torba_podrozna 09.02.10, 21:51 Bo ja tak sobie myslalam wczoraj przed zasnieciem i nie moglam sie domyslic zadnej potrawy, ktorej bym nie lubila. Moze mi podpowiecie wymieniajac swoje znienawidzone dania:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
six_a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 21:56 flaczki rzyg i to bez próbowania Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:02 No nie można się nie zgodzić. Nie lubię też bardzo słodkich ciast z kremami - mdli mnie po nich :( Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:07 zupy fasolowej, ani fasolki po brytonsku, tlustych i ciezkich sosow typu:pieczeniowy, mysliwski. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 13:45 I to nawet niewiele zmieni na pierwszy rzut oka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:05 Niestety jestem wszystkożerna. No może prócz pomarańczy i mandarynek. Samych nie jem, z czymś lub w czymś owszem. Reszta bez uwag.;) Odpowiedz Link Zgłoś
torba_podrozna Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:06 A ja mam ostatnio na nie faze.Musze zjesc co dzien kilka mandarynek a najchetniej zywilabym sie tylko nimi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:12 to zupełnie jak ja. zaczęłam w święta i do tej pory mi nie przeszło mandarynki są wciągające Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:15 A idźcie. Ja już swoją porcję tego w swoim życiu zjadłam kilkanaście lat temu. Limit wyczerpany.:D Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:16 i teraz za karę jesz flaczki los bywa okrutny:) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:34 Ale flaczki to ja bardzo lubię. Czerninę też.:P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:42 ale czy to nie jest dziwaczne zżerać czyjś żołądek? pakować czyjś żołądek do własnego żołądka? szczyt perwerchy:) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:44 Prawie szczyt. Dla mnie większą perwerchą jest zmielenie czyichś mięśni i tłuszczu, a potem wpakowanie ich w jego własne jelita :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:52 rzeczywiście, niektórzy mają takie dziwne hobby:) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:52 No maximum perversum. Mówcie mi cyc pervers.:D Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:20 ja nie lubie fasolki, ale sam sos po bretonsku czy wode z fasolowki to zjem ,kaszy gryczanej (jeczmienna lubie), kaszy manny, jestem wybredna niestety - nie zjem miesa z koscia (a wiec zeberka, palka z kuraka itp odpada, nawet jak w kotlecie doszukam sie kawalka kosci to moge nie zjesc, aczkolwiek glodny wszystko zje) i miesa gotowanego (po zupie) - ale wyjatek stanowi gotowanie na parze bo cycek z kuraka to u mnie to podstawa i to chyba wszystko, jak mi sie cos przypomni to dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:17 Z rzeczy absolutnie obrzydliwych popieram wymienione wyżej flaczki. Dorzucam od siebie jeszcze salceson. Wszystkie mleczne zupy (kluski lane na mleku,owsianki i tym podobne )- trauma z dzieciństwa. Mlecz śledzia - coś niesamowitego, spróbowałam raz w życiu i nigdy więcej do twarzy nie wezmę. Z rzeczy umiarkowanie obrzydliwych, to nie lubię mięsa z kaczki. Nie przepadam za gotowanym kalafiorem (surowy bardziej mi smakuje). Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:23 Salceson - fe ;D Jak byłam mała to w mięsnym na wysokości moich oczu pojawił się salceson z włosami. I przez całe życie tego nie jadłam. Trauma, istna trauma ;P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:36 Hahahahah oj tam kilka szczecinek. Wielkie mycyje.:D Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:39 Tu się nie ma z czego śmiać ;D;D;D Ja tego nie pamiętam, ale mama mówiła, że się wtedy popłakałam i nie mogli dojść o co mi chodziło ;P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:54 Ja tylko nie lubię jak mi krew wypływa np. z wątróbki albo innego mięsiwa. Musi być lekko krwiste, różowe, a nie krwiste. A dalej to wszystko jem.:P Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:19 Rybnych Podrobowych i w zasadzie tyle, bo resztę jakoś mniej lub bardziej chętnie wciągnę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:27 CZERNINY,kaszanki...owsianki,platkow,kaszy gryczanej,kawior i ostrygi sa dla mnie nie do przelkniecia. Jest tyle obrzydlistw na swiecie, ze moglabym wymieniac bez konca. A flaczki uwielbiam, sa pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:28 zjadłbym teraz gotowaną pierś z kurczaka z chrzanem :P---- a czego nie lubię?moja babka robi takie dziwne mięso,cholera nie wiem jakie,nie wiem czy to nie padlina przypadkiem(bo jeszcze nigdy u niej nie zjadłem czegoś co by nie leżało ze 2 tyg. na balkonie),smakuje jakby stoczyła z szakalami walkę o resztkę słoniowego kopyta.coś potwornego.pomijając oczywiście jej włosy w pizzy domowej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:32 i przypomnieli mi się dżakasi-jeden przegrał zakład i musiał zjeść pizzę serową z włosami łonowymi różnych napotkanych osób.żarł i rzygał na nią,żarł i znowu rzygał :P Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:35 :D ja kocham flaczki. ostrygi chyba jadlam i tez podziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
la.bruja Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:47 zupa mleczna z kozuchami :/ bleeeee i bez kożuchów tez Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 22:59 Nie tknę czerniny i owoców morza, brrrrr :/ Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 23:02 Zapomniałam: jeszcze salceson, kawior i zupy mleczne, szczególnie owsianka. Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 23:03 Nie jem krolikow i baraniny.Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 23:22 torba_podrozna napisała: > wymieniajac swoje znienawidzone dania:-) wszystko z królika, konia, psa i kota Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: Jakich potraw nie lubicie? 09.02.10, 23:30 Z racji niejedzenia mięsa mogłabym to wpisać, ale ja je lubię/łam... Ale nigdy nie tknęłam salcesonu, parówek, kaszanki, pasztetowej, serc, żołądków, wątróbki - jak to widzę to mi się niedobrze robi. Nie lubię też śledzi. I owoców morza. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 00:06 Nie cierpie wontrupki i baraniny. Zupa jarzynowa tez nie jest szczytem moich marzen. Przez cale zycie nienawidzilam fasolki szparagowej ale po ciazy to sie zmienilo jednak musi byc gotowana na poltwardo i bron boze z mrozonki. Nigdy nie ruszylabym nerek. Potrawa nazywa sie chyba cynaderki o ile sie nie myle. Kiedys przyszlam do kumpeli i jej mama to gotowala,a ja po przekroczeniu o progu jej mieszkania o malo sie nie porzygalam. Do surowych malzy i ostryg sie przekonalam i teraz sa moim przysmakiem. Mam rowniez dziwna ochote na sprobowanie byczych jaj. Jestem ciekawa jak sie je gryzie hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
murielle Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 02:32 mleko i gotowana marchewka... po prostu nienawidzę, jakaś trauma z dzieciństwa i poważnie, mdli mnie od samego zapachu. za to ogromna satysfakcja że wiem że już nikt i nigdy mnie do zjedzenia tego nie zmusi ^^ no i różne świństwa w rodzaju wątróbki czy nerek, ale ja mięsa w ogóle prawie nie jem. dziwi mnie za to bardzo jak można nie lubić pomarańczy;p Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Ryż na mleku i wszelkie kaszki mleczne 10.02.10, 08:45 brrr to uraz z przedszkola, poza tym nie znoszę samego mleka (jogurty, sery lubię, nawet kakao, ale samo mleko, ble...):/. No i mięcha nie jem Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 08:49 mozdzek po polsku. szczegolnie taki w ktorym legna sie posrane pomysly na takie watki Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 10:45 jasne, nie ma to jak inteligentne przemyślenia wylewane na forum, których inspirację stanowią są owe durne wątki np zakładane przez piękne ale rzekomo ignorowane kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 10:59 przykro mi ze ty nawet takich nie masz. Z czepialstwa chcesz uczynic cnote. Co tym samym maskujesz? Wlasne kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 11:01 Mógłbyś uszczegółowić z czego nie mam, bo nie wiem konkretnie o które braki Ci chodzi. Jeśli idzie o czepialstwo to nie mam co konkurować z Tobą (aczkolwiek nie wiem czy to dla Ciebie jest cnota) Aż strach pomyśleć co Ty maskujesz - nawet nie odpowiadaj, nie chcę wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 11:35 nie odpowiem, i tak nie zrozumiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
disa nie jem zup 10.02.10, 10:48 odkąd nauczyłam się mówić NIE Mama nie wmusiła we mnie żadnej zupy czasami zjem "zupowate" krem z brokułów, dyni, pomidorów, barszcz czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: nie jem zup 10.02.10, 10:59 disa napisała: > odkąd nauczyłam się mówić NIE Mama nie wmusiła we mnie żadnej zupy > a widzisz i to niedobrze ;) zupy na bazie porządnych jarzyn to podstawa dnia ;)jednak jak najbardziej masz prawo nie lubić nie wyobrażam sonie zjeść np jajecznicy na móżdżku, na sama myśl robi mi sie słabo natomiast wszystkie wymienione juz wyżej - wątróbka, flaki, śledzie, kaszanka, tatar - uwielbiamm mniami :D Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: nie jem zup 10.02.10, 11:15 jarzyny jem gotowane na parze :D zresztą ja muszę jeść mięso .. warzywa/owoce to dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 11:08 nie tykam tylko rzeczy z majonezem, chyba ze przez grzecznosc i mam czym zagryzc i popic :] wyczuje nawet odrobine jesli bedzie :] a tak to zjem wszystko z wiekszym lub mniejszym smakiem. smaki i upodobania tez sie zmieniaja. kiedys bym nie tknal szpinaku, dzis mi smakuje. zmuszano mnie do grzybowej, dzis na grzyby sam poluje po lasach :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 11:23 A ja do lasu nie chodzę, bo po pierwsze grzyby się przede mną skutecznie chowają, a po drugie mam wrzenie, że jestem celem polowań kleszczy, pająków i innej wszelkiej maści owadziej i nie tylko owadziej społeczności.;) Majonezu nie lubisz?? :o Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 12:10 ja nie lubie jak mi wloszczyzna plywa po zupie - wszelkie pora, zieleniny, ale odrobina pietruszki - moze byc - tylko w rosole marchewke i ziemniaki i warzywa (jarzynowa) to zjem, ale reszta w mojej porcji jest zbedna Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 12:14 przepraszam ze pisze jedno pod drugim.ale dlugo bym sie musiala zastanowic przy czym tak naprawde wybrzydzam nie lubie kiszonych ogorkow i kapusty - jesli jest wigilia to zjem mala porcje pasutki kiszonej, poza tymi swietami musze kombinowac co zrobic surowke. konserwowe warzywa ze sloikow zjem raz na ruski rok :) czernina i inne dziwne potrawy o jakis piszecie (krolik, jagniecina) sa mi obce :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 12:38 Ja jem wszystko. I w zasadzie poszłabym we wszelakie kulinarne eksperymenta.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 12:22 pomysl jaki to luksus miec dla siebie caly sloik i nikt tam nie zaglada, nie wyjada lol jedna z niewielu moich zalet hehe gotowanej cebuli jeszcze nie jem bo to obrzydlistwo. jak ktos gotuje to robi to tak ze pozniej plywa po calej zupie. jak sam gotuje to ja tylko nakroje odpowiednio aby sie nie rozleciala. odda co ma oddac i nie wala sie po garze :] a tak ogolnie to zjem wszystko co podadza pod nos o ile sie nie rusza i jest zjadliwe :P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 12:35 A zupę cebulową jesz? Co prawda tutaj cebulę najpierw się podsmaża.:P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 13:50 Ale nie gryź, ok?:P Nie będę kazała Ci jeść tej zupy. Z grzankami. I z serem. Pachnącej. Sama zjem.:P Odpowiedz Link Zgłoś
obcas_angeli Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 12:31 zadnych nie lubie wogolenie jem i zyje glodowkato dobra zrecz tylko woda czlowiekom do szczęściów potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 13:50 Nie jadam mięśni gładkich ani móżdżków, gałek ocznych i innych takich. Nie jadam koniny, królików, zajęcy, o kotach i psach nie wspominając. Nie jadam owadów. Nie jadam czerniny ani mleka z kożuchem. Nie jadam większości wędlin, a zwłaszcza parówek. Reszta jest w miarę zjadliwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Jakich potraw nie lubicie? 10.02.10, 13:50 nienawidze wszelakiego rodzaju zupek srupek mlecznych oraz surowych ryb pod postacia sushi. Odpowiedz Link Zgłoś