Dodaj do ulubionych

czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji

08.07.14, 19:11
mam w woreczku żółciowym kamienia 3cm.Polecono mi tabletki lidan paishi pian że rozpuszczą.
Zażywam już 6 dni. Mam pytanie czy ktoś stosował taką kurację i kamienie się rozpuściły, a może ktoś poradzi coś innego skutecznego
Obserwuj wątek
    • mag401 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 09.07.14, 06:50
      Nie widziałem nikogo kto się pozbył kamieni tą metodą. Jeśli Ci nic nie dokucza to zostaw ten kamień w spokoju - można dożyć późnej starości z dużymi kamieniami. W internecie dużo piszą o oczyszczeniu wątroby. Drogi żółciowe są w całej wątrobie i kamienie mogą być w różnych częściach jej płatów. Słyszałem, że gdzieś za granicą pęcherzyk rozcinają, kamień wyjmują i woreczek zszywają . Jeśli to jest możliwe to pęcherzyk powinien być zachowany.
      • amityr Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 10.07.14, 12:44
        Pewno pozbywałeś się nadmiaru cholesterolu. No to masz kamienie. Coś za coś!
        • mag401 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 10.07.14, 19:12
          Witam ponownie ! Zapomniałem poprzednio napisać, że tak się często zdarza, że bardzo często też tworzą się kamienie nerkowe. Przy okazji zrób badania w tym kierunku. Z kamieniami nerkowymi jest łatwiejsza walka.
          • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 29.07.14, 02:05
            Miałam OKROPNE bóle.
            Pomógł mi 10 stopniowy olej z ostropestu.
            Szybko, i definitywnie :)
      • zywieniowiec92 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 29.09.14, 11:25
        Dzień dobry, może trochę nie na temat, ale przeprowadzam badania do napisania pracy inżynierskiej nt. oceny znaczenia kwasów tłuszczowych w profilaktyce i w leczeniu stanów zapalnych pęcherzyka żółciowego i zwracam się do Państwa z prośbą o wypełnienie krótkiego kwestionariusza, abym mogła takie badania zrealizować. Wypełnienie ankiety trwa max. 15 min, ankieta jest całkowicie anonimowa i będzie wykorzystana tylko do napisania pracy. Byłabym bardzo wdzięczna za zrozumienie i pomoc. Dziękuję. Kamica to temat mi bliski, oboje rodziców zastanawia się nad zabiegiem.... Link do ankiety -www.interankiety.pl/interankieta/3c13bf466a7ac7c8aa1be12792025157
        • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 29.09.14, 15:15
          Żywieniowcu, Twoi Rodzice stoją przed perspektywą operacji...
          Szpital, stres, wszechobecne bakterie...(szpitalne sa najgorsze), pozbawianie organizmu
          potrzebnego narządu, śmieciowe jedzenie szpitalne... itd, itd.
          Czy pomyślałaś choć przez chwilkę o innym prostym, bezpiecznym i dość tanim sposobie pomocy Rodzicom?
          Ja za swój olej zapłaciłam 14 zł. To było kilka lat temu. Rzeczywiście, staram się zdrowo odżywiać.
          Jednak fakt jest faktem. Potworne bóle (kamienie w woreczku) nigdy do mnie nie powróciły.
          Chętnie wypełnię Twoją ankietę.
          Jednak przeczytaj, to co napisałam, zastanów się dobrze... i odpisz mi, proszę.
          Pozdrawiam serdecznie,
          Żyrafa
          • nigolla Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 29.09.14, 18:41
            Ale za jaki olej płaciłaś 14zł?
            • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 29.09.14, 20:17
              Przepraszam za niedopatrzenie.
              To było 100ml oleju 10 stopniowego* z ostropestu.
              10* - oznacza, że przechowuje się go w takiej właśnie temperaturze.
              Oczywiście na zimno tłoczony.

Ostatnio wymyśliłam, by jeść kiełki s ostropestu... Są pyszne.
              Tylko nie mam się gdzie dowiedzieć, czy podczas kiełkowania nie zanika z nich sylimaryna....
              A to ona właśnie w tak wspaniały sposób działa na wszystko co związana z wątrobą.
              • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 29.09.14, 20:20
                I jeszcze oleju nie powinno widzieć słońce.
                Zrersztą żaden olej nie powinien "widzieć" światła.
                Z tego powodu nie kupuję oleju w zwykłym sklepie.
                Ma tam ciepło i widno.
                I - przestałam jeść smażone potrawy.
                Z wielu powodów.
                • piaskowa23 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 13.07.15, 20:07
                  Zyrafa 46 bardzo proszę o podanie sposobu na kamienie żółciowe mam też jednego kamienia w woreczku 29mm i mam 28 lat wiem o nim od ponad 5 lat i jest cały czas taki sam bo zażywam Ursofalk który hamuje jego wzrost ale.niestety go nie rozpuszcza. Lekarze straszą rakiem pęcherzyka w przyszłości bo jestem młoda ale ja nigdy nie miałam ataku i za nic w świecie nie chce operacji a mam 5 letniego synka. Popadam w depresję bo nie wiem co robić jak nie boli a jest zapewne o wiele dłużej niż 5 lat bo wtedy był takiej samej wielkości. Lekarz mówi ze ponoć uwapniony dlatego się nie rozpuszcza. Proszę napisz co wiesz na temat sposobu na kamienie
                  • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 13.07.15, 21:05
                    Piaskowa, kup sobie, proszę 10 stopniowy olej z ostropesu.
                    (10 st., bo się go trzyma w 10 st Celsjusza). Nie kupuj innego.
                    Znajdziesz go w internecie, tylko wpisz 10 stopniowy olej z ostropestu.
                    A jak juz go będziesz miała w domu - nie trzymaj ani w cieple ani na świetle.
                    Zanim do Ciebie dojdzie - dowiem sie jak go przyjmować.
                    Jutro zadzwonię do znajomej.
                    Ja mój problem miałam parę lat temu i nie pamiętam już.
                    Ale pamiętam, kto mi to polecił ;). A to juz dobrze.
                    Napisz do mnie na priv swój adres to wszystko Ci napiszę.
                    Oto mój: zyrafa46@gazeta.pl
                    Tu o forum mogę zapomnieć. A na pocztę zaglądam codziennie.
                    Pozdrawiam Cię i Twojego synka,

Ania
    • panna102 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 29.09.14, 21:48
      hej! polecam rozbijanie kamieni masując się nimi mam na myśli Ceragem masaż który ma w sobie nefryty minerały w samej rzeczy.
      • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 30.09.14, 01:15
        Zaintrygowałaś mnie, Panno tym sposobem z kamieniami.
        Napisz, proszę coś więcej :).

A jeszcze jakbyś znała sposób na pozbycie się wody z łokcia
        (nabytej po wypadku) to byłabym bardzo wdzięczna.
        Mam już serdecznie dosyć noszenia tego basenu w łokciu od już prawie 4 miesięcy.
        A nie mam najmniejszego zamiaru poddawać się jakimkolwiek
        krwawym operacjom.
        Z góry dziękuję, żyrafa
    • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 24.10.14, 12:03
      Fajna strona :)
      Które konkretnie ziółka Ci pomogły?
      • panna102 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 02.12.14, 17:05
        www.youtube.com/watch?v=_k_ZzJFGtJM
        • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 03.12.14, 00:29
          Pozbyłam się wody z łokcia... Trwało to ze 3 dni.
          Prosto, bez operacji. Kosz? Bez.
          Na kamienie też jest sposób :) ale już idę spać.
          Jak ktoś zapyta - opowiem co wiem.
          • zyrafa46 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 03.12.14, 00:54
            Miało być koszt a nie kosz... :D
    • amarylis58 Re: czy ktoś się pozbył kamieni bez operacji 17.12.15, 23:38
      Rozpuszcza sie ale ta wielkosc musi potrwac ok.6-ciu miesiecy.Maialam wiekszy 3,6 pod kontola usg najpierw na pol sie podzieli wielkosci ok.1,5 obydwa az calkowicie zniknely.Pani doktor chirurg ,ktora kilka razy robila mi usg powiedziala ,ze gdyby nie robila sama to nie uwierzylaby.Na ostatnim badaniu bardzo dokladnie szukala ,az byla zla ,ze jednak Lidan rozpuscil i obeszlo sie bez operacji.Teraz robie kuracje powtarzajace co 3 miesiace opakowanie dz. po 6 tabl (3x2) Nie che=ce by wrocily.Faktycznie poczatkowo jest biegunka ale z czasem organizm sie przyzwyczai.W trakcie atakow kolki i calkowitego rozpuszczenia bralam 3x5 tabletek.Troche kosztuje ale mam woreczek i wszystko jem
      • koziorozka Lidan Paishi Pian 18.12.15, 18:27
        amarylis58 - nick specjalnie po to założony, żeby Lidan reklamować?

Kto wierzy w te zioła, to sam zrobi tanią mieszankę. Tojeść, rzewień w zwykłym zielarskim łatwo kupić, inne (nie wszystkie) też.
        Tu jest skład:
        en.wikipedia.org/wiki/Lidan_Paishi_Pianhongjitangpharm.en.alibaba.com/product/60148132918-801079651/Cholagogic_Tablet_Lidan_Tablet.html

Google: zioła chińskie sklep - mnóstwo adresów pokazuje

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka