Dodaj do ulubionych

Łazienka jak urządzić?

04.04.13, 09:19
Witam Kochani,
Planuje remont łazienki, ale nie wiem jak się za to zabrać jest tak malutka że nie mam pomysłów, nie znam się na aranżacji :( Żeby łazienka wyszła ładnie i była chociaż jakaś przestrzeń, bo jak na razie mam wannę narożną na prawie całą łazienkę i nie ma jak się tam ruszyć i przytłacza mnie już ta łazienka.
Bardzo proszę o pomoc w aranżacji.

<script type="text/javascript" src="fotoforum.gazeta.pl/zajawka.xjs?id=3390959786&a=neciunia&tag=&showTitle=1&count=3&defaultStyles=1"> </script>
Obserwuj wątek
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 04.04.13, 12:33
      Dziękuje już patrze ;)
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 05.04.13, 10:03
      Zaraz również popatrzę.
    • 2-qwerty Re: Łazienka jak urządzić? 08.04.13, 06:36
      a w którym miejscu masz odpłuwy kanalizacyjne, podejścia wody , gniazdka i grzejnik?
      • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 08.04.13, 09:32
        W tej chwili łazienka wygląda tak
        www.aukcjoner.pl/gallery/012883080-.html#I1
        A rurki od grzejnika są zabudowane kafelkami obok umywalki.
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 08.04.13, 09:29
      Dokładnie o takim prysznicu myślałam
      • zaprojektujemy Re: Łazienka jak urządzić? 16.04.13, 23:25
        No to wybór bardzo dobry, tylko pamiętaj o kwestiach technicznych , które wcześniej należy sprawdzić (przyłącza, odpływ itd.)
    • jakubdab Re: Łazienka jak urządzić? 10.04.13, 11:00
      tzw. oprowadzacze wody są coraz popularniejsze. też bardzo mi się podobają, wnętrze łazienki zyskuje jakby optycznie przestrzeń.
      • zaprojektujemy Re: Łazienka jak urządzić? 22.04.13, 13:47
        Zgoda pełna co do kwestii wizualnych. łazienka wygląda nowocześniej, jest więcej miejsca, łatwiej się sprząta i czyści taką łazienkę.
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 16.04.13, 09:52
      Dziękuje :) już patrzę
      • 2-qwerty Re: Łazienka jak urządzić? 17.04.13, 10:22
        cześc. Jak widze na szkicu masz piecyk łazienkowy który obecnie wisi nad wanną ale przy montażu kabiny będzie przeszkadzał. Czy jest możliwość przeniesienia piecyka łazienkowego.
        Nie wiem czy brałaś to pod uwagę.
        Przygotowałam szkice koncepcji zmian. podaj adres e-mail to wysle na priv
      • 2-qwerty Re: Łazienka jak urządzić? 17.04.13, 10:30
        jeszcze dodatkowe informacje. Projektując wnętrza należy przyjąć odpowiednie odległości urządzeń od ścian oraz miejsca przed urządzeniami aby po prostu wygodnie z nich korzystać. Np. krawędź muszli ustępowej min 20 cm od wykończonej ściany i tyle samo od kabiny natryskowej. stronka gdzie jest to opisanewww.lazienkizpomyslem.pl/Powierzchnie-funkcjonalne.html. Oczywiście w mieszkaniach można te wymiary trochę zmniejszyć ale nie można zapomnieć , że muszą być przestrzenie. Nie dziwię się,ze obecnie przy wannie narożnej jest ciasno w tej łazience. Dobór płytek to sprawa wtórna. Przy obecnej ofercie na rynku można dobrać na miarę możliwości finansowych.
        • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 19.04.13, 09:59
          Mój e-mail netkaaa-86@wp.pl I właśnie się zastanawiam nad wanną. Bo planuje dziecko i co jak przyjdzie na świat gdzie ja będę je kąpać? Wiadomo może na początku w wanience a później? Więc wanna będzie bardziej praktyczna i na to może dać jakąś szybę żeby można było prysznic wziąć, ale nie wiem jak jak tam jest piecyk :(
    • ambro113 Re: Łazienka jak urządzić? 17.04.13, 10:20
      najważniejsze to wybrac dobre fajne płytki
    • bifra Re: Łazienka jak urządzić? 18.04.13, 10:42
      Na pewno jakieś szafki, też wiszące żeby pochować tę masę rzeczy jakie zwykle gromadzimy w łazience.
    • countryavenue Re: Łazienka jak urządzić? 18.04.13, 12:02
      Mała łazienka kocha jasne kolory i ewentualnie mocniejsze akcenty. Mogą być to dodatki na ceramice, muszle itd. Polecam styl skandynawski lub stylowy śródziemnomorski, grecki. Na szczęście wiele rzecz znajdziemy w internecie, pełno jest ciekawych sklepów: Country-Avenue, designbywomen, rossi...

Powodzenia! Bo łazienka powinna być jak salon wypoczynkowy, a nie tylko miejsce na szybki prysznic...
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 19.04.13, 10:04
      Oliwia_kszto no fajny pomysł bo to jest małe, ale czy ktoś ma taki ogrzewacz w domu i może powiedzieć co nie co na jego temat?
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 19.04.13, 10:10
      Prysznic, fajna rzecz, bo mniej miejsca zajmuje, mniej wody zużywa. I latem dobra sprawa. Ale mając prysznic chce się też wanny. Przychodzi taki dzień że chciałoby się napuścić wody i poleżeć w wannie :) Dlatego najlepiej połączyć te dwie rzeczy ze sobą. Tylko jak ja mam to zrobić jak tam jest piecyk jak ja miałabym brać prysznic?
    • mon1ka123 Re: Łazienka jak urządzić? 22.04.13, 10:07
      W małych łazienkach najlepiej sprawdza się prysznic z suwanymi drzwiami do wewnątrz, dzięki któremu wolna przestrzeń łazienki się powiększy. Radziłabym tez wmontować pułki w ścianę żeby zbytnio nie zastawiać miejsca zbędnymi szafkami.
    • 2-qwerty Re: Łazienka jak urządzić? 23.04.13, 06:54
      sorki słabe projekty, słabe wizualki : (
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 25.04.13, 09:38
      O takiej łazience to ja mogę sobie pomarzyć, moja łazienka to nawet nie jest pół z tego.
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 26.04.13, 09:29
      Dokładnie, też mysłałam o ledach, ale te paski ledowe chciałam zrobić w półce z kafelek taki pasek ledowy zamiast fugi, bo tak widziałam gdzies. Ale co zrobić jak ten pasek się spali? Jak to wymienić później? Trzeba kuć ?
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 26.04.13, 09:32
      Tylko że ja pralki w łazience nie będe miała mam w kuchni pralkę, bo jak chciałabym zrobić wannę prostą zamiast prysznica, to pralka nie wejdzie. Jak na razie mam pralkę w kuchni. i Zastanawiam się jeszcze nad tym piecykiem czy przy remoncie łazienki nie przenieść go do kuchni. tylko żeby nic nie zepsuć w kuchni, nie wiem czy tak się da.
    • zaprojektujemy Re: Łazienka jak urządzić? 28.04.13, 22:25
      Przede wszystkim pamiętajmy o indywidualnym podejściu do każdego wnętrza, do każdej łazienki, do każdego detalu, wtedy na pewno będzie sukces w postaci dobrze zaaranżowanego pomieszczenia.
    • design2012 Re: Idealna łazienka. Pełne wyposażenie na wymiar 07.05.13, 19:51
      Zdecydowanie najlepsza firma. Polecam
    • zaprojektujemy Re: Łazienka jak urządzić? 12.05.13, 18:29
      To co pisałem wcześniej. Są oczywiście pewne uniwersalne schematy, które jednakże nie wszędzie się sprawdza, układ łazienki determinuje pewne rozwiązania.
    • piotrucci Re: Łazienka jak urządzić? 19.05.13, 19:47
      Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem u siebie to wymiana wanny na kabinę, potem już poszło z górki:) Od razu więcej miejsca :)
    • mergil Re: Łazienka jak urządzić? 21.05.13, 15:53
      mała łazienka nie musi oznaczać niewygodna. No ale z wanny trzeba raczej zrezygnować - lepiej zaplanować dobry brodzik, no a reszta to wiadomo musi być.
    • kol.3 Re: Łazienka jak urządzić? 30.05.13, 14:05
      Podstawa to jasne jednorodne kolorystycznie kafle bez nadmiernej ilości dekorów. Wanna zmieści się jak najbardziej np. taka na 1,30 m. lub 1,40 m. Jeśli na tam stanąć pralka to najlepiej ładowana od góry.
      Szafka pod umywalką i ew.szafka komin, nie wieszaj szafek na ściankach bo optycznie łazienkę bardzo zmniejszą, nie wierć dziur na mydelniczki przytwierdzane do ścian bo to siedlisko wilgoci i grzyba.
      Jeśli łazienka jest w blokach trzeba skuć stare tynki, zrobić nowe, wyrównać kąty, piony i poziomy. To podstawa udanego remontu.
      • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 09.06.13, 11:53
        przemyślałam i też wolę jednak prostą wannę i na wannę chciałam też dać szklaną ściankę, tylko u mnie jest problem bo na tej ścianie jest piecyk gazowy do grzania wody  i nie bardzo ja brac pysznic… Dla mnie i Męża prysznic byłby dobrym rozwiązaniem, ale myślimy o dziecku i wanna będzie praktyczniejsza jednak.
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 15.09.13, 10:02
      Zgadza się łazienka nie jest duża ale na pewno większa od mojej ;(
    • neciunia Re: Łazienka jak urządzić? 15.09.13, 10:17
      Dziękuje wszystkim za pomoc :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka