Dodaj do ulubionych

Jak pozbyć się zaparc?

21.02.07, 10:39
Jak pozbyć się zaparc? Jak poprawić przemiane materii?

Mam trochę krępujący problem. Pomyślałam, ze na tym forum znajdę pomoc.
Od zawsze mam problemy z wypróżnianiem. Mam zaparcia. Co jakiś czas wynajduję sobie środki, które pomagają, jednak po jakimś czasie organizm się przyzwyczaja i nie dzialaja już. Np. chlep z ziarnami- miesiac- super wypróżnianie, potem znów zaparcia, bo nastapilo przyzwyczajenie. Mialam tez kiedys specjalne ziola.
Wiem, ze mam hemoroidy, mimo młodego wieku (mam 26 lat). Jeszcze nie zaczęlam ich leczyć.
Chciałabym wyregulować swoja przemiane materii. Moje gazy niestety mają brzydki zapach, co nie jest komfortowe. wyprozniam sie co ok 4 dni :( Probuje jesc sliwki, kompoty, owoce, warzywa... staram sie coraz wiecej pic ale to niewiele pomaga :(

Czego nie powinnam jesć, by nie mieć wzdęc, by nie mieć gazów?
Czy można się jakos pozbyc ich brzydkiego zapachu? Może sa jakies leki??

Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • no1teresa Re: Jak pozbyć się zaparc? 21.02.07, 12:45
      najpierw trzeba zrobic porzadek z jelitami : oczyscic z wszelkich pasozytow (w
      tym grzyby/drozdze/plesnie, niewlasciwe bakterie), odbudowac wlasciwa flore
      jelitowa i sluzowke, zmodyfikowac odzywianie, a potem w razie potrzeby
      podbudowac trzustke i ew. watrobe
      • prow-or Re: Jak pozbyć się zaparc? 21.02.07, 14:17
        no1teresa ma rację. Tak przynajmniej "mówią" moje źródła informacji. Na zaparcia cierpi bardzo dużo osób i najczęściej ich powodem jest: niewłaściwa dieta, siedzący tryb życia, brak wysiłku fizycznego. To także jedna z przyczyn hemoroidów. Modyfikacja diety,trybu życia z równoczesnym zastosowaniem suplementacji zmienia taki stan rzeczy. Oczyszczona okrężnica z masy kałowej,dostarczone właściwe składniki odżywcze, oczyszczenie z toksyn organizmu powodują uruchomienie naturalnych procesów organizmu i jego właściwe funkcjonowanie
      • 6sloneczko Re: Jak pozbyć się zaparc? 21.02.07, 15:41
        dziekuje za odpowiedz, ale czy mozecie napisac cos wiecej? jak oczyscic jelita?
        Od czego powinnam zaczac? czy mam sie udac do dietetyka?
        • no1teresa Re: Jak pozbyć się zaparc? 21.02.07, 15:49
          no wlasnie nie mozemy napisac:)), ja mam przekonanie do jednych specyfikow
          pozaaptecznych, prowor do innych, ale kierunek dzialania zarysowany zostal
          prawidlowo
        • karol.walc Re: Jak pozbyć się zaparc? 21.02.07, 16:48
          6sloneczko napisała:

> dziekuje za odpowiedz, ale czy mozecie napisac cos wiecej? jak oczyscic jelita?
          > Od czego powinnam zaczac? czy mam sie udac do dietetyka?

Broń Boże do dietetyka. prow-or zaraz złoży Ci atrakcyjną ofertę pewnego
          specyfiku na raka, nadciśnienie, łysienie, stwardnienie rozsiane ale przede
          wszystkim na zaparcia. Opisze jak to on i jego żona od lat cierpieli na straszne
          zaparcia, jak nic im nie pomagało i dopiero gdy zaczęli brać rzeczony specyfik
          wszystkie objawy raka, to znaczy zaparcia, minęły bezpowrotnie. Zajrzyj do
          skrzynki, może atrakcyjna oferta już czeka. ;-)
    • karivrt Re: Jak pozbyć się zaparc? 21.02.07, 21:07
      Kup sobie bakterie kwasu mlekowego i zażywaj 3-4 razy dziennie po kapsułce.
      Teoretycznie kuracja powinna trwac kilka miesięcy ale poprawę powinnas odczuc
      prawie od zaraz wiec zobaczysz czy warto.

pozdrawiam
      krv
    • 6sloneczko Re: Jak pozbyć się zaparc? 25.02.07, 08:18
      Widzialam w tym watku odpowiedz jednego z forumowiczow i zostala usunieta. Nie zdazylam jej sobie wydrukowac, a to co pisal "mialo rece i nogi". Czy moge prosic administracje tego forum o przywrocenie tej wypowiedzi?

Poczytalam wczoraj w aptece opakowanie Colonu, gdyz nie bylo zadnej ulotki. Obliczylam, ze mniejsze opakowanie starcza na ok 10 dni. Troche malo. Bylam tez w sklepie, w ktorym zawsze kupuje len prazony i tam w rece wpadl mi preparat naturlany z lnem laktoplant. Wzielam ulotke i po zapoznaniu sie z nia chyba wroce wlasnie po ten specyfik. Kuracja starcza na miesiac.

Nie wiem, czy odczuje poprawe, gdyz np. bakterie zawarte w jogurtach activia na mnie nie dzialaja :(

Chcialabym zrobic to o czym pisaliscie, oczyscic swoje jelita. Jesli ktos nie moze lub nie chce z roznych powodow pisac na forum, a chcialby mi cos doradzic na priv, bede wdzieczna. Nikt przeciez nikogo nei chce tutaj uszczesliwiac na sile, kazdy ma wolna wole.
      Zdaje sobie sprawe, ze w moim wieku hemoroidy jak i zaparcia moga prowadzic w przyszlosci do raka jeslita grubego. Z tego co wiem, ma najwiekszy stopien zachorowalnosci w Polsce.
      • are.1 Re: Jak pozbyć się zaparc? 25.02.07, 08:28
        Dostalas odpoweidz od uzytkownika prow-or, a to jest zawodowy oszust handlujacy
        ziółkami na wszystkie choroby. Musze kasowac jego posty i bede dalej, bo nie
        mozna pozwolic na zamienienie forum w gazetke reklamowa. Zauwaz ze ostatni
        akapit postu zawierał juz podpuszczanie Cie, zebys kupila u niego "preparat".

Niemniej jednak podczas swoich licznych szkolen oszukiwania ludzi chyba kazali
        im troche poczytac o medycynie naturlanej i faktycznie napisal z sensem, wiec
        wysylam Ci jego post na priv ;-)

I przypominam handlarzom, ze sobie tu nie pohandluja: wszystkie ich posty
        beda dalej kasowane.
        • joga33 Re: Jak pozbyć się zaparc? 26.02.07, 18:40
          are.1 napisał:

> I przypominam handlarzom, ze sobie tu nie pohandluja: wszystkie ich posty
          > beda dalej kasowane.

Ale reklamowanie zappera i konkretnej strony internetowej już jesy OK? Ciekawe
          dlaczego tylko Alveo jest na cenzurowanym? ;-)
    • darz_bor Re: Jak pozbyć się zaparc? 27.02.07, 16:11
      prow-or napisał:

> joga33 napisał:
      > > Ciekawe dlaczego tylko Alveo jest na cenzurowanym? ;-)

> Prawdopodobnie z tego powodu, że oponenenci nie są w stanie pojąć, że jest coś
      > co wpływa na wszystkie procesy zachodzące w organizmie i nie jest to do d..y.

Obawiam sie, ze to Ty nie potrafisz zrozumiec, ze "nieograniczony" czlowiek
      ktorego Ty nazywasz wyjatkowo uprzejmie, "ograniczonym":), po prostu nie wierzy
      anonimom buszujacym po forach dyskusyjnych ktorzy twierdza, ze jakis egzotyczny
      sok moze wplywac na wszystkie procesy ktore zachodza w organizmie ludzkim.

Przedstaw tutaj jakies niezalezne wyniki badan o tym soku, to wtedy bedzie sie
      mozna zastanowic czy to co piszesz ma jakas wartosc.

> Dlatego, że wszędzie jest głośno o tym preparacie i jest rozprowadzany w
      systemie MLM.

Ten sok i inne tego typu cudowne preparaty, sa dlatego rozprowadzane w systemie
      dystrybucji MLM, bo to jest metoda ktora pozwala stosunkowo szybko nabic kieszen
      srebrnikami ale.....POMYSLODAWCY takiej "drabinki" :))

Do ciebie trafiaja tylko odpadki z "panskiego stolu", mimo ze jestes
      bezposrednio narazony na malo sympatyczne kontakty z ludzmi, ktorym
      usilujesz wcisnac "trefny" towar, po cichu marzac o milionach ktore kiedys
      zdobedziesz:)

W tych systemach, miliony zdobywaja tylko "rekiny" ktore siedza na szczycie tej
      drabinki do nieba;)

No dobra, bo sie juz za duzo rozpisalem.... Chcialbym ci tylko uzmyslowic jedna
      sprawe, a mianowicie jesli chcesz byc dobrym dystrybutorem, to nigdy, ale to
      przenigdy nie obrzucaj swoich adwersarzy epitetami, tylko staraj sie pohamowac
      emocje i dyskutuj z ewentualnymi klientami merytorycznie.

> . Holistyka to prawdopodobnie dla nich czarna magia.

Nie prawdopodobnie, tylko DOKLADNIE CZARNA MAGIA:))))
    • darz_bor Re: Jak pozbyć się zaparc? 28.02.07, 15:29
      prow-or napisał:

> darz_bor - kłusownik, myśliwy, czy leśnik? Właściwie to wszystko jedno. Najcz
      > ęściej bardzo dobry myśliwy ma w swoim życiorysie rozdział pt. "kłusownictwo".
      > Jednak jedna cecha ich łączy mają częsty kontakt z naturą i lepiej pojmują od "
      > mieszczuchów" jej funkcjonowanie. Także wartość roślin, w tym ziół.

heh, prowo-or - prowokator, zadymiarz, podpuszczacz?
      A to niestety juz nie wszystko jedno, bo buszuje pomiedzy chorymi ludzmi:)

> > .....po prostu nie wierzy anonimom buszujacym po forach dyskusyjnych ktor
      > zy
      > > twierdza, ze jakis egzotyczny sok moze wplywac na wszystkie procesy ktore

> > zachodza w organizmie ludzkim.

> Anonim? Wiesz, taka formuła obowiązuje na forum i jeżeli ktoś się z nią nie zga
      > dza to niech nie zabiera głosu.

Pro-or, nie tylko, ze nie zrozumiales tego co napisalem, ale teraz na dokladke
      usilujesz mi zabronic wypowiadac sie, byle nie podac konkretnych informacji o
      towarze ktorego potencjalnych nabywcow poszukujesz.

Koty w worku tez reklamujesz?

" Egzotyczny sok"? Być może pomyliłeś z Hortexem

A Hortex to sok egzotyczny? No popatrz nie wiedzialem, ze polski sok juz jest
      egzotyczny, a kanadyjski krajowy:))

> ? A co do wiary. Każdy wierzy w co chce wierzyć. Jeżeli wiedzy brakuje to i
      uwierzyć trudniej.

A jak mozna ta wiedze zdobyc, skoro dystrybutor nie chce podac informacji
      o wynikach niezaleznych badan produku ktory reklamuje, twierdzac autorytatywnie
      m.innymi, ze to "cudo" reguluje wszystkie procesy ktore zachodza w organizmie?

> > Przedstaw tutaj jakies niezalezne wyniki badan o tym soku, to wtedy bedzi
      > e sie
      > > mozna zastanowic czy to co piszesz ma jakas wartosc.
      >
      > A niby dlaczego? Żebyś mógł się zastanowić? A zastanawiaj się, albo i nie zasta
      > nawiaj.

Doprawdy nie rozumiesz dlaczego powinienes takie wyniki przedstawic ?
      Przeciez to proste. Skoro informujesz ludzi chorych, ze cos reguluje wszystkie
      procesy ktore zachodza w organizmie, to twoim obowiazkiem jest to udokumentowac,
      aby bylo wiadomo, ze nie sprzedajesz chormu czlowiekowi np. wody z kranu.

> > Ten sok i inne tego typu cudowne preparaty, sa dlatego rozprowadzane w
      > > systemie dystrybucji MLM, bo to jest metoda ktora pozwala stosunkowo szyb
      > ko
      > > nabic kieszen srebrnikami ale.....POMYSLODAWCY takiej "drabinki" :))

> Panie darz_bor, czasami warto wyjść z kniei, zrzucić gumofilce i uzupełnić
      wiedzę. Może wtedy zrozumiesz różnicę pomiędzy piramidami finansowymi,które są
      nielegalne, firmami sprzedaży bezpośredniej i MLM. Księgarnie i biblioteki stoją
      otworem.

Panie pro-wor, a to wszystko i tak jedno wielkie zero dla naiwnych mrowek, wiec
      nie zmierzam tej wiedzy zglebiac.
      Ciekawi mnie tylko jedno, jak panu ida interesy, skoro Pan taki nachalny i
      totalitarny typ marketingu uprawia w bezposrednich kontaktach z potencjalnymi
      klientami?

Oczywiscie nie musi Pan odpowiadac, bo to pytanie retoryczne:)

> > Chcialbym ci tylko uzmyslowic jedna
      > > sprawe, a mianowicie jesli chcesz byc dobrym dystrybutorem, to nigdy, ale
      > to
      > > przenigdy nie obrzucaj swoich adwersarzy epitetami, tylko staraj sie poha
      > mowac
      > > emocje i dyskutuj z ewentualnymi klientami merytorycznie.

> Dziękuję za wskazówkę. Widać jesteś starym wyjadaczem. Jednak na razie nie
      skorzystam. Mam z czego żyć. Nigdy nie miałem tego typu "ambicji". A jeżeli już,
      to na pewno nie szukałbym klientów na forach dyskusyjnych, raczej skorzystałbym
      z wiedzy dot właśnie MLM.

Prosze bardzo, ale pragne nadmienic iz nie jestem zadnym starym wyjadaczem,
      tylko tak sobie z boku obserwuje poczynania dystrybutorow na polskich grupach
      internetowych i musze powiedziec, ze nie bardzo rozumiem ich taktyke.
      Ciekawi mnie rowniez czy w ogole tego typu nachalna i niekulturalna "forma"
      reklamy towarow moze przynosic jakiekolwiek dochody. Ot i wszystko.

> To na tyle. Uważaj na wnyki ;)

A dlaczego mam uwazac? A ja proponowalbym Panu zainteresowac sie kursami
      savoir-vivr, o ile to cos Panu da, w co osobisci troche watpie.

> > Nie prawdopodobnie, tylko DOKLADNIE CZARNA MAGIA:))))

> I masz rację! Dla Ciebie widocznie to czarna magia. Podam Ci przykład:
      > daj sobie wyciąć wątrobę i postaraj się żyć dalej.Może bardziej wyrazisty?
      > Wytnij sobie serducho i żyj dalej. Dasz radę? Może teraz zrozumiesz co to oznac
      > za - traktować organizm w sposób holistyczny?

A ty niestety nie masz racji, bo przyklad ktory podales to wyjatkowo prostackie
      i karykaturalne potraktowanie pojecia "holistyka".

Proponuje wiec najpierw sprawdzic w jakims slowniku co to slowo rzeczywiscie
      oznacza, a nastepnie zobaczyc jak to slowo mozne byc uzywane przez rzekomych
      wyznawcow medycyny podobno alternatywnej, o np.tu:

www.holistyka.pl/
      I tu wlasnie zaczyna sie czarna magia i ewidentna szarlataneria.
      Granica jak widac dosc delikatna, a pole manewru dla przeroznych hien cmentarych
      dosc obszerne.

I na zakonczenie dzieki za wymiane pogaladow, niestety nie mam czasu na dalsze
      kontynuowanie tej malo intersujacej dyskusji z Panem, Szanowny Panie pro-wok:)
    • are.1 Re: Jak pozbyć się zaparc? 02.03.07, 13:23
      Wypowiedzi handlarza Prow-or wykluczone z dyskusji. Z nim inaczej sie nie da,
      wiec bede zmuszony kasowac wszystkie jego posty. Nie dyskutujcie z nim!
      • joga33 Re: Jak pozbyć się zaparc? 02.03.07, 14:34
        Ale z marynia37 możemy dyskutować? O zapperze i pewniej stronie, o której w
        kółko pisze?
    • revivale Re: Jak pozbyć się zaparc? 28.08.13, 15:14
      Miałem podobne problemy, nic nie pomagało więc przeszukałem neta i znalazłem taką stronkę mitrazdrowie.pl/, zamówiłem sobie stamtąd Colon Pack, bardzo mi pomógł, wreszcie się od tego uwolniłem, pozdrawiam!
    • katarzynab987 Re: Jak pozbyć się zaparc? 28.08.13, 17:44
      Jeżeli potrzebujesz pomocy na szybko, doraźnie, to zainteresuj się zielem ślazu - wypij wieczorem szklankę naparu a rano bez problemu się wypróżnisz.

Jeżeli chodzi o wyregulowanie metabolizmu, to powinnaś zainteresować się tematyką oczyszczania organizmu. Polecam książkę "Zioła Ojca Klimuszki" - znajdziesz na chomiku. Oczyszczenie organizmu poza regulacją przemiany materii pozwoli Ci też wyregulować masę ciała, poprawić kondycję włosów i skóry, poprawi samopoczucie.

Polecam również zainteresować się tematyką hydrokolonoskopii lub tym samym zabiegiem wykonywanym w domu - lewatywa - tutaj masz trochę informacji. Sprawdź tylko, czy przy hemoroidach można ją stosować.
      • czarne-jagody Re: Jak pozbyć się zaparc? 31.08.13, 10:43
        Spróbuj 2x dziennie łyżeczkę zmielonych owoców dzikiej róży, świetnie działa na wypróżninie, dostarcza jeszcze naturalną wit c w pakiecie, nie powoduje skutków ubocznych.
    • amityr Re: Jak pozbyć się zaparc? 31.08.13, 16:53
      forum.gazeta.pl/forum/w,22,146638266,146638266,czeste_wyproznianie.html
      • eri22 Re: Jak pozbyć się zaparc? 03.09.13, 19:15
        kozieradka
        • marina0321 Re: Jak pozbyć się zaparc? 08.09.13, 11:34
          Przy zaparciach pomagały mi winogrona, albo jabłka. Starałam się też dużo pić.
          Odkąd przeszłam na wegetaryzm, nie muszę już niczego przestrzegać. Zaparcia przeszły.
    • hardaska Re: Jak pozbyć się zaparc? 13.09.13, 13:42
      Zaparcia to klopotliwy problem. A ponadto gdy resztki pokarmu zalegają w jelitach, to podtruwa to caly organizm. Niektorzy wręcz mowią, ze zdrowie zaczyna się w jelitach. Kazdy z nas jest inny i inaczej proces trawienia przebiega w naszym organizmie. Ale generalnie na zaparcia dobra jest dieta bogata w warzywa i owoce (chodzi tu o blonnik - te suszone sliwki o ktorych pisalas są bardzo skuteczne - moja mama sobie tak radzila). Wazny jest ruch. Ale czy sprawdzalas od strony nietolerancji pokarmowych na gluten lub mleko (kazeina, laktoza). Bo te perturbują pasaz jelitowo-zolądkowy. U mojej mamy zaparcia byly wlasnie przyczyną nietolerancji na laktozę (brak odpowiedniego enzymu do trawienia jej). Pozdrawiam hardaska z modanabio.com/
    • denwer455 Re: Jak pozbyć się zaparc? 27.09.13, 16:54
      Tu masz skuteczny sposób na zaparcia:

ostropestplamistyblog.wordpress.com/2013/06/28/skuteczny-sposob-na-zaparcia/
    • kudotu43 Re: Jak pozbyć się zaparc? 30.10.13, 21:56
      poczytaj blog Tłuste życie a poczujesz się lepiej
    • e_duszka2013 Re: Jak pozbyć się zaparc? 02.11.13, 22:24
      Mnie pomogło oczyszczanie okrężnicy, proponuję zabieg hydrokolonoterapię, to jest profesjonalny zabieg podobny do lewatywy. Następnie przejście na delikatną dietę, najlepiej wegetariańską. Pomogło mi odstawienie nabiału a także mięsa na 2 tygodnie. Zamiast tego jadłam produkty zbożowe, dużo owsianki z tartym jabłkiem na śniadanie czy kolację, suszone śliwki,otręby, ciemny ryż, ciemny makaron, warzywa, w tym strączkowe, żeby uzupełnić białko.
    • nutao Re: Jak pozbyć się zaparc? 27.11.13, 18:09
      Na zaparcia polecam:
      ŚLIWKI- szczególnie zalecane są osobom, które mają problemy z uciążliwymi zaparciami – dzięki zawartości pektyn (rodzaj błonnika) śliwki pobudzają perystaltykę jelit oraz „wymiatają” zalegające w nich resztki pokarmu i produkty przemiany materii.

Anyż Gwiaździsty - Herbatki czy susz z tej rośliny skutecznie zwalczają zaparcia. Anyż działa rozkurczowo, moczopędnie oraz pobudza trawienie.
      o właściwościach anyżku polecam poczytać tutaj www.nutao.pl/anyz-gwiazdzisty/

a przede wszystkim z codziennej diety wyłączyć:
      - mąkę, białe pieczywo,
      - kluski i pierogi,
      - ziemniaki, frytki,
      - biały ryż
      - słodycze!
    • raz23.pl Re: Jak pozbyć się zaparc? 27.11.13, 20:07
      6sloneczko napisała:

> Jak pozbyć się zaparc? Jak poprawić przemiane materii?
      > Proszę o pomoc.

6sloneczko pewnie już zaparć nie ma, ale jest wiele osób, którym ta przykra dolegliwość nie daje zasnąć.
      Zaparcia u niektórych osób mogą utrzymywać się nawet przez całe życie, chyba że dokonają one radykalnych zmian w jadłospisie i w stylu życia – dieta bogata w błonnik, dużo płynów i regularne ćwiczenia fizyczne to najskuteczniejsza metoda leczenia i profilaktyki zaparć.

Wszystkim zainteresowanym polecam artykuł dr. Granda: "Zaparcia, zatwardzenie, obstrukcja – leczenie i profilaktyka" blonnik-witalny.raz23.pl/blonnik-na-zaparcia/
      Proszę nie sugerować się adresem strony. O "błonniku witalnym" w artykule nie ma ani słowa, a mój stosunek do w/w błonnika zawarty jest w wpisie pt. "Na zdrowe jelita – Błonnik Witalny – czytaj drobnym drukiem." raz23.pl/zdrowe-jelita-blonnik-witalny/
    • ramirezik Re: Jak pozbyć się zaparc? 28.11.13, 15:06
      Polecam probiotyk i Cats Claw w www.arkazdrowia.pl
    • hardaska Re: Jak pozbyć się zaparc? 29.11.13, 23:17
      To bardzo dobrze, że nie lekceważysz tego problemu, bo jak mowią naturopaci zdrowie zaczyna się w jelitach. Zeby ułatwic wyprożnianie się ważne jest spozywanie odpowiedniej ilosci błonnika. Błonnik zwiększa elastycznosc stolca, gwarantując odpowiednią zawartosc w nim wody.
      Warto zastanowic się czy Twoje dieta nie jest zbyt bogata w mięso. Bo u osob spozywających duze ilosci mięsa scianki jelit twardnieją i stają się bardziej podatne na zranienia. Mięso ma rowniez tendencję do zakwaszania organizmu.
      Moja mama miała zaparcia przez całe życie i leczyła je ze srednim skutkiem sliwkami (moczonymi) tak jak o tym piszesz. Choc dzis z perspektywy czasu zrozumiałam, że to był wierzcholek gory lodowej, bo przyczyną była nietolerancja na mleko (a dokładnie na laktozę). A że była z pokolenia ktoremu zrobiono pranie mozgu pod hasłem "Pij mleko na zdrowie", wmyszała w siebie produkty mleczne (sery i twarog), bo te jako tako trawiła. Ale piszę o tym, bo może warto poszukac od strony alergii/nietolerancji pokarmowych. Bo jeżeli wszystko robisz, a nic nie działa, to może przyczyna jest gdzie indziej.
      Ważne jest też odpowiednie zestawienie produktow. Np jedzenie owocow w odstępach od posiłkow. Jeżeli jesz je na deser to czekają długo na swoją kolej do trawienia i mogą wywoływac perturbacje (nieprzyjemne zapachy).
      Przyczyna czasami może byc mechaniczna. Np dzieciom, ktorych organizm jest jeszcze plastyczny, dobrze pomaga osteopata (to chyba po polsku kręgarz). Mieszkam we Francji i tu osteopaci stają się coraz popularniejsi i coraz bardziej uznani. Zycze powodzenia w Twoich zmaganiach z tym problemem. Szukaj tego co Ci robi dobrze. O zdrowie trzeba się bic. Ale ceni je się dopiero wtedy, kiedy się je traci. Jeżeli chcesz przeczytac cos więcej o znaczeniu dobrej pracy jelit polecam wpis modanabio.com/zdrowie-zaczyna-sie-w-jelitach/.
      Pozdrawiam hardaska
    • jolanta.fuks Re: Jak pozbyć się zaparc? 04.12.13, 13:49
      Witaj.
      Walka z zaparciami nie jest łatwa wiem coś o tym, ale mi się udało. Trzeba dużo pić jeść w miarę lekkie rzeczy przynajmniej na początku no i oczywiście ziółka. Ja korzystałam z rady pani ze sklepu www.vitalny.pl
    • mniszek09 Re: Jak pozbyć się zaparc? 12.12.13, 04:51
      Witam
      Możesz spróbować u takiego lek. spec. od medycyny naturalnej , który przyjmuje w punkcie zielarsko-medycznym przy ul. Nowy rynek33, n-ko agory. Podobno jest rewelacyjny, już dużo ludziom pomógł a pojawił sie od niedawna- pisała o tym gazeta tygodnik zamojski .
      Podaję możliwości rejestracji podanej na ulotce:
      1. Bezpośrednio w sklepie,
      2. telefoniczna do sklepu 627 13 90
      3 telefoniczna do doktora 798 630 796 lub stac 84 66 19 454
      • bosaxo Re: Jak pozbyć się zaparc? 25.07.14, 11:43
        Dla mnie zawsze najlepszym sposobem na takie dolegliwosci byla hydrokolonoterapia. Slyszales o tym? Jak ja juz biore sie za cos to wole zeby zadzialalo szeroko, niz na jedna sprawe. Mam zaparcia? to mysle jak tu zrobic zeby moj sposob zadzialal szeroko. No i znalazlem wlasnie hydrokolonoterapie. Musisz o tym poczytac, bo jest to rewelacyjna forma na problemy zdrowotne. W ogole te zlogi w jelitach, ktore w nas siedza to tak negatywnie dzialaja na organizm, ze w ogole mi sie to wczesniej nie imescilo w glowie. A idz ty. Ale do rzeczy, chodze wlasnie na zanieg hydrokolonoterapii, tak szczegolowo to do centrum rehabilitacji Jach, u mnie. W lublinie. Miejsce wzorowe. Pelna profeska. O samym zabiegu powiedzial mi moj lekarz, ogolny. Dobry gosc. Skorzystaj, to zobaczysz ze kazdy problem ci sie rozwiaze.
    • depresja123 Re: Jak pozbyć się zaparc? 25.07.14, 14:14
      Sposób dla leniwych:
      Kupić w Biedronce dwie gotowe surówki i jedną zjadać na śniadanie , drugą na kolację. Całą.
      A poza tym jesz co chcesz+ 2 litry wody ( nie herbaty,kawy,coli....) Może być z cytryną
      Pozdrawiam
      • zyrafa46 Re: Jak pozbyć się zaparc? 29.07.14, 02:01
        Miałam zaparcia...
        Wizyty w toalecie nawet co tydzień...Picie wody - ważne, ale nie pomagało.
        Ani sałatki, śliwki, siemię, czy tam inne nasionka...
        Ból głowy - nieznośny. Wiadomo - zatrucie.
        Pomógł mi prosty, naturalny i tani specyfik. Szybko.
        Na
        • dickkor Re: Jak pozbyć się zaparc? 17.08.14, 14:01
          Witam,
          Jak pozbyłem się zaparć?
          Kiedyś miałem kiedyś miałem duże kłopoty z zatwardzeniem i zaparciem. Około dwadzieścia lat temu zacząłem systematycznie pewne ćwiczenia. Poza tym zacząłem systematycznie jeść jabłka. (Codziennie kolo 12 w południe) Wtedy też jadam trochę nasion slonecznika i dyni. Niezależnie od tego chętnie jadam od czasu do czasu surówki z warzyw. (I w jabłkach i w nasionach i w surówka z warzyw jest błonnik)
          A może warto przyjrzeć się jedzeniu: Zrezygnować z fast foodów. Jeść przede wszystkim każdego dnia więcej pokarmów z błonnikiem. (Oczywiście nie można przesadzać bo wtedy może dojść do bólu brzucha i nagłego wypróznienia). Błonnik w jedzeniu plus systematyczne ćwiczenia pomogą uregulować wypróżnianie.

dickkor
          ryszrosz.blogspot.com
          • jolaniebieska Re: Jak pozbyć się zaparc? 21.08.14, 21:17
            Na mnie działa terapia mlekiem i jego przetworami - niespecjalnie toleruję laktozę.
            Poza tym zielona herbata, a szczególnie już yerbamate, zawsze uwalniały mnie od "zbędnego" ciężaru ;)

_ _
            przeprowadzki z gracją
            • nigolla Re: Jak pozbyć się zaparc? 08.09.14, 12:01
              Kefiry i maślanki są najlepsze na zaparcia w moim przypadku. Nic innego nie działa tak skutecznie ;)
              • aszuelka Re: Jak pozbyć się zaparc? 09.10.14, 19:17
                A ja od kiedy się więcej ruszam nie mam już problemów z zaparciami! I trochę zdrowiej zaczęłam jeść i wystarczyło :)
                • trusska Re: Jak pozbyć się zaparc? 10.10.14, 22:16
                  aszuelka napisała:

> A ja od kiedy się więcej ruszam nie mam już problemów z zaparciami! I trochę zd
                  > rowiej zaczęłam jeść i wystarczyło :)

dokladnie ruch swierze powietrze i zdrowsze jedzenie i juz wszystko w porzadku wystarczy nawet spacer z pieskiem codziennie
                  • tamiza.1 Re: Jak pozbyć się zaparc? 12.10.14, 17:04
                    śliweczki, śliweczki, suszone i to w dużej ilości, kupa idzie jak złoto!
    • 7gusia018 Re: Jak pozbyć się zaparc? 13.02.15, 16:40
      ajjj doskonale Cię rozumiem! ja osobiście w takich sytuacjach zwykle sięgam do naturalnych sposobów ze strony woman-news.pl/zdrowie/4185-domowe-sposoby-na-zaparcia ;) i tym sposobem wbiłam sobie w głowę iż...

ZIOŁA, WODA, DIETA I RUCH najlepsze;)
      • amityr Re: Jak pozbyć się zaparc? 14.02.15, 19:30
        Można pozbyć się zaparć a jednocześnie obniżyć cholesterol i poprawić pracę wątroby stosując RapaB.
    • arcydiakon Re: Jak pozbyć się zaparc? 19.02.15, 00:45
      lewatywa pomaga,
      • amityr Re: Jak pozbyć się zaparc? 19.02.15, 15:57
        arcydiakon napisał:

> lewatywa pomaga,
        >
        z Bydgoszczy?
    • tobi-sz5 Re: Jak pozbyć się zaparc? 14.03.15, 15:07
      To bardzo dziwne, że w tym wieku masz już taki poważny problem z wypróżnianiem się. W zasadzie ten problem dotyka kobiet po 30 roku życia. Efektem zaparć jest nieodpowiednia dieta i styl życia. Jelita są zanieczyszczone i zatkane przez złogi, kamienie kałowe, toksyny, a w efekcie nie wypróżniasz się tak jak powinnaś. Naturalne i zdrowe wypróżnianie to od 1-2 dziennie. Na pewno będziesz potrzebowała dużej ilości błonnika, warto też pomyśleć o oczyszczaniu pod kątem pasożytów. Odbudowa flory bakteryjnej jelit poprzez stosowanie probiotyków oraz dziennie rano na czczo szklanka czystej wody z cytryną. Owsianki z dużą ilością błonnika, dużo warzyw i owoców w diecie. Po za tym jedz dużo suszonych śliwek.. :) To tak ogólnie rzecz biorąc pod kątem Twojego problemu. Trzeba oczyścić jelita i pobudzić je do naturalnej pracy. Często zioła rozleniwiają jelita, a więc trzeba stosować je z rozwagą. Nieco więcej na ten temat znalazłem tutaj: suplementyheleny.pl/pozbadz-sie-zaparc/
    • asia2a Re: Jak pozbyć się zaparc? 15.04.15, 10:34
      A ja pozbyłam się szybko zaparć po zastosowaniu błonnika witalnego. Więc mogę polecić go wszystkim, którzy chcą wreszcie uwolnić się od tego krępującego problemu. Wystarczy zalać te ziarenka woda i wypić- efekty same szybko nadejdą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka