Dodaj do ulubionych

Czym sie rozni limonka od cytryny?

IP: *.ath.spark.net.gr 30.10.03, 08:47
Poza kolorem rzecz jasna. Kupilam dzis worek limonek, zrobilam herbate, jest
taka sama jak z cytryna. Nie widze zadnej roznic, wiec po co przeplacam? Czy
sa jakies wartosc oddzywcze, jakies specjalne profity z tych limonek? Bo
jesli to tylko moda to wracam do cytryn, sa dwa razy tansze.
Obserwuj wątek
    • oberver Limonka to takie coś, co kiedyś ... 30.10.03, 09:15
      nazywało się szpan.
      A poza tym nie słyszałam, żeby dodawac ją do herbaty, co najwyżej do jakichś
      wykwintnych potraw, kwas i taki akcencik kolorystyczny.
      • Gość: Lena Re: Limonka to takie coś, co kiedyś ... IP: 80.48.96.* 30.10.03, 09:26
        Tak, tak, limonka pasuje do Cuba Libre.
        • woda_sodowa1 Re: Limonka to takie coś, co kiedyś ... 30.10.03, 10:06
          Gość portalu: Lena napisał(a):

> Tak, tak, limonka pasuje do Cuba Libre.

a może nawet do >>mochito<<- jak śmiem to pisac z małej litery (?) ;))
    • _kasia_ Re: Czym sie rozni limonka od cytryny? 30.10.03, 09:26
      Olejki eteryczne zawarte w skórce limonki są bardziej aromatyczne :)
      Dlatego daję limonkę tylko do szpanerskich dań typu " sola w sosie z limonki "
      • Gość: Zdzichu Re: Czym sie rozni limonka od cytryny? IP: *.acn.pl 30.10.03, 09:54
        Ma burdelowy zapaszek, a to miła rzecz...
        • Gość: renia Re: Czym sie rozni limonka od cytryny? IP: *.ath.spark.net.gr 30.10.03, 09:57
          Bywasz w burdelach? Jak tam jest? nie brzydzisz sie polozyc na lozku na ktorym
          lezala niewiadoma liczba ludzi przed toba i w ktore wsiakly niezliczone ilosci
          ludzkich wydzielin?
          • zdzichu-nr1 [...] 30.10.03, 18:08
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • zdzichu-nr1 Re [...] 31.10.03, 00:17
              To jakaś paranoja, przywołanie ogólnie znanych zasad higieny w burdelach łamie
              regulamin? Administratorem na tym forum jest chyba Robert Strąk z LPR-u.
    • lalka74 Re: Czym sie rozni limonka od cytryny? 30.10.03, 19:02
      hej Reniu, limonka czy lemonka - whatever, jest bardziej aromatyczna i mniej
      soczysta, herbata powinna miec troche inny smak. I jeszcze ktos mi podpowiada
      zza plecow, ze lemonka lub limonka jest kwasniejsza i w smaku mocniejsza.
      • Gość: renia Re: Czym sie rozni limonka od cytryny? IP: *.ath.spark.net.gr 30.10.03, 21:41
        lalka74 napisała:

> I jeszcze ktos mi podpowiada
        > zza plecow,

ciekawe kto... :)
    • czort smakiem i zapachem sie rozni. 30.10.03, 19:17
      i to bardzo wyraznie.
    • Gość: kula Re: Czym sie rozni limonka od cytryny? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.03, 22:12
      Rece opadaja, jak sie czyta twoje wywody. Zwykle omijam twoje watki, ale cos
      mnie podkusilo i wlazlam, niestety. Te biedne dziewczyny jeszcze sie wysilaja
      i odpowiadaja uprzejmie na glupawe pytanie. Podrzuce ci jeszcze pare rownie
      odkrywczych tematow: czym sie rozni brzoskwinia od moreli? Czym sie rozni
      pomarancza od mandarynki? Czym sie rozni twoj mozg od cynaderek?
      No dobra, wiecej mnie na swoim watku nie zobaczysz, wiec nie krepuj sie.
      • reniatoja Re: Czym sie rozni limonka od cytryny? 30.10.03, 22:20
        Kuleczka, cichutko, spokojnie, policz sobie do dziesieciu, wszystko bedzie
        dobrze. Napij sie czegos. A jesli Ci faktycznie przeszkadzam to, dla wlasnego
        zdrowia, lepiej nie daj sie podkusic temu czemus i nie otwieraj. Moge sie
        nawet logowac, zebys mogla sobei wygasic moje posty, ale ty tez sie musisz
        logowac. :) Pozdrawiam i odrobinki luzu zycze. PRzeciez to nie mial byc jakis
        strasznie powazny watek, o powaznych sprawach nie rozmawiam na tym forum any
        more, chocby ze wgledu na takie nerwowe istotki jak Ty :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka