Dodaj do ulubionych

Czy już dane jest mi być samej?

06.03.23, 17:03
Moja pierwsza miłość nie chce już ze mną mieć żadnego kontaktu, inny mnie odtracali po randkach, drugi chłopak to nie było to, a zależy mi na kimś kto by mnie kochał, dawał z siebie miłość, a ja jemu… Lecz czuje że prędzej dane mi będzie być samej… A jeszcze 2 lata temu miałam wszystko…
Obserwuj wątek
    • obrotowy a ilesz to liczysz sobie wiosen, dziołcha ? 06.03.23, 17:20
      bo jak 39 - to serdecznie wspolczujemy.

a jak tylko 29 (i mniej) - to nie placz - tylko bier sie do roboty.

tabuny chlopa na tym foro: "forum.gazeta.pl/forum/f,16314,Dla_niesmialych_i_samotnych.html"

placze, ze nie moze sobie znalezc kobitki, a wszegolnosci taki baenzai...
      • teodor-k Re: a ilesz to liczysz sobie wiosen, dziołcha ? 06.03.23, 20:21
        obrotowy napisał:

> bo jak 39 - to serdecznie wspolczujemy.
        >
        > a jak tylko 29 (i mniej) - to nie placz - tylko bier sie do roboty.
        >
        > tabuny chlopa na tym foro: "forum.gazeta.pl/forum/f,16314,Dla_niesmialych_i_samotnych.html"
        >
        > placze, ze nie moze sobie znalezc kobitki, a wszegolnosci taki baenzai...
        Jasiu proszę Cię papuga jakaś jesteś .Kogo to obchodzi .Prowokujesz .To nie jest informacja zaproszeniowa i by kogoś ośmieszać .Forum zamknięte i nie dla wszystkich .Sorry .
        • obrotowy spadaj. 07.04.23, 23:34
          teodor-k napisał:
          Forum zamknięte i nie dla wszystkich .

spadaj.
          to akurat - to forum otwarte. dla wszystkich.
    • ta Re: Czy już dane jest mi być samej? 06.03.23, 18:27
      Wiele odpowiedzi masz w swoich wątkach zakładanych na ten sam temat:

forum.gazeta.pl/forum/w,16,174979886,174979886,Z_rowiesnikow_mam_juz_tylko_kolegow.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,16,174977380,174977380,Byly_wykreslil_mnie_z_zycia_ponownie.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,16,175035138,175035138,Znowu_widze_jego_aktywnosc_na_FB.html

Nie spamuj.
      Nie trzeba zakładać x wątków na ten sam temat, nożna dopisać się do starego.
      • obrotowy pamiec ludzka jest ulotna... 06.03.23, 18:38
        ta napisała:
        > Wiele odpowiedzi masz w swoich wątkach zakładanych na ten sam temat:

pamiec ludzka jest ulotna... - jesli chodzi o pamietanie wlasnych watkow (na ten sam temat)

ale te jedna, jedyna milosc - to pamieta sie latami...
      • friend_of_women Re: Czy już dane jest mi być samej? 06.03.23, 19:59
        >Nie trzeba zakładać x wątków na ten sam temat, nożna dopisać się do starego.

Najlepiej zapisać się na terapię grupową i leczyć swoje fobie.
    • marysia67 Re: Czy już dane jest mi być samej? 08.03.23, 06:43
      Bądź cierpliwa, znajdziesz miłość.
      • teodor-k Re: Czy już dane jest mi być samej? 08.03.23, 07:57
        Dwa lata szuka to traci cierpliwość .
    • stasi1 Re: Czy już dane jest mi być samej? 08.03.23, 08:23
      Kobiety w pewnym wieku decydują się na to że będą same. Ty pewnie nie jesteś jeszcze w tym wieku
      • obrotowy watpie w takie decyzje 09.04.23, 15:24
        stasi1 napisał:
        > Kobiety w pewnym wieku decydują się na to że będą same.
        Ty pewnie nie jesteś jeszcze w tym wieku

watpie w takie decyzje - czlowiek laknie partnerstwa w kazdym wieku.

raczej dochodza do wniosku , ze pewnie juz nikogo nie znajda i przestaja szukac.

mojej ciotce (pannie) zdazylo sie znalezc faceta w wieku lat 60 (on byl wdowcem)

wyszla za maz i byla bardzo szczesliwa
        • obrotowy supelement: 09.04.23, 16:25
          obrotowy napisał:
          - mojej ciotce (pannie) zdazylo sie znalezc faceta w wieku lat 60 (on byl wdowcem
          > wyszla za maz i byla bardzo szczesliwa

dla jasnosci: - ona w momencie slubu miala 60 lat. on kilka lat wiecej.
      • foka28 Re: Czy już dane jest mi być samej? 10.04.23, 15:26
        W jakim wieku kobieta decyduje że chce być sama?
        • stasi1 Re: Czy już dane jest mi być samej? 12.04.23, 21:56
          W takim w którym stwierdza że facet jej do niczego nie jest potrzebny. Znajoma została wdową mając 30 lat i przez 25 lat chyba nie była na poważnie z żadnym facetem. Nie wiem czy była na mało poważnie.
          Ostatnio znajoma wirtualna(około 55lat) powiedziała że po styczniowym wyjeździ z facetem ma ich serdecznie dość i juz z żadnym na stałe nie będzie
          • zaczarowanyogrod Re: Czy już dane jest mi być samej? 13.04.23, 21:44
            No to chyba ten wiek u każdego jest różny. Niedawno mama się dowiedziała że jej koleżanka z klasy właśnie wyszła pierwszy raz za mąż w wieku 51 lat.
          • eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 07:26
            Mama mojego eks miała 60+ i czynnie szukała sobie faceta. Wtedy zrozumiałam że kobieta w każdym wieku tak samo przeżywa zainteresowanie lub brak zainteresowania od mężczyzn.
            • okruchlodu Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 14:53
              Nie każda. Ja znam wiele kobiet duuużo młodszych, które związkami zainteresowanie nie są. To kwestia chuci i doświadczeń z mężczyznami.
              • eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 17:54
                Ja, oprócz siebie, nie znam żadnej kobiety której byłoby dobrze samej ze sobą. Ale faktycznie ja mało osób znam, więc moja wiedza nie jest pełna.

• okruchlodu Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 20:11
                  Z tego co kojarzę statystycznie najszczęśliwszą grupą spoleczną są randkujace singielki;-). Najdłużej też żyją i najmniej narzekają na zdrowie.
                • stasi1 Re: Czy już dane jest mi być samej? 16.04.23, 13:44
                  Ale ty do końca taka sama nie jesteś. Znajoma około 50 stwierdziła że po co jej facet w domu? Przecież ona jest szczęśliwa tak jak jest. Wyszło jej po wspólnym wyjeździe z facetem.
                  • eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 16.04.23, 13:54
                    stasi1 napisał:

> Ale ty do końca taka sama nie jesteś. Znajoma około 50 stwierdziła że po co jej
                    > facet w domu? Przecież ona jest szczęśliwa tak jak jest. Wyszło jej po wspólny
                    > m wyjeździe z facetem.

Że ja nie jestem sama ?

Teraz może i nie jestem, ale dużo lat byłam sama i wtedy naprawdę byłam szczęśliwa. Mój spokój ducha kończył się przeważnie jak się z kimś wiązałam. Fakt, mogło to być związane że będąc sama w każdej chwili byłam dostępna dla dzieci...
                    • stasi1 Re: Czy już dane jest mi być samej? 20.04.23, 07:55
                      Więc kobiecie mężczyzna do szczęścia nie jest potrzebny. Może jeszcze kiedy dzieci są małe ale później?
                      • eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 20.04.23, 08:07
                        stasi1 napisał:

> Więc kobiecie mężczyzna do szczęścia nie jest potrzebny. Może jeszcze kiedy dzi
                        > eci są małe ale później?

I tak i nie.

Bo inaczej gdyby to był ojciec dzieci. Ja tu mówię o obcych.

Myślę co mi obecny daje... chyba najwięcej to to że czuję się ciągle atrakcyjna, doceniana i mimo wszystko kochana, ale to całkiem inna para kaloszy.

Oczywiście bez faceta też czuję się wartościowa, ale fajnie jak ma się na to odbicie innych ludzi.
                        • stasi1 Re: Czy już dane jest mi być samej? 22.04.23, 23:08
                          Obcy facet dla dzieci też może sie przydac jak są małe
                          • eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 23.04.23, 00:22
                            Może, niestety nie trafiłam na takiego. Fakt, miałam czasami pomoc przy nich, ale na "tatusia" się nie nadawał.
                            • stasi1 Re: Czy już dane jest mi być samej? 23.04.23, 17:48
                              Może źle wybierałaś?
                              • eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 23.04.23, 17:55
                                stasi1 napisał:

> Może źle wybierałaś?

Napewno źle wybierałam.

Zawsze jak związek nie przetrwal znaczy że złe wybrany partner.
                                • obrotowy albo... 23.04.23, 19:44
                                  eagle.eagle napisała:
                                  > Zawsze jak związek nie przetrwal znaczy że złe wybrany partner.

albo, ze to Ty okazalas sie dla Partnera zle wybrana Partnerka.

nie licytujmy sie - decyduja oboje.
                                  • eagle.eagle Re: albo... 23.04.23, 21:24
                                    Ale nie powiedziałam że partner był zły, tylko że ja dokonałam złego wyboru.
                                    Może mąż nie uważał że jestem złą kobietą... Drugi ma mnie za zło straszne, trzeci ... Szkoda gadać ...
                                • stasi1 Re: Czy już dane jest mi być samej? 25.04.23, 20:09
                                  Oczywiście tak się może zdarzyć
                            • taniarada Re: Czy już dane jest mi być samej? 23.04.23, 20:06
                              eagle.eagle napisała:

> Może, niestety nie trafiłam na takiego. Fakt, miałam czasami pomoc przy nich, a
                              > le na "tatusia" się nie nadawał.
                              Ty masz problem z facetami ja z kobietami .Pomagasz ,oferujesz kasę dajesz z siebie wszystko .Pojawia się ktoś obcy nawet go nie znając i po bułach .Kobiety kłamią jak najęte .Rozmawiasz z nią ,a jutro wbija ci szpile .
                              • eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 23.04.23, 21:26
                                Ja mam to szczęście że niewiele mam więc i niewiele mogę dać.

Wszyscy kłamią albo i nie kłamią, czasami to co jednego dnia jest prawdą drugiego może brzmieć jak kłamstwo.

To że ktoś Cię lubi, pożąda, chcę być z Tobą teraz, dzisiaj nie oznacza że kłamał jak za tydzień mu przejdzie.
              • okruchlodu Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 20:13
                www.national-geographic.pl/artykul/bezdzietne-singielki-to-najszczesliwsi-ludzie
                • eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 21:05
                  A jak dużo tych singielek jest , bo jakoś nie wyłapałam w tekście.

Jeszcze 20 lat temu mówiło się że stare panny są zgorzkniałe. Pamiętam jak się dziwiłam jak pewna pani profesor, stara panna właśnie, była zawsze uśmiechnięta i miła.

• zaczarowanyogrod Re: Czy już dane jest mi być samej? 15.04.23, 12:18
                    Bo zgorzkniałe to te co tego nie chciały.
                  • obrotowy ja sie jej nie dziwie 15.04.23, 14:44
                    eagle.eagle napisała:
                    > Jeszcze 20 lat temu mówiło się że stare panny są zgorzkniałe.
                    Pamiętam jak się dziwiłam jak pewna pani profesor, stara panna właśnie, była zawsze uśmiechnięta i miła.

ja sie je nie dziwie
                    nie musi codziennie ogladac brudnych i smierdzacych meskich skarpetek obok lozka - jak co druga mezatka.
            • stasi1 Re: Czy już dane jest mi być samej? 15.04.23, 15:24
              Więc u różnych kobiet to się dzieje w różnym wieku
        • bento67 Re: Czy już dane jest mi być samej? 12.04.23, 22:10
          Nie ma takiego wieku. Moje siostrzenice nie chcą sią wiązać z facetami, są ciut po 30-ce.
          • okruchlodu Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 15:06
            W wieku 30 lat to raczej etap przejściowy.
          • hana2 Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 16:15
            'Moje siostrzenice nie chcą sią wiązać z facetami, są ciut po 30-ce'

To typowa odpowiedź, żeby zbyć na jakich czas niemądre pytania o prywatne sprawy.

• teodor-k Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 18:30
              hana2 napisała:

> 'Moje siostrzenice nie chcą sią wiązać z facetami, są ciut po 30-ce'
              >
              > To typowa odpowiedź, żeby zbyć na jakich czas niemądre pytania o prywatne spraw
              > y.
              >
              Bystra jest ,a nawiasem bardzo opiekuńcza .Nie ma takiej drugiej na tych forach .
              • hana2 Re: Czy już dane jest mi być samej? 15.04.23, 00:40
                "Bystra jest ,a nawiasem bardzo opiekuńcza .Nie ma takiej drugiej na tych forach"

Bystra, a (sory) nietaktowna. Nie drąży się takich tematów jak: dlaczego nie masz chłopaka. Albo (z tej samej kategorii): dlaczego nie masz dzieci. Co to kogo obchodzi (?) Dobrze robią, ucinając rozmowę: bo nie chcę.

• zaczarowanyogrod Re: Czy już dane jest mi być samej? 15.04.23, 12:16
            Może lesbijki.
            • bento67 Re: Czy już dane jest mi być samej? 15.04.23, 18:22
              Nie wiem.
      • foka28 Re: Czy już dane jest mi być samej? 10.04.23, 15:27
        W jakim wieku kobieta decyduje że chce być sama? To pytanie do stasi1
      • hana2 Re: Czy już dane jest mi być samej? 15.04.23, 10:38
        "Kobiety w pewnym wieku decydują się na to że będą same"

Myślę, że nie decydują się, ale godzą się z tym, że tak może być. Ale gdyby przypadkiem w ich życiu pojawił się ktoś warty uwagi rozważyłyby związek.

Z resztą nie wiem, czy w pewnym wieku aktywne szukanie nie robi się nieco upokarzające. Więc lepiej zdać się na los.

• eagle.eagle Re: Czy już dane jest mi być samej? 15.04.23, 22:08
          hana2 napisała:

> "Kobiety w pewnym wieku decydują się na to że będą same"
          >
          > Myślę, że nie decydują się, ale godzą się z tym, że tak może być. Ale gdyby prz
          > ypadkiem w ich życiu pojawił się ktoś warty uwagi rozważyłyby związek.
          >
          > Z resztą nie wiem, czy w pewnym wieku aktywne szukanie nie robi się nieco upoka
          > rzające. Więc lepiej zdać się na los.
          >
          >
          >
          W żadnym wieku chęć bycia z drugą osobą, kochać i być kochanym nie jest upokarzające!!!
          • teodor-k Re: Czy już dane jest mi być samej? 16.04.23, 16:31
            W żadnym wieku chęć bycia z drugą osobą, kochać i być kochanym nie jest upokarzające!!! Łapka w górę dla Ciebie .
    • mari614 Re: Czy już dane jest mi być samej? 07.04.23, 22:16
      Skoro tak czujesz to pewnie tak jest.
      • okruchlodu Re: Czy już dane jest mi być samej? 09.04.23, 23:08
        O ile dobrze kojarzę, dziewczyna ma dwadzieścia kilka lat i depresję. W jej życiu wiele się jeszcze może zmienić i to ze 100 razy.
        • teodor-k Re: Czy już dane jest mi być samej? 10.04.23, 06:51
          A skąd ta diagnoza ? Może być rozgoryczona .Wystawianie opinii na podstawie wpisu ? Chciałbym mieć taką wiedzę .
          • okruchlodu Re: Czy już dane jest mi być samej? 10.04.23, 10:19
            Poczytaj inne wątki. Dziewczyna jest pod opieką psychiatry i chodzi na terapię.
            • teodor-k Re: Czy już dane jest mi być samej? 10.04.23, 11:54
              A to dzięki .Nie czytam wszystkiego ,czasami wracam do wątków .Z jakiegoś powodu ma kompleksy .Nie ona jedna chodzi na terapię lub chodziła .Sorry Okruchlodu zwracam honor .
        • mari614 Re: Czy już dane jest mi być samej? 15.04.23, 11:52
          Wierzę w przeczucia. Przynajmniej moje przeczucia z przeszłości się sprawdzały.
    • eriu Re: Czy już dane jest mi być samej? 09.04.23, 11:45
      A po co ktoś ma być z osobą, która ciągle jęczy za byłym? Tyle osób pisało żeby ogarnąć temat na terapii. Nowy wątek nie zmieni podejścia.
      • akle2 Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 15:49
        Zmieni, jeśli się pozamyka wszystkie furteczki i rozliczy z przeszłością. Bez tego lepiej nie zawracać nikomu czterech liter.
    • maszkaroni Re: Czy już dane jest mi być samej? 10.04.23, 06:56
      Chłopa trzeba szukać aktywnie. "Siedź w kącie a znajdą cię" tu się nie sprawdza. Ale nie należy łapać co się nawinie.
    • camel_3d2 Re: Czy już dane jest mi być samej? 14.04.23, 07:48
      No to pytaie gdzei jest problem skoro tylu facetow ma cie takszybko dosc,...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka