Dodaj do ulubionych

Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni??

21.04.10, 12:37
Mam prosbe mam dosc mala sypialnie z malym oknem, w ktorej
praktycznie caly dzien jest ciemno. Co zrobic zeby wydawala sie ona
jasniejsza. jak najlepiej dobrac kolory scian i dodatkow. Prosze o
propozycje.
Obserwuj wątek
    • gutdesign1 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 21.04.10, 21:13
      A co robisz w tej sypialni oprócz spania, ze w dzień musi być widno?
      :)
      Aby rozjaśnić wnętrze trzeba zastosować jasne kolory, zaaranżować
      sypialnię np w bielach, beżach, jasnych szarościach. Dodatki można
      akcentami intensywniejsze, na tle jasnych neutralnych barw będą
      widoczne. Nie zasłaniać okien ciężkimi zasłonami, lekką tkaniną je
      udekorować. Poza tym przyda się dobre oświetlenie: lampa centralna,
      lampki nocne.
      gutdesign@op.pl (projektowanie wnętrz)

www.urzadzamy.pl/zdjecia/SENTYMENT_DO_1.jpg
      www.budnet.pl/zdjecia/pp59249_text1.jpg
      bi.gazeta.pl/im/3/6555/z6555213X.jpg
      • gat_ta Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 22.04.10, 22:16
        Niestety nic innego mądrego nikt Ci nie powie- tylko jasne kolory i jak
        najbardziej odsłonięte okno! nic innego mi nie przychodzi do głowy. Mogę Ci
        polecić kilka artykułów na stronie www.incolours.pl, np. o kole kolorów
        www.incolours.pl/kolory/kolo-kolorow. Powodzenia!
        • kosmov Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 01.07.14, 15:35
          dokładnie najlepiej poprzeglądac sobie katalogii, foty na portalach branżowych i może coś podptarzysz.
    • mmonia222 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 16.08.10, 16:37
      ostatnio znalazłam takie zdjęcia z realizacji:
      www.artdesign.pl/?t=realizacje_details&id=37&foto=23 może cos znajdziesz
      fajnego i podpatrzysz:)
      • mikaela13 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 19.08.10, 11:19
        Bardzo ciekawa ta tapeta w sypialni. Pokój ma dużo ciemnych powierzchni, ale i
        tak nie wygląda ponuro, ale to już zaleta posiadania duuużych okien w
        przestronnym pokoju z dodatkowym oświetleniem. Te wiszące lampy mają genialny
        klosz, chociaż ja sama nie chciałabym mieć tak nisko zawieszonych żyrandoli;)
        Ale i tak zazdroszczę ludziom, którzy mają takie fajne chatki, mi na razie
        pozostaje tylko fantazjować, że może kiedyś zamieszkam w którymś z moich
        projektów w Decorze;) Przynajmniej jest do czego dążyć;)
        • lupa_87 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 19.08.10, 11:45
      • kaja739 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 19.06.14, 21:53
        no zdecydowanie jasne. moze jakieś canvasy od DCN Gallery www.dcngallery.pl/2/24/obrazy-na-plotnie/paul-signac - powinny się pieknie komponować i rozjaśniać ścianę
    • italiastyle_pl Re: 2 kolory + wzorek 19.08.10, 14:58
      zrob w ten sposob:
      2 sciany pomaluj na fioletowo
      2 pozostałe na pomarańcz (nie jest to ciemny kolor, ale musi byc roznica)

a na fioletowej scianie zrob wzrorek z szablonu - czarna farba motyw kwiatowy
    • styllowka Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 20.08.10, 10:19
      Dobrym sposobem jest użycie jasnej farby, która optycznie powiększa przestrzeń i
      delikatne sztuczne oświetlenie. Możesz też ustawić odpowiedni lustra stylowe,
      które będą odbijać naturalne światło i tym samy rozświetlać pomieszczenie.
    • lucyinthestars Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 23.08.10, 13:00
      Przede wszystkim jasne kolory. Ciemne optycznie pomniejszają wnętrza, więc dobre
      są do większych przestrzeni. Do twojej sypialni fajne byłyby ciepłe odcienie
      bieli, złamane beżami, widziałam takie wnętrza na www.n-design.pl i wygląda to
      naprawdę dobrze, jest biały, ale to jest ciepły biały. Taki zestaw kolorów
      sprzyja relaksowi i rozjaśnia wnętrze.
    • crawly89 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 20.06.14, 00:02
      Ja polecam odcienie brązu i beżu lub samego beżu www.skapiec.pl/site/cat/3821/comp/2969777#from35101 ( kolor z pierwszej puszki) www.skapiec.pl/site/cat/3821/comp/5978479#from35101 tez mam sypialnię w takich kolorach bardzo ładnie wygląda a powierzchnia też nie jest zbyt duża
    • agt7b Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 22.06.14, 23:27
      Jasne ściany, odsłonięte okno, dobre oświetlenie i minimalnie mało mebli.
      • tendina_pl Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 25.06.14, 14:15
        Oczywiście jasne kolory ścian i dobre oświetlenie. A na okno- śnieżnobiałą firankę tendina.pl/pl/p/Firanka-gotowa-ANNA-rozmiar-250x400-cm-kolor-bialy/9496
    • lenari Rzeźby 26.06.14, 11:44
      Według mnie świetnie prezentowaly by się genialne dodatki w jasnej stylizacji jak np rzeźby. mnie się niesamowicie podobają takie jak ta i choć nie są tanie to będą w rodzinie przez wiele pokoleń, a są przecudne wlasnie do ciepnych wnętrz.

pelini.pl/rzezba/81-kon-odlew-na-ametyscie.html
    • meble_kuchenne_vena_opinie Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 26.06.14, 16:33
      W ciemnej sypialni proponuję jasne kolory i energetyczne dodatki. Warto zadbać także o oświetlenie. Aranżacje z wykorzystania oświetlenia w różnych ściankach dekoracyjnych pozwolą doświetlić wnętrze.
      Meble Kuchenne Vena Opinie
    • zuzowa Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 27.06.14, 16:17
      Ja bym była za tym, żeby dodać jasne ściany- np takie w kolorze ecru. Do tego na jednej ze ścian możesz dorzucić tapetę- np taką: www.innetapety.pl/tapeta-graphics-alive-13264-30 . Często też widziałam w necie takie lustra zaraz nad łóżkiem- optycznie powiekszy Ci pomieszczenie :)
      • mojdomtoja Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 27.06.14, 17:17
        Jasne ściany i jasna podłoga to podstawa ale do rozjaśniania najlepiej służy oświetlenie :)
    • vovonka Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 03.07.14, 13:19
      też mam małą sypialnię, w której jest ciemno bo słońce nie wpada m. in. ze względu na drzewa za oknem. ja swoją mam pomalowaną na biało i postawiłam na kolorowe dodatki, które co jakiś czas zmieniam - żółte, czerwone, granatowe, fiolety, zielenie, a czasami kombinacje tych kolorów:) i kilka lampek, które nadają przyjemny nastrój:) po tych zmianach zdecydowanie jest przyjemniej i jaśniej - od jasnych ścian światło się odbija:)
    • hamakowa Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 16.07.14, 08:09
      Dla urozmaicenia proponuję pomalowanie jednej ściany, np. za łóżkiem farbą dekoracyjną - oczywiście tak jak wcześniej zostało tutaj napisane w jasnych kolorach. Może taki efekt będzie Ci odpowiadał? www.ecorson.com/pl/Sahara_-_farba_dekoracyjna.html Plusem będzie też to, że nie będziesz potrzebować innych elementów dekoracyjnych.
    • tarabasia Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 21.07.14, 10:47
      Mi się wydaje że fajnym rozwiązaniem będą jasna podłoga i ściany a do tego pastelowe dodatki (no w ostateczności mogą być w odcieniach jasnej szarości )
    • domkinadmorzembalfala Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 21.07.14, 13:35
      Zdecydowanie jasne wykończenie wnętrza. Sama projektowałam wnętrza moich domków. Maja mała powierzchnię i jasne kolory ścian bardzo je powiększyły. Jak chcesz to zresztą sama zerknij na www.balfala.pl/index.php/galeria. Przy jasnych ścianach wprowadziłam jednocześnie kolorowe poduchy i inne dodatki. Wszystko przemyślałam. Katalogowałam wszelkie dodatki w jednym dokumencie. Po wlepieniu zdjecia od razy wiedziałam, czy współgra dany dodatek z resztą, czy nie. wzorowałam się trochę na Pani Ani Koszeli, która jest moim ulubionym projektantem wnętrz.
      • zygfrydsala Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 18.08.14, 15:51
        Skoro sypialnia ciemna to meble i wykończenia muszą być jasne by zachować odpowiedni kontrast.
    • mariana08 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 18.08.14, 22:42
      Może wrzuć fajny decor na jedną ścianę, (przykład: i-budowlany.pl/tapeta-rasch-404418-p-20261.html) a resztę pomaluj na jasny, kremowy kolor?
    • nigolla Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 19.09.14, 21:45
      lola315 napisał(a):

> Polecam widok na most w San francisco
      > www.strefaobrazow.pl/Most_w_San_Francisco_-_Tanel_Teemusk-929A_5J.html
      o chrystusie jakie paskudztwo, nie dość że sam obraz paskudnie podkrecony to jeszcze te trzy części....
    • milecka21 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 26.10.14, 15:27
      Na pewno jasne sciany (biale/bezowe). Do tego jakies lustro, ktore bedzie odbijac troche wchodzacego swiatla. Unikaj tez bardzo ciemnych barw, bo pochlonie pokoj.
    • majeczkaz100 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 26.10.14, 16:15
      www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/senso-ii moim zdaniem rozswietla sypialnie takie meble, ktore sa przede wszystkim jasne, i maja polysk, szafa z lustrem i jasny kolor scian.
      • sweetchildhood Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 05.12.14, 15:15
        Rzeczywiście w małej sypialni sprawdzą się tylko jasne kolory, niekoniecznie białe (np. pastele, jasny fiolet, pudrowy róż). Dowiedzialam sie też żeby nie zasłaniać niczym okna, żadnych ciężkich zasłon, ewentualnie jakies lekkie firanki. Tu jest to całkiem fajne opisane: blog.myhome.pl/pomysly-na-rozswietlenie-malej-sypialni/
    • barbara874 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 08.12.14, 10:44
      Pomyśl o dużej ilości świata. Może trochę bocznego, mocne centralne, to spotęguję wrażenia przestrzeni w pomieszczeniu.
      • anikssa Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 08.12.14, 16:27
        Ale piszesz o sztucznym oświetleniu? Trochę droga zabawa, żeby się cały dzień świeciło ;) nie sądzę, żeby autorce o to chodziło ;)
        • bazyli001 Re: Jakie kolory i dodatki w ciemnej sypialni?? 09.12.14, 20:34
          no chyba, że jakieś ledy strzeli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka