Dodaj do ulubionych

!! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwieni ??

13.03.07, 19:48
Mieszkamy na 10 piętrze, więc nad nami już nikt nie mieszka. Natomiast pod
nami są trochę przewrażliwieni sąsiedzi.

Mianowicie:
Kiedy w ciągu dnia (np. po południu) puści się muzykę, trochę głośniej, to
sąsiadka od razu puka miotłą w sufit.

Najśmieszniejsze kiedyś było to, że sąsiad obok nas (na 10p.) wiercił coś w
ścianie. Hałas był dość duży.
Oczywiście sąsiadka przyleciała z krzykiem, że się wierci.
Ale oczywiście przyleciała do nas !!
Bo nie pomyślała, że w wieżowcu jest tysiąc innych lokatorów, którzy również
mogą wiercić !!
Najśmieszniejsze jest to, że my nawet wiertarki nie mamy !! :)

Nawet jak się wstawi pranie, a pralka wiruje, to ona stuka w kaloryfery w
łazience.
(Dodam jeszcze, że to młode małżeństwo ok 30 lat)

To jakieś nienormalne !!
Obserwuj wątek
    • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 19:51
      moja historia skończyła się tym, ze panie ze spółdzielni komisyjnie mnie
      podłuchiwały...bo sąsiadce tupałam, i to bezczelnie zawsze po 22-giej, a o 23-
      ciej przesuwałam meble...
      całe szczęście panie ze spółdzielni nic takiego nie zauważyły i komisyjnie
      stwierdziły, iż są to odgłosy życia codziennego...
      cz
      • pani.ewa Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 19:54
        >> " bo sąsiadce tupałam, i to bezczelnie zawsze po 22-giej, a o 23-ciej
        przesuwałam meble... "

To ciekawe. Można wiedzieć dlaczego bezczelnie tupałaś i przesuwałaś meble?
        Miałaś jakieś powody ? :)

POZDRAWIAM
        • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 19:57
          moja sąsiadka twierdzi, że złośliwe babsko ze mnie...
          ps. może to nie ja, tylko duchy...
    • mazria Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 19:52
      Tak, to nienormalne. Zgadzam się. Ale nie zwracaj na to uwagi, cisza nocna jest
      od 22 :) Sąsiadka pewnie nie ma co robić...
      • rikol Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 05.02.23, 11:25
        Nie ma w polskim prawie ciszy nocnej. Nie masz prawa przeszkadzać sąsiadom. Fakt, że ludzie nie dzwonią na policję z powodu zakłócania spokoju,wynika tylko z ich tolerancji.
    • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:15
      A często "puszczasz troche głosniej muzykę"?
      Mieszkam w płycie, sciany cienkie, ze słychac prawie co się gada. Piętro wyżej
      wprowadzili sie pare miesięcy temu nowi sasiedzi. Ich wyrosnięty synek lubi
      sobie "troche głosniej puscić muzyczkę" ... kuuu.mmm..ć! Wracam styrana po
      pracy marząc o chwili odpoczynku a ten własnie testuje najnowsze dyskotekowe
      przeboje łubu-dubu bo ma fajne wzmacniacze. A u mnie sufit się trzęsie. Sobota
      rano- jedyny dzień kiedy moge dłużej pospać, a ci łubu-dubu o 7.30! Jak się
      wprowadzali to kilka dni robili remont, tłuczenie się do nocy, od drgań ich
      wiertarki u mnie ze scian pospadały obrazki. Paniusia lubi pochodzić w
      szpilkach po mieszkaniu, i pospiewać szlagiery w łazience- u mnie przez rury
      super akustyka, tylko czemu kretynka tak fałszuje?! Rewelacja taki upierdliwy
      stukocik nad glową i syrenie pienia... mówię ci! Do tego jeszcze jest tam
      kilkuletnie dziecko zabawiajace sie czasem rzucaniem piłeczka o podłogę i
      radosnym bieganiem w bucikach po mieszkaniu.
      Z przerazeniem myslę o nadchodzacym lecie, bo towarzystwo będzie ćmilo
      papierosy w otwartych do słońca oknach tuz nade mną, tocząc urocze rzywiołowe
      dyskusje, rzucajac mi pety na parapet, muzyczka na full i radosna sielanka -
      jakby na 5 hektarowej działce byli, jedyni właściciele, i zadnego sasiada z
      którego spokojem tez by sie trzeba liczyć...

Ludzie, nie jestescie sami. Uszanujcie prawo do spokoju sąsiadów!

W rury tłukłam tylko dwa razy- raz sciszyli muzykę, za drugim razem była tak
      głośna, ze chyba nie słyszeli walenia bo bez reakcji.
      • annna84 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:27
        Aż się boję myśleć jak to będzie jeśli kiedyś zamieszkam w bloku. Uwielbiam
        słuchać głośno muzyki i wykorzystuje na to każdą chwilę gdy nikogo nie ma w
        domu. W bloku chyba chyba trudno o to żeby nikogo nie było, więc nie wiem jak
        ja to przeżyję:D
        • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:30
          Sory:) Jak cie nie stac na oddzielny dom, to kup sobie dobre słuchawki do tej
          muzyki. Inni tez maja prawo do życia za sciana, a blok to więcej ograniczeń
          choc niektórzy zdaja się nie wiedziec o tym.
          • annna84 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:14
            No muzyka w słuchawkach to nie to samo. Na szczęście nie mieszkam w bloku, ale
            pewnie kiedyś mnie to spotka i szczerze mówiąc przerażają mnie przewrażliwieni
            sąsiedzi.

"Inni tez maja prawo do życia za ściana" - to znaczy, że mają też prawo do
            słuchania głośnej muzyki, śpiewania, grania na trąbce itp.:)
            O ile oczywiście nie zdarza się to codziennie, w późnych godzinach i w innych
            sytuacjach kiedy może to być dla kogoś zbyt uciążliwe - np. jeśli sąsiedzi mają
            małe dziecko.

• rikol Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 05.02.23, 11:14
              Coś ci się chyba pomyliło. Nie masz prawa przeszkadzać innym, a to, że jeszcze nikt nie zadzwonił po policję z powodu twoich koncertów dowodzi tyłka wyjątkowej tolerancji sąsiadów. Może ktoś tak tobie puści łomot o piątej rano, to zrozumiesz o czym mowa. Ludzie mają prawo do spokoju w swoim mieszkaniu.
      • grodek75 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:55
        To ci sąsiedzi mają w końcu wyrośniętego synka puszczającego głośno muzykę, czy
        kilkuletnie dziecko rzucające piłeczką o podłogę? Ja też miałem nad sobą
        takiego psychopatę jak Ty. Przeszkadzało mu wszystko, włącznie z płaczem
        naszego nowo narodzonego dziecka. Przychodził, pukał w rury, robił afery, pisał
        skargi. A dziwnym trafem tylko i wyłącznie jemu wszystko przeszkadzało (inni
        sąsiedzi słysząc jego skargi tylko pukali się w głowę). I wiesz co pomogło?
        Rozmowa przeprowadzona z nim w jedynym języku jaki zrozumiał (pominę szczegóły
        bo są niestety niecenzuralne). Po prostu się przestraszył i doszedł do wniosku,
        że wprowadził się ktoś kto nie da się sterroryzować tak jak reszta lokatorów
        przez ostatnie 20 lat. I nastał błogi spokój w całej klatce...
        • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:59
          A ty myslisz że rodzina może mieć tylko jedno dziecko a jesli dwoje to
          blizniaki w jednym wieku?
          Ciekawe, że na moich sasiadów skarża się trzy piętra podobnych do mnie
          psychopatów. Bardzo ciekawe.
          • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:03
            Acha, a co do rozmowy w "ich języku" , to miałam okazję posłuchac romantycznej
            kłótni piętro wyżej pana męża do pani zony "ty ku... .., ja ci ci.. pokazę,
            zajebie cię" . Nawet pobiegłam pod ich drzwi, zeby żonę ratować ale jak zaraz
            po drugiej ich stronie pan mąż wrzasnął tak grzecznie wróciłam do siebie
            posłuchac ich kłótni do końca we własnym -a jakże -mieszkaniu.
            Ty tez się tak w rodzinie porozumiewałeś?
    • trypel Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:18
      pani.ewa napisała:

> Mianowicie:
      > Kiedy w ciągu dnia (np. po południu) puści się muzykę, trochę głośniej, to
      > sąsiadka od razu puka miotłą w sufit.

a nie jesteście trochę ZA grzeczni? Jak puknie przed 22 to jej odpuknij tylko
      mocniej a jak przyleci to powiedz że jeszcze raz puknie w ciągu dnia to
      obiecujesz ze kupisz sobie wiertarkę udarową i będziesz codziennie wierciła
      dziury na zmianę z Rammsteinem na pełen regulator.
      • rikol Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 05.02.23, 11:33
        A czemu ci pukanie sąsiadki przeszkadza? W końcu sąsiad ma takie same prawa jak ty i będzie pukać kiedy mus się będzie podobało, tobie nic do tego.
    • e._ Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:22
      Skoro puka to znaczy, ze cię słyszy choć nie ma na to ochoty.
      Skoro ty ją słyszysz kiedy puka, powinnaś być tolerancyjna, choć nie masz na to
      ochoty, by wysłuchiwać pukania. W koncu tak całkiem bez powodu to ona nie puka.
      No i w końcu albo sie przyzwyczai albo zacznie leczyć. Albo ktoś z WAs zmieni
      mieszkanie...
      • trypel Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:27
        Mieszkanie w bloku to PRZYMUS słuchania innych - jak komuś to przeszkadza to
        niech sie wyprowadzi do domku jednorodzinnego. Innego wyjscia nie ma. To ze
        sąsiadka cos słyszy nie oznacza że Ty masz przez to zmieniac swoje postepowanie.
        • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:34
          Mylisz się. Jak chcesz sobie słuchac muzyki na full to kup sobie daczę , nawet
          z wyciszonym studiem, zeby sobie prywatnych strusi w ogrodzie nie płoszyć.
          Brak poszanowania sąsiadów, puszczanie głosnej muzyki, swiadczy o twoim
          buractwie i tyle.
          • trypel Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:40
            Nie zauważyłem żeby autorka pisała że słucha na full muzyki... chodziło o
            normalne odgłosy. Jesli moim sąsiadom w tej chwili przeszkadzało by że w TV leci
            coś głośno to ICH a nie mój problem.
            • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:46
              Myślisz, że sasiadka stuka BEZ PRZYCZYNY?
              Gdy mieszkałam w akademiku tez robilismu imprezy, ze mury drzały. Ale jest
              róznica między akademikiem a mieszkaniem w bloku. Tylko niektorzy zapominaja
              przyzwyczajeń z akademika zostawic za drzwiami.
              Jak sasiadka słyszy twoj telewizor to znaczy że puszczasz TV za glośno. Jeśli
              masz to gdzies i jeszcze podkręcasz to świadczy o braku kultury i zasad
              wspolżycia , twoim. Ale zrozumiesz to dopiero jak się nad ciebie wprowadzi
              jakiś hałasliwy sąsiad.
              • trypel Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:49
                Jesli sąsiadka słyszy mój TV to znaczy ze jest to wielka płyta bo TV jest tak
                ustawione żebym nie musiał zakładać aparatu słuchowego :)
                Miałem różnych sąsiadów i dlatego wolę mieszkac na wsi (co znów nastąpi) gdzie
                mogę wytargac kolumny na taras i zrobić imprezę nie martwiac się sąsiadami. W
                bloku tego nie zrobię bo każdy chce żyć. Każdy. A taką sąsiadkę co przychodziła
                i mowiła że jest za głosno w naszej sypialni a ona ma dorastajacą córkę też
                miałem... była uciecha :D
                • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:54
                  Ja mieszkam w płycie od kilku lat. I było super, chwaliłam sobie to mieszkanie,
                  dopki się nie wprowadzili ci piętro wyżej...Koszmar. Plus paru wynajmujacych
                  mieszkania w tym bloku studentow ktorzy zanieczyszczają windy - i skutek taki
                  ze mam ochote sie stad wynieśc. Jeden hałaśliwy sasiad potrafi zatruc zycie
                  kilkuset mieszkańcom.
                • rikol Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 05.02.23, 11:23
                  Niezły burak albo troll. Siedź na tej wsi i unikaj kontaktów z normalnymi ludźmi. Mam nadzieję, że nie dostaniesz refundacji za aparat słuchowy
              • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:54
                Mylisz się. Są budynki, w których są cienkie ściany i głosy świetnie się
                "niosą". Byłam u koleżanki raz gdzie było słychać jak sąsiad z góry -
                przepraszam ale tak było - puścił bąka!
                Sorry ale każdy ma prawo posłuchać muzyki w wywiercić dziurę w ścianie własnego
                mieszkania. Jeśli nie czyni tego o 2 w nocy i na cały regulator nie widzę problemu.
                • trypel Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:59
                  Wychodzę z założenia że jak czegoś nie mogę zmienić to musze to zaakceptować bo
                  walka spala nerwy i niszczy zdrowie więc żyję i daję żyć innym. Każy od czasu do
                  czasu jest głosniej i jakos można to przeżyć. Co z tego ze mnie wkurzają wrzaski
                  z okazji małysza czy innych mistrzostw swiata - innych to bawi wiec się drą a ja
                  od tego nie umrę :)
                • zoofka Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 14.03.07, 15:39
                  Hehe :) ja nocując u koleżanki słyszałam odgłosy seksu małżeńskiego jej
                  sąsiadów. I to myjąc zęby szczoteczką elektryczną :))))
        • sir.vimes wyprowadzka! 14.03.07, 10:26
          Ja się wyprowadziłam z bloku - miałam dosyć , słyszałam nawet odgłosy wydalania
          w łazience wyżej. Nie wspominając o rozmowach, TV i radiu , muzyce, pieskach itp.
          Ale - dopiero byłoby komicznie walić miotłą w sufit, bo ktoś ośmiela się
          wypróżniać we własnym kibelku!

Do życia w bloku się nie nadaję - teraz mieszkam w kamienicy z bardzo grubymi
          murami. I polecam.

Moim zdaniem rzeczywiście mieszkanie w bloku to PRZYMUS słuchania innych - a
          ludzie normalnie żyją. Robią remonty, odsuwają meble, mają dzieci, czasem się
          kłócą, czasem obchodzą swoje prywatne święta... Czasem mają bezsenność i włóczą
          się nocami po mieszkaniu. To wszystko jest normalne - trudno by zamienili się w
          mumie.
      • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:29
        jesuuu..ludzie, mieszkamy w blokach i nie wymagajmy grobowej ciszy!!
        obok mnie mieszkają studenci i robią party od czasu do czasu, i co... mam sie z
        nimi kłócić? a niech się bawią...
        poza tym, wiem, że czasem jest tak... że jak ktoś nie chce słyszeć to nie
        słyszy. niektórzy ludzi już tacy są, muszą narzekać, to po prostu ich życie...
    • maretina Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:33
      ale rura:/ wspolczuje.
    • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:43
      hehe przypomniał mi się thriller "4 piętro":D

Olejcie babę i róbcie swoje. Albo nie otwierajcie drzwi jak dzwoni albo
      powiedzcie Jej coś żeby w pięty poszło i kropka:)
      • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:48
        dokładnie...ona to robi z nudów, alebo juz tak ma...
        ja słyszę zegar jak bije u sąsiadów, i co ...mam im powiedzieć, żeby udusili
        kukułke??
        • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:51
          cheeringup napisała:

> dokładnie...ona to robi z nudów, alebo juz tak ma...
          > ja słyszę zegar jak bije u sąsiadów, i co ...mam im powiedzieć, żeby udusili
          > kukułke??

Obcieli głowę i ugotowali z niej rosół:D
          • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:53
            albo chińską zupkę..-:>
            • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:56
              cheeringup napisała:

> albo chińską zupkę..-:>

hehe ale z obciętą główką koniecznie:D
    • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:52
      a ja teraz siedzę w hotelu i słyszę wszytsko... :) u siebie będę oglądać "na
      wpólnej" a od sąsiadów słuchać radia maryja...
      • trypel Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:56
        W jakim hotelu? Oni mają wyśrubowane normy i powinno być cicho. Rekord in minus
        to był poznański vivaldi - dzwieki niosły przez 3-4 pokoje i standardem było
        rano budzenie znajomych krzykiem :)
        • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 20:57
          no dobra, hotel to zbytwiele powiedziane...pensjonat:-)
          sąsiad się właśnie kąpie ...
          • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:00
            cheeringup napisała:

> no dobra, hotel to zbytwiele powiedziane...pensjonat:-)
            > sąsiad się właśnie kąpie ...

Może idź mu umyj plecy biedakowi:D
            • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:01
              chyba bym nie chciała...;-> aż tak zdesperowana nie jestem....
              • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:05
                cheeringup napisała:

> chyba bym nie chciała...;-> aż tak zdesperowana nie jestem....

A co? Taki odrażający;)))?
                • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:06
                  szala la la la la, la la la ...mydełko FA...
                  chyba sobie odpuszczę..:->
                  • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:09
                    cheeringup napisała:

> szala la la la la, la la la ...mydełko FA...
                    > chyba sobie odpuszczę..:->

hahahaaha to On tak śpiewa:DDD?
                    • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:15
                      śpiewa to za dużo powiedziane... ;->
                      zagłusza ojca rydzyka, a w tych rejonach to wyczyn nielada...
                      • trypel Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:16
                        Ty gdzieś pod Toruniem jesteś? Czy moze Magda w Licheniu? :D
                        • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:17
                          tuż obok ojca dyrektora..:-)
                          • trypel Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:20
                            szczęściara .... Każdy by chciał być bliżej JSR (jedynej słusznej rozgłosni)
                            • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:21
                              zapomniałam tylko beretu zabrać..
                      • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:17
                        cheeringup napisała:

> śpiewa to za dużo powiedziane... ;->
                        > zagłusza ojca rydzyka, a w tych rejonach to wyczyn nielada...

No to jeśli jest jedynym, który nie słucha Radia Maryja tylko śpiewa Fa pod
                        prysznicem to biegnij i umyj mu jednak te plecy! Drugiego takiego w tych
                        rejonach możesz nie znaleźć:DDD
                        • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:19
                          niestety...skończył już:-(
                          taka szansa... a ja nic.. durna ja jestem, oj durna...
                          • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:25
                            cheeringup napisała:

> niestety...skończył już:-(
                            > taka szansa... a ja nic.. durna ja jestem, oj durna...

Oj przyznam Ci rację:P
                            I gdzie Ty teraz lepszy towar znajdziesz? Siusiu, paciorek i spać:PPP
                            • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:26
                              hmmm..jutro też jest dzień...
                              oby się tylko mył codziennie...
                              • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:28
                                cheeringup napisała:

> hmmm..jutro też jest dzień...
                                > oby się tylko mył codziennie...

hehe no w sumie będziesz miała okazje sprawdzić:D
                                Jeśli jutro też się będzie mył to pędź do pokoju obok bez namysłu;)))
                                • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:30
                                  bankowo...
                                  dziękuję że mi uświadomiłaś jaki mam skarb obok:-)
                                  • izabellaz1 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:33
                                    cheeringup napisała:

> dziękuję że mi uświadomiłaś jaki mam skarb obok:-)

Ależ proszę bardzo :)
    • pani.ewa Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 20:57
      Wiecie co... my naprawdę nie słuchamy muzyki na tak zwany FULL.
      Naprawdę nie trzęsą nam się ściany, ani podłoga, i musimy sie przekrzykiwać.
      Po prostu trochę głośniej niż zwykle.
      Zazwyczaj tak - jak podkręca się radio, gdy słyszy się swoją ulubioną piosenkę
      na antenie !!

Ale ona przesadza do bólu. Jak można mieć pretensje, że ktoś robi pranie i
      pralka chodzi za głośno ?
      Albo, że jak spuszcza się wodę z wanny, bo w rurach za głośno się leje !!

Cisza nocna jest po 22, a ona robi awantury w biały dzień !!
      To co ?? Mam już chodzić na palcach ??

Jak ona się awanturuje ze swoim mężem, wyzywają się, klną (lecą niezłe wiązanki)
      to ja jakoś muszę to znosić.
      Chociaż tak mocno się drą, że mam wrażenie, że stoją obok mnie !!

Najgorsze jest jeszcze to, że inny sąsiad z 10 piętra lubi sobie posłuchać
      muzyki właśnie na pełnego fulla, ale ona jak tylko to usłyszy, to od razu drze
      morde na nas i opowiada ploty po całym wieżowcu, że my puszczamy muzyke nad
      ranem albo wiercimy !!

Faktycznie powinna się leczyć !!
      Chyba nawet piernąć głośniej nie można, bo zadzwoni po straż miejską.

Chyba jak jeszcze raz mi puknie w sufit, to zejdę na dół i PUKNĘ ja jej - w czoło !!
      • cheeringup Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:00
        podaj ją do sądu za zatruwanie życia... że cię w stresy wpedza:-)
        daj spokój, nie przejmuj się babą...
        zrób jak ja, w porze "Klanu" włącz music rzeczywiscie na maxa i wyjdź.... wróc
        o 22giej, weź prysznic i połóż się spokojnie spać... NIE DAJ SIE!!
      • lima Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:07
        To jej powiedz, że Ty tez sobie nie życzysz wysłuchiwac jej kłótni z mężem, ani
        tłuczenia się po ścianach.
        • trypel Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:13
          A gdzie się mają kłócić? Są u siebie w domu. Byle przed 22
          • cheeringup Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:16
            a tak wogóle, to co kogo obchodzi że się kłocą... każdy ma prawo!!
          • lima Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:17
            niech ida na spacer do lasu. Byle ekologów nie spotkali.
            • trypel Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:18
              zwierzęta płoszyć??? to karalne ;P
              • cheeringup Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:20
                tja... bo blokowiska są w samym środku puszczy położone...
                • trypel Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:22
                  są szczury i karaluchy a to też zwierzęta :P
                • lima Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:23
                  to może ci samochód sprejem pomażą, żeby swoje stresy rozładować? no przecież
                  musza jakoś żyć... nie powinnas miec pretensji.
              • lima Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:22
                to niech się zapiszą na boks, i , -zamiast wrzeszczeć sąsiadom za ścianą- w
                ramach ćwiczeń, żona z mężem dadzą sobie po japie, nikt się nie zorientuje, że
                to specjalnie. Trzeba sobie jakoś radzić w miejskich ograniczeniach.
                • cheeringup Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:24
                  w sumie, to czasem fajnie jest sobie posłuchać jak się sąsiedzi kłócą..
                  tak, dla urozmaicenia miast "m jak miłość"
                  • lima Re: Coś więcej na ten temat.... 13.03.07, 21:28
                    średnio fajnie. Ostatnio nie wiedziałam czy dzwonić na policję, czy niebieską
                    linię, czy facet zamorduje zonę czy to ich kulturalna norma wymiany opinii...
                    Sory- dziękuje za takie przyjemności.
    • mazria Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:25
      Chyba mam dużą tolerancję na sąsiadów. Bo nie rozumiem Waszych narzekań.
      Mam sąsiadkę, która ma psa który przeraźliwie skomle, kiedy ona wychodzi choćby
      na chwilę. Sąsiadom obok urodziło się dziecko, które płacze non stop. A jeszcze
      inni nad nami wiercą, od 8.00... nie narzekam... po prostu tego nie słucham
      • cheeringup Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:27
        właśnie o to chodzi...
        jak ktoś będzie chciał, to mu nawet tykanie zegarka na ręce u sąsiada będzie
        przeszkadzać...
        • mazria Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:29
          Też tak myślę. Na wszystko można narzekać. Niektórym zawsze coś nie pasuje
          • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:32
            To ja wam życzę hałasliwych sąsiadów nad głową. Nie, żeby złosliwie. Tak gwoli
            doswiadczenia zyciowego.
            • mazria Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:36
              Uwież, ma takich. Zwłaszcza piesek daje czadu. Ale mam stalowe nerwy, i nic nie
              wyprowadza mnie z równowagi. A jak juz to baaaardzo rzadko
              • lima Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 13.03.07, 21:47
                Ale płaczące dziecko- to dziecko, trzeba zrozumieć. pies- to pies. nie
                wytłumaczysz mu. mozna zrozumieć.
                Remonty, odkurzacz co jakiś czs, ok.
                Ale dorosłych z premedytacja upierdliwie hałasujacych- nie. Wiedzą co robią i
                że nie są sami w całym bloku. Albo sa bezmyslni i nie zdają sobie sprawy ze
                swoich zachowań albo mają sąsiadów gdzieś. Oba przypadki sa do korekty.
              • piani Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 14.03.07, 01:46
                Pamietam taka biedna psine, ktora calymi dniami wyla pod drzwiami z rozpaczy
                (wlascicielka w pacy). Piesek wyl cicho, a jednak ogarnial mnie grobowy
                nastroj.
                Pisalam wtedy w domu jakies teksty, a biedny zwierz wyl dzien w dzien po kilka
                godzin...
    • nerri Znam to ale...z obu stron:D 13.03.07, 21:29
      Mieszkając z rodzicami miałam taką "czepliwą" sąsiadkę:) U moich rodziców był
      każdy nowy dzielnicowy...iżaden nie przyszedł drugi raz,bo baba dzwoniła,że u
      nas impreza a moja mama gdy przyłaził bo skarga itp pokazywała mu dwoje
      małych,śpiących dzieci i pytała gdzie jego zdaniej jest impreza:)Wg kobity ja z
      moim bratem mieliśmy metalowe zabawki i non stop tłukliśmy nimi w podłogę:D
      Potem kupiliśmy psa...jak się okazało cyborga:D Biegał 24 na dobę i szczekał:D
      O imprezach nawet nie myśleliśmy,na szczęście nim ja i mój brat dorośliśmy
      do "domówek",wyprowadziliśmy się stamtąd...na nowym mieszkaniu sąsiedzi byli
      bardzo wyrozumiali,pozatym na moich imprezach bawiło się pół klatki:D

Teraz widzę to z innej strony...mam "szczęście" do studentów:D To
      znaczy...imprezy po nocach i dniach.Teraz właśnie jakiś maniak gra sobie na
      bongosie:/ Nad moją głową:/ Mój facet jest chory,powinien odpoczywać a co się
      dzieje?Od 10 rano do nocy impreza :/ Muzyka na full non stop:/ Gdy
      wynajmowaliśmy mieszkanie było jeszcze głośniej:/ I też studenci.

A ja mam to w doopie...wracam zmęczona z pracy,wolny weekend mam co drugi,bo
      chodzę na studia,rano muszę wstać a oni się bawią i ja muszę razem z nimi...:/

Poważnie zastanawiam się nad napisaniem skargi do spółdzielni:/

Aha...i jeszcze urocze 10letnie gnojki zaglądające mi w okna(mieszkam na
      parterze) i napierniczające drzwiami,przy moim mieszkaniu:/

A sąsiad dalej męczy bongosa:/

Apropo wsi...mam domek na wsi,robiłam tam osiemnastkę,wcale nie leciała głośno
      muzyka i koło 20 przyleciała z wrzaskiem sąsiadka (5 domków dalej) że jej
      muzyka przeszkadza:/ Hehehe...babcia ją wygnała:D
    • deodyma Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 14.03.07, 10:51
      jedna z moich kolezanek z pracy rowniez narzeka na swoja sisiadke, ktora z byle
      powodu pisze na nia donosy do dzielnicowego. jest to zona emerytowanego
      policjanta. maz jest rownie paskudny, jak ona. kolezanka mowila, ze gdy wrocila
      z pracy wieczorem i postanowila sie wykapac, miala potem awanture o to, ze za
      glosno leciala u niej woda w lazience co sasiadom bardzo przeszkadzalo!
      najsmieszniejsze w ty7m wszystkim bylo to, ze gdy o drugiej w nocy halasowala
      im pijana mlodziez pod oknem to bali sie im zwrocic uwage. z tego co wiem to
      miedzy kolezanka a zlosliwa sasiadka trwa wojna. kolezanka powiedziala, ze nie
      popusci tej zlosliwej babie i w koncu zrobi z tym porzadek.
    • pani.ewa Kontynuacja... 14.03.07, 15:13
      No różni są ludzie, a niektórzy sąsiedzi bywają co najmniej dziwni.

Podkreślam raz jeszcze, że JA NIKOMU NIE PRZESZKADZAM !!
      Nie hałasuję po nocach, nie dudnię muzyką, nie pukam, stukam i tak dalej.

To moi sąsiedzi są naprawdę przewrażliwieni i nic im nie pasuje !!
      Pewnie chcieliby by była grobowa cisza !! A ja musiałabym chyba poruszać się
      bezszelestnie, jak duch, żebym im nie przeszkadzać.

Oczywiście w to, że oni się kłócą, to ja nie wnikam. Niech się kłócą ile wlezie.
      Ale chodzi mi o to, że oni postępują jak w powiedzeniu:
      "Nie widzi co ma pod nosem, tylko to co pod lasem"

Pewnie wszyscy lokatorzy są winni, że myciem rąk zakłócają im ciszę. Ale oni też
      mogliby się trochę OPAMIĘTAĆ i nie być upierdliwym !!
      • 83kimi Re: Kontynuacja... 14.03.07, 15:41
        Ja mieszkam z rodzicami w segmencie, więc czasem zdarza się uslyszec sąsiadów z
        prawej lub lewej (zwłaszcza, gdy imprezują), ale ogólnie jest ok... jednak
        pewnie niedługo wyprowadzę się z domu, no i wtedy nie wiem jak to będzie... :-/
    • e1982 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 14.03.07, 15:48
      gdzie Ty mieszkasz??:)
    • anka123456123456 Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 24.01.23, 17:22
      Miałam kiedyś sąsiada który ze śmiertelna powaga przycgodzil do mnie żaląc się, ze korzystam z toalety po 22. Woda głośno spływa. Mieszkałam wtedy na 3, on ma 4. pietrze. Do tej pory nie ogarniam sytuacji, doczepial się do wszystkiego ( głośnie zamykanie balkonu o 10 rano to tez grzech) a był tylko kilka lat starszy ode mnie ( na oko). Co ciekawe, mieszkał z partnerka, a odgłosy ich uciech niosły się moim
      Zdaniem dużo bardziej niż kanalizacji… kulminacyjny momentem w naszej relacji stanowiły gołębie. Nie mieszkałam już tam, ale trzymałam rzeczy ( trochę taka kawalerka-magazyn). Ktoś by mógł pomyśleć ze w końcu wiesniak ma święty spokoju. Otóż nie. Gołębie ponoc głośno ladowaly na balkonie wiec facet spuścił się po lince wspinaczkowej (!!!), zrobił zdjęcia w celu dokumentacji braku zabezpieczeń przeciw gołębiom, założył sprawę w spółdzielni … pół roku później ( może triche więcej) właściciel
      mieszkania byl zmuszony przez spółdzielnie komisyjnie zainstalować siatki na balkonie. Gdybym mieszkała wtedy w Europie myśle ze sprawa z wtargnięciem poszła by do sądu, ale teraz to już raczej przedawnienie. Takie cudawianki.
    • rikol Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 05.02.23, 11:11
      Wyłącz muzykę i przestań przeszkadzać sąsiadom. To nie ich problem, że jesteś głucha i nic ci nie przeszkadza.
    • rikol Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 05.02.23, 11:16
      Nie rozumiem, przeszkadza ci stukanie w sufit? Nie powinno, sąsiadka ma prawo, tak samo jak ty.
    • eagle.eagle Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 06.02.23, 00:08
      Tak tylko wtrącę swoje trzy grosze.

Parę lat temu kupiłam mieszkanie, na 10 piętrze, ostatnim. Pode mną mieszkał kolega . Kobieta od której kupiłam mieszkanie była strasznie wrażliwa na hałasy, czy jakiekolwiek dźwięki. Chwilę po 22 od razu schodziła do niego i straszyła policją, choć było cicho. Wiem że było cicho bo z przyzwyczajenia jak robił imprezę , punkt o 22 cichła muzyka i wszelkie odgłosy...
      • teodor-k Re: !! Wrażliwy Sąsiedzi !! Może Przewrażliwie 06.02.23, 03:05
        Wiesz że to stary wątek ktoś podbija .W blokach ze starej cegły tak nie słychać jak z wielkiej płyty Jestem.wkurzony na maksa ale pretensje sam do siebie i do tego nie mogę spać .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka