Dodaj do ulubionych

ciąża i tabletki ...

17.05.05, 09:45
Dzisiaj skończyłam pierwsze opakowanie tabletek. Zgodnie z instrukcją
powinno wystąpic krwawienie a tu nic... TAbletki przyjmowałam zawsze o tej
samoej porze wieczorem ... hm... może to dlatego nie mam jeszcze krwawienia (
pojawi się dopiero wieczorem) ?
czy raczej jestem w ciąży co o tym myślicie ?
Obserwuj wątek
    • julkajk Re: ciąża i tabletki ... 17.05.05, 09:50
      myslę ze nie musi krwawienie wystapić odrazu po zakończeniu cyklu tylk czase
      mpo 3-4 dniach to zupełnie normalne ;-)
    • trzydziecha1 Re: ciąża i tabletki ... 17.05.05, 10:01

Nie martw się, masz cały tydzień na to :D
      Chociaż kiedyś mi się raz zdarzyło, że krwawienie nie wystąpiło wcale. Podobno
      tak może być.
      --------------------------
      Bóg dał ludziom wolną wolę, ale zapomniał obdzielić ich równo rozumem, żeby
      mogli z niej prawidłowo korzystać. Więc stworzył forum, żeby ludzie dobrej woli
      pożyczali sobie trochę rozumu ....
    • casita Re: ciąża i tabletki ... 17.05.05, 14:18
      Ja biore tabletki już od 9 lat, nie martw się, po skończeniu opakowania do
      momentu rozpoczecia następnego, masz 7 dni przewy i w tym czasie powinno
      nastapić krwawienia,jeżeli nie w 8 dzień weź pierwszą z następnego opakowania.
      Ja zawsze poczatkujacym proponuje przez 3 m-ce jeszcze sie zabezpieczać np.
      prezerwatywa- to się tyczy jezeli bierzesz tabletki pierwszy raz lub jak
      wczesniej mialas przerwę. polecam Cilset pozdrawiam
      • suzzzi Nt. postu Casitii 17.05.05, 14:46
        Casita, nie wprowadzaj dziewczyny w błąd!

W poście casitii pierwsze trzy linijki są przawdziwe - okres dostaniesz po kilku
        dniach od ostatniej tabletki z opakowania.

Natomiast dodatkowe zabezpieczanie się przez pierwsze trzy miesiące brania
        tabletek antykoncepcyjnych to TOTALNA BADURA! Nie wiem co autorka postu chciała
        osiągną wprowadzając taką dezinformację. Tabletki dają zabezpieczenie od
        początku ich prawidłowego stosowania. Niektórzy ginekolodzy zalecają przy
        pierwszym w życiu opakowaniu tabletek (albo przy pierwszym po przerwie w
        stosowaniu tabletek) używanie dodatkowego zabezpieczenia przez dwa tygodnie. Ale
        nigdy trzy miesiące!
        • casita Re: Nt. postu Casitii 18.05.05, 08:39
          I tutaj sie droga suzzzi mylisz, wiekszość lekarzy zaleca dodatkowe stosowanie
          innej antykoncepcji, jeżeli kobieta bierze tabletki pierwszy raz albo po
          dluższej przerwie a spowodowane to jest reakcja organizmu nie wiadomo jak
          zareaguje organizm ,ponad to niepożądane objawy moga wystapić w późniejszym
          okresie. Pozdrwaim
          • suzzzi Re: Nt. postu Casitii 18.05.05, 10:15
            Casita, jaki lekarz zaleca stosowanie dodatkowaj antykoncepcji (np. prezerwatyw)
            aż przez TRZY MIESIĄCE równolegle z tabletkami antykoncepyjnymi?!

P.S. Niepożądane objawy mogą wystąpić w dowolnym momencie branie tabletek. Ale
            jak przed tyciem, celulitem albo zakrzepami ma chronić dodatkowe stosowanie
            prezerwatywy?

Wierze, że coś po prostu pomyliłaś, a nie celowo próbujesz wprawadzadzić w błąd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka