Dodaj do ulubionych

Nadmierne pocenie pod pachami.... help

24.09.23, 13:43
Witam wszystkich. Mam problem z nadmierną potliwością (pod pachami).
Jest to o tyle dziwne że siedząc w domu nie pocę się prawie wcale ale wystarczy tylko że wyjdę z mieszkania i od razu mam mokre plamy. Dodam że nie stresuję się pracą, nie mam żadnej agorafobii itp....
W domu mogę siedzieć w obcisłej siwej bluzce i jest sucho, a poza domem w pół godziny potrafię spocić się tak bardzo że nawet jak docisne ręce do tułowia to i tak widać że jestem spocona.
Stosowałam etiaxil i antidral ale oba te preparaty mnie zawiodły.
Znacie jakieś skuteczne rozwiązania?
Obserwuj wątek
    • mav.2000 Re: Nadmierne pocenie pod pachami.... help 25.09.23, 14:30
      niestety, mogę Ci zaproponować tylko lekarza, najpierw rodzinny, potem chyba dermatolog (potrzebne skierowanie)
    • eriu Re: Nadmierne pocenie pod pachami.... help 25.09.23, 16:34
      A nie stresują Cię kontakty z ludźmi? Bo coś jednak jest powodem, że w domu jest inaczej a na zewnątrz jest inaczej.
      • okruchlodu Re: Nadmierne pocenie pod pachami.... help 25.09.23, 19:25
        Może chodzi o to, że na zewnątrz więcej się rusza?

Ja pomyslalabym o jakimś zabiegu zmniejszającym potliwość ale nie doradzé bo nie mam doświadczenia. 100 lat temu koleżanka robiła zdaje się jonoforezę na dłonie ale teraz to moga bulyc już lepsze zabiegi. Może Botox? Tylko nie wiem ile efekt się będzie utrzymywał. Warto poczytać w necie.
      • mav.2000 Re: Nadmierne pocenie pod pachami.... help 26.09.23, 10:12
        Może tu jest pies pogrzebany...
    • joannes.gg Re: Nadmierne pocenie pod pachami.... help 10.10.23, 13:40
      wypróbuj electro antiperspirant. Nie znam lepszego rozwiązania jeżeli szukasz naprawdę czegoś co działa i nie wydasz mnóstwa pieniędzy na cokolwiek co nawet nie daje pewności że pomoże. Stosowałam na dłonie i stopy, jest naprawdę ekstra, na pachy też działa. Po kilku terapiach efekt potrafi się utrzymać kilka miesięcy. Producent oferuje gwarancję zwrotu pieniędzy, więc nic nie tracisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka