Dodaj do ulubionych

Dzień Kobiet...

08.03.23, 07:37
Dla wszystkich Pań, tego co najlepsze, spełnienia marzeń, samych pozytywnych w tym dniu zdarzeń, byście były kochane i podziwiane.

Obserwuj wątek
    • friend_of_women Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 08:12
      ...i życie jest o wiele szczęśliwsze www.youtube.com/watch?v=iEHYhYZY42w
      • marysia67 Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 09:48
        Dzięki
    • eagle.eagle Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 09:55
      Dziękuję
    • okruchlodu Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 10:39
      Dzięki ale nie chcę róży, chce wiosnę!
      • friend_of_women Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 10:48
        Mówisz i masz www.youtube.com/watch?v=wudzrJ9-HQA
        • okruchlodu Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 14:41
          Chyba mnie nie lubisz:-)
          • friend_of_women Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 21:07
            Ciebie nie da się nie lubić ;) www.youtube.com/watch?v=dJkaZ8hQM60
      • stasi1 Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 20:12
        W piątek u mnie ma być 12 stopni, ale tylko na jeden dzień
        • okruchlodu Re: Dzień Kobiet... 12.03.23, 07:14
          U mnie w piątek też była wiosna, promienie słonca tak mnie rozkojarzyły, że zalogowałam się o godzinę za wcześnie do pracy:-)
          • ta Re: Dzień Kobiet... 12.03.23, 11:59
            Moja wiosna w donicach w domu już przekwitła, teraz tylko wspomnienie i czekanie na wiosnę na wolnym powietrzu, będzie pięknie, jesienią posadziłam ok. 200 cebul różności.

A to tulipki, które kończyły trzytygodniowy cykl kwitnienia różności wiosennych w moich „ lazaniowych” donicach:

• friend_of_women Re: Dzień Kobiet... 12.03.23, 17:03
              Cudne ;) Poniżej mnogość nasadzeń
              • ta Re: Dzień Kobiet... 12.03.23, 17:38
                Piękne :)
                Miałam przyjemność widzieć na żywo oraz słynny ogród Keukenhoff w Holandii w maju. Zawrót głowy!
                Polecam każdemu, kto kocha ogrody.

Marzy mi się wycieczka po ogrodach w Wlk Brytanii, już mam namiary na osobę, która takie wycieczki prowadzi, teraz trzeba zrealizować marzenie, może w przyszłym roku.
                • friend_of_women Re: Dzień Kobiet... 12.03.23, 18:26
                  Jeżeli tylko nadarzy się okazja to skorzystaj, osobiście nie byłem, ale znajoma mi polecała. Dla miłośników ogrodów i natury Kornwalia to prawdziwa rajska kraina, znajoma była pod wrażeniem ilości gatunków roślin.
          • stasi1 Re: Dzień Kobiet... 14.03.23, 16:38
            Ale tak gdzie byłem była nadal zima
    • ta Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 14:05
      :)
    • obrotowy Drogie Panie, prosze pokwitowac odbior tej Róży. 08.03.23, 14:50
      jak w Zlotych czasach socrealizmu :)
      • eagle.eagle Re: Drogie Panie, prosze pokwitowac odbior tej Ró 08.03.23, 16:18
        Ku... Ja dzisiaj miałam powtórkę tamtych lat, choć ich nie pamiętam jako osoba pracująca.
        Zostaliśmy dzisiaj wezwane do kierownika po kwiatuszki i życzenia. Mendy.
        • horpyna4 Re: Drogie Panie, prosze pokwitowac odbior tej Ró 08.03.23, 16:53
          Jak jeszcze pracowałam, to zdarzały się takie pokwitowania upominków. Powiedziałam wtedy szefowi, że niczego nie pokwituję, bo papier do złożenia podpisu był z dwóch kartek i podpisując się na tej drugiej podpisałabym nie wiadomo co. Powiedziałam mu, że na tej drugiej kartce też powinna być u góry informacja, czego dotyczą podpisy.

Do szefa to dotarło i wręczył upominki bez pokwitowania, a paniom w kadrach wytknął niekompetencję. Były wściekłe, bo od nich wymagano zebrania tych podpisów, ale szef był nieustępliwy.
    • hana2 Re: Dzień Kobiet... 08.03.23, 17:30
      Dziękuję
    • charyzmatyk Re: Dzień Kobiet... 26.05.23, 08:32
      W tym szczególnym dniu życzę wam panie zbierania z życia tylko najlepszych wrażeń i spełnienia wszystkich marzeń i aby słońce na Niebie świeciło tylko dla pań.
      • horpyna4 Re: Dzień Kobiet... 26.05.23, 15:11
        Dziś nie Dzień Kobiet, tylko Dzień Matki. A jest to pewna różnica.
    • obrotowy i Dzień Matki. 26.05.23, 15:50
      Drogie Panie, z calym szacunkiem,

ale.. pelnymi kobietami to stajecie sie dopiero wtedy - gdy zostajecie Matkami ...

zatem prosze sie nie ociagac :)
      • horpyna4 Re: i Dzień Matki. 26.05.23, 18:18
        Tak, tak... słyszałam kiedyś, jak taki stary buc klarował młodej kobiecie, że kobieta bez dziecka nie jest nic warta. Nie przyszło mu do pustego łba, ze ona może bardzo chcieć mieć dziecko, ale jest bezpłodna lub jakaś choroba jej nie pozwala na to, bo byłoby to dla niej zagrożeniem życia.

Nie ma co, w miłym towarzystwie się znalazłeś.
        • obrotowy Re: i Dzień Matki. 26.05.23, 23:01
          horpyna4 napisała:

> Tak, tak... słyszałam kiedyś, jak taki stary buc klarował młodej kobiecie, że k
          > obieta bez dziecka nie jest nic warta. Nie przyszło mu do pustego łba, ze ona m
          > oże bardzo chcieć mieć dziecko, ale jest bezpłodna lub jakaś choroba jej nie po
          > zwala na to, bo byłoby to dla niej zagrożeniem życia.

Nie czepiaj sie zyciowych zdazen i przypadlosci.

- ktore kazdy rozumny - rozumie.

pisalem o pragnieniach.
          • horpyna4 Re: i Dzień Matki. 26.05.23, 23:30
            Nie każda kobieta pragnie być matką, tak samo zresztą jak nie każdy facet ojcem. Co nie zmienia faktu, że nie od posiadania dziecka zależy płeć danej osoby.

I nie czepiam się życiowych zdarzeń, po prostu wkurzają mnie ludzie wygłaszające takie "mądrości", jak wymieniony buc.

Matka, to matka; jest zdefiniowana dzięki dziecku. Kobieta jest kobietą niezależnie od wydania na świat potomstwa. Ale mówić jej, że nie jest nic warta, to po prostu chamstwo. I pewnie nie jesteś sobie w stanie wyobrazić, jak częste są takie przypadki.
            • obrotowy Re: i Dzień Matki. 27.05.23, 16:13
              horpyna4 napisała:
              > Nie każda kobieta pragnie być matką, tak samo zresztą jak nie każdy facet ojcem
              > . Co nie zmienia faktu, że nie od posiadania dziecka zależy płeć danej osoby.
              >
              > I nie czepiam się życiowych zdarzeń, po prostu wkurzają mnie ludzie wygłaszając
              > e takie "mądrości", jak wymieniony buc.

- a mialem Cie za "wnikliwa" osobe...

Ale mówić jej, że nie jest nic warta, to po prostu chamstwo.

- kto tak powiedzial ?

I pewnie nie jesteś sobie w stanie wyobrazić, jak częste są takie przypadki.

- nie jestem w stanie wyobrazic sobie, ze to wlasnie Ty staniesz na czele tego protestu.

czasem... zarzucajac wedke z nadzieja na płotki - trafia sie niespodziewanie cos wiekszego...

PS. na ktorym pietrze w wiezowcu przy Placu bankowym pracowalas ?

i z widokiem na ktora strone Swiata ?
              • horpyna4 Re: i Dzień Matki. 31.05.23, 11:26
                A nie pytasz, w którym wieżowcu? On zresztą nie jest przy samym placu.

To, co w tej chwili jest wieżowcem, nie istniało, kiedy zaczynałam pracę.
              • stasi1 Re: i Dzień Matki. 01.06.23, 17:48
                A ja na wiosnę byłem raz na placu bankowym, w delegacji że tak się wyrażę. Jeden dzień
        • stasi1 Re: i Dzień Matki. 27.05.23, 09:58
          Skoro jest bezpłodna znaczy że facet dobrze jej tłumaczył

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka