marynia37 07.06.08, 13:45 To woda utleniona.Opisano to w książce "Woda utleniona na straży zdrowia". Dawno znana,ale...chodzi o codzienne picie zmieszanej ze zwykłą wodą. Na forum www.IGYA.pl są praktyczne opisy.Co Wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fala9 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 07.06.08, 21:13 Nie znam tematu, ale mysle ze działanie podobne H2O2 podobne jest do np. tlenoterapii czy ozonoterapii. Aby organizm byl zdrowy musza w nim dominowac procesy utleniania a nie procesy fermentacji. Nasze komorki potrzebuja tlenu i sa rózne metody aby go dostarczyc. Mysle ze woda utleniona jest po prostu kolejna metoda. Z mojej wiedzy wynika ze w medycynie naturalnej zasady leczenia prawie wszystkich chorob sa takie same, ale metod na osiagniecie sukcesu jest wiele. W recenzji tej ksiazki na stronie IGYA napisali ze woda utleniona rozkłada sie na wodę i tlen atomowy a nie czasteczkowy. Z tym sie nie zgodze ponieważ tlen atomowy tzw. rodnik tlenowy jest bardzo nietrwaly i natychmiast łączy sie z drugim atomem tlenu dając czasteczke dwuatomową 02. Czyli tlen atomowy w zasadzie nie istnieje. Taka reakcja zachodzi w powietrzu, nie wiem jak to sie odbywa w tkankach. Sadze ze albo powstaje O2 albo wolny rodnik tlenowy robi nam male spustoszenie :) Rodnik tlenowy tak jak wszytkie wolne rodniki jest szkodliwy, ponieważ niszczą one błony komórkowe, mitochondrialne, jądrowe, uszkadzają struktury białek enzymatycznych, wpływają destrukcyjnie na materiał genetyczny zawarty w DNA. Przyspieszają proces starzenia się organizmu i wogóle sa przyczyna całej masy chorob. Sadze wiec ze z tymi "cudownymi" własnosciami tlenu atomowego sie pomylili. Ale moge sie mylic bo nie czytalam o tej metodzie leczenia. To co napisalam to sa moje przemyslenia. Jestem chemikiem wiec sie przyczepilam do tego tlenu :) pozdrawiam Odpowiedz Link
marynia37 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 11.06.08, 20:17 Napisałaś fala bzdury.Wolny rodnik tlenowy to zupełnie ci innego niż tlen atomowy z dwoma elektronami.I działa on inaczej.W książce napisano szczegółowo.Gdyby nie tlen atomowy produkowany przez nasz organizm to dość szybko byśmy wszyscy poumierali. Ale wybaczam bo jak sama piszesz nie znasz tematu. Natomiast ozonoterapia jest podobna,bo ozon razpada się tez na tlen atomowy.Czyli picie wody utleninej to tania i dobra ozonoterapia.Ale rosyjscy lekarze tez już wstrzykują wodę utlenina pacjentom do żył i ci...zdrowieją.Czyli mamy skuteczne lekarstwo na wszystkie choroby za 1 złotówkę.Drżyjcie producenci tabletek! Odpowiedz Link
grycan1 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 12.06.08, 02:13 marynia37 napisała: > Napisałaś fala bzdury.Wolny rodnik tlenowy to zupełnie ci innego niż > tlen atomowy z dwoma elektronami.I działa on inaczej. Tlen atomowy to właśnie bardzo szkodliwy rodnik tlenowy. Przestań wypisywać tutaj brednie. Nie znasz się na czymś, to nie zabieraj głosu. Wracaj do szkoły średniej, totalna ignorantko. "Po naświetleniu światłem lasera o określonej długości fali ulega on aktywacji i reaguje z tlenem w komórkach, wytwarzając wysoce reaktywny i toksyczny typ tlenu, określany jako „tlen atomowy” (wolny rodnik). Zabija on komórki, reagując z ich składnikami (takimi jak białka i DNA) i niszcząc te składniki." www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/PhotoBarr/082204pl1.pdf "Tlen atomowy nazywany jest rodnikiem tlenowym. Jest to atom, który posiada jeden niesparowany elektron" www.dami.pl/~chemia/gimnazjum/gimnazjum9/pierwiastki8.htm Odpowiedz Link
absurdello Nie atakuj maryni, ona jest pełna parazytów i roz- 01.04.09, 13:23 puszczalników, bo jej się bateria do zappera wyczerpała !!! Może nawet ma przywrę w mózgu !!!! Odpowiedz Link
fala9 Marynia 12.06.08, 11:24 "Wolny rodnik tlenowy to zupełnie ci innego niż tlen atomowy z dwoma elektronami" Tlen atomowy ma jeden niesparowany elektron a nie dwa. Gdyby mial dwa nie dążyłby do utworzenia cząsteczki dwuatomowej 02. Czy mozesz mi napisac jak autorzy ksiazki wyjasnili różnice miedzy rodnikiem tlenowym a tlenem atomowym? Pozdrawiam Odpowiedz Link
marwa Re: "Nowa" metoda leczenia to... 12.06.08, 08:00 fala9 napisała: >Aby organizm byl zdrowy musza w nim dominowac > procesy utleniania a nie procesy fermentacji... A co sprzyja fermentacji ? Nadmiar węglowodanów - cukru (trucizna nr 1), produktów mącznych, ... Odpowiedz Link
fala9 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 12.06.08, 11:20 Nadmiar weglowodanów ale wysokoprzetworzonych np. cukier, biały ryz, biała mąka poniewaz sa ciezkostrawne. Głównie chodzi jednak o produkty kwasotwórcze czyli mieso, mleko, cukier itp. niz weglowodany jako takie. Odpowiedz Link
marynia37 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 20.06.08, 18:40 Bliższe informacje o wodzie utlenionej znajdziecie na www.IGYA.pl Na górze kliknijcie też FORUM Odpowiedz Link
unhappy Re: "Nowa" metoda leczenia to... 21.06.08, 13:08 marynia37 napisała: > Bliższe informacje o wodzie utlenionej znajdziecie na www.IGYA.pl Na górze klik > nijcie też FORUM A tam: www.igya.pl/sklep/ct16-s139_digital_clark_s_zapper_silver_pulser.html ZAPPER :) No to już wiadomo co to za stronka :D Odpowiedz Link
absurdello Uuuuuu i to w jakiej leczniczej cenie !!! 01.04.09, 13:17 1800 zł + VAT (prawie 2200 zł) No, no, to rzeczywiście musi być bardzo dobrze leczące urządzenie skoro tyle kosztuje. Ciekawe, czy zdrowy rozsądek wraca po jego zakupie i po jakim czasie stosowania ???? ;)))) Odpowiedz Link
tyrtum Re: "Nowa" metoda leczenia to... 20.06.08, 19:22 Napisano też nowele pt. O dupie Maryni co impotenta zdrowym czyni. Odpowiedz Link
fala9 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 20.06.08, 22:00 Nie czepiaj sie, ta strona IGYA jest bardzo bardzo ciekawa. Odpowiedz Link
absurdello Głównie jako studium ludzkiej naiwności 01.04.09, 13:27 leczą nawet zaparcia nie przerywając snu !! Ciekawe kto odpowie za uszkodzenia wewnętrzne u osób, które zrobią sobie zbyt mocny roztwór wody utlenionej .... Odpowiedz Link
wadera1951 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 21.06.08, 12:00 Maryniu a gdzie Ty z chemii nauki pobierała,że wszystko zapomniała?Fenylftaleina z zasady jak Marynia rumieni się. Odpowiedz Link
marynia37 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 30.06.08, 20:49 Niczego nie zapomniałam tylko jeszcze uzupełniłam.Wolny rodnik to O z jedną kreską na górze.A tlen atomowy to O z dwoma kreskami na górze.Taka maleńka różnica,a tak duże INNE działanie biochemiczne.Szczegóły w książce a ogólnie to forum www.IGYA.pl Temat Nieumywakin. Odpowiedz Link
marynia37 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 07.07.08, 09:08 Tam też na stronie głównej można obejrzeć film "Pasożyty wewnątrz nas".Warto sobie uświadomić co jest często przyczyną chorób. Odpowiedz Link
unhappy Re: "Nowa" metoda leczenia to... 12.07.08, 16:45 marynia37 napisała: > Tam też na stronie głównej można obejrzeć film "Pasożyty wewnątrz > nas".Warto sobie uświadomić co jest często przyczyną chorób. Oczywiście w ten propagandowy filmik trzeba uwierzyć bez zastrzeżeń żeby się przerazić i zostać wdzięcznym klientem oszustów od zapperów i cud-terapii :) Odpowiedz Link
wadera1951 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 13.07.08, 17:13 To dla tego kaczory maja jeszcze zwolenników. Odpowiedz Link
unhappy Re: "Nowa" metoda leczenia to... 13.07.08, 21:48 wadera1951 napisała: > To dla tego kaczory maja jeszcze zwolenników. Wyłącznie pasożyty. Szatańskie. Odpowiedz Link
marynia37 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 16.07.08, 20:56 Ten wątek jest głównie o leczeniu wodą utlenioną i o książce "Woda utleniona na straży zdrowia".Autor profesor Nieumywakin od leczenia kosmonautów.Wróćmy bdo tematu. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: "Nowa" metoda leczenia to... 17.07.08, 08:40 kupiłam książkę w księgarni wysyłkowej KLUB dla Ciebie . Kosztowała 25 zł.Jak wejdziesz na wodę utlenioną też dojdziesz do artykułów na ten temat . Nie odważę się na dożylne podawanie ,ale doustnie eksperymentuję od 10 dni . Nic na razie się nie dzieje . Książka napisana przystępnym językiem - jeśli ktoś stosuje dłużej- dobrze by było ,gdyby się tu podzielił swoimi spostrzeżeniami Odpowiedz Link
tyrtum Re:Woda święcona. 17.07.08, 13:35 Ja uważam ,że woda utleniona powinna być od razu święcona.Oj mało tu katolików a jeszcze mniej chrześcijan. Odpowiedz Link
unhappy Re: "Nowa" metoda leczenia to... 17.07.08, 15:34 marynia37 napisała: > Autor profesor Nieumywakin od leczenia > kosmonautów Aaa... od leczenia kosmonautów. To zupełnie zmienia postać rzeczy :D Odpowiedz Link
marynia37 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 17.07.08, 18:45 Tak- ponad 30 lat zajmował się leczeniem kosmonautów.A pierwsze polskie doświadczenia są opisane na www.IGYA.pl Odpowiedz Link
unhappy Re: "Nowa" metoda leczenia to... 18.07.08, 08:55 marynia37 napisała: > Tak- ponad 30 lat zajmował się leczeniem kosmonautów. Ależ ja wierzę, że leczył kosmonautów. To jest naprawdę coś. Przecież kosmonauci to bardzo chorowici ludzie i lecząc ich naprawdę można się wiele nauczyć :) > A pierwsze > polskie doświadczenia są opisane na www.IGYA.pl Widzę że zmieniłaś stronę którą reklamujesz z uporem maniaka. Jak się nazywała ta poprzednia? Odpowiedz Link
jeff01 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 19.07.08, 11:11 erhm... co to za bełkot? Chemii się w szkole nie miało czy co? Niektórzy wierzą w każdą brednię, którą zobaczą na jakiejś stronce. No cóż, można liczyć na to, że w końcu sami wymrą - fajnie by było, jakby to nastąpiło zanim się rozmnożą i przekażą gen głupoty. Odpowiedz Link
tyrtum Re: "Nowa" metoda leczenia to... 19.07.08, 11:23 Chodzi Ci o wodę święconą , czy utlenioną , czy obie jednocześnie, bo sie pogubiłem??? Odpowiedz Link
iwa1952 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 20.08.08, 21:48 z wielkim zainteresowaniem przeczytalam ta polemike ,uczucia mam mieszane bo nie jestem chemikiem,ale wazne ze jest taka dyskusja bo zawsze cos z tego wynika ,oby wiecej ludzi prezentowalo rozne poglady Odpowiedz Link
sauber1 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 07.09.08, 02:01 Każdy sposób dobry, jak sprawdzony i naukowo potwierdzony. Co nas nie zabije, to nas wzmocnić może tylko, ale bez przesadyzmu zbędnego, nie dajmy się zwariować ... Odpowiedz Link
mag401 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 07.09.08, 07:45 Witam Cichocki! Jeden z moich znajomych pije tą wodę i powoduje to u niego bardzo silne oczyszczanie zatok. Praktycznie nigdy nie miał kłopotów objawowych z zatokami. Cichocki. 7.09.2008r. Odpowiedz Link
marynia37 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 21.10.08, 23:29 Spróbujcie się wypowiedzieć na temat konkretnych argumentów naukowych zawartych w książce. Odpowiedz Link
marynia37 Re: "Nowa" metoda leczenia to... 19.06.09, 18:39 Na www.igya.pl ukazał się nowy artykuł na temat zastosowania wody utlenionej w leczeniu,w kuchni,a nawet w ogrodnictwie. Odpowiedz Link