dijas 22.09.05, 13:37 Jezeli macie jakies pytania dotyczace arabii ogolnie piszcie pomoge.Spedzilam tam prawie cale zycie moj ojciec jest Syryjczykiem a dziadek Tunezyjczykiem,a matka Polka...Piszcie pomge;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kahurajka Re: Emiraty Arabskie to JA!!! 18.11.05, 23:36 Czesc Dijas:) Ja jestem Kasia i właśnie wrócilam z Anglii gdzie zetknęłam sie z kultura arabska. Interesuje mnie aspekt konfrontacji kultur, jakie efekty moze dac zdeżenie polskiej kultury z arabska a w szczególności w wersji syryjskiej. Ja takie zdezenie przeżyłam i zarazilłam się tą kultura. W szczególnosci chodzi mi o aspekt damsko-męski i wszytkie stereotypy na temat arabskich mężczyzn. Bo Twoi rodzice łamą te stereotypy będąc razem. Będę wdzięczna za nawiązanie kontaktu:)Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
gail2005 Re: Emiraty Arabskie to JA!!! 15.12.05, 13:38 Obawiam sie ze wiele stereotypow w wiekszosci przypadkow jest prawda. Odpowiedz Link
paolaola4 witam i prosze o pomoc 06.01.06, 14:43 Hej, chcialam cie prosic o pomoc jesli jest to mozliwe:] moj przyjaciel Abdo z Maroka poszukuje pracy w Krakowie.Czy orientujesz sie gdzie moze szukac pomocy moze jakies stowarzyszenia badz cos podobnego? Jak jest w twoim przypadku? Zdaje sobie sprawe ze jest duzo proszciej gdyz mama twoja jest Polką i zarazem twoja historia rodzinna jest bardzo interesujaca. Abdo zna wszystkie dialekty arabskiego (angielski, francuski) wiec moze w jakiejs szkole. Przepraszam ze troche nie na temat, mam nadzieje ze mi pomozesz. DZIEKI z gory:]] MAIL:paolaola@o2.pl Odpowiedz Link