Dodaj do ulubionych

Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/randek

16.12.22, 20:01
Syt 1. dziewczyna poznana na speed datingu po dwóch spotkaniach "na kawie" mówi, że fajny facet jestem, ale możemy zostać kolegami. Kończę znajomość, a może trzeba było "orać" dalej, a nuż coś z tego by wyszło?
syt. 2. inny spedd dating. Mam połączenie z A. Odzywam się pierwszy po dwóch dniach od wyników do niej, ale, olewa mnie, bo z kimś się spotyka. Sama odzywa się do mnie po 4 mies i proponuje spotkanie. Spotykam się. Fajna rozmowa. Mówi, że w ostatnim roku dwóch facetów rzuciło ją bez słowa...Zastanawia mnie to, ale daję sobie szansę. Następnego dnia dzwonię pogadać, nie odbiera, pisze, że możemy zostać kolegami. Daję sobie spokój, a może trzeba było "orać" dalej, a nuż coś z tego by wyszło?
syt.3 koleżanka swata mnie, ze swoją koleżanką z pracy Beatą. Pierwsze spotkanie z Beatą ok. Proponuję kolejne. Beata mówi, robimy z pracy spotkanie w knajpie, dołącz. Na spotkaniu trochę ją przytulam. Godzinę później pozwala się macać koledze na moich oczach i siada mu na kolanach. Nie reaguje wtedy. Przeprasza, że to alkohol itd. Zostańmy znajomymi mówi. Nie chce być nawet jej znajomym.

Kolejne rozstania przeżywam, nieświadomie się spinam, zamiast dać sobie luzu trochę. Chodzenie na speed dating traktuje jakbym miał tam miłość życia znaleźć. Jak nie mam połączeń, to zaraz uważam, że jestem beznadziejny. Jak z kimś się zaczynam spotykać, to jak w piosence " Ledwo mnie znasz,
Tyle już masz Planów, Zahaczyłeś prawie o ślub". Od 5 lat sam, więc desperacja, frustracja się włącza plus od 3 lat brak seksu. Jak nie mam połączeń, to zaraz uważam, że jestem beznadziejny. Co doradzacie? Gdzie jest błąd? Jak wyluzować mając 41 lat?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 16.12.22, 23:08
      Syt 1. - nic by z tego nie wyszło

Syt 2. - nic by z tego nie wyszło

Syt 3. - nie chcesz być jej znajomym i dobrze

Odpuść speed dating, bo najwidoczniej taka forma nie jest dla ciebie dobra (nie wiem czy dla kogokolwiek jest).
    • hana2 Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 17.12.22, 09:56
      Myślę, że warto byłoby to wszystko wyrzucić z siebie u psychologa. Spojrzeć na siebie z perspektywy obserwatora, który musi o sobie jak o kimś trzecim opowiedzieć.

Z reguły nie ma dobrych efektów, gdy w jakiejś sferze się upieramy, bo upór przechodzi w desperację. Nie wiem czy masz równolegle jakieś zainteresowania, ale warto byłoby zrobić sobie urlop od szukania miłości i znaleźć sobie inne rzeczy, które cię pochłoną. Zainteresowania sprawiają, że jesteśmy ciekawszymi ludźmi dla innych.

Tlenu, wody, jedzenia potrzebujemy do życia. Bez seksu można żyć i wiele ludzi żyje.

• friend_of_women Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 17.12.22, 10:11
        >Bez seksu można żyć i wiele ludzi żyje.

Owszem żyje, tylko co to za życie ;)
      • eriu Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 17.12.22, 14:07
        Zdecydowanie popieram urlop od szukania kogoś i skupienie na sobie i terapię. Odrzucenie jest naturalną częścią procesu. Nie możesz tak się czuć jeśli ktoś da Ci kosza. Skup się na sobie, poczuj się dobrze ze sobą.
    • friend_of_women Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 17.12.22, 10:09
      >Co doradzacie? Gdzie jest błąd? Jak wyluzować mając 41 lat?

Jest wiele osób nie ogarniających życia. To że ma się dobrą pracę, warunki materialne i bytowe zapewnione o niczym jeszcze nie świadczy. W sferze uczuciowej można ponosić klęski i to dołuje psychikę, a wręcz pogłębia frustrację i buduje niechęć do działania. Uważam, że speed dating to strata czasu dla faceta po 40-tce. Na podstawie kilku minut rozmowy trudno ocenić i poznać drugą osobę, pierwsze wrażenie może być mylne, o rozczarowanie nie trudno. Najlepiej szukać wśród znajomych...przyjaciół, singli nie brakuje, na wyjeździe urlopowym gdzie okres kontaktu jest dłuższy, szkoleniu zawodowym...itp.
    • stasi1 Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 17.12.22, 10:30
      Może trzeba było dalej to orac? Mpże nic z tego by nie wyszło ale zawsze to miło spędzenie było czasu. A zwykłe randki internetowe jak ci wychodzą?
      • eriu Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 17.12.22, 14:05
        Po ch…? Z punktu widzenia kobiety to denerwująca nachalność. Kobieta dobrze wie kiedy nie chce. Chyba, że serio chce być znajomym bez żadnych oczekiwań.
        • obrotowy masz racje... ale... 17.12.22, 14:15
          eriu napisała:
          > Po ch…?
          Z punktu widzenia kobiety to denerwująca nachalność.
          Kobieta dobrze wie kiedy nie chce.
          Chyba, że serio chce być znajomym bez żadnych oczekiwań.

masz racje.
          ale...
          jest jedna taktyka...
          trzymanie luznego kontaktu i czekanie, az Panna "złapie doła"

- ze dwa razy przytrafily mi sie zupelnie niespodziewane sukcesy :)
          • eriu Re: masz racje... ale... 20.12.22, 01:43
            To po prostu obrzydliwe. Jak facet chce być na poziomie obszczanej szmaty, która się czai żeby „zaliczyć” wykorzystując czyjąś gorszą dyspozycję psychiczną i się tym chwalić. To jak się chwalić „seksem” z totalnie pijaną dziewczyną. Żaden seks tylko wykorzystanie i tylko świadczy o tym jakim obrzydliwcem jest ta osoba.
            • obrotowy alesz, alesz :) 20.12.22, 18:28
              eriu napisała:

> To po prostu obrzydliwe.
              Jak facet chce.. żeby „zaliczyć” wykorzystując czyjąś gorszą dyspozycję psychiczną i
              > się tym chwalić..

- czy kto sie tym chwali ?

Żaden seks tylko wykorzystanie i tylko świadczy o tym, jakim obrzydliwcem jest ta osoba.

- alesz - to nie ja sie zglaszalem po przysluge. tylko owe Panny :)
        • stasi1 Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 18.12.22, 21:46
          Same kobiety podobno chciały ciągnąć ten luźny zwi8ązek. Czasami coś się z takiego może urodzić. Pewnie nie ale jeśli miło spędza czas to czemu nie?
          • okruchlodu Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 19.12.22, 21:42
            Jeśli mężczyzna chce czegoś więcej to udawanie kolegi tylko pogorszy sprawę. Laska dalej nie będzie nim zainteresowana a on będzie się wkurzał, że spotykają się, jest miły i nic z tego nie wynika. Mam wrażenie, że taka taktyka rozwija nienawiść do kobiet a w rezultacie utrudnienia zbudowanie dobrej relacji.
            • borsuczyca.klusek Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 19.12.22, 21:45
              Poza tym w dorosłym życiu rzadko kto ma czas na takie jałowe znajomości.
              • obrotowy bez jaj... 20.12.22, 18:30
                borsuczyca.klusek napisała:
                > Poza tym w dorosłym życiu rzadko kto ma czas na takie jałowe znajomości.

erotyka - nie jest jalowa znajomoscia. - chyba, ze kto tego nie lubi.

jak polowa kobiet - niestety.

ale druga polowa - lubi.
                • mircja Re: bez jaj... 20.12.22, 21:56
                  Nieprawda. Niektóre kobiety są z natury monogamiczne i lubią erotykę, ale ze stałym partnerem, z którym łączy je uczucie. Niektórzy mężczyźni też nie lubią oddzielać seksu od uczucia. No a do tego nie pasują przygody na jedną noc.
                  • obrotowy to wiemy. 20.12.22, 23:00
                    mircja napisała:
                    > Nieprawda.
                    Niektóre kobiety są z natury monogamiczne i lubią erotykę, ale ze stałym partnerem, z którym łączy je uczucie.

- to wiemy.

pisze o tych innych, - dla ktorych erotyka - jest wartoscia "sama w sobie".

poniewaz do tej grupy przynaleze - bronie interesow tejze grupy.

- co nie znaczy, ze nie doceniam i nie szanuje systemu wartosci tych "monogamicznych"

PS. formalnie tez jestem "monogmiczny" i to od 40-tu lat.

ale ten stan nigdy nie spelnial moich oczekiwan.
            • eriu Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 20.12.22, 01:58
              I masz rację. Bo zamiast postawić na normalną sytuację to jest polowanie na chorą łanię ze stada. Jakieś chore gierki, które z góry wiadomo że do niczego dobrego nie doprowadzą.

Jak ktoś chce być znajomym to chce być znajomym i tyle. To akceptuje, że będzie znajomym a nie kimś więcej.
            • stasi1 Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 21.12.22, 17:48
              Ale skoro mu powiedziała że może byc kolegą to nie ma co liczyc na cos więcej. Ale lepiej spotykac się czasami z taką koleżanką niż samotnie czekać na kochankę. Która będzie za rok, może za 5 lat.
              • teodor-k Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 07.01.23, 05:50
                Możliwości jest tysiąc ,jeśli się chce i tysiące kobiet ,a portali nie liczę.W ogłoszeniach regionalnych jest tego multum .
    • akle2 Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 21.12.22, 23:03
      Przede wszystkim - kobiety jak ognia unikają roszczeniowych, zapłakanych, mizoginicznych inceli, a Tobie już mało brakuje (bez obrazy). Wyluzuj, zadbaj o siebie (rownież mentalnie), a szybko zauważysz pozytywne zmiany.

PS. Koleżance Beacie dałabym drugą szansę. Po alkoholu ludzie różne głupoty robią, widocznie ona tak reaguje. Na trzeźwo raczej by tego wszystkiego nie zrobiła. Odciąć ją od popitki i może naprawdę z tego wyjść związek, pod warunkiem, że to była incydentalna sytuacja i że nie jest alkoholiczką. Przemyśl to.
      • teodor-k Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 05.01.23, 19:12
        Chciałem dodać że takich co dużo paplają w necie też .
        • friend_of_women Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 05.01.23, 19:58
          Podziwiam cię za samoocenę ;)
          • teodor-k Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 05.01.23, 20:04
            Wróciłem .Każdy twój personalny wtyk zgłaszam .Racz się ode mnie trzymać z daleka .Nawet nie potrafisz forum rozruszać .Zawiodłeś mnie .Wyjątkowo jest nudny.Dowidzenia panu .
            • xdanax Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 05.01.23, 20:06
              Dajcie spokój na początku roku!
            • friend_of_women Re: Doradzcie w kwestii poznawania dziewczyn/rand 07.01.23, 07:59
              Jak dziecko w piaskownicy, prosie pani, a...;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka