maciejo15 13.04.13, 11:51 witam jak w temacie , teraz jest lekki fiolet lecz nie bardzo pasuje proszę o porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.anna39 Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 15.04.13, 13:18 Zieleń na pewno będzie dobrze wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
bifra Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 18.04.13, 10:38 Ciemne kolory optycznie zmniejsza pomieszczenie, będzie też ciemniejsze, a o to raczej w kuchni nie chodzi. Też uważam, że biały będzie najlepszy, do tego jedna ściana w innym, może być wyrazistym kolorze - farba, tapeta, fototapeta, jakieś mocniejsze dodatki - firanki, rolety, koszyki w ulubionym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
100anna1 Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 09.02.15, 21:42 Pozdrawiam Nie ma możliwości, aby ktokolwiek odpowiedzialnie odpowiedział na w/w pytanie... 1. Co to znaczy "beżowe"? Tafla? MDF? Drewno? 2. W jakim stylu urządzona jest kuchnia? Czy jest glazura? Jaka? 3. Ile tych ścian pozostało do pomalowania? Ta kuchnia jest w bloku? W domu jednorodzinnym? Beżowe, nowoczesne meble wspaniale wyglądają na tle ciemniejszych ścian w tej samej tonacji - czekolada, karmel itp. - jaśniejsze na ciemnym tle. Świetnie wygląda też ściana w odcieniu o 2-3 tony ciemniejszym od mebli (ciepłym lub zimnym, zależnie od koloru mebli). Fajnie wyglądają rustykalne meble na tle jasnego błękitu (Tiffaniego) lub bladej zieleni. Gdybyś dał chociaż jedno zdjęcie lub opis (styl kuchni, dodatki) mogę zaproponować konkretne kolory z palety. Generalnie - beżowy kolor jest trudny i łatwo wpaść w kicz(np. beż + brzoskwinia, beż + ostry zielony lub pomarańczowy). Jedna z najfajniejszych kuchni w jakich byłam stanowiła połącznie beżowych mebli i specyficznej czerwieni (tzw. czerwieni angielskich budek telefonicznych). Dodatki w kolorze jasnokremowym i czerwonym, lniane tkaniny w pasy, czerwony kosz i mikser.... Odpowiedz Link Zgłoś
karatina22 Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 10.02.15, 20:04 Może brąz, albo wiśnia?;) Odpowiedz Link Zgłoś
3maria4 Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 12.02.15, 08:48 Proponuję jasny kremowy. @maciejo15, wybrałeś już coś? Odpowiedz Link Zgłoś
farbykabe Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 12.02.15, 12:47 Może dobrym pomysłem byłoby przełamanie beżu jakimś ciemniejszym akcentem? Mocniejszy fiolet lub granat zamiast jasnego fioletu? Jeśli jednak nie lubisz takich kontrastów, zawsze może przemalować ściany po prostu na biało i zastosować jakieś barwne dodatki - firanki, kolorowe ramki na zdjęcia czy ozdobną zastawę do postawienia/powieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka53 Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 12.02.15, 13:01 ja bym szła w jasną szarość, ale mam kompletnego bzika na punkcie szarego w różnych odcieniach :D Odpowiedz Link Zgłoś
karteczka00 Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 27.03.15, 14:19 A co powiesz na czerwień lub pomarańcz? Podobno te kolory pobudzają apetyt :) Mogłyby wyglądać naprawdę fajnie. Najlepiej taką czerwienią pomalować ścianę za meblami i ewentualnie ścianę obok, w zależności czy chcesz tego koloru dużo czy mało, a resztę możesz pomalować na jakiś neutralny jasny np. jakiś odcień beżu. Odpowiedz Link Zgłoś
collagedesign Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 29.03.15, 18:27 Według mnie tylko biały. Ale ja lubię minimalizm...! Odpowiedz Link Zgłoś
karteczka00 Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 07.04.15, 09:06 Płacić architektowi tylko po to aby dobrał kolor? Rozumiem jak się urządza cały dom itd, ale w takiej sytuacji można pooglądać na internecie różne zdjęcia aranżacji i zobaczyć jakie kolory wyglądają ze sobą ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
lol66la Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 07.04.15, 09:26 kawowy, pistacja to sa dość ciepłe kolory :) Możesz też zastanowić się nad jedną ścianą całkiem ciemną :) Odpowiedz Link Zgłoś
karteczka00 Re: jaki kolor ścian do beżowych mebli w kuchni 27.04.15, 15:54 Jaki odcień tej zieleni? Niedawno malowałam w pokoju na jasny zielony i teraz wiem, że ten kolor jest chłodny i wyglądałby dobrze w dużym pomieszczeniu, dobrze naświetlonym. Myślę, że do kuchni lepiej pasowałyby kolory ciepłe a niżeli zimne. Zwłaszcza, że beż też jest ciepły i ładnie się komponuje z innymi ciepłymi odcieniami. Odpowiedz Link Zgłoś