eleninka
17.07.11, 00:22
Pomóżcie, wiem co mi się podoba, ale nie wiem jak to zestawić, żeby wszystko miało ręce i nogi!
Urządzamy z mężem kawalerkę (przedpokój z aneksem kuchennym, łazienka z wc i duży jasny pokój połączony z przedpokojem). Póki co mamy wybrane płytki do przedpokoju (na podłogę ceglany, ciepły beż, na ścianę podobnie) i płytki do łazienki (kwadro piwonia/jaskier www.artbud.pl/_var/gfx/76bdca57e753d8c112f0aa233664a89e.jpg - ciemny brąz, biel i złoto - ma być stylowo, ale jednocześnie współcześnie, do tego planujemy cynamonowe dodatki, aby ocieplić wnętrze). W łazience będzie też stała szafka w kolorze wenge. Do pokoju mamy zamówiony drewniany regał, komodę i łóżko w kolorze oliwkowym z mosiężnymi uchwytami.. Nie wiemy co dalej :)
Ja lubię klimat etniczny, trochę retro, trochę orientalny, mąż lubi prostotę w stylu zen.. Chcielibyśmy uzyskać wnętrze ciepłe, przytulne, ale też 'przejrzyste' (nie zamierzam go zagracać ciężkimi przedmiotami w stylu dawnym, elementy retro mają być dodatkiem do prostych form). Nie wiem na jaki kolor pomalować ściany w pokoju i przedpokoju (lubię beże, oliwkę, cynamon), jak wpasować dość modną bądź co bądź łazienkę do reszty mieszkania, które ma być takie właśnie przytulne.. Nie wiem jaki wybrać komplet wypoczynkowy, w jakim stylu / kolorze wybrać stolik, zastanawiam się też nad szafką do przedpokoju -(wenge)? Chciałabym, by mieszkanie było spójną całością, a nie zlepkiem przypadkowych mebli..... Czas nas goni, bo łazienka jest już prawie gotowa, wypadałoby zacząć malować w tym tygodniu ;/