GoĹÄ: renia IP: *.ath.spark.net.gr 11.01.04, 22:40 Weszlam na strone mniam.mniam, wyskoczylo mi 109 przepisow na serniki. No i ktory ja mam wybrac? A wszystkie maja takie tytuly, ze slinotoku dostajesz od samego czytania. Jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: sernik chcialam upiec..... 11.01.04, 22:42 wybierz najprostszy w przygotowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: renia Re: sernik chcialam upiec..... IP: *.ath.spark.net.gr 11.01.04, 22:51 Wolalabym wybrac najpyszniejszy w smaku. Przygotowaniu moge sie poswiecic bardziej, ale chcialabym, zeby to bylo istne cudo serniczek. Zreszta nie wiem, ktory jest najprostszy, nie zamierzam sie katowac czytaniem 109 przepisow , wystarczy mi meka czytania tytulow ;) Wyniki wyszukiwania Szukano przepisów i artykułów zawierających wyrazy: sernik Przepisy Grzegorza - znaleziono 10 1. Sernik zawsze się udający i szybko... znikający 2. Sernik cytrynowy 3. Sernik gotowany 4. Sernik z truskawkami niesamowicie prosty i nie mniej pyszny! 5. Sernik "Chudo i wesoło" 6. Najprostszy sernik na świecie, co to go dzieci uwielbiają, a dorośli to też [o ile zdążą się do niego dorwać] 7. Sernik z brzoskwinią 8. Lekki sernik pod kokosową pierzynką 9. Sernik lekki jak mgiełka nad wiosennym polem z rana 10. Naleśniki z twarogiem mocno waniliowe Artykuły - znaleziono 1 1. Niedługo czas komunii Przepisy MniaMowiczów - znaleziono 99 1. Wspaniale smietankowy sernik 2. Sernik Marzenie 3. sernik na zimno 4. Sernik Radia Maryja 5. Sernik 6. sernik przekładany 7. Sernik Pani Małgosi 8. sernik wyśmienity 9. Sernik z rosą 10. sernik śmietankowy 11. Sernik 12. sernik z brzoskwiniami i kokosem 13. Sernik na zimno 14. Sernik z beza kokosowa 15. waniliowy serniczek na zimno 16. Sernik waniliowy 17. Sernik 18. Sernik z jablkami 19. sernik na herbatnikach z brzoskwiniami 20. Sernik zawsze udany 21. Tygrysi sernik 22. Sernik pod karmelowa pierzynką 23. Sernik 24. Sernik gotowany 25. serniczek na zimno 26. sernik 27. sernik z brzoskwiniami 28. rajski sernik 29. sernik kawowy 30. Okruszkowy sernik 31. Sernik Desperata 32. Tęczowy sernik na zimno 33. Wilgotny sernik 34. Sernik mocno kaloryczny ale za to jaki smaczny 35. Sernik - ciasto rodzinne 36. Sernik na zimno 37. Sernik domek 38. sernik luksusowy 39. Sernik wiedeński 40. sernik morelowo-kokosowy 41. Sernik z jajek na twardo 42. Sernik mrożony 43. Placek serowo-dyniowy 44. Ambasador 45. Sernik pyszny 46. Sernik na zimno 47. Sernik z winem 48. Marzenie pożeracza serników 49. sernik orzechowy 50. tiramisu 51. SERNIK NA ZIMNO 52. Sernik brzoskwiniowo-mandarynkowy 53. sernik budyniowy z jabłkami 54. SERNIK GOTOWANY 55. Sernik mokka z gruszkami 56. Sernik gotowany 57. Sernik z budyniem czekoladowym. 58. sernik kokosowo-brzoskwiniowy 59. Sernik z brzoskwiniami 60. SERNIK GOTOWANY 61. sernik gotowany 62. Sernik kokosowy 63. naleśniki orzechowe 64. sernik marcepanowy 65. sernik kawowy-chłodzony 66. Sernik wiedeński 67. Sernik na zimno z brzoskwiniami 68. Sernik 69. Drożdżówka dla leniwych 70. Racuchy serowe 71. Sernik gotowany 72. Sernik gotowany 73. Sernik Isaura 74. Przepyszny sernik brzoskwiniowy 75. Sernik kapłański 76. Sernik domowy 77. Prezydenckie łzy 78. Kasiowy sernik ;) 79. Sernik z rabarbarem 80. Złota rosa 81. Sernik Haliny 82. Zapiekanka z twarogu i manny. 83. Bananowiec 84. Puszysty serniczek z sosem śliwkowym 85. Sernik na biszkopcie 86. sernik gruszkowo-imbirowy 87. ciasto warstwowe 88. Sernik z brzoskwiniami 89. sernik z ciastem 90. Cynamonowy sernik. 91. Sernik z brzoskwiniami pieczony 92. sernik z brzoskwiniami 93. Sernik z bezą i bardzo delikatnym serem 94. Sernik z kakao 95. SERNIK Z CZEREŚNIAMI BEZ PIECZENIA 96. sernik 101 97. Sernik na zimno 98. Sernik ze śliwkami. 99. Sernik z jabłkami i morelami Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: sernik chcialam upiec..... 11.01.04, 23:23 > 34. Sernik mocno kaloryczny ale za to jaki smaczny Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: sernik chcialam upiec..... 11.01.04, 22:56 Sprawdzony i szybki, ale trzeba mieć malakser. 1,20 kg sera dzielisz na pół i pozostałe składniki również (chyba, że masz duuuuży pojemnik w malakserze i wszystko się zmieści). 12 żółtek (białka przydadzą się później do piany), niecała margaryna 2 szkl. cukru - niecałe 2 serniksy albo 2 budynie waniliowe/śmietankowe 2 łyżeczki proszku do pieczenia Najpierw mieszasz w malakserze połowę składników, aż wyjdzie jenolita masa. Dodajesz łyżkami polowę sera. Wylewasz wszystko do dużego garnka. I to samo czynisz z drugą częścią składników. Ubijasz pianę z białek. Dodajesz do sera. Potem bakalie i olejki (śmietankowy, cytrynowy, pomarańczowy, waniliowy - po kilka kropel). Wylewasz na wysmarowaną tłuszczem blachę i pieczesz ok 1,5 godz (dokładnie nie wiem bo nasz piekarnik jest stary i kapryśny). Sernik lubi rosnąć, więc trzeba mu zostawić na to miejsce. Do mniejszej ilości sera dodaje się mniejszą ilość składników. Kiedy wystygnie można w garnku na wolnym ogniu rozpuścić kilka łyzek marmolady, dodać posiekane orzechy i gorącym polać ciasto. Te dwa smaki naprawdę fajnie się łączą. Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: renia Re: sernik chcialam upiec..... IP: *.ath.spark.net.gr 11.01.04, 23:18 Dzieki serdeczne za wysilek :) MAm zatem 110 przepis :))) PRzeraza mnie tylko ta ilosc jajek. Myslalam,z e do sernika 6 jajek to gora, co z cholesterolem?? Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: sernik chcialam upiec..... 12.01.04, 04:34 Gość portalu: renia napisał(a): > PRzeraza mnie tylko ta ilosc jajek. Myslalam,z e do sernika 6 jajek to gora, > co z cholesterolem?? to chyba przepis na jajecznice...ale zycze smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: sernik chcialam upiec..... 11.01.04, 23:21 Gość portalu: renia napisał(a): > Weszlam na strone mniam.mniam, wyskoczylo mi 109 przepisow na serniki. No i > ktory ja mam wybrac? A wszystkie maja takie tytuly, ze slinotoku dostajesz > od samego czytania. Jestem w kropce. mozna w grecji twarog kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ciasteczko Re: sernik chcialam upiec..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.04, 23:25 Najbardziej klasyczny przepis na sernik powinien nazywać się - sernik wiedeński. Dlaczego?.. to zagadka. Reniu, jeśli nie wierzysz, piecz po kolei, wypróbuj wszystkie przepisy, a potem daj nam znać. :))) całuski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: renia Re: sernik chcialam upiec..... IP: *.ath.spark.net.gr 11.01.04, 23:38 Twarog grecki ma mniej wiecej tyle wspolnego z polskim ile feta grecka z polskim "serkiem typu feta". Niestey to sa dwa kosmosy. Ale na bezrybiu i rak ryba... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella kup sernik w cukierni 12.01.04, 04:11 o ile w Grecji takie cuda sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Anahella? 12.01.04, 04:41 lolyta napisała: > A co Ty o tej porze na kompie robisz????????? wybieram sie do lozka ale jakos mi tam nie po drodze;) Odpowiedz Link Zgłoś