Dodaj do ulubionych

Kler- czy naprawde warto?

05.05.04, 12:55
Ludziska, doradzcie czy Kler warte jest tych niemalych pieniedzy. Szukam
wypoczynku juz jakis czas i mam problem z fotelami- sa zwykle za szerokie do
mojego nie za duzego pokoju. Kler w programie D06 ma fotele idealne. W sumie
sa tez bardzo wygodne, ale jak juz sie wykrwawie przy ich kupowaniu to nie
chcialabym aby np: po roku wygniotly mi sie siedziska :)
Wiec doradzcie- czy aby napewno te meble warte sa pieniedzy jakie nalezy za
nie zaplacic?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • flimoni Re: Kler- czy naprawde warto? 06.05.04, 16:27
    • opinio_tworca Re: Kler- czy naprawde warto? 06.05.04, 16:42
      Filmoni,
      Mam wrazenie, ze meble kler, to jedne z tanszych mebli tego typu.
      Uwazam, ze stosunek ceny do jakosci jest na przyzwoitym poziomie.
      Mam w biurze mala sofe z fotelami od jakis 4 lat i spisuje sie swietnie.
      Nie wiem jaki to program.

pozdrawiam

OP
      • flimoni Re: Kler- czy naprawde warto? 07.05.04, 09:18
        Wybralam Program D06. Co do ceny to rozumiem, ze ta sama kwota dla roznych
        ludzi moze stanowic rozna wartosc. Dla mnie wydatek rzedu 8000 tys za kanape i
        fotel to nie malo. Nie wiem co masz na mysli piszac "meble kler, to jedne z
        tanszych mebli tego typu". Mam przez to rozumiec ze jest to solidny typ, czy
        chodzilo ci o cos innego. Napisz prosze czy sofa ktora posiadasz jest w skorze
        czy w jakies tkaninie? Czy obicie nadal ladnie uklada sie na siedziskach i
        poduchach?
        • melaska Re: Kler- czy naprawde warto? 07.05.04, 11:58
          Nie cierpię wzornictwa Kler, ale akurat progrma D06 jest do przełknięcia;-),
          chociaż jak dla mnie nieco zbyt kanciasty.

Jeśli Cię stać, to kupuj, moim zdaniem to mimo wszystko solidna firma. Pamiętaj
          jednak, że cena tego mebla nie jest odbiciem tylko i wyłącznie jego jakości.
          Płacisz też za markę i projekt, a ja osobiście miałabym obiekcje wydając
          pieniądze na w gruncie rzeczy pospolity pomysł (tego typu sofę znajdziesz w
          ofercie każdej dobrej firmy meblarskiej). Ostatecznie zatem radzę Ci rozejrzeć
          się jeszcze, może znajdziesz coś podobnej jakości za mniejszą cenę:-)

Co do obicia polecam skórę. Materiały naturalne ładnie się starzeją i nawet
          większe wgniecenia dodają tylko charakteru:-)

pozdrawiam
          • asikkk1 Re: Kler- czy naprawde warto? 08.08.05, 12:04
            Ostatecznie zatem radzę Ci rozejrzeć
            > się jeszcze, może znajdziesz coś podobnej jakości za mniejszą cenę:-)

Kler to najwyższa jakość, wzornictwo wg mnie : fantastyczne (mówie o serii
            nowoczesnej a nie rustykalnej

Wykonania mebli firmy Kler nie da sie porównać do innych, tańszych mebli.
            Wystarczy wejsc do salonu Klera, usiąść na nich, DOTKNĄĆ takiej skóry i już
            wszystko jest oczywiste :) nie wyobrazam sobie zamienic moich "klerów" na
            inne... no chyba ze na Bo Concept:)
    • millka26 Re: Kler- czy naprawde warto? 07.05.04, 12:36
      Jakis czas temu rodzice mojego kolegi kupowali meble Kler, co prawda nie byl to
      wypoczynek ale jak oni to nazwali witrynka i komoda - po przywiezieniu do domu
      okazalo sie ze witrynka sie nie domyka a komoda jest odrapana, jakosc i
      wykonanie tez zostawia wiele do zyczenia. Dlatego zastanow sie dwa razy zanim
      wydasz pieniazki.
      Pozdrawiam
      • kontaktowekonto Re: Kler- czy naprawde warto? 08.08.05, 19:58
        brałam pod uwage kler ale niestety stwierdziłam ze za drogo jak dla mnie, jak
        sie urzadza na raz wszystko to zaczyna sie patrzec na cene
        ja wybrałam kanape narozna 45% ( róg) Platinum w skorze jest rozkladana bo
        zalezało mi aby miec gdzie połozyc gosci, duza, wygodna...a kosztuje 5240
        zł.Fabryka Bydgoskich Mebli
        w Kler musiałbym wydac ok 8 tys.
        Pozatym jak za iles lat mi sie znudzi mniejszy zal zmienic.
        Jak ktos ma kanapy z Bydgoskie Meble to prosze o opinie...zamowilam i czekam az
        przyjdzie:)
        pozdrawiam
    • margie Re: Kler- czy naprawde warto? 09.08.05, 15:33
      za takie pieniadze dostaniesz inna, ladniejsza niz kler kanape. ja kupilam w
      BoConcept ( maja system ratalny) kanape MOntana za 5.000 z czarnej lakierowanej
      skory ( pies) i po roku nic nie widac. Jest boska. I 30x ladniejsza nic Kler,
      ktorego wzornictwa nie znosze.
    • Gość: aga Re: Kler- czy naprawde warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.20, 10:44
      meble bardzo efektowne, ale obsługa , zwłaszcza w przypadku kłopotów, np. zniszczona podczas montazu mebli podłoga, pozostawia wiele do zyczenia .Pół roku juz czekam na rozpatrzenie mojej reklamacji i adekwatne decyzje firmy Kler- i niestety nic.... zdecydowanie nie polecam...
    • Gość: Damian Re: Kler- czy naprawde warto? IP: *.241.252.20.luksus.net.pl 09.03.22, 23:34
      Kler lipa totalna. Zakupiłem stół Solaris za 7000zł. Model ten był wystawiony na ekspozycji. Tak mi się spodobał że go zamówiłem i nie mogłem się go doczekać. Po paru miesiącach otrzymałem stół nie podobny do tego z ekspozycji. Jest totalnie czarny a ten który oglądałem przebijał drewnem i był niesamowity. Jestem załamany. Szczerze czuje się jak okradziony. Oczywiście złożyłem reklamację, niestety odrzucono ją. Szkoda że nie można wrzucić tu załącznika bo pokazałbym różnice. Nie kupujcie produktów tej marki.
    • Gość: Justyna Re: Kler- czy naprawde warto? IP: *.icpnet.pl 06.06.22, 12:37
      Nie polecam. Kupiłam 3 komody CORDA. Po trzech miesiącach zewnętrzne częsci komód odbarwiły się.. Przyjęto je do ekspertyzy, choć na podstawie przesłanych zdjęć z góry założono, że reklamacja jest nieuzasadnioniona.. Od miesiąca czekam na wyniki ekspertyzy. Dział reklamacji nie odpisuje na maile, nie odbiera telefonów. Zostałam bez mebli, za które zapłaciłam 20 000zł.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka