Dodaj do ulubionych

do Danusi - pytanie o łazienkę

11.02.04, 10:11
Danusiu,
Czy pod blatem z umywalkami stoją drewniane pojemniki czy to tylko osłona
dekoracyjna rur odpływowych ? Planuję podobne rozwiązanie w swojej łazience
(tylko, że z 1 umywalką)i chciałabym, aby pod blatem zmieściły się kosze
wiklinowe na brudną bieliznę, ale tam wystają te rury i nie jestem pewna czy
kosze się zmieszczą.

Pozdrawiam
Basia
Obserwuj wątek
    • addinka Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 10:29
      Basiu, śledzę Twoje posty, a kafle już wybrałaś(może jednak nie jestem na
      bieżąco...)? zastanawiałaś się nad połączeniem wanilii i łosiowego czy
      pomarańczy a może jednak będzie stonowana kolorystyka
      ja Ci powiem, że obie łazienki mam stonowane-jedna w beżowo-piaskowa, druga -
      trawertyn i teraz trochę żałuję, bo brak mi koloru, życia w tych łazienkach,
      co nadrabiam dodatkami-w jednej pomarańcz, druga, ciepły żółty; ale gdybym
      miała jeszcze jedną łazienkę to byłaby waniliowo-łososiowa i kafle błyszczące
      (teraz mam matowe), widziałam taką śliczną glazurę i wcale nie droga hmmmm
      • chiara76 wtrącę się:) 11.02.04, 10:33
        addinka napisała:

> ja Ci powiem, że obie łazienki mam stonowane-jedna w beżowo-piaskowa, druga -
        > trawertyn i teraz trochę żałuję,
        mam podobną kolorystykę beżowo -piaskową, i w sumie nie brakuje mi tam koloru,

ale gdybym
        > miała jeszcze jedną łazienkę to byłaby waniliowo-łososiowa i kafle błyszczące
        > (teraz mam matowe), widziałam taką śliczną glazurę i wcale nie droga hmmmm

mam pytanie co do kafelków, ja też mam matowe. Błyszczących nie wybrałam, bo
        słyszałam, że na takich bardziej widać wodę i zacieki tworzące się. Oczywiście
        nie po miesiącu, no, ale po jakimś czasie. Nie Bałabyś się tego?
        • addinka Re: wtrącę się:) 11.02.04, 12:08
          wiesz co , z tymi matami to jest dziwna sprawa, niby brudu nie widać, ale np.
          matowa podłoga okropnie mi się zadeptuje i widać ślady kapci, żeby była czysta
          muszę ją myć ok. 2 razy dziennie, na lekko błyszczącej terakocie, z maziaje
          tego nie ma, a na błyszczących kaflach-jasnych, brudu nie widać-tj. smug,
          kurzu, na ciemnych za to okropnie
      • basia-bma Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 10:46
        addinka napisała:

> Basiu, śledzę Twoje posty, a kafle już wybrałaś(może jednak nie jestem na
        > bieżąco...)? zastanawiałaś się nad połączeniem wanilii i łosiowego czy
        > pomarańczy a może jednak będzie stonowana kolorystyka
        > ja Ci powiem, że obie łazienki mam stonowane-jedna w beżowo-piaskowa, druga -
        > trawertyn i teraz trochę żałuję, bo brak mi koloru, życia w tych łazienkach,
        > co nadrabiam dodatkami-w jednej pomarańcz, druga, ciepły żółty; ale gdybym
        > miała jeszcze jedną łazienkę to byłaby waniliowo-łososiowa i kafle błyszczące
        > (teraz mam matowe), widziałam taką śliczną glazurę i wcale nie droga hmmmm

Hej Addinka,
        Miło mi, że ktoś śledzi moje posty - czuję się wsparta psychicznie. Kafelki
        prawie wybrałam, tj wybrałam ale jeszcze nie kupiłam (znając siebie jeszcze
        mogę zmienić zdanie). Chyba jednak zdecyduję się na te kubańskie barwy, mam
        nadzieję, że nie będę żałować. Widziałam wczoraj dużo ładnych kafelków, ale
        niestety za drogich jak na moją kieszeń (po 110 PLN m2, a listwy ok. 60 PLN /
        szt).
        Niestety nie mam już czasu biegać i szukać czegoś nowego, bo mogę nie dostać
        kafli na czas, a zależy mi aby zrobić łazienkę przed wprowadzeniem się - mam
        niecałe 2 tyg. na remont - nie tylko łazienki.
        Właśnie przeżywam rozterki jak te kafle ułożyć, bo muszę obliczyć ile tego
        kupić - zastanawiam się też gdzie dać listwy ozdobne - podobają mi się na
        krawędzi półki, ale ciągnąć je dookoła i na-lub-nad wanną czy nie ? Na dodatek
        właśnie przeczytałam wątek wind-eye wyśmiewający wszelkie "szlaczki", ale moim
        zdaniem taka listwa jest elementem ozdobnym i nadaje charakter łazience (może
        się mylę, mam już taki mętlik w głowie). Obejrzałam już tyle aranżacji
        łazienek, ale ciągle mam jakiś niedosyt. Poza tym nie wiem jak to, co sobie
        zaplanowałam na papierze będzie wyglądało w rzeczywistości.

Pozdrawiam
        Basia
        • addinka Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 12:03
          Basiu a skad jesteś? Jak z W-wy, to podam CDi namiary na te kafle co
          widziałam - hiszpańskie i m ok 40 zł-Opex, al. jerozolimskie
          • basia-bma Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 12:19
            addinka napisała:

> Basiu a skad jesteś? Jak z W-wy, to podam CDi namiary na te kafle co
            > widziałam - hiszpańskie i m ok 40 zł-Opex, al. jerozolimskie

Jestem z W-wy - co to za kafle ? jakiego producenta ? jak wyglądają ? są gdzieś
            do obejrzenia w necie ? jak długo trwa realizacja zamówienia ?Dzisiaj nic w
            pracy nie robię tylko myslę o tej swojej łazience.

Pozdrawiam
            Basia
            • basia-bma Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 12:26
              basia-bma napisała:

> addinka napisała:
              >
              > > Basiu a skad jesteś? Jak z W-wy, to podam CDi namiary na te kafle co
              > > widziałam - hiszpańskie i m ok 40 zł-Opex, al. jerozolimskie
              >
              Niby byłam już w TTW Opex, ale jakoś nie zwróciłam uwagi, albo byłam juz
              zmeczona bieganiem po sklepach. Generalnie w takich centrach dostaję oczopląsu
              i chcę natychmiast wyjść. To dotyczy zresztą wszystkich wielkich marketów - nie
              lubię. Dla mnie idealny jest średniej wielkości sklep z miłą obsługą, ładną
              ekspozycją, katalogami na wynos - wtedy wszystko postrzegam inaczej. Po TTW
              Opex miałam wrażenie zmarnowanego czasu - ale to tylko takie moje odczucie -
              chyba mam już dosyć tego polowania na kafelki.

Pozdrawiam
              Basia
            • addinka Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 13:05
              Basia, w necie to ich nie ma, producent licho wie, płytki hiszpańskie,
              błyszczące, format nie za duży 20x25 może... opex Jerozolimskie, stoisko
              Arcer - mają tam dwa stoiska, te kafle są akurat w tym drugim - na końcu
              sklepu, jeśli chodzi o polskie to bardzo podobają mi sie pilch jasienica seria
              bolero - na żywca do zobaczenia w opexie w Jankach i jest to zupełnie co
              innego niż w necie, kolor beżowy-dwa odcienie, ale bardzo cieplutkie, a
              terakota do tego jest boska, bo wg mnie nie brudząca wcale !!! a to ważne,
              chyba,że lubisz latać z mopem dwa razy dziennie
              basia jak tylko uśpię swoją pociechę ,to skrobnę na maila gazewtowego do
              Ciebie bo teraz mi mała nie daje buuuuuuuuuu n, zobacz sobie te płytki
              jasienicy ok. 30-35 zł w opexie dekor ładny i śmiesznie tani 5 zł
              • basia-bma Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 13:17
                addinka napisała:

> Basia, w necie to ich nie ma, producent licho wie, płytki hiszpańskie,
                > błyszczące, format nie za duży 20x25 może... opex Jerozolimskie, stoisko
                > Arcer - mają tam dwa stoiska, te kafle są akurat w tym drugim - na końcu
                > sklepu, jeśli chodzi o polskie to bardzo podobają mi sie pilch jasienica
                seria
                > bolero - na żywca do zobaczenia w opexie w Jankach i jest to zupełnie co
                > innego niż w necie, kolor beżowy-dwa odcienie, ale bardzo cieplutkie, a
                > terakota do tego jest boska, bo wg mnie nie brudząca wcale !!! a to ważne,
                > chyba,że lubisz latać z mopem dwa razy dziennie
                > basia jak tylko uśpię swoją pociechę ,to skrobnę na maila gazewtowego do
                > Ciebie bo teraz mi mała nie daje buuuuuuuuuu n, zobacz sobie te płytki
                > jasienicy ok. 30-35 zł w opexie dekor ładny i śmiesznie tani 5 zł

Addinka, pisz na adres: barbara.maciejewska@noack.pl - gazetowy mam nieaktywny.
                Pozdrawiam serdecznie
                Basia
                • addinka Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 14:38
                  za szybko się pochwaliłam , poczta mi nie działa, ewent. mogę podać linki.....

ttwopex.pl/galeria/thumbnails.php?album=12&page=2
                  tu są nawet niezłe propozycje, ale znów beże
                  właśnie sobie przypomniałam, że byłam ostatnio w Ler...Merlin-kto to wie jak
                  to się pisze... i tam były bardzo fajne płytki polskie w promocji akurat-dość
                  duże kwadraty w dwóch kolorach piasek i ochra, błyszczące, ładny, stonowany
                  szlak-b.b.mi się podobały, też na Jerozolimskich za Ursusem, w tym sklepie są
                  fajnie wystawione kolekcje płytek, bo właśnie kolorami beże, zielenie, błękity
                  różnych producentów

ttwopex.pl/galeria/thumbnails.php?album=22
                  ooooooooo 6 ta łazienka takie pomarańczowo-łososiowo kafle, coś takiego
                  właśnie widziałam w opexie, te hiszpańskie, do tego były takie kremowo-
                  waniliowe i śliczny delikatny szlak, łazienka cieplutka i milutka, a te beżyki
                  to już mi się opatrzyły...................

• millka26 Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 11:05
      Danusi,
      Bardzo mi sie podoba Twoja łazienka, pozwole sobie zgapic obudowe umywalek, co
      prawda u mnie bedzie tylko jedna ale mam nadzieje ze efekt bedzie rownie
      zachwycajacy.
      pozdrawiam
      • basia-bma Re: do Danusi - pytanie o łazienkę 11.02.04, 23:44
        No tak, moje pytanie o kosze pod umywalką "zgubiło się" w wątku, a Danusia
        chyba dziś nie zajrzała na forum. A może ktoś ma podobne rozwiązanie w swojej
        łazience i może coś doradzić ?

Pozdrawiam
        Basia

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka