Dodaj do ulubionych

Chciałabym się czuć lepiej , pomoże??

03.06.23, 18:47
Co jest przyczyną , bólu brzucha dość takiego instesywnego, w dodatku twardy oraz mam wrażenie jak balon i tak ciężko mi na nim... Dzisiaj na przykład na śniadanie zjadłam serek naturalny z gruszką i jabłkiem taka jakby sałatka, na obiad naleśnika z dżemem i dalej się źle czuję co to jest ?? Ma ktoś tak , albo udało mu się zdiagnozować
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Chciałabym się czuć lepiej , pomoże?? 03.06.23, 20:04
      Gruszki nie są wskazane przy bolącym brzuchu; kiedyś nawet mawiano, że "od gruszek boli brzuszek".
    • eriu Re: Chciałabym się czuć lepiej , pomoże?? 04.06.23, 03:13
      Pójść do lekarza najlepiej.

A druga rzecz: jesz w ogóle warzywa i rzeczy nie na słodko? Jajka, owsiankę itp? Żeby był błonnik? Bo jeśli jesz dużo słodkiego i przetworzonego to możesz mieć problem z mikrobiotą jelit. Ale to są domysły a nie diagnostyka. To lekarz musi zerknąć i zrobić wywiad.
    • taniarada Re: Chciałabym się czuć lepiej , pomoże?? 11.06.23, 00:25
      Najlepszym wyborem będą: nalewka z aronii (łagodzi nudności, wzdęcia, przewlekły ból brzucha oraz zaparcia) i nalewka z orzecha włoskiego (wspomaga leczenie zaparć i biegunek oraz infekcji pokarmowych. Wujek Google tak mówi .
      • horpyna4 Re: Chciałabym się czuć lepiej , pomoże?? 11.06.23, 13:25
        Nalewka z orzecha włoskiego pomaga przy biegunkach, ale nie przy zaparciach. Bardziej wierzę praprababkom, niż wspomnianemu wujkowi.

Przy zaparciach polecano kiedyś suszone śliwki. Należało namoczyć je w wodzie na kilka godzin, a potem jeść; wodę, w której się moczyły, wypić.
        • taniarada Re: Chciałabym się czuć lepiej , pomoże?? 11.06.23, 14:39
          Śliwki tak .Sok z kiszonej kapusty też działa cuda .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka