obrotowy A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 15:19 wolalbym - by tych bylo jak najwiecej - to wiecej wolnych i do wziecia kobitek zostanie na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 16:39 Konsekrowane nie są do wzięcia, przecież są poślubione Jezusowi. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy zara, zara, 31.01.23, 16:58 zaczarowanyogrod napisała: > Konsekrowane nie są do wzięcia, przecież są poślubione Jezusowi. jasne , ale ja nie o nich, tylko o prawiczkach konsekrowanych - czym wiecej prawiczkow konsekrowanych na rynku. tym mniej mezczyzn niekonsekrowanych, wiec i mniejsza konkurencja w dostepie do niekonsekrowanych kobitek. ERGO: popieram prawiczkow konsekrowanych, a zwalczam dziewice konsekrowane. podobnie jak popieram gejow - a zwalczam lesby. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 17:49 "przecież są poślubione Jezusowi." Pytały Jezusa o zgodę, czy nie miał wyjścia jak jego matka zapłodniona przez ducha? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 17:56 Powołał je jak zakonnice. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 18:13 Patrząc na księży, to nie wiadomo kto powołuje. Ale jeśli faktycznie powołuje Jezus to już wiemy, że należy brać poprawkę na tych powołanych i podchodzić ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 18:27 Ludzie wypaczyli nauki Jezusa .Księża to żadna wyrocznia , jak to ludzie dobrzy i źli .Jezus był z tych ludzi co rozum i inteligencję stawiał wyżej od tej męskości co prężą muskuły. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 18:20 Co za bzdury .Jezus lubił kobiety. Zawłaszcza te upadłe .Maria Magdalena jego ulubiona .Siedem złych duchów z niej wypędził. Ktoś musiał prorokom ,gotować ,prać niewspomnę o innym. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 18:28 'Ktoś musiał prorokom ,gotować ,prać niewspomnę o innym" Serio w otoczeniu Jezusa panowała taka rozwiązłość? Czyli hipokryzja od zarania. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 18:44 W Biblii o tym nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 18:55 W Biblii nie ,ale w Nowym Testamencie . Gdy Jezus się pojawił to kobiety wcześniej były traktowanie gorzej w hierarchii .Mężczyźni dziękowali Bogu że nie urodzili się kobietami. Polecam to przeczytać w wolnym czasie. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://biblia.wiara.pl/doc/3723821.Jezus-i-kobiety&ved=2ahUKEwiCqLGjr_L8AhVQvYsKHTeKDQUQFnoECAkQAQ&usg=AOvVaw3V_lC4HmS6Vx3XYbP_xUWD Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: A prawiczki konsekrowane? 31.01.23, 18:45 To nie była rozwiązłość to były normalne ludzkie sprawy .Była Joanna ,była Zuzanna ,ale Jesus wybrał Marię Magdalenę prostytutkę .Było wiele kobiet ,ale ją wybrał ,a ona odpłaciła się wiernością i walecznością.Przewyższała proroków. To ona krzyczała jak umierał na krzyżu i pierwsza wpadła do grobu gdy zmartwychwstał . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: A prawiczki konsekrowane? 01.02.23, 09:03 Zaznała tyle łask, że nie wypadało inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: A prawiczki konsekrowane? 01.02.23, 17:21 Rzeczona tu Pani raczej nie przejmowała się tym co wypada a co nie jak przystało na jawnogrzesznicę. Myślę, że po prostu się zakochała. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: A prawiczki konsekrowane? 01.02.23, 17:25 hana2 napisała: > "przecież są poślubione Jezusowi." > > Pytały Jezusa o zgodę, czy nie miał wyjścia jak jego matka zapłodniona przez du > cha? jak to mówią serce nie sługa... jak usłyszysz jego głos to nie ma wyjścia i jest mus a tu chyba tak było Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 31.01.23, 16:05 Czyżby głos ze wspólnoty Maryjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 31.01.23, 16:11 Z pewnością całe stada 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 31.01.23, 16:38 Nie mają czasu. Modlą się. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 17:22 zawsze można by się wspólnie na tym forum pomodlić. tego chyba jeszcze tu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 31.01.23, 17:48 A tak z ciekawości zapytam do czego Ci ta wiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 17:26 nie znałem nigdy takiej. Chętnie bym poznał. to może być interesujące wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 18:15 To może są fora dla dziewic konsekrowanych Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 18:27 Są może się modlić do upadłego .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.netkobiety.pl/t53295.html&ved=2ahUKEwj078zK6_T8AhUP_SoKHar7B3EQFnoECA8QAQ&usg=AOvVaw23CCHuh1bDoJUIXar_txX0 Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 18:42 Niby tak...ale żebyś się wybulił to nie przelecisz 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 21:52 oj Wam kobietom tyko jedno w głowie. Jeśli już miałoby dojść do zbliżenia to tylko na duchowej płaszczyźnie... Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 31.01.23, 18:39 A można spytać do czego ci potrzebna taka dziewica "zakonserwowana" ? Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy moze jako wzor ? 01.02.23, 17:21 zolza670 napisała: > A można spytać do czego ci potrzebna taka dziewica "zakonserwowana" ? moze jako wzor ? chce ja przedstawic swojej zbyt liberalnej coreczce ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: moze jako wzor ? 01.02.23, 18:44 To ma sens...ale nie daj Boże mieć takiego tatusia 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy ba... 02.02.23, 16:56 zolza670 napisała: > To ma sens...ale nie daj Boże mieć takiego tatusia 😉 ba... ale rodzicow sie nie wybiera. a dziecko - gdy ma sie zle przeczucia - mozna ostatecznie wyskrobac. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 07:35 Ale chyba taka dziewica nie musi byc prawdziwą dziewicą? Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 09:00 Oryginał jest w cenie, z podróbkami różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 11:47 Ależ musi!!! I już do końca życia będzie "zakonserwowana"...no, ale jej wybór 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 12:37 To taka obrona "twierdzy" nie do zdobycia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 15.02.23, 17:23 Ale najśmieszniejsze jest że w 20 wieku prawie ich nie było dopiero w latach 70 zaczeły sie pojawiać Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 09:12 "Byłam zakonnicą. Wmawiano mi, że dziewictwo to najcenniejsze co mam. A potem zgwałcił mnie ksiądz. Dla duchowieństwa byłam idealną ofiarą./Doris Reisinger - filozof, teolog" I tak to z tym dziewictwem bywa! Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy jak w rodzinie - to sie nie liczy. 01.02.23, 17:24 friend_of_women napisał: > ... A potem zgwałcił mnie ksiądz. jak w rodzinie - to sie nie liczy. - taki szewc tez sie na raz walnie mlotkiem w palec. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 01.02.23, 17:29 zakonnica to nie to samo co dziewica konsekrowana nie mieszajmy myślowo dwóch odrębnych dziewictw. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 02.02.23, 08:55 Oczywiście, że nie to samo, ale czym różni się dziewica od dziewicy? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Czy są tutaj dziewice konsekrowane? 02.02.23, 13:58 No i konsekrowana mieszka sama i pracuje normalnie jak inni. A zakonnica mieszka w klasztorze z innymi i wykonuje tam pracę lub na zewnątrz gdzie ja przełożona wyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy dziewice konsekrowane i konserwowane. 02.02.23, 17:17 zaczarowanyogrod napisała: > No i konsekrowana mieszka sama i pracuje normalnie jak inni. > A zakonnica mieszka w klasztorze z innymi i wykonuje tam pracę lub na zewnątrz > gdzie ja przełożona wyśle. ta jest nie tylko konsekrowana, ale i (za)konserwowana. Odpowiedz Link Zgłoś