rosemary84 05.09.14, 12:09 Jakie należy jeść pokarmy żeby uniknąć zakwaszenia organizmu? A jakich unikać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nigolla Re: Zakwaszenie organizmu 06.09.14, 22:18 A skąd Ci się to wzięło? Skąd wiesz, że takiego czegoś potrzebujesz/nie potrzebujesz? Odpowiedz Link
rosemary84 Re: Zakwaszenie organizmu 15.09.14, 17:29 Śmignęło mi gdzies kiedyś w telewizji coś o zakwaszeniu, trochę zainteresowałam i chciałabym pogłębić wiedzę ;) Odpowiedz Link
bertrama Re: Zakwaszenie organizmu 17.09.14, 16:35 A co to jest to "zakwaszenie organizmu"? Wszyscy o tym mówią, a nikt nie wie, o co chodzi. I w taki sposób, wszyscy mamy "zakwaszone" organizmy i powinniśmy się odkwaszać. Odpowiedz Link
katarzynaijerzy Re: Zakwaszenie organizmu 19.09.14, 13:55 Trochę o zakwaszeniu i suplach naturalnych www.zdrowadroga.com/news/zakwaszenie/ Bezpłatne konsultacje zapraszam ;) Odpowiedz Link
anikssa Re: Zakwaszenie organizmu 20.09.14, 14:43 no własnie chyba nam robią papkę z mózgu jak zwykle :P Odpowiedz Link
wiseacres Re: Zakwaszenie organizmu 11.01.15, 13:34 borito99 napisał(a): > Ważne aby jeść zdrowo. Jeżęli organizm jest zakwaszony warto zastosować supleme > nty i inne naturalne produkty np pigwa. Taaa, a co to znaczy jeść zdrowo, a??? Odpowiedz Link
jakaterapia Re: Zakwaszenie organizmu 05.02.15, 21:06 Przede wszystkim MŻ, spożywać produkty jak najmniej przetworzone, duzo warzyw i owocow najlepiej od znajomego rolnika a nie z biedronki., mieso 2x w tygodniu (zadnych tam parowek) , dieta rozdzielna i zroznicowana, malo cukru i soli. Kupowa z glowa a nie po po kolorowej nalepce na produkcie czy po cenie (nie rozumiem, jak mozna oszczedzac na jedzeniu) .To w wielkim skrocie. Odpowiedz Link
arcydiakon Re: Zakwaszenie organizmu 08.02.15, 01:01 www.dobreziola.com/2014/11/dieta-alkaliczna-robi-wode-z-mozgu-i.html i tyle w temacie Odpowiedz Link
jakaterapia Re: Zakwaszenie organizmu 09.02.15, 07:56 Artykul nie wiadomo ktos pisal, Ty? Zero podparcia sie jakimis wiarygodnymi zrodlami, ota takie sobie ssanie z palca. Tak to ja sobie tez moge splodzic jakis artykul. Aaa, jednak jest zrodlo wiedzy, sorry, cytuje: "Według Wikipedii, przestawienie się na dietę całkowicie warzywną u pacjenta z nowotworem jest bardzo ryzykowne." Hmmm... kliniki Gersona maja duze sukcesy w spomaganiu organizmu w leczeniu z raka wlasnie za pomoca warzyw. Chyba im podesle ten cytat, ze zle robia. Odpowiedz Link
arcydiakon Re: Zakwaszenie organizmu 19.02.15, 00:40 Co za bzdury, zakwaszenie organizmu nie istnieje. Odpowiedz Link
sylwesterbb Re: Zakwaszenie organizmu 14.09.15, 15:47 Nie powiedział bym, że jest to jakoś bardzo miłe uczucie, chyba jedno z mniej przyjemnych. Cieżko też znaleźć konkretny sposób na to by pomóc sobie jakoś przy zakwaszeniu organizmu. Ja szukałem długi czas i udało mi się któregoś razu trafić na proszek zasadowy . Jeden z lepszych preparatów na zakwaszenie. Moze tego spróbuj. Odpowiedz Link
agakam78 Re: Zakwaszenie organizmu 14.11.15, 00:20 Ja polecam popić miąższu aloesu z Forever przynajmniej przez trzy miesiące. Odpowiedz Link
gruszka94 Re: Zakwaszenie organizmu 18.11.15, 17:23 Oczywiście, że jest coś takiego, jak zakwaszenie. Jeśli ktoś uważa inaczej, to powinien się zapoznać z tematem. Nie ma co się kłócić w tej materii. Jeśli nie zacznie się odkwaszać organizmu, to może się to źle skończyć. Słyszałam, że najskuteczniejszym środkiem jest Pepthym X, który dzięki wyciągowi z grasicy cielęcej wzmacnia układ immunologiczny i wpływa na tworzenie się białych krwinek niezbędnych do skutecznego zwalczania infekcji. Nie ma co igrać z zakwaszeniem organizmu. Odpowiedz Link
koziorozka wyciąg z grasicy 18.11.15, 19:49 gruszka94 napisał(a): > Słyszałam, że najskuteczniejszym środkiem jest Pepthym X, > który dzięki wyciągowi z grasicy cielę > cej wzmacnia układ immunologiczny Wyciąg z grasicy się wstrzykuje, łykanie nie ma większego sensu. Nie ma info po polsku, po angielsku to się nazywa Thymus therapy W Polsce leczenie zastrzykami z wyciągiem z grasicy promuje Ogólnopolskie Stowarzyszenie Tymoterapii Im. Prof. Jeremiego Czaplickiego Nie wiem, czy to pomaga, ale ani po angielsku, ani po polsku nie znalazłam, żeby grasica miała coś wspólnego z odkwaszaniem. Odpowiedz Link
jolusia552 Re: Zakwaszenie organizmu 26.02.16, 22:07 Pani Danuta Żyłko wspominała, że swietnym sposobem na odkwaszenie organizmu może być regularne spożywanie wody alkalicznej. Polecam poszukać na jej blogu: jonizator-wody.h2g.pl/jonizatory-to-zdrowie/ Odpowiedz Link
irek.64 Re: Zakwaszenie organizmu 18.12.15, 14:31 Ostatnio czytałem o tym. Coś ciekawego na ten temat ma do powiedzenia Jerzy Zięba :) Odpowiedz Link
ada.maj4 Re: Zakwaszenie organizmu 30.12.15, 12:13 Fajnym sposobem na oczyszczenie organizmu jest detoks sokami i koktajlami, polecam: www.agataberry.pl/przepisy-na-soki-i-koktajle/ Odpowiedz Link
zenchist Re: Zakwaszenie organizmu 12.01.16, 18:22 trochę tak jak Yeti to zakwaszenie :-) ale faktycznie występuje u wielu osób. Także sposoby radzenia sobie z nim są różne , choć podstawa to odpowiednia dieta (wcale nie odchudzająca) i sport. Mi zakwaszenie wyszło gdy byłem w centrum medycznym Lalima Kraków Brałem tam kompleksową terapię, natomiast co do diety to polubiłem się z brokułami, burakami, marchwią, ograniczyłem kawę, zrezygnowałem z napojów kolorowych z CO2. W sumie nic strasznego. Główne objawy to chroniczne zmęczenie, bóle barków i kolan. U kobiet zaburzenia miesiączek (podobno). Objawy dość pospolite więc trudno od razu samemu stwierdzić, że to zakwaszenie. A - z jedną rzeczą się nie zgadzam. Że warto jeść/pić cytryny bo odkwaszają. Odpowiedz Link
aniani3 Re: Zakwaszenie organizmu 30.01.16, 21:48 ciągle reklamy......... trzeba jeść zdrowo, duzo zielonego, owoców i ruch.... i bedzie dobrze.... Odpowiedz Link
igmarek Re: Zakwaszenie organizmu 10.03.16, 10:09 Witam Zakwaszenie oczywiście istnieje. Obecnie na rynku znajdują się nawet papierki lakmusowe które umożliwiają sprawdzenie odczynu z moczu. Wierzcie mi sprawdziłam rodzinę i każdemu wyszło inaczej. Na domiar złego wszelkiego rodzaju ciała obce jak nowotwory, torbiele i różne mięśniaki tworzą się w środowisku kwaśnym. U podstaw należy szukać grzybów których rozwój sprzyja środowisko beztlenowe i kwaśne. Zatem najprościej w tym wypadku walczyć z tymi schorzeniami próbując zalkalizować i dotlenić organizm. Jak to zrobić?. Przy pomocy odpowiedniej suplementacji. Oczywiście zwiększenie wysiłku fizycznego też pomaga ale w niektórych przypadkach dotlenienie jest uzależnione od kondycji naczyń krwionośnych. I tutaj sposobem jest po prostu odbudowa wszystkich układów w ciele człowieka. Jeśli chodzi natomiast od odkwaszenie. Tutaj po prostu kłania się zielone jedzenie. Najlepszym odpowiednikiem zielonego jedzenia jest stosowanie Młodego Jęczmienia który dostarcza dzienną dawkę wszystkich witamin i suplementów. I proszę mi wierzyć nie chodzi o proszek z apteki tylko o konkretne preparaty w postaci zliofilizowanego soku z jęczmienia a nie zmielonych kłosów. Co zakwasza organizm??..... Jedzenie codzienne. I tutaj dobrze zrezygnować z mąki pszennej i wszystkiego tego co zrobione jest z tej mąki (tego kto wynalazł pszenicę powinno się zamknąć na dożywocie), cukier biały, sól jodowana, wszelkiego rodzaju mięsa, kawa, herbata czarna i przede wszystkim MLEKO, MLEKO, MLEKO. To coś jest nie trawialne przez człowieka. Kazeina bo o tym pisze kumuluje się w organiźmie fermentując powoduje zakwaszenie i zużywanie wapnia z kości do jej metabolizmu. Może wielu teraz poklepie się po głowie co ten ktoś pisze??. Że w zasadzie nic nie można. Owszem można. Wprowadzić równoważniki: cukier ciemny lub ksylitol, mąka żytnia lub orkiszowa, herbata zielona. Oczywiście stosowanie młodego jęczmienia i tlenu połączonego z L-argininą. Niestety świadomość Polski w zakresie zdrowia jest naprawdę marna. A szkoda. Bo wiele chorób mamy na własne życzenie a sami zwalczamy skutki nie dociekając gdzie leży przyczyna. Na szczęście osobiście dotarliśmy do medycyny naturalnej dzięki czemu wygraliśmy ze stwardnieniem a dzięki niej możemy też pomagać innym. W razie pytań prosimy o kontakt. sekretpanaceum@gmail.com Odpowiedz Link
mari45anna Re: Zakwaszenie organizmu 10.03.16, 12:30 Zaburzona równowaga kwasowo?zasadowa to temat, który dzieli ludzi na dwie grupy. W utrzymaniu równowagi ma duże znaczenie żywienie. Są produkty, które zakwaszają organizm. Należą do nich jajka, sery, mięso i słodycze. Z drugiej strony do produktów odkwaszających zalicza się kasze, mleko, warzywa, migdały. Ja natomiast uważam, że po prostu powinniśmy jeść wszystko, ale w odpowiednich proporcjach. Nie ma, co skupiać się na jednym produkcie i jeść go codziennie. Najważniejsza jest zbilansowana dieta, która dostarczy nam wszystkich niezbędnych substancji do prawidłowego funkcjonowania. Odpowiedz Link
mooni_ch Re: Zakwaszenie organizmu 30.03.16, 10:38 Unikaj mocnej herbaty i kawy mi np bardzo szkodzą. Proszek zasadowy też daje radę ale np. ja zaczęłam zwyczaje pilnować jedzenia ;) Odpowiedz Link
ostatni-samuraj Re: Zakwaszenie organizmu 29.08.16, 12:31 www.prozdrowotne.info/zakwaszenie-organizmu-o-co-tu-w-ogole-chodzi/ Odpowiedz Link
martyna_1980 Re: Zakwaszenie organizmu 05.09.16, 21:37 O tym, że balans jest w życiu niezwykle istotny nikogo nie trzeba przekonywać. Stwierdzenie to można odnieść zarówno do emocjonalnych stanów, jak i funkcjonowania na poziomie biologicznym. Równowaga kwasowo – zasadowa organizmu jest stanem, w którym płyny ustrojowe gwarantują optymalny poziom pH, a tym samym wszelkie procesy trawienne i inne odbywają się bez przeszkód. Więcej info na: www.ilb.com.pl/rownowaga-kwasowo-zasadowa-organizmu-cz-i/ Odpowiedz Link
zdrowiodnowa Re: Zakwaszenie organizmu 08.09.16, 12:35 Zakwaszenie można zbadać badając pH np. moczu. Należy to zrobić kilka razy w ciągu dnia np. z zastosowaniem odpowiednich pasków. Do odkwaszania można użyć minerałów zasadowych, ja stosuję www.zdrowieodnowa.pl/produkt/probalance/ Polecam spróbować, bo efekty są bardzo pozytywne. Przede wszystkim jest więcej energii i człowiek nie jest taki ospały. Odpowiedz Link
aron95 Re: Zakwaszenie organizmu 08.09.16, 18:49 Odkwaszając się na własną rękę można odkwasić żołądek a to powoduje jeszcze większe problemy. Odpowiednia suplementacja+dieta daje efekty. Na nasze ph ma wszystko wpływ, stres, alkohol, papierosy, kawa. Zakwaszenie ma wpływ na ogólny stan zdrowia a przede wszystkim nowotwory. Jest to trudny temat i nie na dyskusje na forum. Mogę pokierować do osób zajmujących się skutecznym odkwaszaniem(czyli że masz możliwość sprawdzenia ph) Kurację Horaka oraz więcej info tu znajdziecie xn--trdzikowy-cdb.sklep.pl/information.php?info_id=32 Odpowiedz Link
mateuszzzchc Re: Zakwaszenie organizmu 08.08.17, 23:45 Ja piłem sporo aloesu z www.zawszezdrowie.pl/sklep/ i na prawde wiele mi to dało. Ograniczylem cukry, napoje gazowane, slodycze.. trzeba jesc wiecej warzyw i owocow, grejpfruta sporo i zaraz inna bajka! Odpowiedz Link
sylvia_s.a Re: Zakwaszenie organizmu 15.09.17, 17:11 Polecam zapoznać się z artykułem: bit.ly/2jvKRtb Odpowiedz Link
medyczny60 Re: Zakwaszenie organizmu 28.12.17, 12:21 W tym artykule zamieszczone jest badanie żywej kropli krwi pod mikroskopem. Polecam zobaczyć jak wygląda zakwaszona krew synergypoland.pl/chlorofil-roslinny-potrzebny-od-zaraz/ Odpowiedz Link
jankot5211 Re: Zakwaszenie organizmu 30.12.17, 08:53 A ja polecam wizytę u psychiatry,a poważnie zająć się pracą i uprawiać sport. Wszystkie te bzdety zniknął wówczas z Waszej głowy! Odpowiedz Link