iwona_r1 02.03.04, 14:05 witaj jak już w temacie wspomniałam, kuchnię masz wspaniałą. Własnie taką chciałabym sobie zafundować. Będę wdzięczna za kontakt do firmy króra ją wykonała. Pozdrawiam ps.łózeczko w sypialni też śliczne :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 02.03.04, 16:00 Hej Iwona! Dzięki za miłe słowa. Kuchnię zamawiałam w firmie Remeb: www.remeb.com.pl/pl/ Niedługo organizujemy spotkanie - zajrzyj do wątku n/t. Zapraszam do uczestnictwa, będzie okazja obejrzeć moje wnętrze w realu :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_r1 Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 03.03.04, 15:45 dzięki obejrzałam bardzo mi się podoba styl chyba wybiorę się zrobić wycenę mam nadzieję,że z krzesła nie spadnę gdy usłyszę cenę:) co do spotkania...bardzo chętnie, czytałam ten wątek aczkolwiek...nie jestem stałą- aktywną bywalczynią pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 03.03.04, 15:47 Mimo to zapraszam. Ja też bardziej czytam niż piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_r1 Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 03.03.04, 16:02 dziękuję, właśnie się "wpisałam"na liste chętnych mam nadzieje,że nic mi nie wypadnie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 03.03.04, 19:06 Izalil czy Twojej kuchni nie bylo przypadkiem w jakiesc gazecie:)? Te dwie wody mineralne, juz je gdzies widzialam w tym samym "kontekscie" Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 03.03.04, 19:07 Chodzi mi oczywiscie o gazete wnetrzarska. Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 03.03.04, 22:18 Żałuję ale nie. A woda zapewniam że nie stoi dla ozdoby :-) Rety, nic już dzisiaj chyba nie napiszę tak mnie rozbawiłaś Ap77 tą mineralną. pozdrawiam :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo555 Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 04.03.04, 09:02 Napisz cos wiecej o firmie, ktora przygotowywala Ci kuchnie; na stronach www wyglada to niezle; jak ksztaltuja sie ich ceny? Drodzy sa....? Zastanawiam sie nad skorzystaniem z ich uslug ;-) pozd p Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 04.03.04, 09:49 O kosztach mogę napisać na priva. Na forum mogę powiedzieć jedynie że to dość droga firma. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia250 Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 24.03.04, 09:56 witam, zainteresowały mnie te zdjęcia wnetrz, jednak nijak nie moge ich znaleść, bardzo prosze o naprowadzenie Z góry dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 24.03.04, 10:18 republika.pl/forum_aranzacja_wnetrz/_private/indeks_1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
opino_tworca Izalil, liczę, że bąbelki z Perrier nie zaszkodzą 24.03.04, 11:56 po tylu achach i ochach ;-)) Napisać coś dla zachowania równowagi? Hm, nic nie napiszę poza tym, że chyba M. Pazy.... . pozdrawiam, OP. p.s. preferuję kuchnie taką jak Magdy, bo to na wzór niemiecki, a nie włoski Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: Izalil, liczę, że bąbelki z Perrier nie zaszk 24.03.04, 13:59 No ale dlaczego nic nie napiszesz? Dawaj! Swoja drogą dzięki za uświadomienie mnie że mam kuchnie w stylu włoskim. Bosz... ile to ja rzeczy jeszcze nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
opino_tworca Izalil, liczę, że bąbelki z Perrier - pomyliłem si 24.03.04, 14:07 Iza, Chodziło mi o Twoją kuchnię, a nie o Magdy, bo Magdy nie pamiętam. Twoja jest "niemiecka". Przecież pisałem, że u Ciebie bym sie dobrze czuł, gdyby nie podłoga ... pozdrawiam OP Odpowiedz Link Zgłoś
rucellai Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 06.03.04, 22:17 Przyłączam się do zachwytów nad kuchnią. Jest śliczna! I bardzo racjonalnie rozplanowana. Żałuję, że nie mogę uczestniczyć w spotkaniu forumowym i obejrzeć jej na własne oczy. Jakie są wymiary twojej kuchni, Izalil? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakuboa Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 06.03.04, 22:58 Kochani gdzie moge wirtualnie looknac na kuchnie? Pozdrawiam Paolo Odpowiedz Link Zgłoś
mada39 Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 06.03.04, 23:19 Jakuboa, na pierwszej stronie na czerwono jest adres do strony ze zdjęciami. Miłego oglądania Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jakuboa Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 06.03.04, 23:32 A ja przekopalem cale archiwum ale gapa ze mnie. Dzieki Magda Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 07.03.04, 10:15 Witaj Rucellai, Moja kuchnia jest malutka 3,5 x 2,35 czyli niewiele ponad 8 m2. Szafki dolne mają wysokość 90 cm, w tym blat 3 cm. Szafki górne też 90cm + 3 cm gzyms. Do sufitu zostaje ok. 7 cm, a całe pomieszczenie ma wysokość 250 cm. Odstęp między szafkami 60 cm. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
opino_tworca Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 24.03.04, 21:28 na co masz widok z okna w kuchni? możesz podać długość i szerokość geograficzną, byle by z dokładnością aparatury stingera. pozdr. OP Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 24.03.04, 21:48 Kuchnia niemiecka kojarzy mi sie z kuchnią "franktfurcką". O ile wiem jest zupełnie inna niż moja. Ale może są i inne rodzaje niemieckiej kuchni? Przez okno w kuchni (i sypialni) widzę sobie podwórko czyli parking dla mieszkańców poddaszy, wejścia do budynków, klomb (a co, mamy taki!), placyk zabaw dla dzieci, dalej ulicę przy której mieszkam. Jeszcze dalej domki i Mercedesa i czasami aleje jerozolimskie - w zimie bo latem drzewa lisciaste zasłaniają. Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 24.03.04, 21:50 Oczywiście "franktfurcką" od Frankfurtu. Ale kiks :-( Odpowiedz Link Zgłoś
opino_tworca Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 25.03.04, 03:25 Iza, Tak sobie myślę, że powinnaś poprosić remeb, aby w kuchni po lewej stronie listwę maskującą w kolorze dolnych szafek zamiast tego czegoś jasnego wstawili. Jak widzisz gwiazdę merca, to chyba gdzieś w okolicy Włodarzewskiej, Drawskiej, albo Kurhan te okna się znajdują? pozdr. OP p.s. niemiecka kuchnia w znaczeniu systemu i całego osprzętu, nie wzornictwa Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 25.03.04, 09:03 Hm... to cos to mi w ogóle nie przeszkadza, ale jak będzie okazja to może faktycznie wymienię? Z tym że to coś ma szerokość ok. 1 cm i nie wiem czy Remeb bedzie sie bawił w takie rzeczy, a mnie nie będzie to kosztować "majątek". Moze na razie okleję lub pomaluje to czymś? Ale strasznie nie lubię sama czegoś zmieniać :-( Widzę gwiazdę merca. I widzę prawie cały budynek, no przynajmniej okrągłą część. Jest idealnie na wprost moich okien. Nie mieszkam na Szczęśliwicach. ps aha, no tak agd niemiecki, zlew, kran też niemieckie i pewnie część mebli też - jakieś okucia blumowskie itp. To by sie zgadzało. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
opino_tworca Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 25.03.04, 09:21 Z tą listwą, to remeb Ci powinnien wykończyć w cenie kuchni. Ja zadzwoniłbym do J. N. z Remebu i przekazał na czym polega problem - ich wina, że nie zamaskowali tej przestrzeni. Szerokość nie ma znaczenia. Remeb wychodzi przyjazną ręką do klienta. Gwiazdę merca możesz widzeć z czterech stron świata. pozdrawiam :) OP Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 25.03.04, 09:24 "Gwiazdę merca możesz widzeć z czterech stron świata" - hahaha Po tym jak ją jakis czas temu obrócili, teraz widzę bardzo wąską gwiazdę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 25.03.04, 09:30 Jeśli pan J.N. to ten o którym myslę (taki trochę siwy w okularach?) to ja nie chcę mieć z nim nic do czynienia. Ja ostatnio byłam na Szyszkowej to mnie zamęczał żebym namawiała znajomych żeby sobie kuchnie w remebie robili. Bu, nie lubie tak nachalnie. A jak prosiłam o dodatkowe 2 półki, to sie doprosiłam dopiero u montażystów. Jednym słowem właściciel miły do momentu podpisania umowy. Chociaż słowo "miły" to i tak jak dla niego zadużo. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
opino_tworca Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 25.03.04, 23:21 hmm, nie poznaję Janka ... a właścicielem zapewne chciałby zostać. pozdr. OP Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 26.03.04, 09:18 No chyba przecież jest współwłascicielem? Nie znam ich prywatnie, ale słyszałam że to przez jednego ze współwłaścicieli musieli sie przenieść na Szyszkową. Ja zamawiałam meble jeszcze w starej siedzibie. Ale, ale... nie poznajesz po miom opisie czy po zachowaniu? Było ich wtedy trzech. I wszyscy chcieli zrobić sobie ze mnie reklamę za darmo :-( A ja tylko zamówić dodatkowe półki przyszłam. A, i jeszcze zapytał mnie J.N. czy mi sie meble podobaja i dobrze sprawują. Powiedziałam że tak ale teraz juz bym troche inaczej zrobiła. Na to on (nie pamiętajac moich mebli) mówi że teraz (po roku od zamówienia) to oni juz inne (lepsze) meble robią. Było to moim zdaniem co najmniej niekulturalne. Chyba mają kłopoty z zamówieniami i na siłę chciał mi wmówić żebym sobie nową kuchnię zrobiła. Wariat. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
opino_tworca Re: do Izalil- masz cudowną kuchnię 26.03.04, 10:37 hm, nie znałem tej firmy z tej strony. pozdrawiam OP Odpowiedz Link Zgłoś