akle2 Re: Co to znaczy? 15.12.22, 10:47 Ale ja tak bym chciała wiedzieć, pleaseeeeee! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Co to znaczy? 14.12.22, 19:05 Brzmi jak jakiś coaching z doopy 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Co to oznacza? - chorobe psychiczna. 14.12.22, 19:27 gdyz normalni ludzie nie zajmuja sie specjalnie sprawami innych - tylko najpierw swoimi. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 14.12.22, 19:33 Rób swoje, ryzyko jest twoje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co to znaczy? 14.12.22, 19:41 Nie odsłaniaj przed innymi miękkiego podbrzusza, bo to wykorzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co to znaczy? 14.12.22, 19:52 To jest reklama szkoły tańca dla dzieci 4-6 lat „ Biedronki i Stonki”. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 14.12.22, 20:16 Nie gadaj o sobie tyle, bo ludzie to potem wykorzystają przeciwko Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 14.12.22, 20:44 Różne odpowiedzi i nie wiem która jest najbardziej prawdziwa? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 14.12.22, 21:08 Każda jest prawdziwa dla każdego co tu napisał. A jak Ty to rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co to znaczy? 15.12.22, 10:34 Niezupełnie. Dotyczy to mówienia o sobie i odsłaniania przed innymi swoich słabych stron. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 15.12.22, 12:13 Czyli taki trochę ekshibicjonizm słowny. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy dlaczego ? - ja chetnie to czynie...- 15.12.22, 14:01 horpyna4 napisała: > ... Dotyczy to mówienia o sobie i odsłaniania przed innymi swoich słabych stron. dlaczego ? - ja chetnie to czynie... i niczego zlego sie przy tym nie obawiam... lubie rozglaszac, ze chetnie bym sie napil na tkzw. "krzywy ryj"... i czasami sie udaje... gdy sluchajacy jest przy kasie i przy psychicznej potrzebie (napicia sie...) :) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: dlaczego ? - ja chetnie to czynie...- 15.12.22, 14:26 Słaba strona jest wtedy, kiedy uderzenie w nią może zaboleć. Winston Smith bał się szczurów, co zostało wykorzystane po powiedzeniu tego w podsłuchiwanym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: dlaczego ? - ja chetnie to czynie...- 15.12.22, 14:44 horpyna4 napisała: > Słaba strona jest wtedy, kiedy uderzenie w nią może zaboleć. To znaczy , ze majac istotne wady dla innych (jak np. u mnie - skapstwo) - wcale tego nie nalezy nazywac slabymi stronami ? thanks, odetchnalem. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: dlaczego ? - ja chetnie to czynie...- 15.12.22, 17:14 Nie należy. Nie jesteś skąpy, tylko oszczędny. A w dzisiejszych czasach... sam wiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: dlaczego ? - ja chetnie to czynie...- 27.12.22, 14:58 akle2 napisała: > ...Nie jesteś skąpy, tylko oszczędny. A w dzisiejszych czasach... sam wiesz :) cieszy mnie to pocieszenie... - to znaczy, ze owe Panienki - zarzucajac mi skapstwo - zwyczajnie ciagnely mnie za kieszen ?... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 20.12.22, 12:22 Każdy niech zmienia siebie, to zmienią świat. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co to znaczy? 20.12.22, 13:18 Każdy niech robi to, co powinien, a będzie dobrze. Chodzi o to, żeby nie oglądać się na innych, tylko robić swoje. Jeżeli tak każdy będzie robić, to świat będzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 20.12.22, 13:29 "Człowiek rozsądny dostosowuje się do świata. Człowiek nierozsądny usiłuje dostosować świat do siebie. Dlatego wielki postęp dokonuje się dzięki ludziom nierozsądnym." /G. B. Shaw Więc warto zmieniać siebie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Co to znaczy? 22.12.22, 12:45 polecam orzechy włoskie na sprawne działanie mózgu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 22.12.22, 13:05 Mają dobry wpływ na organizm, ale też ze względu na wysoką kaloryczność (654 kcal w 100 g produktu) i wysoką zawartość tłuszczu (65,21 g w 100 g produktu) zaleca się umiar w spożyciu. Wystarczy już garść orzechów dziennie (około 30 g), aby dostarczyć do organizmu odpowiednią dawkę wartościowych składników odżywczych. Spożycie zbyt dużej porcji orzechów może wywołać nudności, ból brzucha, wymioty czy też biegunkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co to znaczy? 22.12.22, 13:31 Orzechy włoskie mogą być alergenem i czynnikiem wywołującym silne migreny. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 23.12.22, 21:22 Może być spokojnym, nie mieć problemów. Wszystko poukładane. Nie martwić się. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 25.12.22, 21:58 -puk.puk! -kto tam? -azaliż mogę wejść hrabino? -wejdź Janie, a zaliż... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 27.12.22, 11:02 Jak się na coś zgadzasz przemyśl czy ty też tego chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 27.12.22, 14:50 >Jak się na coś zgadzasz przemyśl czy ty też tego chcesz. Może prościej by było najpierw przemyśleć, a później się zgodzić, co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 28.12.22, 08:46 Nuda wyzwala kreatywność, więc jest potrzebna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xxdanaxx Re: Co to znaczy? 28.12.22, 23:45 To prawda, ktoś niedawno zadał mi taki cios, którego bym się nie spodziewała po tym człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 29.12.22, 07:26 Czego ciągle piszesz o sobie, nie masz dość tego przechwalania się, to staje się nudne i mało kogo to ciekawi. Lepiej milczeć jeżeli nie masz nic do zaproponowania. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 02.01.23, 09:00 Proszę o odpowiedź bo to dla mnie ważne Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 02.01.23, 12:46 To znaczy że dziewczyna która śledziłeś jest rozsądna że nie utrzymuje z Tobą kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 02.01.23, 13:28 To nie o to chodzi, to chodzi o coś innego ale nie wiem o co? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co to znaczy? 02.01.23, 14:04 Chodzi o to, że należy unikać kontaktów z osobami, które powodują u nas dyskomfort psychiczny. Zachowanie Twojej dziewczyny wobec Ciebie jak najbardziej pasuje do tego stwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 02.01.23, 14:20 Jak może o to chodzić jak ja nie mam kontaktu z nią. Ostatnio do niej napisałem w sylwestra że jest mi bardzo przykro i że chcę to naprawić oraz życzenia na nowy rok, to wszystko, nie rozmawiam z nią, nie dzwonie, nie widuje się z nią. Gdybym ją nachodził to co innego ale to nie robię i nawet nie mam takiego zamiaru Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co to znaczy? 02.01.23, 16:02 Chodzi o to, że właśnie szukasz z nią kontaktu. Przecież skoro jej napisałeś, że jest Ci przykro i chcesz to naprawić, to ona odczuwa to jako chęć kontaktowania się. Kontaktem jest nie tylko bezpośrednie spotkanie, ale i połączenie telefoniczne. Czy rzeczywiście nie potrafić tego zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 02.01.23, 16:12 A niech wie że jest mi przykro i że chce to naprawić. Przecież nie polecę do niej i będę to naprawiał, wiem że ona potrzebuje trochę czasu żeby wszystko przemyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co to znaczy? 02.01.23, 14:07 Po polsku jest "nie śledzę jej". "Śledzę ją" jest wtedy, kiedy nie ma na początku "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 02.01.23, 14:03 Proszę o poważne odpowiedzi i nie brać pod uwagę tego śledzenia Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy te juz byly. 02.01.23, 14:09 foka28 napisał: > Proszę o poważne odpowiedzi ... te juz byly. mozesz przestac miedlic w kolko - juz dobrze przewalkowany temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 02.01.23, 15:39 "To przejaw rozsądku", którego tobie jak widać brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Co to znaczy? 02.01.23, 16:13 Gdybyś był rozsądny, to byś nie szedł po pijaku do dziewczyny, której podpadłeś. Powinieneś wtedy położyć się i zdrzemnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 02.01.23, 16:57 Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić./KP Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Co to znaczy? 06.01.23, 05:04 Czasami warto pomyśleć kogo wybiera się do grona przyjaciół . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 06.01.23, 07:42 Warto pomyśleć również by nie używać słów których znaczenia za bardzo się nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:18 Jesteś smutny bo -żałujesz że śledziłeś koleżankę -boisz się że Ci nigdy nie wybaczy -nie cieszysz się z tego że jest dobrze, a mogło być gorzej jakby Cię podała do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:23 Nie ja Ci po prostu odpowiadam tak żebyś sam pomyślał co to znaczy. Może na swoim przykładzie zrozumiesz. Ale ok jak nie odpowiada to masz To powoduje że nie jesteś radosny - żal że minęło to co było - lek o to co przyniesie przyszłość - nie cieszenie się teraźniejszością Jak to wyrzucisz z życia będziesz szczęśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:25 Ale może być to co napisałeś bo to pasuje do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:39 foka28 napisał: > Ale może być to co napisałeś bo to pasuje do mnie Napisałaś .Następny co problemy z odróżnieniem płci Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:45 No bo jakby nie popatrzeć to jest ogod, a nie ogrodniczka więc raczej trudno poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:52 Jesteś na tych forach trochę i pisanie kobiece nie męskie .Nick jeden z ładniejszych i też nie męski .Drugie nie pokazujesz tu agresji wręcz odwrotnie .Nie wiem dlaczego ludzie Cię mylą .Zresztą jak ja mam wątpliwości do danej osoby to wrzucam w wyszukiwarkę u góry i czytam . Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:26 foka28 napisał: > ... czy o co chodzi? chyba (bylo) jasno napisane - ze moglo byc gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:36 To może być też u mnie i u niej takie odczucia, czy tak może być że ona też takie ma myśli a nie tylko ja? Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:40 Nie odpowiadaj dzieciaku jak nie znasz odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:55 Kosmita, bot, osoba ze spectrum ( diagnoza konieczna), troll ale najpewniej po prostu: [ autocenzura :) ] Skąd ty się urwałeś ponad 40 letni chłopina o braku pojęcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 07.01.23, 16:01 Bo jestem chory, musisz mnie zrozumieć że poznaje życie od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co to znaczy? 07.01.23, 16:16 Niczego nie muszę, mogę gdy chcę. Nie pytaj co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co to znaczy? 07.01.23, 16:38 Nie zrozumiem ( jeśli zechcę) gdy nie napiszesz więcej o sobie jeśli juz tutaj zajmujesz uwagę i czas ludzi i oczekujesz gratisowej pomocy. Jeśli jesteś chory - pisałeś, że leczysz się psychiatrycznie, to miejsce to nie jest dobre dla ciebie do wsparcia. Dostaniesz tu tyle odpowiedzi, że mając problemy z rozumieniem podstaw pogubisz się dokumentnie. Zadajesz pytania od czapy, na które powinien znać odpowiedź przeciętnie uzdolniony absolwent podstawówki wychowujący się w przeciętnej rodzinie. Moim zdaniem twoje pisanie jest to prowokacją testująca ludzi forum i tę opinię wyrażałam już wcześniej. Ponieważ pozostawiłam minimalny margines, że jednak borykasz się z problemem natury psychiatrycznej, to z serca polecam regularne branie leków i wizyty kontrolne oraz znalezienie grupy wsparcia w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 07.01.23, 16:47 Jak ktoś napisze odpowiedź na moje pytanie to ja zrozumie. Uczę się na nowo życia, tak mi powiedział psycholog że mam się nauczyć żyć od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co to znaczy? 07.01.23, 17:03 Grupa wsparcia w realu to jedyna pomoc. Kontakty z żywymi ludźmi, interakcje, pytania i odpowiedzi w bezpośredniej relacji. Psycholog o tym wie, dziwne, że nie polecił takiej terapii. Idź do żywych. Co się stało, że musisz zacząć „ od nowa” ? Zapomniałeś stare życie, amnezja? Jesteś po wylewie/śpiączce/ urazie głowy?/ operacji mózgu ? Po długim okresie epizodu psychotycznego bez remisji? Zbyt wiele to, by „uczyć cię życia” przez internet. To może przynieść szkodę. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 07.01.23, 17:15 Lekarz mówi że mam próbować wszędzie gdzie to jest możliwe. Mam problem z pamięcią bo miałem uraz głowy Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co to znaczy? 07.01.23, 17:24 Nadal , a nawet tym bardziej uważam, że TO forum nie jest dla ciebie. Ewentualnie na forum Psychiatria znalazłbyś i to nie na pewno jakieś wsparcie. Jeśli nie trollujesz współczuję, jeśli jednak wymyślasz kolejne historyjki wstydź się. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 07.01.23, 18:13 Nie jestem tym kim ty myślisz że jestem Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co to znaczy? 07.01.23, 20:41 Najważniejsze, żebyś ty wiedział. Póki co nie wygląda, by tak było. Z której strony by nie patrzeć to jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Co to znaczy? 07.01.23, 16:18 Ocenianie człowieka zostawmy Bogu bo jedynie on jest władny nawet jak ktoś nie wierzy w niego .Te fora były by nudne gdy nie było ludzi i ich problemów .Nie każdy musi być w wątkach i nie raz o tym mówię .Tym bardziej jak o sobie się nic nie napisze .Można ignorować i omijać .Nie widzę nie czytam i jestem zdrowy .Jest tyle forów każdy może znaleźć sobie zajęcie .Przywary ludzkie jak nie wbiję szpilki to nie przeżyje dnia .Chce rozmawiać znajduje osoby do rozmowy to nie ma w czym mu przeszkadzać .Amen . Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:46 Tak wszyscy ludzie tak mają, tylko każdy do czego innego. Jak Ci to wysłała to raczej powód ma. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 07.01.23, 15:48 Ok dziękuje za odpowiedz bo to ważne bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Co to znaczy? 09.01.23, 07:41 To znaczy, że "ciche dni" w związku niczego dobrego nie przenoszą, wręcz oddalają ludzi od siebie. To samo dotyczy innych relacji międzyludzkich- w pracy, rodzinie, sąsiedztwie, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Co to znaczy? 09.01.23, 08:03 Jak zbliżyć się do siebie www.youtube.com/watch?v=cPtAuw9i-EY Odpowiedz Link Zgłoś
xdanax Re: Co to znaczy? 09.01.23, 11:09 Piosenka ładna, ale życie pisze różne scenariusze, dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy cytujesz bzdury 09.01.23, 14:25 cytujesz bzdury pana Wiszniewskiego. (ze "cisza oddala bardziej niz slowa") - nieprawda. jezeli sa to slowa obrazliwe - to lepsza jest juz cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: cytujesz bzdury 09.01.23, 14:51 Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa Julian Tuwim Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: cytujesz bzdury 14.01.23, 15:07 teodor-k napisał: > Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa > > Julian Tuwim no to pomodlmy sie za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 14.01.23, 12:34 Moja była dała to. Najpierw ten z tym drzewem a potem o tym czasie, czy to ma coś wspólnego? Czy może mieć jakiś związek ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Co to znaczy? 14.01.23, 17:06 Bardzo dobre podejście do życia, miłości, przyjaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Co to znaczy? 14.01.23, 19:04 To znaczy, że dziewczyna uważa, że stać ją na kogoś, dla kogo będzie najważniejsza, kto jej nie zawiedzie. Nie chce się narzucać, ani na siłę kogoś trzymać, ani tym bardziej walczyć o czyjąś miłość, przyjaźń. Miłość jest albo jej nie ma, kobiety to czują. Czasami trzeba być bardziej zdecydowanym, bo szczęście może przejść obok i nie wrócić, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 14.01.23, 22:07 Ja już ją nie zawiodę tylnej niech mi wybaczy. A o tym czasie to o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia67 Re: Co to znaczy? 14.01.23, 19:10 Dokładam piosenkę, wysłuchaj ze zrozumieniem. Jak nie zrozumiesz, to zapytaj, forumowicze Ci wytłumaczą, o co w niej chodzi:-) www.youtube.com/watch?v=rv5H8OkcJn4 Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 14.01.23, 19:54 Rozumiem o co chodzi w tej piosence. A o co chodzi o tym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 14.01.23, 22:23 A coś takiego dała przed chwilą. Co to znaczy? O co jej chodzi? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
muireade Re: Co to znaczy? 27.02.23, 19:58 Modli się, żeby bóg ją wybawił od stalkera, którego się boi. Odpowiedz Link Zgłoś
foka28 Re: Co to znaczy? 15.01.23, 19:33 Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. Co autor miał na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś