sibeliuss 08.04.11, 10:27 Budowa kameralnego budynku mieszkalnego Praga Square na warszawskim Bródnie rozpocznie się pod koniec 2011 roku. www.zyciewarszawy.pl/artykul/1,586528.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xeroce Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 09.04.11, 17:49 A kto jest inwestorem? Od kiedy sprzedaż mieszkań? Jakie ceny? A co on taki koślawy ten budynek? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 09.04.11, 20:27 Mnie zastanawia gdzie on powstanie, przy Bartniczej, czy w miejscu górki przy Kurpiowskiej. Odpowiedz Link
lelu Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 09.04.11, 21:58 Na miejscu gdzie dzisiaj stoi parterowy budynek kiedyś krawca Pana Dębka. Przyrośniety do przedwojennej Kamienicy Pani Strzeleckiej. Ta część Goworowskiej od Bartniczej. Koło mnie Sybelliuszu. Odpowiedz Link
orion1999 Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 09.04.11, 22:00 piszą przy ul.goworowska 1 ,może być plac na przeciw przedszkola przy bartnicza.Duży plac i pozostałość boiska z bramkami który aktualnie służy do wypowadzania piesków bez potrzeby sprzątania po nich. Odpowiedz Link
lelu Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 10.04.11, 21:05 jest tam, jak pisałem. Widać nawet przyklejoną do niego starą kamienicę. Wizualizacja jest od strony parkingu, ale usunięto całkowicie podwórko kamienicy, które jako własność właścicieli napewno pozostanie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 11.04.11, 09:02 Dziwna lokalizacja. Odpowiedz Link
siula3 Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 16.05.11, 21:06 To teraz cały teren na zewnątrz ich płotu będzie służył nowym mieszkańcom jako do teren wyprowadzania piesków bez potrzeby sprzątania po nich. Odpowiedz Link
ja.cor2 Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 29.04.11, 09:41 Unidevelopment Odpowiedz Link
anna.kwiatek oto jak ludzi wprowadza się w błąd... 12.05.11, 23:29 spójrzcie na piękną, laurkową wręcz wizualizację unidevelopment.pl/Inwestycje/praga_square śmiechu warte, jestem ciekaw jaki kit jeszcze wcisną potencjalnym nabywcom, ciekawe tez jak mozna było wydać zgodę na budowę takiego koszmarka tuż pod oknami mieszkańców... Odpowiedz Link
antybandzior Re: oto jak ludzi wprowadza się w błąd... 16.05.11, 12:44 checheche, srogo, współczuję sąsiadom, tylko z tego co pamiętam ten zielony domek wielorodzinny ma okno od strony budowanego nowego, a na tych zdjęciach ten nowy ma przylegać całkiem do tego stojącego, co na to właściciel okna? no chyba że inwestor zabuli odpowiednio, dwa nie zazdroszczę tym co będą mieli okna na południe, na Barniczą, ten domek stojący ogrzewa się drewnem, nieraz jesienią, zimą dymek leciał z kominów czy developer infromuje o takich "atrakcjach"? chechecheche Odpowiedz Link
lelu Re: oto jak ludzi wprowadza się w błąd... 17.05.11, 07:18 Pomijając upierdliwość etapu budowy, to lepsze to, niż zaniedbana rudera, która tam stoi teraz. Zgadzam się natomiast, że wizualizacja jest myląca, szczególnie we fragmencie pokazującym styk działek z zieloną kamienicą. Tam nie będzie żadnego terenu otwartego, ale lichy płot, grillowisko i drewutnie mieszkańców kamienicy. Odpowiedz Link
ja.cor2 kto kogo w błąd wprowadza? 17.05.11, 09:50 polecam sprawdzić i porównać osobiście zanim się wypowie: miejsce budowy: maps.google.pl/maps?q=52.288025,21.026506&num=1&t=h&sll=52.229676,21.012229&sspn=0.218965,0.512238&hl=pl&ie=UTF8&ll=52.288019,21.026421&spn=0.000832,0.002642&z=19 wizualizacja: tuznajdziesz.pl/s/nieruchomosci/offers/thumbnails/09/7a/097ab979ae20bb11_0x0_romiar-niestandardowy.jpg Odpowiedz Link
antybandzior pojedź, zobacz, pogadaj z mieszkańcami... 17.05.11, 10:40 i wtedy wydawaj opinie a nie na podstawie linka z googla, Twój poprzednik post wyżej opisał stan rzeczywisty działki obok, no chyba że developer będzie tak szczodry i ogarnie teren za swoją działką, na co pewnie sami mieszkańcy posesji obok nie zgodzą się. Nie po to 2 tyg. temu stawiali kolejną drewniną wiatę, także dla mnie te wizualizację nie są nawet warte funta kłaków. Odpowiedz Link
ja.cor2 Re: pojedź, zobacz, pogadaj z mieszkańcami... 18.05.11, 12:21 ... i czytaj dokładnie wypowiedzi innych. Gdzie tam zauważyłeś moją opinię? Lelu słusznie napisał, że budynek stoi "Na miejscu gdzie dzisiaj stoi parterowy budynek kiedyś krawca Pana Dębka. Przyrośniety do przedwojennej Kamienicy Pani Strzeleckiej. Ta część Goworowskiej od Bartniczej. " a Ty piszesz, że "ten zielony domek wielorodzinny ma okno od strony budowanego nowego, a na tych zdjęciach ten nowy ma przylegać całkiem do tego stojącego, co na to właściciel okna". Poza tym nie wróżę jej świetlanej przyszłości szopie, która stoi na działce przyszłego budynku. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: pojedź, zobacz, pogadaj z mieszkańcami... 18.05.11, 15:36 Ciekawe czy ktoś nie wróci do pomysłu zabudowania boiska pomiędzy Bartniczą, Goworowską a parkingiem na linii dawnej ulicy Kmiecej. Odpowiedz Link
antybandzior Re: pojedź, zobacz, pogadaj z mieszkańcami... 18.05.11, 15:39 w kraju łapówek wszystko jest możliwe zamiast fajnie zagospodarowac ten teren to sruuu postawią jakieś bloczysko Odpowiedz Link
lelu Re: pojedź, zobacz, pogadaj z mieszkańcami... 20.05.11, 15:06 Po wojnie, do roku 1972 ulica ta nazywała się Niemeńska. Odpowiedz Link
antybandzior Re: pojedź, zobacz, pogadaj z mieszkańcami... 18.05.11, 15:38 okno jest na elewacji północnej, a do tej elewacji istniejącego budynku Goworowska15 ma być przyklejona ściana nowego...chyba że się mylę. A co do szopy to na terenie tej działki nic nie ma, co prawda na końcu działki od strony zachodniej w rogu jest jakaś rudera sklecona z desek ale wiadomo że to zburzą natomiast działka ta sąsiaduje z działką obok, gdzie ostatnimi czasy wieczorami płonie fajne ognisko i mieszkańcy fajnie sobie czas spędzają wolny, do tego mają coś na ksztąłk zadaszonej altany i tego to raczej inwestor nie tknie... Odpowiedz Link
alcarin Re: pojedź, zobacz, pogadaj z mieszkańcami... 19.05.11, 22:21 Na stronie życia Warszawy własnie przeczytałam artykuł na tema tej instancji - w dziale nieruchomosci. Ceny za 1m2 mają zaczynać się od 8,4 tys, a miejsce postojowe 35 tys. Wg mnie, to dość grubo, jak na "surowiznę" w naszej dzielnicy. Zwłaszcza, jeśli działka po sąsiedzku jest faktycznie taka, jak opisaliscie. Odpowiedz Link
alcarin Re: pojedź, zobacz, pogadaj z mieszkańcami... 19.05.11, 22:23 Powinno być "inwestycji" , a nie instancji - słownik mi sam poprawił Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 22.07.11, 16:09 Już się rozpoczęła - ten mały domek został rozebrany i stoi tam już dźwig. Odpowiedz Link
lelu Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 25.07.11, 09:04 Ten dźwig to wiertnica- albo badają grunt pod fundamenty, albo będą palować i robić scianki szczelinowe. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 25.07.11, 09:33 Biorąc pod uwagę, że obok jest stara kamienica to ścianki są niezbędne. Odpowiedz Link
antybandzior przekląłem tę budowę i tych roboli co tam dłubią 02.08.11, 16:46 i może to nie ładnie ale niech im się to wszystko w piz... zawali, niech wszelkie plagi na to spadną, jak można pozwolić na coś takiego w środku zamieszkałego osiedla????? syf, brud i huk od rana, okna nie otworzysz Odpowiedz Link
moo-nique Re: przekląłem tę budowę i tych roboli co tam dłu 03.08.11, 14:21 Popieram...dzisiaj rozpoczęli od 6 rano. Odpowiedz Link
anna.kwiatek czy roboty budowlane mogą być prowadzone w sobotę? 03.09.11, 18:45 to jest już nie do zniesienia, czy ktoś może zna prawo budowlane? cywilne? czy można sobie cała sobotę ludziom pod oknami piłować, rżnąć, walić młotami itd? Jeśli ktoś może pomóc nie da znać. Naprawdę człowiek chciałby odpocząć trochę, dzieci musza się uczyć a to walenie od rana do świtu, zwariować można, przecież nie budują na pastwisku w polu tylko między istniejącymi budynkami... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: czy roboty budowlane mogą być prowadzone w so 04.09.11, 13:17 Sobota jest normalnym dniem roboczym, więc w godzinach 6-22 mogą rżnąć. Odpowiedz Link
anna.kwiatek Re: czy roboty budowlane mogą być prowadzone w so 05.09.11, 11:03 czyli w myśl zasady typowo polskiej, mam w czterech literach wszystko i inni moga mi skoczyć, naprawdę uważam że można tak prace prowadzić aby te najgłośniejsze w ciągu dnia w tygodniu robić a po tej 18.00 żeby już było ciszej. A i w niedzielę też robili...czyli zapowiada nam się rok albo i lepiej masakry Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: czy roboty budowlane mogą być prowadzone w so 06.09.11, 05:09 A próbowałaś rzucić zbukiem, albo zgniłym pomidorem? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: czy roboty budowlane mogą być prowadzone w so 06.09.11, 08:12 taka_prawda500 napisała: > A próbowałaś rzucić zbukiem, albo zgniłym pomidorem? Nie wstawaj tak wcześniej, piszesz androny. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: czy roboty budowlane mogą być prowadzone w so 14.09.11, 03:03 Drogi Sibeliusie, czyżbyś nie zauważył mrugnięcia oczka przy moim poście? Bez odrobiny humoru świat byłby smutny... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: czy roboty budowlane mogą być prowadzone w so 06.09.11, 08:14 Im szybciej skończą tym lepiej. Odpowiedz Link
anna.kwiatek Re: czy roboty budowlane mogą być prowadzone w so 13.09.11, 11:41 to już są jakieś jaja, właśnie przeczytałam że w sobotę zamkną Goworowską bo dźwig będą stawiać, kto na to pozwala?????? jakim prawem jakiś prywaciarz zabiera ludziom miejsce do jeżdżenia i parkowania???? w normalnym kraju buduje się tak by sąsiadom ludziom nie zatruwać, a ci....szkoda słów Odpowiedz Link
antystar2 Re: Nowy budynek mieszkalny powstanie na Bródnie 11.08.11, 19:58 Patrząc na wygląd, patrząc na cenę zbójecką wręcz 10000zł/m2, patrząc na widok jaki będą mieć z okien (stare bloki), patrząc na karłowate balkoniki, trzeba by być frajerem, by kupić tam mieszkanie - moim zdaniem. Odpowiedz Link