Dodaj do ulubionych

Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdaleny

19.09.11, 13:18
wyjątkowy kapłan ,wspaniały gospodarz ,organizator.Człowiek z charyzmą.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 19.09.11, 13:27
      Ten od dzwona?
    • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 19.09.11, 14:19
      Jak pasożyt może być wspaniały? ROTFL
      Koleś żyje na cudzy koszt, nic nie robi poza głoszeniem śmiesznych anegdot i dlatego jest taki super? Głupota ludzka jest nieograniczona, pewnie dlatego kler ma w tym kraju taki raj.
      • kilovolt Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 20.09.11, 13:38
        A jakie warunki powinien spełniać taki kapłan abyś mógł o nim powiedzieć, że jest wspaniały?
        • szymciolo1 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 24.09.11, 20:24
          Na pewno nie powinien napierd..... codziennie w dzwony żeby żyć ludziom nie dawać
    • mmagi Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 20.09.11, 13:18
      toż sie wzruszyłamuncertain
    • pieskuba Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 20.09.11, 13:22
      To już było:

"Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!"
      • anikaone Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 20.09.11, 15:50
        pieskuba napisała:

> To już było:
        >
        > "Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochód
        > zki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego prz
        > ypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – t
        > o wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyj
        > e nam prezes sto lat!"

buahahahahaahahha. ale się uśmiałam smile
        • telimena30 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 23.09.11, 13:04
          To prawda, to Wielki autorytet, szczególnie uwielbiają go dzieciaczki, na jego mszach są tłumy, piekne kazania, i pomaga potrzebującym i chorym, szkoda wielka że tak niewielu ludzi to docenia
          • mk968 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 24.09.11, 15:36
            ja doceniam
        • tjbazuka Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 23.09.11, 13:43
          buahahahahaahahha ja tez smile
    • szymciolo1 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 25.09.11, 22:35
      A w czym on jest taki wspaniały?
      Proszę podaj przykłady, tylko nie, że wybudował dzwonnicę, która wszystkich okolicznych mieszkańców denerwuje.
      • zawszeuw Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 26.09.11, 13:46
        Gorliwy kapłan ,wspaniale prowadzi msze św rozmodlił parafie , wspanialy człowiek .Wspomaga biednych .
        • szymciolo1 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 26.09.11, 14:39
          Ale prosiłem o przykłady!
          Co oznacza "rozmodlił parafię"?
          Gorliwy, to może i jest, ale w uprzykrzaniu życia innym.
          Jak widzę, to NIC od lat nie zrobił dla mieszkańców!

zawszeuw napisał:

> Gorliwy kapłan ,wspaniale prowadzi msze św rozmodlił parafie , wspanialy człowi
          > ek .Wspomaga biednych .
          • sibeliuss Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 26.09.11, 15:31
            A gdyby tak pętlę na Podgrodziu nazwać Placem Błogosławionych Męczenników Pańskich? Na wyświetlaczach w autobusach ta nazwa byłaby lepsza niż Bródno-Podgrodzie.
            • szymciolo1 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 26.09.11, 16:58
              Obawiam się, że nazwa by się nie zmieściła i byłby kolejny gniot, typu "Babka Radka".
              A po za tym w porównaniu z tymi dzwonami, to mniejsze zło.
              • sibeliuss Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 26.09.11, 20:46
                127 PLAC BŁOG. MĘCZ. PAN.
            • mk968 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 27.09.11, 14:10
              jestem za
            • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 27.09.11, 14:21
              Może lepiej imienia bł. Piusa IX?
              Tego na którym wzorował się Hitler tworząc getta dla Żydów. A JaśPiTu wyniósł go na ołtarze.
              Piękna jest historia kościoła katolickiego smile
              • telimena30 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 27.09.11, 15:05
                za to twoi żydzi mordowali i sprzedawali za judaszowe srebniki katolików
                • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 27.09.11, 15:13
                  Żaden Żyd ani satanista nie odpowiada za śmierć takiej ilości ludzi jak kk.
                  Ale widzę, że Tobie to nie przeszkadza, masz świadomość tego, że kk to bagno, więc szukasz dla niego usprawiedliwienia, normalne.
                  Jeśli chodzi o Żydów to Twoim zdaniem gorszy był Jezus czy Wojtyła?
                  Acha, Żydzi nie są moi, są mi zupełnie obojętni, nie oceniam ludzi po pochodzeniu, nie należę już do sekty, więc mogę mysleć samodzielnie.
                  • antystar2 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 30.09.11, 20:13
                    ooooooooooooooo
                    odezwał się jakiś zagubiony mason. I co pewnie za mało światła tobie rzucili? Który to stopień wtajemniczenia?
                    Oj Bun!, tyś jest naprawdę chyba przez jakiegoś wielkiego mistrza naobracany.
                    • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 02.10.11, 06:27
                      Ale bełkot smile
                      Bardzo dużo o mnie wiesz. Uważasz, że jeżeli ktoś niewerzy w bajki sukienkowych to jest masonem?
                      Udowadniasz, że katolik jest synonimem idioty smile
                      Chociaż z drugiej strony nie ma lepszego dowodu na nieistnienie 3osbowego stwórcy niż wypowiedzi jego wyznawców. Pambuk z Tobą abrakadabra smile
                      • anikaone Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 02.10.11, 11:08
                        bun01 napisał:

> Ale bełkot smile
                        > Bardzo dużo o mnie wiesz. Uważasz, że jeżeli ktoś niewerzy w bajki sukienkowych
                        > to jest masonem?
                        > Udowadniasz, że katolik jest synonimem idioty smile
                        > Chociaż z drugiej strony nie ma lepszego dowodu na nieistnienie 3osbowego stwór
                        > cy niż wypowiedzi jego wyznawców. Pambuk z Tobą abrakadabra smile
                        "nie wierzy" pisze się osobno wink
                        • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 02.10.11, 13:02
                          smile Przepraszam, za rano było wink
                          • anikaone Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 02.10.11, 17:31
                            spoko. przeprosiny przyjęte wink
                            bun01 napisał:

> smile Przepraszam, za rano było wink
                • szymciolo1 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 28.09.11, 23:26
                  A wiesz, że Jezus też był Żydem?
    • joaszkaa Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 26.09.11, 20:08
      a ja właśnie przestałam chodzić i nie mówcie że są tłumy bo to nieprawda.
      poczekamy zobaczymy jak przyjdzie zima, jak wam tyłki w kościele przymarzną do ławek
      ha ha ha
      • olajosz Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 27.09.11, 08:45
        Jak zwykle, poraża kultura dyskusji. Niech sobie każdy chodzi gdzie chce,wierzy w co chce, to jego sprawa, ale po co znów stawiać barierę-lepszy,gorszy?A Ty Sibeliuss strasznie kochasz podgrzewać atmosferę.
        • sibeliuss Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 27.09.11, 08:56
          olajosz napisała:

> Sibeliuss strasznie kochasz podgrzewać atmosferę.

Tobie też do świętej Agnieszki daleko.
          • telimena30 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 27.09.11, 15:07
            ty to chyba naprawdę doznaleś złego dotyku od księdza, strasznie mi przykro z tego powodu, może opowiesz jak to było? to byłoby takie catharsis...
            • sibeliuss Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 27.09.11, 15:35
              Stary, możesz pisać książkę smile
          • olajosz Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 28.09.11, 09:22
            A skąd takie skojarzenia u Ciebie?Nie mam nawet takich zapędów,staram się tylko żyć tak żeby nikogo nie krzywdzić, a to powinno być normą,lepiej by się nam wszystkim żyło.
            • mk968 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 29.09.11, 17:45
              żenujące kochani jak można nawzajem się opluwać
              • gekon-3 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 30.09.11, 09:53
                Ludzie Weście pały, umówcie się w Parku Bródnowskim i po kłopocie. Jak czytam te posty to przeżywam szok. Co wy sobie chcecie udowodnić. Pyskówka jakich mało.
                • mk968 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 30.09.11, 22:30
                  amen
                  • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 01.10.11, 16:42
                    mk968 napisał:

> amen
                    Wiem, że moralność w stylu Dulskiej to przypadłość katolików, ale Ty jesteś bezkonkurencyjny smile
                    forum.gazeta.pl/forum/w,16112,128318469,128551592,Re_Dzwonnica_w_parafii_Marii_Magdaleny.html
                    Pambuk jest z Ciebe dumny smile
              • szymciolo1 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 01.10.11, 17:49
                Jak to jak?
                Bierzemy przykład z księży i zagorzałych katolików. Oni są mistrzami w bezpodstawnym opluwaniu innych, kłamaniu, niszczeniu i grabieży!
                • telimena30 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 11:11
                  chyba nie ma większych w tym co napisałeś specjalistów niż nacja żydowska
                  • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 11:18
                    Dla katolika fakty historyczne nie mają znaczenia, prawda? wink

Chociaż biorąc pod uwagę, że Żydami byli m.in. Jezus i Wojtyła, mogę się z Tobą po części zgodzić wink
                    • zawszeuw Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 13:10
                      25 listopada zamówiłam msze św za tych co walczą z proboszczem i jego wspaniałym dziełem.25.11.2011r godz 8.00.
                      • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 13:29
                        O kur..., co za komedia smile
                        A ja dziś zamówię sushi i zjem je w intencji wszystkich co zajadają ciacha Ozyrysa smile
                      • mk968 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 16:11
                        zawszeuw napisał:

> 25 listopada zamówiłam msze św za tych co walczą z proboszczem i jego wspaniały
                        > m dziełem.25.11.2011r godz 8.00.

za buna 01 ? dokładam się do ofiary
                        • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 16:48
                          Będziecie się modlić za szatana?
                          Bez jaj, nie można być aż tak głupim.
                        • zawszeuw Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 16:52
                          mk 968 daruj sobie jesteś taki sam jak bun 01 szkalowałeś ks prałata Lodzińskiego z -ul-Żuromińskiej jesteś tak jak bun wrogiem wiary katolickiej naszej i naszych ojców.
                          • telimena30 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 17:04
                            czy tym ludziom można pomóc w jakiś sposób?
                          • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 17:46
                            Zgonie z chrześcijańską tradycją i boskim przykazaniem nie zabijajproponuję spalić nas na stosie smile
                            • olajosz Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 18:54
                              To chyba pasja Twojego życia pisać na tym forum,czy nie masz ciekawszych zajęć?Czytam i czytam te wszystkie wypowiedzi i wręcz się załamuję.Wstyd,to niegodne człowieka honoru tak ze sobą dyskutować,czy już takich ludzi nie ma?
                              • bun01 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 19:17
                                Sorki, się już wyłączam. Sekta zmarnowała mi młodość, stąd może te żale, śmieszy mnie obłuda katolików, a zarazem przeraża fakt, że kiedyś taki sam byłem i teraz przeginam w drugą stronę, tak twierdzą bliscy smile
                                Obiecuje się nie włączać w tematy religijne.
                                Za dwa tygi wyprowadzam się z Brooklynu, będę miał do Centrum 15min by ZTM od wyjścia z domu, i oczywiście 3 kościoły w promieniu 500m- z zarazą nie wygrasz wink
                                Czytaj biblie ze zrozumieniem i porównaj z zachowaniem kościola.
                                Over.
                                • olajosz Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 19:42
                                  Ja nie potępiam Ciebie ,ale Twój język.Jeżeli ktoś Cię nawet skrzywdził , nie przenoś swojej nienawiści na innych.Musimy istnieć obok siebie i raczej coś razem budować,nie niszczyć.Każdy ma prawo żyć po swojemu,i Ty,i inni.
                                  • telimena30 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 04.10.11, 12:29
                                    wspaniałe jest to co piszesz, jesteś cudownym człowiekiem, wzór chrześcijanina, naprawdę!
                      • telimena30 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 03.10.11, 17:02
                        to piękny i szlachetny gest, to nas odróżnia od dziczy bez wiary, bez Boga
                        • szymciolo1 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 04.10.11, 22:08
                          Ja bym wolał, abyśmy tymi pieniędzmi wspomogli biednych i potrzebujących np. jakiś dom dziecka, a nie dokładali się na kolejne Subaru Impreza dla proboszczunia.

Ale, niestety Katole wolą wchodzić pod sutannę, a nie działać według wiary, którą tak głośno głoszą.
                          To jest naprawdę przykre sad(( współczuję Wam biedne stworzenia, że nie m,acie uczuć i potrzeby pomagania innym.
                          • mk968 Re: Wspaniały proboszcz w Parafi ŚW Mari Magdalen 05.10.11, 08:08
                            ideologia z rodem z ul Kanałowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka