Dodaj do ulubionych

ILe kosztuje projektant wnętrz

02.06.14, 21:32
Chciałabym zatrudnić projektanta/architekta wnętrz, Ile właściwie kosztuje dobry sensowny projektant wnętrz...(mieszkanie 70 m2)? Zaznaczę że nie chodzi mi o człowieka który po wejściu do mieszkania powie mi: spoko już wiem jak to zrobić za 200 zł za m2 mieszkania lecz Ile realnie są warte tego rodzaju usługi w Polsce? Czy architekt z Warszawy jest "bardziej" niż architekt z Katowic....?
Obserwuj wątek
    • zabieganab Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 03.06.14, 08:36
      Projektanci roznie wyceniaja swoje uslugi.
      trzeba pamietac i przy porownywaniu ofert uwazac, czy zakres prac jest w kazdej ofercie ten sam ;-)

Ja mieszkam w Krakowie i zlecilam przeprojektowanie mojego mieszkania projektantom. Nie znalam ich, ani nie byli mi poleceni, a efekt ich pracy jest superancki! ;-) BARDZO wazne jest przy wyborze projektanta, czy czujesz sie komfortowo z nimi w trakcie pierwszej rozmowy na temat twoich pomyslow!
      Zwroc uwage, czy oni sa uwazni na Twoje potrzeby, czy automatycznie proponuja Ci bezowo-brazowe rozwiazania bu a ha ha ha haaaaa

Co to da, ze cena bedzie nawet przystepna jesli wspolpraca z nimi bedzie ciezka, a ... efekt kiepski?
      Pamietaj, ze dobry projektant nie zrobi projektu sam. Stworzenie projektu wnetrza TWOJEGO lokum, to jest wspolpraca! Projektant ma narzedzia i pewna wiedze, ale nie wie, co Ty lubisz, w czym sie zle/dobrze czujesz i tak dalej. To Ty bedziesz mowic: oczekuje tego, nie chce tego, widzialam gdzies cos tam.... A on/oni maja to zastosowac lub wytlumaczyc Ci dlaczego w Twoim lokum to sie nie sprawdzi.

Powodzenia!
      • zary.gary Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 05.01.15, 09:35
        zabieganab napisała:

> Ja mieszkam w Krakowie i zlecilam przeprojektowanie mojego mieszkania projektan
        > tom. Nie znalam ich, ani nie byli mi poleceni, a efekt ich pracy jest superanck
        > i! ;-)

@Zabieganab, czy możesz mi podesłać namiary na tych projektantów? :)
        Również jestem z Krakowa i kogoś poszukuje :)

• lukisy Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 24.08.15, 09:43
        Ja akurat lubię brązy, beże i szarości :-). Za to, nie bardzo się czuję w ostrych i pstrokatych kolorach...
    • paweelradkiewicz Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 03.06.14, 09:45
      Sam ostatnio szukałem projektanta. Nie łatwa sprawa. Trafi się albo małolat po studiach albo architekt z dużym doświadczeniem który zrobi twoje mieszkanie jak dla babci albo przesadzi z nowoczesnością. Razem z żoną wzięliśmy z polecenia i wyszła straszna lipa.
      Zapytaj na jakimś serwisie ktourzadzi.pl, oferia.pl, zyskoman.pl dostaniesz wyceny od specjalistów. Tutaj też link do cennika zyskoman.pl/cennik-uslug/284-ile-kosztuje-aranzacja-i-projektowanie-wnetrz.html
      • Gość: studio bravvo Re: ILe kosztuje projektant wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.16, 17:36
        Małolat po studiach niekoniecznie będzie gorszy od tego doświadczonego, który wie lepiej. Z "małolatem" może być jednak ten problem, że będzie Ci chciał wcisnąć na siłę jakieś rozwiązanie, którego jeszcze nie ma w portfolio, a chciałby mieć.
    • projektowanie-wnetrz Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 03.06.14, 11:31
      Zalezy w jakim stanie jest mieszkanie, co by sie chcialo zrobic itd,
      • lideropinii Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 24.07.20, 17:38
        No i czy sama usługa projektowa, czy pakiet z wykończeniem pod klucz, tak ostatnio popularny.
    • agatamda Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 16.10.14, 10:15
      WITAM, ZAJMUJĘ SIĘ ARANŻACJĄ WNĘTRZ KAŻDEGO TYPU, ZGODNIE Z POTRZEBAMI KLIENTA. WYKSZTAŁCENIE ORAZ DOŚWIADCZENIE ZDOBYŁAM W LONDYNIE.

measuredesignagency@gmail.com
    • shantih Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 24.10.14, 08:09
      Początkujący od 500zł za projekt, Ci z doświadczeniem to już różnie ceny oscylują do 15tys. Zależy na co Cię stać:)) i jak 'bogaty'jest projekt.
      ----------
      Piękna bielizna wydobędzie Twój seksapil, tandetna doda Ci tragikomizmu.
      www.gorseciarnia.com.pl
    • cayen_wawa Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 06.11.14, 00:29
      Hej,
      nie ma rozróżnienia że projektant wnętrz jest "bardziej" z Warszawy niż z Katowic.
      Jeśli chcesz się zdecydować na tego typu usługę warto spotkać się w projektantem na niezobowiązującej rozmowie i poznać jego styl pracy i czy wzajemnie "współgracie" (dogadujecie się, jego wizje wystroju są Tobie bliskie, a i budżet jaki pochłonie realizacja projektu nie zmusi Cię do zaciągnięcia sporego kredytu :))

Co do cen to mogę oprzeć się na stolicy gdzie konkurencja jest ogromna a wiec i ceny zróżnicowane. Koszt projektu wykonawczego możesz znaleźć już za 70-80 zł. Wszystko zależy od skomplikowania takiego opracowania. Czyli zlecając projekt mieszkania 70mkw, musisz liczyć się na wydatek min. 4.000-5.000

Dodatkowo jeśli chcesz mieć z głowy pilnowanie ekipy wykonawczej, zamawianie materiałów, mebli i dodatków warto skorzystać z nadzoru autorskiego nad projektem.

Pozdrawiam
    • Gość: andrzej Re: ILe kosztuje projektant wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.15, 14:31
      a co sądzicie o urządzeniu samemu domu w sensie na podparcie jakieś projekty z internetu itp.
      • Gość: Al Bundy Re: ILe kosztuje projektant wnętrz IP: *.szczecin.uw.gov.pl 04.09.15, 14:50
        Ja tak zrobiłem, z trzech powodów, lubię minimalizm, moje mieszkanie jest dość małe, a baza projektów w sieci jest tak ogromna. Mój znajomy wraz ze swoją narzeczoną skusili się na usługę "profesjonalnej" projektantki. Mieszkanie ok. 68 mkw, trzy pokoje. Sam projekt kosztował ich 7k, skończyło się na tym, że na urządzenie mieszkania wg projektu poszło 120k. Większość mebli na wymiar, dużo designerskich dodatków itp. Mieszkanie wygląda dobrze, ale za taką kasę to nic dziwnego. Za dużo rzeczy przepłacili, tyle kasy poszło a nawet nie mają drewnianej podłogi w mieszkaniu, czy mebli z litego drewna. Mieszkanie wygląda jak z katalogów IKEA.
    • marmurekk Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 24.09.15, 09:50
      Pamiętaj, żeby sprawdzić portfolio :)
    • Gość: Aubameyang Re: ILe kosztuje projektant wnętrz IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.04.16, 13:58
      Pytanie czy szukasz tylko usługi projektowej, czy kompleksowej usługi, wraz z aranżacją, wykończeniem, materiałami itd.
    • petibu01 Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 20.08.20, 19:19
      Ja polecam samemu podjąć się projektowania :-)) Wtedy mieszkanie będzie urządzone akurat jak się chce. JA np. sprawdzam polskie marki, ceramike itp.
    • Gość: raf Re: ILe kosztuje projektant wnętrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.22, 13:16
      Oczywiście. Cena architekta zależy od miejsca zamieszkania i konkurencji.
      Sprawdź ceny na google.pl
      • iwona.nonckiewicz87 Re: ILe kosztuje projektant wnętrz 28.04.22, 13:43
        Dużo kosztuje...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka