superrudzielec 21.08.09, 09:48 mam 28 lat, jestem atrakcyjna, wykształcona i nieglupia, mimo kilku krótkich związków,nie zdecydowałam się nigdy na seks, krótko mówiąc jestem dziewicą.. czy są jeszcze takie na tym świecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
latoya25 Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:55 Znam tylko jedną taką dziewczynę, ale delikatnie mówiąc nie jest zbyt artakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
bzy-k Re: czy to normalne? 21.08.09, 10:16 Tutaj, to forum, to złe miejsce na takie pytania!! Wyślij maila do ojca Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek181987 Re: czy to normalne? 21.08.09, 10:18 bardzo mało jest takich kobiet. Znam tylko jedną koleżankę (22 lata ) która nie jest dziewicą.Uważam że to twój wybór że nie masz partnera chociaż w sumie się dziwię, sama piszesz że jesteś atrakcyjna, wykształcona to pozostaje pytanie: dlaczego nikogo nie ma w twoim życiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: czy to normalne? 21.08.09, 10:42 kasiaczek181987 napisała: sama piszesz że jesteś atrakcyjna, wykształcona to pozostaje pytanie: > dlaczego nikogo nie ma w twoim życiu ? atrakcyjna w swoich oczach hehe Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: czy to normalne? 21.08.09, 10:54 No bo te wszystkie uprawiające seks, to piękności. A najpiękniejsze, to były/są te, które już w gimnazjum zaczęły :) Odpowiedz Link Zgłoś
superrudzielec Re: czy to normalne? 21.08.09, 10:57 cóż, zycie tak sie potoczyło, że na studiach ważniejsze były dla mnie te studia, niż faceci i chociaż nie unikałam kontaktów z nimi, to żaden nie podpasował mi na tyle, aby zdecydowac się na seks, jestem romantryczką i chciałam to zrobić z kimś kogo prawdziwie kocham, nie interesowały mnie zapasy w łóżku, czysty sport, bo tak jest zdrowo i przyjemnie chciałam czegoś więcej po studiach 3 lata kontynuowałam naukę/specjalizacje w zawodzie i nadal miałam mało czasu na szukanie kogos odpowiedniego, a okazało się, że w koło grono wolnych i interesujących facetów sie skurczyło teraz jest troche tak, że obudziałam się jakby z ręka w nocniku z drugiej strony, choć czuje, że ta sfera zycia mnie omija i jest to połaczone z pewnym dyskomfortem psychicznym i cielesnym też :) to jednak nadal nie sądze, abym była w stanie pójść do łózka z kimś kogo nie kocham ot i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: czy to normalne? 21.08.09, 10:18 Na pewno zaraz usłyszysz opinię - cnotka, dziecko, itp. Są na świecie takie kobiety, osobiście znam 4, które tez mimo związków nie zdecydowały się na seks z żadnym z partnerów. Dobrze, że nie uległaś chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: czy to normalne? 21.08.09, 10:44 nothing.at.all napisała: osobiście znam 4, które tez mimo > związków nie zdecydowały się na seks z żadnym z partnerów. cóż to za związki?? > Dobrze, że nie uległaś chwili. Bo? Bo możesz napisać o tym?? Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:24 Krótkie, za krótkie aby zdecydować się na seks z partnerem. Niektórzy chcą poznać partnera zanim idą z nim do łóżka. Dobrze, że nie dała się zaciągnać do łóżka, pod wpływem alkoholu czy romatycznej chwili. Po prostu nie zdecydowała się na to świadomie. Tylko o to mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: czy to normalne? 21.08.09, 10:29 ale to nie lubisz seksu? ktorys z tych facetow sie chyba nadawal? rozumiem, ze nie chcesz z byle kim, ja tez przez to mialam malo seksu w zyciu, ale chyba warto znalezc kogos w miare, bo seks to frajda! ja bylam sama ale mialam kochanka, seks nie byl jakis super, ale lepszy niz nic Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:00 To smutne. Wiele w życiu Cię ominęło. Odpowiedz Link Zgłoś
superrudzielec Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:03 no własnie mam troszke inne podejście do tych spraw...może jestem staroświecka i niemodna, ale kurcze, czy aż atak bardzo to odbiega od normy? czasem mam wrażenie, że pod wpływem presji mediów i otoczenia, które samo tej presjii uległo, uprawianie seksu stało się czymś niezbędnym do zycia, prawie jak powietrze ja rozumiem, że zapewne seks może być wielką przyjemnością i czyms naprawde wspaniałym, ale czy rzeczywiście warto go uprawiac tylko po to aby uprawiać, nawet jeśli sama napisałaś, że może nie był super... o co chodzi?może o to, że jak miałas kochanka, to nie czułas się odmiencem, że wszyscy w koło to robią, a ty nie? i robiłas to kosztem tego, że i tak nie miałas z tego pełnej satysfakcji? chciałas zadowolić otoczenie? bo przecież chyba nie siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:01 są, są. a czy ty mimo pochłaniającej kariery nie masz potrzeby zakochania się, stworzenia związku? bo tracenie dziewictwa pod presją choćby wieku to nie jest dobry pomysł, ale może jednak warto poświęcić trochę energii na poukładanie sobie życia uczuciowego? Odpowiedz Link Zgłoś
superrudzielec Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:09 oczywiście, że mam ogromna potrzebe zakochania się, pod tym względem nie jestem żadnym odmiencem :) nie mam zamiaru tracic dziewictwa pod presja wieku, ale czasem jest mi po prostu jakąs dziwnie z tym faktem, tym bardziej, że ciało ma przeciez swoje potrzeby gdyby to było takie proste, zeby poukładac sobie zycie uczuciowe, okazuje sie że nie bardzo...moze z wiekiem jest tak, ze mam coraz wieksze potrzeby i wymagania względem facetów, troche sie pozyło, zobaczyło i wie się juz czego się nie chce, no i tu chyba problem.. z drugiej strony, jesli sa na świecie jeszcze takie jak ja, to jakąś jest mi raźniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
superrudzielec Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:38 wp...? czy to jest prywatna wiadomość,czy co ma oznaczac ten skrót? nie mam poczty pod tym nikiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:42 tak, prywatna wiadomość, ale skoro nie masz, to znaczy, że zginęła gdzieś w cyberprzestrzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
superrudzielec Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:43 to wyslij ja jeszcze raz..juz załozyłam konto pod tym nickiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
superrudzielec Re: czy to normalne? 21.08.09, 12:41 odczytałam :) wielkie dzięki, za te słowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:46 Skoro masz konto, to masz tez pocztę, spójrz na górny pasek. I tak PW oznacza prywatną wiadomość :). Co do tematu- nie jesteś wcale dziwna, po prostu nie trafiłaś jeszcze na tego właściwego. I myślę, że z Twoim podejściem szukanie kogoś na siłę byłoby błędem, bo seks z miłości jest czymś zupełnie innym, nieporównywalnym niż ten bez :). Myślę, że powinnaś wyjść do ludzi, widać, że chciałabyś z kimś być i to nie byle kim :). Pozwól mu się znaleźć i sama szukaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:11 Z biologicznego punktu widzenia nie jest to normalne - moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
perrycox Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:19 Co to znaczy, że jesteś "atrakcyjna"? Bo ja znam tuzin kobiet, które mają o sobie zdanie, że są atrakcyjne, ale z męskiego punktu widzenia wcale takie nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
superrudzielec Re: czy to normalne? 21.08.09, 11:42 to znaczy, że jestem zadbana, przy rozmiarze ciuchów 38, uwaząm się za osobe szczupłą, ale przy tym taką, u której jest za co złapać, jesli wiesz co mam na mysli uzywam kosmetyków, chodze do fryzjera, nie chodze ubrana w łachmany oczywiście nie mam klapek na oczach i wiem, że nie jestem angelina jolie, ani inna super gwiazdą :) i nie roszczę sobie pretensji do tego aby podobac się każdemu, urode mam dość specyficzą i w większości przypadków przyciągającą uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
1ysy Re: czy to normalne? 21.08.09, 21:24 cieżko odpisać nie sugerując jakiegoś rozwiązania ale tak naprawdę wszystko zależy od Ciebie... jak siebie nie pokochasz to inni też będą mieli z tym problem a dziewictwo, ciało to jest sprawa drugorzędna... przestań patrzeć na rozmiary ciuchów i inne pierdoły jak widzisz faceta co się nadaje na ojca Twoich dzieci to się nie zastanawiaj! dziewictwo i inne takie to nie są "największe skarby" jak Ci się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: czy to normalne? 21.08.09, 12:12 a to dla tego,że po prostu nie poznałaś faceta,który by Cię odpowiednio rozkręcił i któremu byś zaufała...?Jak tak to,rozumiem-to nie jakiś przymus,żeby nie być dziewicą :) Jeśli jednak jesteś fanatyczką religijną i chowasz cnotę do ślubu-dla tego jedynego-to Ci bardzo współczuję-duuużo tracisz ;) A tak w ogóle,to na tym forum,znajdziesz paru swoich męskich fanów...ze względu na Twoją hmmm niewinność :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliadruzylla Re: czy to normalne? 21.08.09, 12:28 Najlepsze są te sugestie że skoro dziewica to na pewno paszczur. Wiadomo że wszystkie dziewczyny uprawiające seks to piękności a im wcześniej zaczęły tym piękiejsze. Tym co zaczynały w gimnazjum Angelina Jolie buty może sznurować:P Ja Cię doskonale rozumiem bo seks bez miłości mnie nie interesuje (taki juz mam "feler"), miłość znalazłam w wieku 24 lat (24 letnia dziewica - tak, wiem, muszę być straszliwie brzydka tylko nie zdaję sobie z tego sprawy). Wszystko z Tobą ok ale faktycznie intensywniej rozglądaj się wokół siebie, koło 30 jest jeszcze sporo fajnych facetów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
asche_zu_asche Re: czy to normalne? 21.08.09, 18:45 nie wiem, czy to cię pocieszy. Znajoma mojej babci (lat około 70.) - jest (nawet teraz!!!) super zadbaną, elegancką babką. Zwiedza z pasją świat i z urody przypomina lepszą wersję Geny Rowlands. Mam z nią dobry kontakt (tak, jak z moją babcię). Ta kobieta nigdy nie była w związku, jest dziewicą i... cały czas wierzy, że kogoś pozna... To ekstremalny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.30 Re: czy to normalne? 21.08.09, 19:02 Nie jesteś sama. Jestem trochę starsza od Ciebie i też jestem dziewicą. Ponad miesiąc temu był tu mój post na ten temat "Stara dziewica". Też czasami czuję się z tym trochę dziwnie. Jednak nie ma co się załamywać trzeba szukać fajnego faceta i w końcu zasmakować tej rozkoszy. Czego Tobie i sobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
fuhrerin Tak-normalne 21.08.09, 21:15 Uważam, że lepiej jest stracić dziewictwo z facetem, którego się naprawdę kocha i wiąże jakoś przyszłość niż z byle kim, tylko z racji tego aby pozbyć się ciążącego "balastu" lub z powodu wieku. Jeśli nie spotkałaś kogoś z kim byś naprawdę tego chciała to nic dziwnego, dziwne by było gdybyś zrobiła to na siłę z nieodpowiednim facetem aby pozbyć w mniemaniu niektórych "utrapienia", jak już pisałam wcześniej- jak to czynią niektóre wyzwolone panienki. Sex to poważna sprawa, jak dla mnie dla ludzi, którzy się kochają i są ze sobą na poważnie. Choć teraz takie czasy, że i przyjaciele potrafią się bzyknąć, to nie dla mnie, ale jeśli ktoś to preferuje jego sprawa, jestem tolerancyjna i nie będę nikogo ganiła, choć to nie w moim stylu. A dziewic po 20 roku życia znam 6, ale nieco młodszych od Ciebie, ale zawsze, niektóre z nich są niezłe i na powodzenie nie narzekają, a to, że są dziewicami to ich świadoma decyzja, również szukają odpowiedniego :) Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: Tak-normalne 21.08.09, 22:13 Ja straciłam dziewictwo w wieku 27 no rocznikowo 28 lat. Tez sie podobam, robie dobre wrażenie, tak ze mój chłopak nie może uwierzyc jak to się mogło stac..;) Ciałao dawało mi sie we znaki bardzo, obiło sie to na psychice, moge powiedziec że dla mnie to było niezdrowe, wbraw naturze(mam duzy temperament) ale coż, było co było. U mnie to były na poczatku w wieku 15 lat-brak rozbudzonej seksualnosci, 17-starch przed ciążą a potem jakis brak i zachamowania spowodowane pierwszym nieudanym związkiem. Grunt to uczyc sie na własnych błędach i isc do przodu, czego ci zyczę. Ten watek pokazuje ze coś zaczynasz kminic;) Odpowiedz Link Zgłoś
agaoki Re: Tak-normalne 21.08.09, 22:30 mam kilka koleżanek po 30, które mają jak Ty, więc spoko Odpowiedz Link Zgłoś