebnie.

Bartłomiej
                            • harmony7 Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 30.01.04, 14:17
                              Bartunio, po pierwsze to nie byl atak (jak widac melaska tak tego nie odebrala)
                              tylko zlosliwa prosba o porady na tym forum. Po drugie, harmonia potrzebna jest
                              w ruchu, tancu no i we wnetrzach, jakos do atakow nie moge tego dopasowac. A po
                              trzecie, gdzie Ty tu widzisz usztywniona atmosfere ? Pozdrawiam Bartlomieju w
                              pelnym harmonii uklonie.
                              • bartunio_o Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 01.02.04, 13:07
                                harmony7 napisała:

> Bartunio, po pierwsze to nie byl atak (jak widac melaska tak tego nie
                                odebrala)
                                >
                                > tylko zlosliwa prosba o porady na tym forum. Po drugie, harmonia potrzebna
                                jest
                                >
                                > w ruchu, tancu no i we wnetrzach, jakos do atakow nie moge tego dopasowac. A
                                po
                                >
                                > trzecie, gdzie Ty tu widzisz usztywniona atmosfere ? Pozdrawiam Bartlomieju
                                w
                                > pelnym harmonii uklonie.

Harmoniczność w ataku to wyższa szkoła kunsztu rycerskiego, zbyt daleka
                                tematycznie od aranżacji wnętrz :).
                                Źle odebrałem intencje chcąc utrzymać pokój za wszelką cenę...
                                Tak czy siak było i jest fajnie.

Ściskam ciepło -
                                Bartłomiej

• harmony7 Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 01.02.04, 19:06
                                  Gdziez mi tam bialoglowie do kunsztu rycerskiego. Jam mogla jedynie wzdychac z
                                  utesknieniem do swego Pana, który przelewal krew na polach bitewnych, stad
                                  nieznajomosc kunsztu rycerskiego w ataku.
                                  Pozdrawiam, dygajac harmonijnie.
                                  harmony.
                                  • bartunio_o Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 02.02.04, 11:10
                                    harmony7 napisała:

> Gdziez mi tam bialoglowie do kunsztu rycerskiego. Jam mogla jedynie wzdychac
                                    z
                                    > utesknieniem do swego Pana, który przelewal krew na polach bitewnych, stad
                                    > nieznajomosc kunsztu rycerskiego w ataku.
                                    > Pozdrawiam, dygajac harmonijnie.

No cóż, świadkiem był wielu białogłów w zbroję odzianych i na koń wsiadających
                                    bronić ramię w ramię z wojami domostwa przed wrogiem śmiertelnym. Toż to i na
                                    forum naszym takie białogłowy wojują, dyć z różnym skutkiem. Ostatnie starcie
                                    któregom świadkiem był skończyło się klątwy rzucaniem, waleriany pobieraniem,
                                    choć czas zaleczył jak wierzę już rany i pokoju dni przywrócił.
                                    Mało brakowało a doszłoby do kolejnej krwawej bitwy, którom przeczuwał, ale
                                    śniadowłosa kunszt rycerski i opanowanie okazała do do prowokacji nie
                                    dopuściła.

Bartłomiej
                    • miszka44 uwagi natury ogólnej, a nie personalnej :-) 29.01.04, 16:28
                      melaska napisała:

> Chciałabym zachęcić miłośników urządzania wnętrz do pracy na podobnej
                      zasadzie.
                      >
                      > Niezbędna jest jednak znajomość programów do wizualizacji, programów typu CAD
                      > lub też umiejętość realistycznego rysowania wnętrz. Cokolwiek, co umożliwi
                      > przekazanie klientowi swoich pomysłów. Przydałoby się też odpowiednie
                      > wykształcenie, jednak nic nie zastąpi chęci i talentu:-)

"Nie matura lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera". W swoim czasie
                      popularne hasło. I nadal, niestety, przez wielu z wielkim zapałem wcielane w
                      życie. Na naszą zgubę.
                      Wykształcenie nie zastąpi talentu, to fakt. Ale ja np. mam dość fachowców,
                      którzy usłyszeli głos powołania i nie przejmują się za bardzo warsztatem. Po
                      przeczytaniu "Jak zostać projektantem w weekend" nie staniesz sie nim.
                      Opanowanie programu CAD też niewiele pomoże. Tzn. możesz sobie coś podłubać dla
                      siebie, ale żeby od razu dla klienta? Ja bym się nie odważył :-)

Pzdr
                      M44
                      • melaska Re: uwagi natury ogólnej, a nie personalnej :-) 29.01.04, 20:28
                        miszka44 napisał:

> > wykształcenie, jednak nic nie zastąpi chęci i talentu:-)
                        > Wykształcenie nie zastąpi talentu, to fakt. Ale ja np. mam dość fachowców,
                        > którzy usłyszeli głos powołania i nie przejmują się za bardzo warsztatem. Po
                        > przeczytaniu "Jak zostać projektantem w weekend" nie staniesz sie nim.
                        > Opanowanie programu CAD też niewiele pomoże. Tzn. możesz sobie coś podłubać
                        dla
                        >
                        > siebie, ale żeby od razu dla klienta? Ja bym się nie odważył :-)
                        >
                        > Pzdr
                        > M44

Poprawiam się:
                        Nic nie zastąpi chęci, talentu i odwagi;-)
                        Zgadzam się z Twoim zdaniem na temat popularnego powiedzenia, jednak jestem
                        chyba większą optymistką. Sama mam wykształcenie architektoniczne, jednak w tym
                        wypadku nie demonizowałabym jego roli. Nie uważam, aby akurat wykształcenie
                        było KONIECZNYM warunkiem uprawiania zawodu projektanta wnętrz.

Pozdrawiam
              • miszka44 Re: Projekty Melaski - tak trzymać! i pytanko 29.01.04, 16:41
                bartunio_o napisał:
                > Przeglądając katalogi np. z projektami architektonicznymi, też
                > wizualizacje budynków z zewnątrz, widzi się na nich i sylwetki ludzi, i
                > samochody, drzewa, słowem - normalny świat. Czy łazienki projektuje się
                > inaczej?

No właśnie. Mnie też drażni pusty sedes i to, że nikt sie pod prysznicem nie
                pręży... :-)))

Pzdr
                M44
    • melaska Dziękuję za dyskusję 29.01.04, 20:37
      Uważam, ze temat został wyczerpany.
      Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, skargi i zażalenia kierowane bezośrednio do mnie,
      proszę o kierowanie ich na mój gazetowy adres.

Pozdrawiam
      • bartunio_o Re: Dziękuję za dyskusję 30.01.04, 14:10
        melaska napisała:

> Uważam, ze temat został wyczerpany.
        > Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, skargi i zażalenia kierowane bezośrednio do
        mnie,
        > proszę o kierowanie ich na mój gazetowy adres.

Hej, no co Ty, melaska, nie znikaj.
        Reklamuj się dalej, trzymam kciuki za klientów, ale zostań z nami i radź,
        radź, radź...

Bartłomiej
    • promyczek4 Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 02.02.04, 23:55
      a ja, mimo ze wykonuje ten sam zawod ;), bede bronic Melaski!
      wykonanie projektu w 3DStudio jest bardzo pracochlonne, a nieudzielanie
      odpowiedzi i porad na tym forum, mysle, ze nie bierze sie z niewiedzy czy
      ignorancji, tylko z braku czasu... osobiscie siedzialabym tylko na tym forum,
      mozna sie wiele dowiedziec nie tylko o wykanczaniu i wyposazaniu wnetrz, ale
      takze o samych potencjalnych klietach! ;) wiem ile kosztuje czasu
      zaangazowanie sie w forum...
      co do recznikow w lazience... hmmm... nie wiem, ale mi nigdy, zaden klient nie
      zarzucil, ze nie rysuje recznika, czy laski pod prysznicem... dziwne macie
      oczekiwania od projektantow! w projekcie lazienki najwazniejsza jest wizja...
      a to widac na projekcie!
      pamietam Melasko jak zaczynalas ;) super, ze udalo Ci sie rozbudowac swoja
      wlasna siatke klientow! zycze powodzenia i sukcesow!
      pozdrawiam!
      promyczek
      • melaska Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 03.02.04, 21:41
        Dziękuję za miłe słowa:-)
        Muszę jednak stanowczo zaprzeczyć w sprawie tych ręczników i lasek pod
        prysznicem. Kiedyś zamieszczałam w projektach takie rzeczy i zawsze spotykało
        się to z bardzo pozytywnym odbiorem. Przestałam, bo zrobione przeze mnie detale
        były kiepskiej jakości, no i tak naprawdę to powoli zaczęły szpecić niż zdobić.
        A ja już weszłam na taki etap rozwoju w wizualizacjach, że ho ho;-) Muszę więc
        zrobić je od nowa i z większym pietyzmem. Jak widać, nie za bardzo mi wychodzi;-
        )
        Z drugiej strony medalu w gąszczu ręczniczków, wazoników, kosmetyków, słoiczków
        i szczoteczek do zębów projekt był mniej czytelny (przynajmniej mi się tak
        wydaje). Poza tym zdarzało się, że klient był oburzony, że proponuję mu takie
        ohydne ręczniki i pojemniki o tak nieciekawej formie. No i standardowo: "Pani
        Agnieszko, gdzie ja kupię te wszystkie rzeczy?!". Mogę się założyć, że klienci
        pytaliby czy laska na wizualizacj jest wliczona w cenę projektu;-)))

Pozdrawiam
        • bartunio_o Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 04.02.04, 09:19
          melaska napisała:

> Mogę się założyć, że klienci
          > pytaliby czy laska na wizualizacj jest wliczona w cenę projektu;-)))

Uwielbmniaaaaam Twoje poczucie humoru :)

Bartłomiej

PS. A propos, gdy płatnik jest facetem - mamy laskę, a gdy kobitką? Wstawisz
          Rambo czy innego premiera?
      • bartunio_o Re: Nowości na stronie - projekty Melaski 04.02.04, 09:22
        promyczek4 napisała:

> a ja, mimo ze wykonuje ten sam zawod ;), bede bronic Melaski!
        > wykonanie projektu w 3DStudio jest bardzo pracochlonne, a nieudzielanie
        > odpowiedzi i porad na tym forum, mysle, ze nie bierze sie z niewiedzy czy
        > ignorancji, tylko z braku czasu... osobiscie siedzialabym tylko na tym
        forum,
        > mozna sie wiele dowiedziec nie tylko o wykanczaniu i wyposazaniu wnetrz, ale
        > takze o samych potencjalnych klietach! ;) wiem ile kosztuje czasu
        > zaangazowanie sie w forum...

Pisz jak ja - krótko a treściwie. Bez wodolejstwa!

> co do recznikow w lazience... hmmm... nie wiem, ale mi nigdy, zaden klient
        nie
        > zarzucil, ze nie rysuje recznika, czy laski pod prysznicem... dziwne macie
        > oczekiwania od projektantow! w projekcie lazienki najwazniejsza jest
        wizja...

A co ma jedno do drugiego za przeproszeniem? Znaczy jak wstawisz mydło na
        umywalkę czy szampon na półkę to nie ma wizji? Coś tu nie gra.

Bartłomiej
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka