drabel
15.12.11, 16:57
Kochani,
Od dawna jestem amatorem dobrych wnętrz i stylowych mebli. Lubię sobie przeglądać ciekawe pomysły aranżacji wnętrz i gdy widziałem coś atrakcyjnego, to zawsze mówiłem sobie, że tak właśnie będzie wyglądać moje mieszkanie.
Teraz nadszedł moment, gdy za chwilę to swoje, własne mieszkanie będę kupował. I tu idee spotykają się z rzeczywistością. Z jednej strony chciałbym mieć ładne, designerskie wnętrza, z drugiej – to jednak jest duży wydatek, na który nie wiem czy mogę sobie pozwoli. Dlatego pomyślałem: może zrobię to samo, tylko taniej, tzn. kupię meble a’la designerskie, ale nie koniecznie drogie. I tu pojawia się moje pytanie: czym właściwie, tak de facto różnią się designerskie meble projektantów, takie jak np. na dynamiko.pl czy www.decolab.pl od mebli nie zaprojektowanych przez sławnych designerów, ale po prostu mebli użytkowych, takich jakie znajdziemy w co drugim sklepie, takim jak www.agatameble.pl, meubles.com.pl itp. Wiecie o co chodzi, takich sklepów jest pełno.
Pytanie brzmi: czy te designerskie, projektowane meble to tylko prestiż, że mam mebel takiego i takiego projektanta czy też coś więcej? Czy mogę kupić w innym sklepie, taniej i mieć de facto to samo, tylko bez tego prestiżu, czy może kryje się za tym coś więcej? Bardzo proszę o konstruktywne odpowiedzi!
Pozdrawiam,
Konrad