wiktoria21 20.06.03, 11:17 fakty.interia.pl/news?inf=398690 ja nie mam nic przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grogreg Re: 'Aurora' przypływa... IP: 212.160.165.* 20.06.03, 11:33 Statek w tej chwili jest u wybrzezy Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: 'Aurora' przypływa... 20.06.03, 13:01 stoi na redzie we Władysławowie pracownicy kapitanatu dziękują Neptunowi za sztorm - nie może wpłynąć :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.k Re: 'Aurora' przypływa... IP: *.BrockU.CA 20.06.03, 16:19 Najwyraźniej niebiosa są przeciwko ;-) Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWOK Re: 'Aurora' przypływa... IP: 213.241.18.* 20.06.03, 16:39 Proponuję, żeby fotografować także wszystkie Polki, które przekraczają byłą granicę niemiecko - holenderską. Bo nie ulega wątpliwości, że wszystkie, co do jednej, zamierzają w Holandii przerwać ciążę. Nie wiem, czy pseudokatoliccy pieniacze są tak naiwni czy tak głupi. Jak można posądzać kogoś, że przyjedzie specjalnie do Władysławowa i weźmie udział w całym tym cyrku, skoro może sobie przerwać ciążę, spokojnie, dyskretnie w gabinecie na sąsiadującej z mieszkaniem ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: 'Aurora' przypływa... IP: *.tele.pw.edu.pl 20.06.03, 17:02 Nazwanie tak tego statku to szczyt glupoty. Przeciez ze statku "Aurora" padl wystrzal, sygnalizujacy poczatek rewolucji bolszewickiej, ktora Polakom kojarzy sie jak najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa nazwy nie wymyślili Polacy 20.06.03, 18:43 ani właściciele statku dla Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffg Re: 'Aurora' przypływa... IP: 195.116.158.* 20.06.03, 19:21 czy ktos z was sie wybiera?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicielka wiki Re: 'Aurora' przypływa... IP: *.mtm / 192.168.55.* 20.06.03, 20:33 A tobie to po co???? - mózg masz od dawna wydrapany.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria21 Re: 'Aurora' przypływa... 23.06.03, 08:01 Gość portalu: wielbicielka wiki napisał(a): > A tobie to po co???? - mózg masz od dawna wydrapany.... podpisz się cwaniaczku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Langenort 23.06.03, 11:46 Było o tym wiadomo w piątek, że to nie Aurora - ktos jednak miał racje z tym wydrapaniem Zreszą jaki to powód do zadowolenia ???? Cieszysz się, że prawo polskie, a raczej to jak jest stosowane nie daje mozliwości przerwania ciąży kobietom naprawde tego potrzebujacym i trzeba uciekac sie aż do takich działan ??? Czy też moze sprawia ci radość brak swiadomości seksualnej w społeczenstwie i bezmyślnie płodzenie niechcianych dzieci co jest kołem napędzającym podziemie aborcyjne??? Wpłynięcie tego statku wzbudza głownie sensacje i masę negatywnych emocji, a powinno nam dać do myslenia - bo gdyby przede wszystkim była edukacja seksualna, to część kobiet nie traktowało by aborcji jako "środka antykncepcyjnego" i wielu niechcianych cią poprostu by nie było Gdyby była inna ustawa, a przynajmniej ta stosowana to wieli kobiet nie musiałoby w uzasadnionych przypadkać uciekac sie do "turystyki aborcyjnej" To zbyt powazny i złożony temat, żeby postrzegac go w kategoriach hip hip hura Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: Langenort 23.06.03, 11:54 Musimy się kiedyś tej wódki napić - dobrze gadasz. Mnie jeszcze wkurza rozdmuchana afera z pozwoleniem na wpływanie do portu - rzekomo go nie dostali, więc wpłynęli bezprawnie. Tych rozmiarów statek nie musi prosić o pozwolenie - afera wybuchła z niczego. Brawo. A w ogóle smutno mi, że kompletnie nie umiemy nawet rozmawiać na tak ciężki temat. My jako naród, mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Langenort 23.06.03, 12:10 Widzisz amidala to jest tak - mniej emocji więcej racjonalizmu. Nie ma co się łudzić, że jakakolwiek ustawa spowoduje, ze nagle zniknie aborcja czy tez na odwrót, że nagle zaleje nas fala aborcji - nie tędy droga. Klucz tkwi w edukacji i uświadamianiu społeczeństwa. Jeśli będzie społeczeństwo bardziej uświadomione i będzie umiało sterowac i panowac nad swoją płodnościa to problem części niechcianych ciąż poprostu zniknie sam. Ale z drugiej strony zawsze będa ciąże patologiczne, powstałe w wyniku gwałtu czy też n-te dziecko w i tak biednej rodzinie- zreszta zycie jest tak przewrotne i wymysla takie dziwy , że... Do czego zmierzam .. :-)) Zmierzam do tego, że powinna być ustawa dająca mozliwość legalnej aborcji w tym i z przyczyn społecznych - zycie jest rózne Tak wiec mój stosunek do aborcji jest i na tak - TAK w uzasadnionych przypadkach ( bez takich cyrków jak teraz, że szpital odmówił itp.)i NIE aborcji na żadanie traktowanej jako środek antykoncepcyjny. Dajcie wódki bo mi w gardle zaschło :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
fjufju takj jest edukacji... 23.06.03, 12:18 wszyscy sie zgadzaja ze edukacja seksualna jest potzrebna... ale działąnia feministek które do mnie docieraja to o tym ze nie podoba im sie jak kobiecie na piersiach pokretła zamontowali na bilbordzie... albo ze nalezy liberalizowac ustawe... mam swiadomosc ze nie jestem w nurcie feministycznym i moze cos umknewło mojej uwadze.. ale mimo dobrych checi nie widze presji srodowisk feministycznbych na edukacje seksualna... Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: takj jest edukacji... 23.06.03, 12:21 nie mam zdania na temat feminizmu, ba nigdy mnie nie pociągał :-)) - nigdy sie nie czułam feministką i nie mysle żebym nia była nie wiedząc o tym :-))) a edukacja to podstawa - wiele osób wielu nieszczęść by unikneło Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Langenort 23.06.03, 12:12 Prawo jest w ogóle beznadziejne,np. karze się za kradzież, a ja bym wolała w supermarkecie zabrać sobie parę rzeczy, niż kupić Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Langenort 23.06.03, 12:18 Nie upraszczaj małgosiu i nie kłóćmy się - przecież żadna z nas zdania nie zmieni:-))))) Ty masz swoje racje i je szanuje co nie znaczy, że przyjme je za swoje Zawsze będę za ograniczonym prawem do aborcji ( nie za aborcją ) w tym z przyczyn społecznych i zawsze przeciw aborcji na ządanie stosowanej jako "lek" na głupote i nieodpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Langenort 23.06.03, 12:23 Wiem i jestem za niekłóceniem się, szczególnie z Tobą. Swoją drogą, jak widzę tysięczny wątek o aborcji, to mi się słabo robi. A skąd się wzięły różnice w nazwie statku?? Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Langenort 23.06.03, 12:29 :-))))))) niech uśmiech do ciebie wystarczy za komentarz A róznice w nazwie - no cóż "flagowym" statkiem "Kobiet na falach" jest właśnie "Aurora" i zawsze kiedy jest mowa o ich działalności pada ta nazwa. Stąd pewnie wzieło sie domniemanie, a zarazem wynikło nieporozumienie że to własnie ta jednostka przypłynie - pewnie sie ich flota na tych 2 nie kończy. Z resztą nawet z mojego punktu widzenia ( było nie było doś liberalnego) ich działalnośc jest co najmniej dyskusyjna - delikatnie rzecz ujmując, nie tędy droga Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Langenort 23.06.03, 12:31 różne są formy zarobkowania,a to chyba kokosowy interes. Niestety teraz pomniejszony o karę pieniężną za wpłynięcie do portu bez pozwolenia Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Langenort 23.06.03, 12:35 Wiesz ja myslę ( choć może naiwna jestem) że te co sie tak tułają po morzu na tej było nie było marnej łajbie to robią to z przekonania, a nie dla kasy - co nie znaczy, że kasa na szczeblach "władzy" nie krąży Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria21 Re: Langenort 23.06.03, 13:27 capa_negra napisała: > Było o tym wiadomo w piątek, że to nie Aurora - ktos jednak miał racje z tym > wydrapaniem > > Zreszą jaki to powód do zadowolenia ???? > Cieszysz się, że prawo polskie, a raczej to jak jest stosowane nie daje > mozliwości przerwania ciąży kobietom naprawde tego potrzebujacym i trzeba > uciekac sie aż do takich działan ??? *** nie,nie ciesze się,ze prawo polskie nie daje możliwości przerywania kobietom naprawdę tego potrzebującym,napisałam,że nie mam nic przeciwko przypłynięciu statku. *** > Czy też moze sprawia ci radość brak swiadomości seksualnej w społeczenstwie i > > bezmyślnie płodzenie niechcianych dzieci co jest kołem napędzającym podziemie > aborcyjne??? *** nie sprawia mi to radości,wręcz przeciwnie *** > Wpłynięcie tego statku wzbudza głownie sensacje i masę negatywnych emocji, a > powinno nam dać do myslenia - bo gdyby przede wszystkim była edukacja > seksualna, to część kobiet nie traktowało by aborcji jako "środka > antykncepcyjnego" i wielu niechcianych cią poprostu by nie było > Gdyby była inna ustawa, a przynajmniej ta stosowana to wieli kobiet nie > musiałoby w uzasadnionych przypadkać uciekac sie do "turystyki aborcyjnej" > To zbyt powazny i złożony temat, żeby postrzegac go w kategoriach hip hip hura > *** ja nie postrzegam tego tematu w kategoriach 'hip hip hura' *** Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Langenort 23.06.03, 14:19 Nie masz nic przeciwko ???? a ja mam. Dlaczego???? A dlatego że: - jest to dowód na kulawość ustawy aborcyjnej, która przy szczytnej idei ochrony życia nie zapewnia mozliwości przerwania ciązy w skrajnych przypadkach - dowód na nieuswiadomienie społeczeństwa co jest powodem wielu ciąż - dowód na biede tego społeczeństwa które nawet jeśli uświadomione to zbyt biedne, żeby wykupić środki anty. Nie tego nam potrzeba, nie takich akcji - duzo szumu - efektów żadnych. Nam potrzeba systematycznej, edukacji, polepszenia warunków zycia i spójnej polityki pomocy dla tych kobiet które mimo wszystko ( choroby, biedy, trudnych warunków ) decyduja sie na urodzenie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria21 Re: Langenort 23.06.03, 14:30 capa_negra napisała: > Nie masz nic przeciwko ???? a ja mam. > > Dlaczego???? A dlatego że: > > - jest to dowód na kulawość ustawy aborcyjnej, która przy szczytnej idei > ochrony życia nie zapewnia mozliwości przerwania ciązy w skrajnych przypadkach > - dowód na nieuswiadomienie społeczeństwa co jest powodem wielu ciąż > - dowód na biede tego społeczeństwa które nawet jeśli uświadomione to zbyt > biedne, żeby wykupić środki anty. > Nie tego nam potrzeba, nie takich akcji - duzo szumu - efektów żadnych. > Nam potrzeba systematycznej, edukacji, polepszenia warunków zycia i spójnej > polityki pomocy dla tych kobiet które mimo wszystko ( choroby, biedy, trudnych > > warunków ) decyduja sie na urodzenie dziecka > > Z tego co widzę na to wszystko co wyżej wymieniłaś w najbliższej przyszlości w naszym kraju nie ma szans.W Polsce nie dba się o kobiety i nie wiem czy to w ogóle nastapi. Odpowiedz Link Zgłoś