brucha 05.08.07, 22:59 pytanie jak w temacie, dotyczy 4-latka. wycięcie odpada. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: trzeci migdał - jak zmniejszyć bez skalpela? 06.08.07, 08:30 po pierwsze wycięcie nie odpada, wręcz musisz cały czas o tym pamiętać, szczególnie jeśli objawy przerośniętego migdała będą się nasilać wiele dzieci stosowała lek homeopatyczny w kroplach(niektórym pomógł ale niektórym niestety nie) www.heel.pl/index/ofirmie/leki_firmy_heel/lymphomyosot/ Odpowiedz Link
brucha Re: trzeci migdał - jak zmniejszyć bez skalpela? 15.08.07, 16:02 niestety wycięcie odpada. dziecko jest po faryngoplastyce. foniatra orzekł, ze nawet jakby bardzo chciał, to fizycznie nie ma dostępu. pomijając fakt, że ze wzgledu na kłopoty z wymową operacja taka nie jest u mojego dziecka zalecana. Odpowiedz Link
alah28 Re: trzeci migdał - jak zmniejszyć bez skalpela? 13.09.07, 23:48 Udaj się do dobrego homeopaty. Takiej rady udzieliłam kilka lat temu koleżance i w ten sposób jej dziecko uniknęło operacji.Powodzenia Odpowiedz Link
agawa5 Re: trzeci migdał - jak zmniejszyć bez skalpela? 19.09.07, 19:32 odstaw dziecku cały nabial i mleko Odpowiedz Link
1-mama1 Re: trzeci migdał - jak zmniejszyć bez skalpela? 06.12.07, 22:40 witam moj 5 letni syn ma miec wyciety 3 migdal ciagle choruje katar ,ucho,teraz oczy ale ja mam obawy czy ktos mi pomoze co robic Odpowiedz Link
zmuda1975 Re: trzeci migdał - jak zmniejszyć bez skalpela? 08.12.07, 19:17 Jest możliwość skorzystania z medycyny naturalnej stosując suplementy. Odpowiedz Link
andre_rumian Re: trzeci migdał - jak zmniejszyć bez skalpela? 05.01.08, 18:27 Witaj Nie wiem czy jeszcze temat jest aktualny, niemniej jednak chcę napisać, że jest możliwość pomocy dziecku gdy ma powiększony trzeci migdał. W ubiegłym roku pomagałem kilkuletniemu chłopczykowi, który również miał powiększony trzeci migdał, problem ze słuchem i gardłem. Lekarz zalecił oczywiście jego wycięcie. Po moim działaniu, wszystkie dolegliwości dziecku ustąpiły i dzisiaj jest ok. Zajmuję się bioterapią, a moim działaniem było przekazywanie energii dziecku. Jeżeli masz pytania w tej materii, to możesz je pisać również na e-maila. Pozdrawiam - andre:) Odpowiedz Link
izunia3ch Re: trzeci migdał - jak zmniejszyć bez skalpela? 05.01.08, 20:02 Witam Mój starszy syn też miał z tym problemy, ale homeopatycznie i przy pomocy suplementacji jakoś dalismy radę! Odpowiedz Link