Dodaj do ulubionych

Przepisy wg PIECIU PRZEMIAN:)

23.06.06, 12:37
Zapraszamy wszystkich doswiadczonych w gotowaniu wg 5 przemian do podzielenia
sie ulubionymi przepisami:)
--
Jamila
Obserwuj wątek
    • emml Re: Przepisy wg PIECIU PRZEMIAN:) 23.06.06, 20:26
      Już trochę pisałam ma forum o to kilka linków
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23948&w=30808454
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23948&w=38309444&wv.x=2&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=39378527
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23948&w=33365912
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=32847183
      Jeśli ktoś jest zainteresowany jedzeniem sezonowym i 5p to mogę podać www
      stronę gdzie piszę przepisy i wskazówki dla pacjetów i osób zainteresowanych.
      • jamila Re: Przepisy wg PIECIU PRZEMIAN:) 23.06.06, 21:29
        Bardzo prosze o te strone www:) A tak w ogole, mam prosbe, poniewaz wciaz
        szukam sugestii, jak zywic 3-letnia Corcie przy alergii, o pomysly na posilki
        dla niej. W innym watku na tym forum (o alergii i TCM) pisalam o moich
        dylematach...Poszukuje takze sposobu na odtrucie organizmu z ew. toksyn/metali
        ciezkich (zawartych w niezliczonych szczepionkach, jakie sie aplikuje
        maluszkom). Czy moglabys nam cos podpowiedziec?
        --
        Jamila
          • margot11 Re: do emml:) 24.06.06, 09:37
            jamila napisała:

            > Napisalam na priva:)

            mogę też prosić Emml?
            Jamila tych przepisów mam masę i nie wiem co Ciebie najbardziej interesuje?
            Zupy,drugie dania ,ciepłe kaszowe śniadania(kolacje),słodkości?
            • jamila Przepisy 24.06.06, 12:06
              Najchetniej na poczatek(;-)drugie dania i ciepłe kaszowe śniadania(kolacje),
              choc i zupy/slodkosci brzmia ciekawie:)
              Czy te slodkosci sa z udzialem cukru/miodu itd. czy czyms naturalnym w
              zastepstwie?

              --
              Jamila
              • margot11 kasza jaglana z owocami 24.06.06, 16:13
                nie bardzo wiem co Tobie polecić ,bo ja z tych ksiązek lubię wszystko,co zrobię
                to mi smakuje i to bardzo
                KASZA JAGLANA Z OWOCAMI
                W-ok 3l zimnej wody
                D-2-4 kwasne jabłka
                O-suszone sliwki-dodać do wrzątku
                Z-4 szklanki kaszy jaglanej,sezam-ew,1/3 -1/2 szklanki rodzynek
                (morele ,daktyle ,banany)

                gotować dodając poszczególne składniki wg podanej kolejności co 2-3 minuty,aż
                woda wsiąknie w kasze .
                Ja gotuję 1/2 porcji
                • margot11 młoda kapusta 24.06.06, 16:22
                  te słodkości mają dodatek miodu lub ciemnego cukru lub są słodzone daktylami
                  MŁODA KAPUSTA
                  dusimy dodając co 2 minuty
                  O-niewielka ilość wrzątku,liść laurowy,tymianek,majeranek ,łodyżki kopru
                  Z-2 łyżki oliwy,kminek zmielony
                  M-poszatkowana główka kapusty,1 posiekana cebula,2-3ząbki czosnku,pieprz,ziele
                  angielskie,
                  W-sól,ok 1/3 szklanki wody
                  D-Do ugotowanego dodać ok .1/2 szklanki przecieru pomidorowego lub ok 3
                  pomidory,1,5 łyżki mąki razowe pszennej
                  jem to z młodymi ziemniakami lub pełnym ryżem na sypko
                    • margot11 Re: duszona cukinia 24.06.06, 16:26
                      przepraszam
                      duszona cukinia
                      O-WRZĄTEK,tymianek,listek szałwi
                      Z-cukinia -ja kroję w plastry,olej,słodka papryka
                      M-szczypior,listek mięty,bazylia ,oregano
                      W -sól
                      D-przecier pomidorowy
                        • margot11 Re: ryż z jabłkami i wiórkami kokosowymi 24.06.06, 16:33
                          ciągle się mi wysyła
                          RYŻ Z JABŁKAMI I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI
                          Z-2 łyżki sklarowanego masła,2 łyżki namoczonych rodzynek,2 łyzki wiórków
                          kokosowych,miód lub słód
                          M-1i1/2 szklanki ugotowanego pełnego ryżu
                          W-sól
                          D -2 jabłka,ew trochę jogurtu-ja nie daję
                          roztopic masło,podprażyć wiórki,dodać miód lub słód,rodzynki ,ryż,wsypać
                          szczypte soli,utarte jabłka i dusić ok 5 minut
                          podać ew z jogurtem
                          cdn
                          • jamila Re: ryż z jabłkami i wiórkami kokosowymi 25.06.06, 18:59
                            Dzieki wielkie, margot:)
                            Czy mialabys jeszcze sile na przepisy 'obiadowe'? Generalnie szukam takich, w
                            ktorych nie byloby cukru/miodu/slodu (glownie ze wzgledu na Coreczke).

                            Co do slodkiego 'smaku', wydaje sie, ze trudno go osiagnac poza
                            cynamonem/gotowanymi owocami, jesli wykluczone sa te slodziki, prawda?
                            Czy wiecie moze, jakie pokarmy sa tzw. smaku slodkiego (zebym mogla dawac
                            Corci - kukurydza odpada, bo uczula)? Pytam, bo wg TCM dzieci potrzebuja
                            wlasnie takich pokarmow (raz jeszcze zajrze do Diolosy:)
                            Pozdr
                            --
                            Jamila
                            • jamila smak slodki 25.06.06, 19:29
                              No tak, wycofuje pytanie o ten smak - wczytalam sie dokladniej i widze; szkoda,
                              ze jedyne ziarna z wymienionych przy sm. slodkim to proso i kukurydza (oba
                              uczulaja najpewniej moja Core).
                              --
                              Jamila
                              • emml Re: smak slodki 25.06.06, 21:21
                                A to już masz tebelę przed sobą tylko to dobrze tylko chcę napisać co uczyla z
                                tych produktów i żebyś była ostrożna: pomidory, czerśnie mogą jeśli są nie
                                wiadomego pochodzenia, orzechy a szczególnie włoskie możesz spróbować z
                                migdalami, grejpfrut ( wszystkie są sypane chemikaliami w transporcie podobnie
                                jak inne cytrusy i warzywa i owoce,Jedynie możesz takie owoce w kupowac w
                                zdrowej żywności lub suszone i to na słońcu a nie siarką!!!Polecam dla córki
                                daktyle, słonecznik trzeba w tym przypadku gdy jest śluzówka uszkodzona uważać
                                bo może podrażniać, miód ,wszytki nabiał i jaja, możesz spróbować z mlekiem
                                kozim ( należy do ognia)
                              • emml Re: smak slodki 25.06.06, 21:23
                                Dla zainteresowanych podaje link strony gdzie jest o 5 przemianach i jedzeniu
                                zgodnie z porą roku. jest trochę przepisów. www.lorenc.krakow.pl dziale w
                                leczeniu żywieniowym
                                • emml Re: duszona cukinia 25.06.06, 21:30
                                  do jamila możesz tą cukinię( z zrdowej zywności) zrobić dla małej ale narazie
                                  bez przecieru pomidorwego. Z pomidorami musisz uważać by nie były pryskane i
                                  musisz je spróbować wprowadzić odzielnie. Zasada wprowadzania produktu.
                                  podajemy jeden nowy produkt jednego dnia i przez 4-5 dni nic innego nowego i
                                  obserwacja dziecka.
                                  • margot11 Re: duszona cukinia 26.06.06, 09:26
                                    słodki jest też ryż -chodzi mi o ten rodzaj słodki ryż Jamila wiesz o który
                                    chodzi?
                                    Podam jeszcze trochę prtzepisów tylko że one wszystkie są bez mięsa i ryb bo ja
                                    mam taką kuchnię.Mogą być?
                                        • didolec2000 Re uduszona cukinia 26.06.06, 11:09
                                          Cukinia jest super ale w rozsądnych ilościach.Nie należy stosować wiekszych
                                          ilości przez dluższy czas(dieta cukiniowa).Może to nikożystnie wplynąc na
                                          nereczki...
                                          ...mam nadzieje że nie odebralem apetytu...nie o to chodzilo...sam ją zaraz
                                          uduszę...
                                          • margot11 odnośnie przepisów 26.06.06, 23:08
                                            Wtym tygodniu nie mam czasu ,ale obiecuję ,że w przyszłym zamieszcze sporo
                                            przepisów z tych książek i takich swoich
                                            Pewnie ,że cukinie trzeba używać w rozsądnych ilościach zresztą jak wszystko.
                                              • margot11 kotlety pieczarkowe 16.07.06, 12:09
                                                o przepraszam ,ale zapomiałam
                                                Jamila ty to musisz trochę pokombinować z tymi przepisami w związku z alergią
                                                KOTLETY PIECZARKOWE
                                                z-30dag pieczarek,1łyżka sklarowanego masła lub oliwy
                                                M-1 szklanka płatków owsianych,pieprz ,bazylia,oregano ,szczypior
                                                w-sól
                                                ora otręby do obtaczania,olej do smażenia
                                                płatki zalać wrzątkiem,tak aby woda w całości je przykryła ,odstawić na 20 min
                                                pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i usmażyć na maśle,aż
                                                wyparuje sos,przestudzić,przełożyć do miski ,dodać płatkii po odrobinie
                                                przypraw oraz posiekany szczypior, posólFormować małe kotleciki iobtoczyćje w
                                                otrębach oraz usmażyć
                                                • margot11 zupa -krem z brokułów 16.07.06, 12:16
                                                  bardzo lubię latem takie zupy
                                                  ZUPA KREM Z BROKUŁÓW
                                                  o-1,5l wrzącej wody
                                                  z marchew,pietruszka ,zeszklona 1 cebula, 1 łyżeczka masła,4-5 brokułów
                                                  M-pieprz
                                                  -gomasio , sól,ew też sos sojowy
                                                  D-listki świeżej bazylii
                                                  do wrzątku dodać posiekanę warzywa(oprócz brokułów,gotuj 20 min,dodaj
                                                  brokuły ,gotuj z 5min
                                                  Odstaw z ognia i zmiksuj. Dopraw do smaku pieprzem ,solą ,sosem
                                                  podaj posypaną gomasia i listkami bazylii
                                                • margot11 letni gulasz warzywny 16.07.06, 12:32
                                                  LETNI GULASZ WARZYWNY

                                                  o- nieduża ilość wrzątku,majeranek,tymianek,lubczyk
                                                  z-2-3 łyżki oliwy,4-5 marchewek,1 pietruszka,2 papryki,ok 1 szklanki zielonego
                                                  groszku lub kukurydzy,1/2kabaczka,słodka papryka w proszku,25 dag fasolki
                                                  szparagowej,5-6 ziemniaków
                                                  M-1 cebula,2 ząbki czosnku,1/2 średniego kalafiora,1 por ,listki selera
                                                  w-sól,2-3 szkl.wody
                                                  D-natka pietruszki,pomidory lub przecier ale bez mi też smakuje,ew trochę mąki
                                                  do zagęszczenia
                                                  warzywa umyć ,jakoś rozdrobnić i po koleji dusić,dolać wodę,pomidory i
                                                  udusić ,zagęścić
                                                  najlepsze z ryżem ale może być makaron i kasza
                                                  Jak ktoś chce jakiś konkretny przepis np zupa-krem z groszku,kruche ciasteczka
                                                  itp ,to ja sprawdzę czy są w tych książkach i jeśli jest to podam
                                                  Nie bardzo wiem co podawać ,bo ja z tych książek lubię dosłownie wszystko,a i
                                                  przepisy nie są takie aptekarskie ,warto je kupić
                                                  Mam też kilka fajnych przepisów jak byłam w górach i tam fachowiec od pięciu
                                                  przemian gotował -jak chcecie to podam ,są bardzo różne od zupy do przetworów
                                                  • re-flex do Margot11 - góry i fachowiec od 5-ciu 16.07.06, 20:52
                                                    Napisz proszę coś więcej o tym fachowcu, co gotował w górach wg 5-ciu.

                                                    I poproszę , jeśli można cos ryb wg 5 i kruche ciasteczka jak najbardziej. A
                                                    jak masz chleb też baaarrdzo chetnie.

                                                    Z góry dziekuje, Magda
                                                    --
                                                    "Cuda są czymś naturalnym. Jeśli się nie zdarzają, to znaczy, że coś jest nie w
                                                    porządku" C.Myss
                                                  • margot11 Re: do Margot11 - góry i fachowiec od 5-ciu 17.07.06, 13:04
                                                    re-flex napisała:

                                                    > dzięki. Ciesielska mam, jakos za nią nie przepadam...:) nie wiem, jak Ty?
                                                    >
                                                    > Magda
                                                    > -
                                                    > "Cuda są czymś naturalnym. Jeśli się nie zdarzają, to znaczy, że coś jest nie
                                                    w
                                                    >
                                                    > porządku" C.Myss

                                                    ja też ,czasami piekłam ciasta wg jej przepisów-faworki rewelacja,ale z białej
                                                    mąki ,cukrem,a i robiłam marchewkę -dało się zjeść
                                                    Moja kuchnia jest bez mięsa ,ryb i sprawdzone przepisy to tylko takie
                                                  • margot11 chleb 17.07.06, 13:23
                                                    Mam przepisy ,choć ja jak piekę chleb to nie przestrzegam przemian,bo gdzieś
                                                    czytałam ,że ważne są te przemiany jak gotujemy ,a jak coś mieszamy bez
                                                    gotowania to nie ,no staram się ,żeby były w potrawie wszystkie smaki.Ta teoria
                                                    mi pasuje ,mówimy przecież Gotowamie wg pięciu przemian
                                                    CHLEB NA ZAKWASIE(Cyran)
                                                    zakwas
                                                    do ciepłej wody wsyp 1/2 szklanki pszennej mąki razowej,wymieszaj,odstaw w
                                                    ciepłe miejsce,przykrywając gazą.2 razy dziennie dosypuj1-2łyżeczki
                                                    mąki,dolewając trochę wody,konsystencja jak gęsta śąmietana.
                                                    Po ok 2-4 dniach pokażą się bombelki,zakwas gotowy
                                                    Do zakwasu dodaj trochę ciepłej wody,1kg pszennejrazowej mąki,rozmieszaj i
                                                    dolej tyle wody ciepłej,aby ciasto było trochę lejące ,ale gęste
                                                    z-do ciasta dodaj 2 łyżki oleju,sezam,kminek(ja daję zmielony)
                                                    M-kolendrę ,czarnuszkę
                                                    w-1łyżkę soli
                                                    D-trochę skiełkowanej pszenicy
                                                    Dokładnie wyrób ciasto.Natłuść formę(mi wychodzą dwie keksówki)i nałóż do
                                                    połowy,zostaw w cieple do rośnięcia ,przykryte ściereczką(moja jest wilgotna)
                                                    Piecz 1,5 godziny wstawiając formy do naczynia większego z wodą(żeby chleb nie
                                                    wysychał)
                                                    Ja wstawiam do 250stopni ,co 30 sekund psikam na ścianki piekarnika zraszaczem
                                                    (taki jak do kwiatów),psikam 3 razy ,zmiejszam tem do 190 stopni ii piekę ok 1
                                                    h,po 30 minutach psikam wierzch chleba oraz ścianki

                                                  • margot11 kruche ciasteczka-najprostrze sezamki 17.07.06, 13:36
                                                    ten przepis znalazłam wieki temu w ,,Poradniku Domowym " tylko bez
                                                    sezamu ,dosypałam sezam wysłałam przerobiony przepis do ,,Wegetariańskiego
                                                    Swiata "a potem odnalazłam przerobioną wersję u Bielińskiej na pięć przemian
                                                    NAJPROSTRZE SEZAMKI
                                                    d-2szklanki mąki razowej pszennej
                                                    o-1łyżka gorącej wody lub 1 łyżeczka kakao
                                                    z-1/2 kostki masła lub 10 łyżek oleju,15dag sezamu,1-3łyżki miodu
                                                    m-szczypta imbiru
                                                    w-szczypta soli,kilka łyżek wody-aby ciasto dało się zagnieść
                                                    można zagnieść sezamki z mąki pszennej i kukurydzianej,którą dajemy w
                                                    przemianie ziemi
                                                    na stolnice po koleji dodajemy podane składniki(trochę sezamu zostawiamy do
                                                    posypania),posiekać nożem,zagnieść,schłodzić i a0rozwałkować na 4-5mm
                                                    podsypując sezamem i mąką razową,wycinać i piec w 180stop ok 15min
                                                    lubb0pomysł z książki wylepić ciastem blaszkie ,upiec i pokroić na sztabki po
                                                    upieczeniu
                                                  • margot11 masło ziołowe 17.07.06, 13:44
                                                    MASŁO ZIOŁOWE -przepis z gór
                                                    rozcierać najlepiej w makutrze
                                                    z -2łyżki oliwy
                                                    m-3-4 ząbki czosnku(ja przeciskam przez praskę)
                                                    w-sól,rozetrzeć i dodać sporo
                                                    d-posiekanej natki pietruszki (w Tęczowej Dolinie były jeszcze
                                                    nagietki,nasturcje,pokrzywa ,babka itp)
                                                    0 -szczypta majeranku
                                                    z 1-2 kostki masła,utrzeć
                                                    i dodać drobniutko starte 1-3 marchewki
                                                    Można przechowywac do 3 dni Chleb+masło ziołowe+gomasio to jest to co tygryski
                                                    lubią najbardziej
                                                  • jamila Re: masło ziołowe i TEMELIE 21.07.06, 13:09
                                                    Mniaaam!...Zdecydowanie to co tygryski lubia najbardziej!!! :)))))

                                                    Jesli znasz, Margot, jakies ciekawe przepisy na dania z warzyw i soczewicy lub
                                                    ew. innych straczkow, bardzo bede wdzieczna.
                                                    Chce powiedziec, ze nareszcie doszla ksiazka 'Ozdywianie wg pieciu przemian'
                                                    Temelie i jest bardzo happy. O ile pamietam, te szczegolnie polecalas, a
                                                    jej 'Gotowanie...' mniej? Czy tak?
                                                    Pozdr
                                                    --
                                                    Jamila
                                                  • margot11 TEMELIE 21.07.06, 17:03
                                                    jamila napisała:

                                                    > Mniaaam!...Zdecydowanie to co tygryski lubia najbardziej!!! :)))))
                                                    >
                                                    > Jesli znasz, Margot, jakies ciekawe przepisy na dania z warzyw i soczewicy
                                                    lub
                                                    > ew. innych straczkow, bardzo bede wdzieczna.
                                                    > Chce powiedziec, ze nareszcie doszla ksiazka 'Ozdywianie wg pieciu przemian'
                                                    > Temelie i jest bardzo happy. O ile pamietam, te szczegolnie polecalas, a
                                                    > jej 'Gotowanie...' mniej? Czy tak?
                                                    > Pozdr

                                                    oczywiście poszukam,tak ja właśnie dzięki tej książce i Goni zaczełam tak
                                                    gotować na codzień ,bo znałam ten styl gotowania choćby z gór i znałam kuchnię
                                                    znakomitą Tadzia,ale jakoś na codzień nie potrafiłam się wciągnąć.Kupiłam sobie
                                                    pare książek i zaczełam gotować,z tych polskich książek.Czasami też gotuję z
                                                    tej Temelie,jest bardzo dobra ,opisuje komu ta potrawa szczególnie służy itp.
                                                    Ale na codzień gotuję z dwoma Aniami i jedną Bożenką ,że tak powię
                                                  • margot11 fasolka mung na zielono 21.07.06, 17:17
                                                    FASOLKA MUNG NA ZIELONO
                                                    0-niewielka ilość wrzątku,tymianek ,majeranek lub lubczyk
                                                    z-2łyżki oliwy,1-2papryki zielone
                                                    m-1mała cebula,1 ząbek czosnku,1 duży por,pieprz,kilka listków świerzej mięty
                                                    iświerzej bazylii
                                                    w-sól,30 dag fasolki szparagowej,1-2 szklanki fasoli mung,2szklanki wywaru z
                                                    gotowania fasoli lub wody
                                                    d-łodyżki natki pietruszki,ew estragon
                                                    poprzedniego dnia opłukać fasolkę mung.Namoczyć na noc.Nazajutrz ugotować
                                                    ok35minut.warzywa rozdrobnić.Do niewielkiej ilości wrzątku wrzucić przyprawy z
                                                    przemiany ognia.Po ok 2 min dodać oliwę,pokrojoną paprykę,produkty z przemiany
                                                    metalu ,potem fasolkę i sól ,dusić tak ok 8 minut,wlać wywar lub wodęPoparu
                                                    minutach dołożyć fasolkę mung oraz posiekaną natkę,gotować tak ok 20 min
                                                    Podać z kaszą ,ryżem...
                                                  • margot11 młode ziemniaki pieczone 21.07.06, 17:26
                                                    MŁODE ZIEMNIAKI PIECZONE
                                                    z-1kg ziemniaków ,2 łyżki oliwy,kminek(jeśli ktoś lubi)
                                                    m-2-3ząbki czosnku,pieprz ,zielona cebulka
                                                    w-sól
                                                    ziemniaki wyszorować szczoteczką i każdy pokrój na cztery części.Poukładaj w
                                                    naczyniu do zapiekania,posyp kminkiem(ja daję mielony),skrop oliwą ,dodaj
                                                    drobno posiekany czosnek oraz pieprz,posyp siekaną cebulką i wymieszaj Piecz ok
                                                    20minut(mi zajmuje to i 40 minut!!!!) przrd podaniem posól i posyp siekanym
                                                    koperkiem
                                                  • re-flex Re: młode ziemniaki pieczone 21.07.06, 17:43
                                                    Margot, na pocieszenie powiem Ci, ze mnie tez to zajmuje CO NAJMNIEJ 40 minut...

                                                    a ziemniaczki tez polecam w wersji posypane czombrem i rozmarynem + oscypek na
                                                    koniec, jak ktos jada.

                                                    A Twoj chleb jest super.
                                                    M
    • jamila Pyt. o Gotowanie wg PIECIU PRZEMIAN:) 24.07.06, 15:30
      Swietne przepisy, Margot.
      Mam pytanie, o ile daloby sie wyszczegolnic takie sprawy, jakie potrawy w
      ksiazce Temelie podaje w przypadku migren (juz samo to jest problemem),
      zwyrodnienia stawow i ew. sluzu/wilgoci w organizmie?
      Mysle o starszej osobie z rodziny, ktorej nie moge namowic na zaniechanie
      nabialu, cukru itp.
      Mam nadzieje, ze jest o tym mowa w Gotowaniu wg 5 przemian...
      Pozdr:)
      --
      Jamila
      • margot11 Re: Pyt. o Gotowanie wg PIECIU PRZEMIAN:) 24.07.06, 19:12
        jamila napisała:


        > Mam pytanie, o ile daloby sie wyszczegolnic takie sprawy, jakie potrawy w
        > ksiazce Temelie podaje w przypadku migren (juz samo to jest problemem),
        > zwyrodnienia stawow i ew. sluzu/wilgoci w organizmie?
        > Mysle o starszej osobie z rodziny, ktorej nie moge namowic na zaniechanie
        > nabialu, cukru itp.
        > Mam nadzieje, ze jest o tym mowa w Gotowaniu wg 5 przemian...
        > Pozdr:)

        Tak w tej książce o gotowaniu przy każdym przepisie jest informacja czy
        wskazane przy wilgoci organizmu czy nie,
        Ja kulinarnie z niej niej mało korzystam,ale jeśli Tobie na tym zależy to warto
        kupić

        • miroslaw.mazur Re: Pyt. o Gotowanie wg PIECIU PRZEMIAN:) 22.08.06, 21:31
          Szanowne Panie,

          czy chciałybyście podzielić się swoimi doświadczeniami w gotowaniu wg Pięciu
          Przemian na forum drukowanym?

          Wspólnie z przyjaciółmi wydaję kwartalnik poświęcony m.in. lecz głównie
          Tradycynej Medycynie Chińskiej.

          Jeden z najbliższych numerów chcielibyśmy poświęcić gotowaniu i dietetyce wg
          Pięciu Przemian.

          Jak pokazuje doświadczenie najlepiej do przekonania czytelników trafiają
          artykuły poparte praktyką.

          Jeśli chciałybyście napisać krótki artykuł lub list o swoich doświadczeniach z
          jakimiś przepisami, czy się sprawdziły i w jakich schorzeniach, o swoich
          eksperymentach, próbach, także tych nieudanych, wnioskach, własnych
          obserwacjach siebie lub tych dla kogo gotowałyście zapraszamy serdecznie.

          Chcielibyśmy otworzyć również nowy dział w czasopiśmie w którym czytelnicy
          mogliby zamieszczać swoje listy, przemyślenia, opinie związane z leczeniem
          siebie lub innych. Być może byłaby to jakaś alternatywa dla Tych, którzy nie
          czują się na siłach napisać artykuł, lecz pewniej czują się w krótkich formach.

          Tak czy owak temat jest otwarty. Zachęcamy i zapraszamy do pisania.

          Pozdrawiam serdecznie,

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka