Dodaj do ulubionych

Zdjęcia dziecka.

01.01.23, 23:31
Hej, mam pytanie.
Czy Wasze przyjaciółki też zasypują Was zdjęciami swoich dzieci? Rozumiem, że czasem można wysłać ale gdzie są jakieś granice?
Właściwie codziennie dostaję jakieś foty, albo to dziecko rysuje, je albo po prostu siedzi. Ostatnio też emocjonujące wideo, gdzie młody otwierał cukierka. Był czas, że codziennie wieczorem dostawałam zdjęcie jak śpi.
Już przestałam reagować na te zdjęcia, staram się ich nie komentować tylko zmieniam temat, ale nic to nie daje. Czasem 3 dni zero kontaktu a potem 15 zdjęć.
Czy Wy też tak macie?
Obserwuj wątek
    • zaczarowanyogrod Re: Zdjęcia dziecka. 02.01.23, 16:53
      Twoja przyjaciółka chce się podzielić swoim szczęściem. Jak Ci to przeszkadza to powiedź jej o tym.
      • obrotowy problem jest delikatny 03.01.23, 15:52
        zaczarowanyogrod napisała:
        > Twoja przyjaciółka chce się podzielić swoim szczęściem. Jak Ci to przeszkadza t
        > o powiedź jej o tym.

problem jest delikatny - raczej nie wypada wprost powiedziec jej o tym, ze "Twoje dzieci malo mnie interesuja"

... ciesze sie, ze je masz - i to wszystko

chyba jednak najlepiej zmilczec temat i na temat tychze dzieci i fotek - w ogole sie nie wypowiadac...

z uplywem czasu moze to "desinteressement" przyniesie zamierzony skutek...
        • zaczarowanyogrod Re: problem jest delikatny 03.01.23, 16:14
          No tak to przyjaciółka.
    • xxdanaxx Re: Zdjęcia dziecka. 02.01.23, 17:06
      Nie
    • stasi1 Re: Zdjęcia dziecka. 02.01.23, 17:24
      Mnie też nikt nie zarzuca zdjęciami dzieci
      • obrotowy Zdjęcia wnuczki :) 03.01.23, 15:35
        stasi1 napisał:
        > Mnie też nikt nie zarzuca zdjęciami dzieci

mnie tez nie.

za to wnukow - czasem tak :)
        • stasi1 Re: Zdjęcia wnuczki :) 05.01.23, 08:46
          Ale nie twoich wnuków?
    • zaczarowanyogrod Re: Zdjęcia dziecka. 03.01.23, 16:16
      Moja siostra wysyła ciągle zdjęcie dziecka rodzicom i mi ale mi to nie przeszkadza. Nie mam nikogo znajomego z dziećmi to nie ma kto wysyłać.
      • obrotowy ale to inna sytuacja. 03.01.23, 16:25
        zaczarowanyogrod napisała:
        > Moja siostra wysyła ciągle zdjęcie dziecka rodzicom i mi ale mi to nie przeszka
        > dza. Nie mam nikogo znajomego z dziećmi to nie ma kto wysyłać.

ale to inna sytuacja.
        Twoja siostra - to Twoja rodzina i jej dzieci tez.

przyjazn z przyjaciolka dotyczy tylko jej samej, ale juz przeciez nie jej meza, czy dzieci.
        • zaczarowanyogrod Re: ale to inna sytuacja. 03.01.23, 18:05
          Dlatego wiem że może to przeszkadzać, tylko że może przyjaciółka traktuje ją jak siostra i dlatego się tak zachowuje.
    • lumeria Re: Zdjęcia dziecka. 03.01.23, 21:04
      Tak mamy, ale ze zdjęciami psów. I nie tylko foty, ale filmiki wysyłamy tez! 😁
    • akle2 Re: Zdjęcia dziecka. 04.01.23, 14:21
      Mnie na szczęście to omija. Baa, czasami sama się muszę dopytywać, w której klasie jest córa, bo nie pamiętam.
      Myślę, że w tej sytuacji brak reakcji byłby najlepszą reakcją.
      Jak foty trafią na niepodatny grunt (znaczy się - nie będzie och-ów i ach-ów), to taka mamuśka się domyśli, że musi gdzie indziej szukać atencji.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka