Dodaj do ulubionych

Kupujecie meble "z promocji"?

06.06.13, 11:27
Zawsze mam ten dylemat... Jak coś jest w promocji to mam wrażenie, że coś jest wybrakowane, czy "gorsze"...też tak macie...? Jak to u Was wygląda...? Ostatnio jest mnóstwo promocji firmy BRW www.twojemeble.pl/black_red_white,producent7.html Często kupujecie meble w internecie i po niższych cenach, korzystając z promocji?
Obserwuj wątek
    • 2marta366 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 06.06.13, 19:27
      Nie ma co się przejmować, przecież oczy masz te same gdy patrzysz na mebel przeceniony i nieprzeceniony. To tylko Twój mózg płata CI figle ;)) Ja tam lubię kupować przecenione produkty, mam kilka swoich miejsc do których najczęściej chodzę.
    • 2marta366 Re: KPromocja to tylko chwyt... 09.06.13, 18:42
      marek_anral ale chamska reklama. Szkoda słów. Promocje są super, ja je bardzo lubię w szczególności że mogę chwilę poczekać na wymarzony przedmiot, mebel, kosmetyk, ciuch a potem śmiało ruszyć na zakupy ;) Co do grania na emocjach, to nie wiem. Na pewno sklepy nie mogą oszukiwać na promocjach bo mogą zapłacić karę, więc dlaczego nie korzystać z promocjii:))
    • karawatek Re: Kupujecie meble "z promocji"? 11.06.13, 13:34
      Biorąc pod uwagę, że meble nie służą nam przez sezon, ale pozostają z nami na lata, warto chyba troszkę więcej w nie zainwestować i mieć pewność, że się nie rozwalą po roku. Ja zwykle nie ufam meblowym przecenom, na przykład z wystawki, bo chcę żeby meble były w idealnym stanie i w 100% sprawne.
    • pikadooor Re: Kupujecie meble "z promocji"? 13.06.13, 15:44
      Posłuchaj jeśli jakiś model mebla danej firmy jest akurat w promocji to w większości przypadków jest to czysty marketing, akurat przyjazny dla klientów, bardzo rzadko jest to np. wadliwa partia mebli, zawsze możesz dopytać w sklepie z jakiego powodu meble są przecenione
      • gang_ren Re: Kupujecie meble "z promocji"? 16.06.13, 19:22
        meble z promocji?czy meble z wystawy?to są dwa rodzaje przecen

pikadooor napisała:

> Posłuchaj jeśli jakiś model mebla danej firmy jest akurat w promocji to w więks
        > zości przypadków jest to czysty marketing, akurat przyjazny dla klientów, bardz
        > o rzadko jest to np. wadliwa partia mebli, zawsze możesz dopytać w sklepie z ja
        > kiego powodu meble są przecenione
        • pikadooor Re: Kupujecie meble "z promocji"? 17.06.13, 14:56
          gangrena tu jest mowa o meblach z obniżoną ceną, wczytaj się w temat i tyle, chodzi o to, czy je kupować czy nie?
    • izy.door Re: Kupujecie meble "z promocji"? 19.06.13, 10:47
      meble z promocji to pełno wartościowe produkty, mogą być też meble powystawowe czyli takie które np.: stały w jakimś sklepie. Mogą też być meble z wyprzedaży lub przecenione wtedy należy się zapytać o powód tej przeceny. Niestety ostatnio wszystko nazywa się promocją.
      Jeśli robisz zakupy przez internet to produkt w promocji objęty jest taką samą gwarancją.
      • pikadooor Re: Kupujecie meble "z promocji"? 20.06.13, 16:37
        Dokładnie, warto przy tzw. produktach z promocji dopytać o warunki gwarancji, jeśli jej wcale nie dadzą "bo mebel jest z promocji" to grzecznie podziękujcie i obróćcie się na pięcie :)
    • kaska415 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 21.06.13, 19:34
      moim zdaniem to zależy od firmy, jeśli firma będzie byle jaka to czy nowe meble czy z promocji to ich żywot będzie krótki, jednak jeśli firma jest dobra to dodatkową okazją jest promocja
      • kaska415 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 21.06.13, 19:35
        co innego jeśli to są meble z wystaw wtedy może być różnie, ale promocja w dobrej firmie to moim zdaniem fajna okazja
      • pikadooor Re: Kupujecie meble "z promocji"? 22.06.13, 17:10
        kaśka to jest "oczywista oczywistość" nie trzeba o tym przypominać wydaje mi się, jednak bądź co bądź na meblach raczej bym nie oszczędzała, choć jakby pojawiły się takie, które w 100% mi odpowiadają i są przy okazji w niższej promocyjnej cenie, to długo się zastanawiać nie będę. Jednak meble mają mi służyć stosunkowo długo, więc najczęsciej wybieram polskich producentów z wysokiej jakościowo półki
        • miriam.7 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 22.06.13, 17:36
          ja też stawiam na polskim producentów, meble niczym nie odbiegają od "zachodnich" propozycji, a wręcz przeciwnie moim zdaniem polskie meble są dużo lepsze jakościowo niż te zagraniczne.
        • kaska415 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 22.06.13, 21:27
          a widzisz czasem jednak warto takie rzeczy przypomnieć;]
    • soleil88 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 23.06.13, 17:59
      Jak jest promocja np.w Ikei to tak :)
      • kaska415 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 23.06.13, 18:18
        Teraz jest promocja w sklepach agata meble, możecie tam popatrzeć za meblami.Może znajdziecie coś dla siebie;]
        • 2marta366 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 24.06.13, 09:43
          Oj to to wiem, bo reklamują się z tym dość często, tylko nie ten model mebla mnie interesuje i nie ten producent ;)
    • mamamisia07 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 24.06.13, 20:47
      owszem kupuję ale jeśli przez internet to sprzedawca musi cię poinformowac o ewentualnych 'brakach' a i tak masz zawsze możliwość zwrotu 10 dni bez podania przyczyny
    • endrriu Re: Kupujecie meble "z promocji"? 25.06.13, 15:16
      No jasne! Zawsze zanim kupie coś do domu to razem żoną (żona jest w tym specjalistką) wyszukuje rabaty, promocje. Dzięki temu możemy za te same pieniądze kupić nie jedną, ale nieraz dwie rzeczy, lub po prostu "zostaje" na coś innego. Nie ma co się zrażać, wszytsko jest dla ludzi, promocje także!
    • newmilkyway Re: Kupujecie meble "z promocji"? 25.06.13, 15:42
      Meble z promocji można kupić ale trzeba wiedzieć co się kupuje.
      Tak samo można dostać coś ciekawego na wyprzedażach w sklepach z odzieżą i może się okazać że to jest chłam, tak samo z meblami. Trzeba obejrzeć z każdej strony spytać się czy przecena nie wiąże się z żadną usterką- sprzedawca ma obowiązek nas o tym poinformować i sprawdzić jakie są warunki reklamacji przy zakupie mebli w promocji, bo często nie ma możliwości reklamacji takich mebli.
    • 2marta366 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 26.06.13, 15:45
      Szkoda zachodzu i czasu na bawienie się w meble na wymiar, jeśli te gotowe zazwyczaj zawsze pasują :)
      • je-ff Re: Kupujecie meble "z promocji"? 27.06.13, 15:42
        no właśnie, i do tego jest tak duży wybór mebli obecnie że nie problem chyba jest znaleźć coś interesującego, ja to sobie odpalam katalog w internecie zawsze i przeglądam, szukam, patrzę co mnie interesuje:)
    • 2marta366 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 28.06.13, 11:43
      hehe, pytanie który salon czy sklep jest dla Ciebie marketem :P
    • kaska415 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 02.07.13, 19:56
      Idź koniecznie:)ale dopytaj wszystkiego na miejscu na czym promocja polega.

pikadooor napisała:

> no to muszę się przejść do agata meble, rozejrzeć się za kanapą, to może coś wł
      > aśnie za darmowy bonus dokupię, jak mi się coś spodoba
    • joan_na81 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 04.07.13, 11:24
      z meblami BRW trzeba trochę uważac, bo oni produkują meble w trzech wariantach "wykończenia" - basic, standard i chyba premium. Te super rabaty są najczęściej na meble basic, i one są z papierowej okleiny. Trzeba to wziąć pod uwagę kupując. Ze standardu srodkowego mam meble i polecam.
    • pikadooor Re: Kupujecie meble "z promocji"? 04.07.13, 14:00
      A kto nie lubi promocji? :) Kurcze mam taką koleżankę, co zawsze coś sobie upatrzy poczeka trochę i prawie zawsze się nie myli, bo potem ta rzecz jest w promocji, pozazdrościć tylko :)
      • kaska415 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 04.07.13, 18:43
        też często tak mam:D a ile radości przy tym
    • 2marta366 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 26.07.13, 17:02
      Rzadko, ale jednak są, bo gdyby ich nie było to by nie robili zakładki na stronie ;)
    • gorczyca5 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 31.07.13, 23:13
      Dobre meble kosztują.Jednak ci co będą się znali i tak będą kupowali te droższe meble
      • 2mercury Re: Kupujecie meble "z promocji"? 07.08.13, 14:11
        jesli chcemy miec solidene meble to niestety trzeba w nie nieco zainwestowac no i dbac zeby dlugo nam sluzyly.
    • 2marta366 Re: Kupujecie meble "z promocji"? 30.06.14, 19:36
      W salonach meblowych promocja ma chyba nieco inny charakter niż promocja w sklepie z odzieżą:) Meblówki, w okresie promocji próbują przyciągnąć klientów i ich zachęcić do zakupu w okresie, który w sumie może niezbyt wpływać na zakup :) Natomiast w odzieżówkach to jest tak, że się pozbywają towaru.
    • seidthe Re: Kupujecie meble "z promocji"? 30.06.14, 20:40
      Bardzo, bardzo często kupuję w promocji. Co więcej, kupuję w promocji także lampy, agd, podłogi - wszystko. Lubię wyszukiwać okazje. Często kupuję także rzeczy używane - wiem, że to co innego, ale uważam że są fajne po pierwsze dlatego, że mają dużo niższe ceny, po drugie dlatego, że już "były raz wyprodukowane" - mam poczucie, że robię coś dobrego w takim ekologicznym sensie. Nie chodzi o to żeby dać się zwariować, ale jeśli coś jest w dobrym stanie to po co tracić kasę (i prąd, i surowce, i czyste powietrze) na kupienie nowej rzeczy, różniącej się tylko tym że jest na niej metka :) Nawet Klientów udaje mi się czasem przekonać. W jednym z projektów wstawiłam kupione w komisie meblowym sofy i fotele, obite na nowo pięknym lnem z bawełną z polskiej manufaktury w Żyrardowie. Cenowo wyszło super - za dwie sofy i dwa fotele koszt zrównał się z kosztem jednej nowej w podobnej klasie i stylu. Warto polować.
    • veronicc Re: Kupujecie meble "z promocji"? 24.07.14, 13:37
      jestem zdania że na meblach nie ma co oszczędzać bo to nie jest zakup na jeden raz tylko na długie lata i lepiej już kupić to co nam sie najbardziej podoba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka