Dodaj do ulubionych

Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwagami

24.03.06, 11:07
No właśnie lubię nowoczesne przedmioty ale uwielbiam też te wygrzebane na
targu staroci, które mają swą przeszłość i których można użyć w zupełnie
innych celach niż są stworzone:-) Ale wiem, że łączenie starych rzeczy z
nowymi wymaga pewnej wiedzy. A więc jakie są zasady łączenia aby nie
przesadzić i aby to wyglądało dobrze bez przerysowania. Co można robić a czego
absolutnie nie wolno? Podzielcie się swoimi uwagami.
Obserwuj wątek
    • ulako Re: Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwag 25.03.06, 12:55
      według mnie można to co się tobie podoba ,najgorsze jest hamletyzowanie ,być
      albo nie być ?,można albo nie można ? wiem ,że to trudne ,sama mam takie
      problemy ,bo się miotam między nowoczesnością i starociami,ale dobrej rady się
      nie doczekasz ,musisz się zdać na intuicję albo swoją ,albo osoby ,której
      zaufasz.
      • arletucha Re: Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwag 25.03.06, 13:46
        No właśnie tak myślałam a później jak bedę chciała pokazać na forum co mi z
        tego wyszło to zaczną mówić co nie pasuje:-) A co jest w ogóle niedopuszczalne:-
        )
    • ulako Re: Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwag 25.03.06, 15:02
      i tu jest pytanie ,czy urządzamy się dla siebie czy dla forum .
      Z pewnością wszystko nie podoba się wszystkim .Ja radzę słuchać przede
      wszystkim siebie.
      • arletucha Re: Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwag 25.03.06, 22:09
        Nie no ja myślę że urządzmy sie dla siebie, jednak ulegamy trendom, które
        obowiązuja mniej lub bardziej. A gdy pokazujemy swoje mieszkanko na forum to
        boimy sie co powiedzą inni bo mamy na przykład zrobione coś co nie jest modne
        np kafelki w łazience do sufitu:-) i odrazu się tłumaczymy bo wiemy jak to
        forumowicze skomentują:-) Ale przecież nigdy nasze mieszkania nie wyglądaja jak
        w magazynach gdzie nawet kapcie pozostawione przy łóżku pasują do koloru ścian
        w pokoju:-)
        • ajosza Re: Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwag 26.03.06, 12:35
          A ja uważam, że dobre wnętrze to takie, w którym sami czujemy się dobrze,
          niezależnie od tego w jakim stylu jest urządzone i co z czym jest połączone.
          Wiadomo, zawsze znajdzie się ktoś, komu się nie spodoba. Ja w swoim domu też
          łączę różne elementy z różnych stylów, mam np. bardzo nietypową kuchnię,taką
          staro-nową, myślałam nawet o opublikowaniu kilku zdjęć na forum, ale jak
          oglądam te wszystkie piękne katalogowe prawie kuchnie forumowiczów, to
          stwierdzam, że moja "swojska" tam nie pasuje.
          • arletucha Re: Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwag 26.03.06, 12:46
            Dlaczego nie chcesz pokazać swojej kuchni właśnie takie swojskie sa najlepsze.
            oryginalne, jedyne w swoim rodzaju. A katalogowe kuchnie możemy sobie pooglądać
            w katlogach.
            • ajosza Re: Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwag 26.03.06, 12:55
              Może się w końcu zdecyduję się pokazać niektóre elementy, bo jeszcze nie
              wszystko jest skończone. Nie mam np (i nie będę mieć) wogóle szafek ani
              stojących ani wiszących, tylko półki, a na dole mam blat do którego
              przywieszone są zasłonki z materiału. Jest to o tyle fajne, że można różnymi
              kolorami i rodzajami materiałów zmienić prawie całkowicie wygląd kuchni, jak
              już się znudzi. Mam raczej kuchnię w starym stylu, ale z nowoczesnym barkiem
              łączącym ją z salonem i oświetleniem halogenowym, ze względów
              oszczędnościowych - swoją drogą takie oświetlenie też jest już niemodne, ale ja
              nie podążam na siłę za modą. Uważam, że jeśli ja będę dobrze czuła się we
              własnym wnętrzu, to innym też będzie u mnie miło.
              • arletucha Re: Łączenie nowego ze starym Podzielcie się uwag 26.03.06, 17:14
                Brzmi obiecująco, niedługobedę urzązdała swoją kuchnię i też nie będę miała
                zwykłych frontów:-)Mam nadzieje że sie zdecydujesz na pokazanie kuchni bo
                bardzo chętnie bym ją oglądnęła:-) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka