Dodaj do ulubionych

na jaki kolor pomalować ten pokój?

30.10.20, 10:33
Pokój jest mały, wąski, długi i zupełnie nie mam koncepcji na jaki kolor go pomalować, żeby wyglądało to dobrze z meblami w butelkowej zieleni i podłogą w ciepłym odcieniu. Myślałam o jakimś delikatnym odcieniu szałwii (Dulux miętowa szarość ?), ale większość farb, które oglądałam wydaje mi się za ciemna. A może pudrowy róż w stylu Beckers Ballet, tylko czy nie będzie już zbyt wiele kolorów na raz? Po głowie chodził mi jeszcze Magnat nieśmiały turmalin, ale on chyba bardziej skręca w niebieski, ewentualnie mleczna pralina Dulux. A może pójść w coś zupełnie innego? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mokka39 Re: na jaki kolor pomalować ten pokój? 13.11.20, 11:07
      Sprawdziłam i domyślam się, że chodziło o "tupot małych mew" Bondex ;) A czy to nie będzie trochę zbyt bury, brudnawy kolor? Masz może jakieś zdjęcie ściany w tym kolorze?
    • briel Re: na jaki kolor pomalować ten pokój? 14.04.23, 11:51
      Ma Pani 2 ciemne/intensywne kolory zielone (szafa ), fotel rozkładany. O ile fotel można czymś przykryć to szafa zostaje z jej kolorem. Na zdjęciu dokładnie nie widać jej koloru, ale należałoby zastanowić się nad beżem aby optycznie powiększyć przestrzeń. te kolory które są obecnie są bardziej dopasowane do fotela. Można pomalować ściany na "nieoczywisty zielony" jeżeli Pani ten kolor lubi, ale trzeba wtedy pomalować na cieplejszy odcień bieli.

Jaki kolor Pani lubi?
    • briel Re: na jaki kolor pomalować ten pokój? 14.04.23, 11:54
      Oj, łakomczuch ze mnie w poprzednim wpisie "zjadłam" sufit, bo to sufit należałoby pomalować na cieplejszy odcień bieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka