Dodaj do ulubionych

Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodzkiej?

21.06.04, 08:50
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 21.06.04, 12:15
      Strona o inwestycji<a href="http://www.rembielinska.republika.pl"target="_blank">Strona o
      inwestycji</a>
      • gazeciarz Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 21.07.04, 14:19
        na www.rembielinska.republika.pl pojawiły się nowe, optymistyczne
        informacje - jest szansa na dokończenie tej pechowej budowy smile
        • sloggi Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 21.07.04, 23:40
          gazeciarz napisał:

> na www.rembielinska.republika.pl pojawiły się nowe,
          optymistyczne
          > informacje - jest szansa na dokończenie tej pechowej budowy smile

Szukałem tych optymistycznych informacji i nie mogłem znależć.
    • sloggi Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 28.06.04, 08:48
      Wczoraj popatrzyłem na tą ruinę - chyba powiini to rozebrać. Co innego można
      zrobić z niezabezpieczoną od 3 lat budową?
    • gazeciarz Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 29.06.04, 16:41
      Drogi Sloggi naprawdę bardzo chciałbym być Twoim sąsiadem...smile))
      • sloggi Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 30.06.04, 08:18
        Ja tym ludziom szczerze współczuję, ale te mury są od 3 lat nie zabezpieczone.
        • gazeciarz Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 30.06.04, 17:39
          to chyba obowiązek władz dzielnicy zapewnić bezpieczeństwo przechodniom...
    • sloggi Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 22.01.05, 17:45
      Edbud wystawi w marcu ofertę sprzedaży mieszkań.
    • onslaught Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 29.01.05, 19:23
      Oszukał jakiś cwajtatulo ludzi a oni cierpią. Jeżeli będzie dokończone to
      pewnie przez nową firmę, na nowych zasadach.
    • glory Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 01.02.05, 11:17
      Wiem o jaka budowe chodzi.
      To jeszcze zaczeli budowac w 1999!. Wspolczuje tylko ludziom co zainwestowali
      wszystkie oszczednosci w swoje cztery katy na zasadzie wplaty/zaliczki.
      Mam tylko dwa pytania ?
      A gdzie jest prokurator i czy spolka zostala rozliczona?.
      Pozdrawiam.
      Ps: Czy budowa wrescie ruszyla?

Nobody likes us
      but We don't care!!.
      Millwall.
      • magoo_king Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 05.02.05, 14:51
        Budowa, że się tak wyrażę : ruszyła pełną gębą
        zabezpieczyli dołki i krańce na wysokościach deskami, powiesili baner EDBUD.pl
        i postawili tablice informacyjne budowy. Ciekawe jest to że inwestorem
        pozostaje WAR - INVEST ?? Wykonawcą jest EDBUD. Hmmmm ciekawe .
        • sloggi Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 05.02.05, 15:14
          War Inwest - ale w osobie syndyka.
          • magoo_king Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 05.02.05, 15:39
            acha smile thx za info
            • gazeciarz Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 16.02.05, 14:53
              ze strony www.edbud.pl

"Kolejną nową inwestycją, jaką EDBUD zamierza rozpocząć tej wiosny, będzie
              zespół zabudowy mieszkalno-usługowej pod nazwą „Pasaż Bródnowski”. Usytuowany
              on będzie między ulicami Rembielińską, Wyszogrodzką i Poborzańską na terenie
              gminy Warszawa – Targówek. Miejsce to jest geometrycznym centrum osiedla
              mieszkaniowego Bródno, a położone jest w sąsiedztwie wysokiej zabudowy
              mieszkaniowej z lat osiemdziesiątych oraz otwartej przestrzeni Parku
              Bródnowskiego.
              Oferta z wykazem mieszkań w przygotowaniu."
              • sloggi Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 17.02.05, 19:44
                Z informacji udzielonej mi na targach mieszkaniowych wynika, że oferta będzie
                gotowa w marcu br.
                • alcarin Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 02.03.05, 21:41
                  Szczerze mowiac chyba tylko frajerzy zdecyduja sie na kupienie mieszkan w budynku, w ktorym mury
                  mokly i marzly na przemian niczym niezabezpieczone przez kilka lat. Przeciez tam grzyb spod farby
                  bedzie wychodzil jeszcze dlugie lata. Brrrrrr, az strach pomyslec. No i ten uroczy blok na przeciw,
                  podobno sporo dziwnego elementu w nim mieszka.
                  • magoo_king Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 03.03.05, 21:49
                    alcarin napisała:

> No i ten uroczy blok na przeciw,
                    > podobno sporo dziwnego elementu w nim mieszka.

hmmm podobno Kopernik była Kobietą ???
                    Moim zdaniem nie trzeba słuchać tego co mówią ludzie.
                    Poczułem się urażony chociaż nie mieszkam w "tym" bloku na przeciwko,
                    ale mam wrażenie że myślisz o moim. Wypraszam sobie !!!
                    • alcarin Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 04.03.05, 13:54
                      Sorki, faktycznie nie powinnam pisac o uslyszanych opiniach. Wszystkich, ktorzy
                      poczuli sie urażeni, przepraszam.
                      Na swoje watpliwe usprawiedliwienie dodam tylko, ze taka opinie uslyszalam od
                      osoby, ktora mieszka w tym bloku od wielu, wielu lat.
                      • sloggi Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 04.03.05, 19:00
                        alcarin napisała:

> Sorki, faktycznie nie powinnam pisac o uslyszanych opiniach. Wszystkich,
                        ktorzy, poczuli sie urażeni, przepraszam.
                        > Na swoje watpliwe usprawiedliwienie dodam tylko, ze taka opinie uslyszalam od
                        > osoby, ktora mieszka w tym bloku od wielu, wielu lat.

Plotka to lep na muchy, czy musisz bzyczeć?
                        A Ty gdzie mieszkasz? Czy wiesz co mówią o Twoim miejscu zamieszkania?
                        • alcarin Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 04.03.05, 19:36
                          sloggi, czemu tak sie grzejesz? Przeciez przeprosilam, prawda? Co jeszcze moge zrobic, zebys poczul
                          sie lepiej? Zdawalo mi sie, ze forum to miejsce do wyrazania opinii i do wymiany informacji. O tym
                          bloku mam wlasnie taka informacje. I to z pierwszej reki. Przeciez nic na to nie poradze, ze sami
                          mieszkancy tego budynku tak postrzegaja swoich sasiadow. No, mam jeszcze jedna opinie na temat
                          tego bloku: podobno w tamtejszej cukierni maja pyszne ciacha.
                          A jesli chodzi o moje miejsce zamieszkania? Coz, kiedy sie budowalo, okoliczna ludnosc {brodnowska,
                          zeby nie bylo watpliwosci} szeptala nad butelkami z piwem, ze mafia zaczela sie budowac suspicious Ubawilo
                          nas to setnie. I tyle.
                          • sloggi Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 04.03.05, 19:40
                            alcarin napisała:

> A jesli chodzi o moje miejsce zamieszkania? Coz, kiedy sie budowalo, okoliczna
                            > ludnosc {brodnowska,
                            > zeby nie bylo watpliwosci} szeptala nad butelkami z piwem, ze mafia zaczela
                            sie budowac suspicious Ubawilo nas to setnie. I tyle.

To nie pocieszyło, bo jak mniemam te wiadomości z nad piwa też masz od kogoś
                            znajomego, czyli z pierwszej ręki.
                            Jestem z Bródna z dziada-pradziada i jak czytam takie teksty to mi się kojarzy
                            torzystwo z Różyca. Tamten powiedział, że ktoś inny wiedział.
                            Masz bardzo złe zdanie o mieszkańcach Bródna i dlatego się "grzeję".
                            • alcarin Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 04.03.05, 20:06
                              sloggi, dlaczego nie umiesz konstruktywnie rozmawiac? Czy jedno niefortunne zdanie, za ktore pozniej
                              Ty i inni slysza slowo przepraszam, jest faktycznie nie do przelkniecia? Czy myslisz, ze gdybym miala
                              bardzo zle zdanie o mieszkancach Brodna, chcialabym znowu tu mieszkac? I w ogole skad ten wniosek:
                              Czy jeden blok, to cala dzielnica? A moze to wlasnie Ty masz jakies kompleksy z powodu miejsca
                              zamieszkania i kazda, nawet niewinna uwage traktujesz jako atak na swoja osobe? Mysle, ze Brodno to
                              jedna z fajniejszych dzielnic Warszawy i uwazam, ze zyje sie tu swietnie. Myslalam, ze rownie fajnie
                              bedzie sie tu rozmawiac i ze znajde tu milych ludzi, a nie osoby, ktore skreslaja kogos na starcie tylko
                              dlatego, ze ten ktos ma inne zdanie lub niedokladna wiedze na dany temat. Trudno.
                              Mam tylko nadzieje, ze tym razem Ty nie nadziejesz sie na kogos, komu nie spodoba sie, ze zle
                              wyrazasz sie o okolicach czyjegos miejsca zamieszkania, czy pracy, czyli o "towarzystwie z Rozyca".
                              Przeczytaj Swojego posta i zastanow sie czym rozni sie od mojego? Mysle, ze tylko tym, ze jeden
                              dotyczy niektorych mieszkancow jednego bloku na Brodnie , a drugi mieszkancow Targowej i
                              przyleglych jej ulic.
                              • feng_szuja Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 04.03.05, 20:28
                                Nie przejmuj się. Sloggi i jego przerośnięte ego są powszechnie znane.
                                To jest typ człowieka: "ja ma zawsze racje i za ch... nie przyznam się do
                                błędu". Polemika z takimi zawodnikami prowadzi donikąd.

--
                                Feng Szuja
                                • magoo_king Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 04.03.05, 21:50
                                  myślę, że się mylisz w ocenie slogiego. Znam go od jakiegoś czasu "w matriksie"
                                  i nie uważam, że jest typem człowieka który zawsze musi mieć racje. jeśli
                                  chodzi o bródno to zgodzę się, że opinię ma nienajlepszą, ale i to się zmienia.
                                  Bo któż pamięta sławetny "małpi gaj" i jak było napisane w gazetach "jest to
                                  miejsce ukrywania się drobnych rzezimieszków, jak i grubych ryb półświatka
                                  stolicy". Teraz Bródno to "Styl życia", stąd jest mimo wszystko wszędzie
                                  blisko, nooo nie jest to centrum, ale plany pokazują, że druga linia metra
                                  będzie się kończyła (a może zaczynała) na Bródnie. Pozdrawiam.
                                  --------------------
                                  Mam tak samo jak Ty, miasto moje a w nim ... swoje Bródno big_grin
                              • sloggi Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 05.03.05, 16:41
                                Pomijając stękania feng_szuji.
                                Nie, nie jestem przewrażliwiony.
                                Czasami mam dość czytania utyskiwań ludzi, którzy uogólniają opinie na temat
                                naszego kawałka świata i tyle.
                                • 1robi Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 25.03.05, 10:40
                                  wracając do tematu -budowa idzie jak burza,wymieniane sa okna(juz ponad 50
                                  procent nowych)balustrady balkonów na aluminiowe,rozpoczęto prace konstrukcyjne
                                  nad kolejnymi wieżami.Dziś wylewany jest strop na jednej z nich.
                                  A w bloku obok jak i w innych zdarzaja sie jakiś elemencik ale jest w porządku
                                  wiec nie pisz o inni
                                  mowia...........................................................
                                  • sloggi Re: Nowa inwestycja EDBUD-REMBIELIŃSKA 25.03.05, 13:12
                                    www.edbud.pl/
                                    Kolejną nową inwestycją, jaką EDBUD zamierza rozpocząć tej wiosny, będzie zespół
                                    zabudowy mieszkalno-usługowej pod nazwą „Pasaż Bródnowski”. Usytuowany będzie
                                    między ulicami Rembielińską, Wyszogrodzką i Poborzańską na terenie gminy
                                    Warszawa – Targówek. Miejsce to jest geometrycznym centrum osiedla
                                    mieszkaniowego Bródno, a położone jest w sąsiedztwie wysokiej zabudowy
                                    mieszkaniowej z lat osiemdziesiątych oraz otwartej przestrzeni Parku Bródnowskiego.
                                    Oferta z wykazem mieszkań w przygotowaniu.
                                • 1robi Forum Rembielińska 16.04.05, 17:19
                                  forum.rembielinska.waw.pl/index.php?sid=b6e0ce6c41ded77ac1737e743f82a06f
                                  Forum nowego osiedla Rembielińska
    • sloggi Info ze strony Edbudu 16.04.05, 11:26
      „Pasaż Bródnowski” - zespół zabudowy mieszkalno-usługowej to nowe
      przedsięwzięcie jakiego EDBUD Sp z o.o. podejmie się tej wiosny.
      Inwestycja usytuowana jest między ulicami Rembielińską, Wyszogrodzką i
      Poborzańską na terenie gminy Warszawa – Targówek. Miejsce to jest geometrycznym
      centrum osiedla mieszkaniowego Bródno, a położone jest w sąsiedztwie wysokiej
      zabudowy mieszkaniowej z lat osiemdziesiątych oraz otwartej przestrzeni Parku
      Bródnowskiego.
      „Pasaż Bródnowski” to przejęta przez Syndyka masa upadłości PIB WAR INWEST.
      Na sprzedaż wystawionych jest 61 lokali mieszkalnych w budynku „G”, miejsca
      postojowe w garażu podziemnym, powierzchnie biurowe i powierzchnie
      uslugowo-handlowe (I i II etap inwestycji). Sprzedaż odbywać się będzie na
      zasadzie otwartego przetargu ofertowego.
      Edbud ma już pewne doświadczenie w prowadzeniu takich przedsięwzięć wspólnie z
      Syndykiem. Taką inwestycją było dokończenie budowy osiedla mieszkaniowego w
      Józefosławiu, po upadłej Spółdzielni KWADRAT.
      Z Regulaminem przetargu oraz katalogiem mieszkań można zapoznać się w biurze
      sprzedaży firmy EDBUD Sp. z o.o. – ul. Rembielińska – plac budowy oraz Biurze
      Syndyka PIB WAR INWEST ul. Skwer Kard. Wyszyńskiego 5/14, 01-015 Warszawa, tel.
      436-54-90 do 99, 436-54-87 do 91, 436 40 91 do 95.(01.04.2005r) Budowa - Dział
      Marketingu tel. 353-01-79
    • gazeciarz Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 27.05.05, 18:13
      www.pasazbrodnowski.republika.pl/ - ADRES NOWEJ STRONY INWESTYCJI M.IN.
      ZE ZDJĘCIAMI POSTĘPÓW NA BUDOWIE
      • sloggi Re: Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 27.05.05, 18:20
        Ciekawe co z II etapem.
        A w tym co powstaje - ile ma być mieszkań?
      • 1robi Re: Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 27.05.05, 18:29
        zakończenie wszystkich etapów-31 grudzień 2007
        do 31 grudnia tego roku będzie gotowy 1 budynek na rogu Wyszogrodzkiej-
        Rembielińskiej,3 wieże w przyszłum a całość przed olimpiadą w Pekiniesmile
        • gazeciarz Re: Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 24.06.05, 09:30
          budowa szybko posuwa się do przodu i są jeszcze wolne mieszkania z terminem
          odbioru na koniec tego roku w cenie 3300pln/m2 + 7%vat
          • zz_marcin Re: Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 24.06.05, 14:04
            To prawda, prace trwają chyba 7 dni w tygodniu.
            • 1robi Re: Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 24.06.05, 17:38
              napewno nie w niedzielę i swięta.Sobota do 13tongue_out
              • gazeciarz Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 04.08.05, 11:48
                Nasza Mistrzyni zamieszka w budynku A , a budują prawie tak szybko jak Ona
                pływa smile
                • 1robi Re: Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 01.09.05, 00:13
                  już zaczynają powoli budynek A w 3 etapie
                  • gazetix A na budynku C jest juz wiecha :-) Za rok mieszkam 09.11.05, 12:19
                    jak w temacie

1robi napisał:

> już zaczynają powoli budynek A w 3 etapie
                    • cdsoftware1 Re: A na budynku C jest juz wiecha :-) Za rok mie 09.11.05, 12:48
                      A gdzie Ty widzisz wiechę ?? Właśnie wyjrzałem za okno i jakoś za specjalnie
                      nigdzie wiechy to ja tu nie widzę !!
                      • 1robi Re: A na budynku C jest juz wiecha :-) Za rok mie 09.11.05, 18:24
                        sterczy po jednej stronie bud C ....tam juz najwyzszy punkt.To taki kij z
                        piłą,młotkiem i siekierką skrzyzowane
      • gazetix Re: Zamieszka tam ponoć OTYLIA JĘDRZEJCZAK :-) 10.11.05, 11:59
        www.pasazbrodnowski.republika.pl - ADRES NOWEJ STRONY M.IN.ZE ZDJĘCIEM WIECHYsmile
        • gazetix W szklanym narożniku będą apartamenty zamiast biur 10.11.05, 12:05
          to chyba też dobra wiadomość więc się nią dzielę smile
          • cdsoftware1 Re: W szklanym narożniku będą apartamenty zamiast 14.11.05, 10:19
            Chyba raczej zła - gdyż świadczy tylko i wyłącznie o kompletnym braku
            zainteresowania Bródnem jako lokalizacją na biuro firmy wink albo ceną jak z
            kosmosu big_grin
            • 1robi Re: W szklanym narożniku będą apartamenty zamiast 14.11.05, 11:40
              to bardzo kiepska lokalizaja.Nie pod względem komunikacji,choć tez i odległości
              ale i wynajem wchodził w grę dużej powierzchni a takiej nikt tu nie potrzebuje
              a także konkurencja w centrum ,na woli,mokotowie.Gdzie tam dalekie Bródno.
              ps.
              tak się rozpedzili z budową że już jeden z żurawi rozbierają:o
              • gazeciarz W szklanym narożniku będą apartamenty zamiast biur 29.11.05, 14:37
                Od października została włączona do sprzedaży przeprojektowana na mieszkania
                część biurowa budynku. Są to mieszkania 2, 4, 5 i 6 pokojowe.
                • gazeciarz Zobacz jak wygląda "Park Bródnowski" obok osiedla 10.03.06, 18:49
                  www.michau.se/pics/my_pics/warszawa/2005/050821_z_bloku_brodno/050821_z_bloku_brodno_3648.jpg
                  • magoo_king Re: Zobacz jak wygląda "Park Bródnowski" obok osi 10.03.06, 21:10
                    zajeeee....fajna fota. jestem pod wrażeniem.
    • sputnik12 Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 11.03.06, 01:14
      Ciekawa architektura, całkiem niebanalnie prezentują sie te pylony. Ten potężny
      kompleks stanowi interesujący mur kurtynowy dla 'gierkowskich bloków'.
      Przydałoby się więcej tego typu 'zasłon' dla blokowisk w naszej okolicy.
      Tylko szkoda, ze w bezposrednim sąsiedztwie tramwajów - lokatorzy będa mieli
      zapewne hałas.
      • magoo_king Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 11.03.06, 16:00
        Człowiek nie świnia do wszystkiego sie przyzwyczai. W sąsiedztwie tramwajów (60
        metrów od torowiska) mieszkam już prawie 30 lat, ja juz ich nie słysze. Kiedyś
        wujek przyjechał do nas i nocował (lubił on sobie zakląć), rano stwierdził
        tylko tyle "jeżdżą k... do ciemnej nocy, jeżdżą k.... przed wschodem, ja pi....
        wracam do siebie".
      • bodziach Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 13.03.06, 10:02
        Proponuję budowę nowych bloków, minimum 20 piętrowych dookoła starych, aby
        zupełnie nie było ich widać. A gdy już słońce nie będzie dochodziło
        do "gierkowych bloków", może lokatorzy się wyprowadzą i będzie można je
        wyburzyć. Pycha rada.
        • gazeciarz Dobrze się dzieje na budowie Pasażu Bródnowskiego. 12.04.06, 19:21
          Na stronie inwestycji www.pasazbrodnowski.republika.pl/ pojawiły się
          nowe zdjęcia , imponujące ze względu na postęp prac na budowie smile
          • gazeciarz Dobrze się dzieje na budowie Pasażu Bródnowskiego! 08.07.06, 11:40
            No i proszę, 5 i pół roku po pierwotnym terminie ukończenia inwestycji pierwsi
            lokatorzy mogą się w końcu wprowadzać smile Osiedle zaczyna wyglądać imponująco.
            • cdsoftware1 Re: Dobrze się dzieje na budowie Pasażu Bródnowsk 09.07.06, 20:35
              Co imponującego w czystym żywym betonie ??
              Żelbet, beton naokoło ... i co w tym pięknego ... i okno w okno z sąsiadem ??
              Ja wiem że rózne może być odczucie piękna ... ale ja tu nie widzę nic pięknego ...

Pozdro !!

PS:
              Najładniej będą mieli Ci co będą mieli mieszkania w tym równoległym do
              Poborzańskiej przy samym parku ... a reszta ??
              Jak pewna miła sąsiadka z Wyszodrodzkiej 5 zacznie swoje trele morele to
              zobaczycie piękno mieszkania tongue_out
              • roksolanka Re: Trele sąsiedzkie 20.07.06, 00:58
                Witam,
                Mieszkam w tym bloku na przeciwko, o którego mieszkańców toczył się swego czasu
                spór, i wierzcie mi cdsoftware1 nie przesadza, pisząc o trelach. Kobieta potrafi
                krzyczeć kilka godzin dziennie, a że mieszka wysoko, więc niesie się strasznie.
                A krzyczy w kilku językach naraz... Czasem dochodzi do swoistych dialogów między
                nią, a inną sąsiadką (która, nawiasem pisząc, zdecydowanie nadużywa i z dziwnym
                upodobaniem załatwia się klace schodowej) i wtedy muszę zamykac okna, bo
                potrafią przekrzyczeć nawet moje własne myśli.
                Większość mieszkańców to ludzie mili, uczynni i spokojni. Niestety kilka osób
                tak zatruwa reszcie życie swoimi chorobami psychicznymi (co najmniej 3 osoby, z
                których jedna chyba w zeszłym roku przed Wielkanocą wyrzuciła przez okno torbę z
                własnymi fekaliami), alkoholizmem (kilka rodzin)etc., że mieszkanie tu jest w
                zasadzie koszmarne. Jak się do tego doda jeszcze atrakcje weselne z restauracji
                na dole - to... W zasadzie tylko znakomita komunikacja i cudowna cukiernia
                osładzają tutejsze życie. No i sklep otwarty do 22 smile
                Ja nie dopatruję się dziury w całym, ja tu mieszkam (mam nadzieję, że już
                niedługo) - a jestem Prażanką od urodzenia, więc nie mam standardów wilanowskich.

Generalnie jednak każdemu, kto chciałby kupić mieszkanie w tym budowanym bloku,
                zalecam pogłebioną refleksję. Osiedle pewnie będzie strzeżone i niedostępne dla
                innych, ale krzyki i awantury będzie i tak słychać.

Pozdrawiam
                • cdsoftware1 Re: Trele sąsiedzkie 20.07.06, 07:44
                  > Witam,
                  > Mieszkam w tym bloku na przeciwko, o którego mieszkańców toczył się swego czasu
                  > spór, i wierzcie mi cdsoftware1 nie przesadza, pisząc o trelach. Kobieta potraf
                  > i
                  > krzyczeć kilka godzin dziennie, a że mieszka wysoko, więc niesie się strasznie.
                  > A krzyczy w kilku językach naraz... Czasem dochodzi do swoistych dialogów międz
                  > y

Doskonale wiem bo mieszkamy piętro pod nią ... sad
                  Z naszej strony to właśnie Ona nadużywa alkoholu i wrzeszczy tylko jak się
                  "nawali" jak jest trzeźwa to w.g "gospodarza" równa babka smile

Pozdro !!
                  • 1robi Re: Trele sąsiedzkie 20.07.06, 21:30
                    no i co z nią ? Od grudnia spokój jak makiem zasiał.
                    Była jeszcze jedna która śpiewała na klatce ale udało ja się zamknąć
                    w...zakładzie psycho
                    pzdr
                    • cdsoftware1 Re: Trele sąsiedzkie 21.07.06, 08:25
                      Kurde człowieku kogo Ci się udało zamknąć i gdzie ??
                      Latem i jak ciepło to siedzi albo w oknie kuchni albo na balkonie i albo śpiewa
                      albo wydaje z siebie dziwne dźwięki z których z trudem daje się odczytać
                      jakieścik słowa.
                      Zimą lata po korytarzu i jest to samo !!

Pozdro !!
                      • elek75 Re: Trele sąsiedzkie 21.07.06, 09:39
                        nie przesadzaj smile trochę było ciszej przez ostatnie miesiące... po mojej
                        rozmowie z dzielnicową i wizytach dzielnicowej u owej sąsiadki...
                        • konsuag Re: Trele sąsiedzkie 16.08.06, 20:09
                          Pamietam, ze jakis czas temu pojawila sie zabawna kartka w windzie i na klatce.
                          Zabawna, bo po pierwsze napisana taka gwarowa polszczyzna, ale bledy jezykowe
                          szybko ktos poprawil, poza tym przypomnialy nam sie czasy PRL-ta forma: ni to
                          odezwu do kolektywu ni to donosu. W kazdym razie bardzo nam (mieszkancom bloku,
                          z ktorymi mialam okazje porozmawiac)nie spodobała sie ta kartka. Własciwie
                          wszyscy ja zignorowali. Pomijam styl, ale pomysl, aby na chora psychicznie
                          kobiete nasyłac patrole policji i strazy miejskiej.chyba nie tedy droga. W
                          kazdym razie żenada.Niech by chociaz se pod tym mial odwage podpisac...
                          • cdsoftware1 Re: Trele sąsiedzkie 17.08.06, 09:00
                            Jeśli alkoholizma nazywasz chłopie chorobą psychiczną ... no cóż ...
                            Proponuję sobie pomieszkać pod nią to zobaczymy jakbyś rozmawiał jak co druga
                            noc nieprzespana ... ze względu na to że się drze ...
                            a policję nasyłać jest to jak najlepszy sposób, jak w zeszłym roku dzielnicowa
                            była u niej przynajmniej raz na tydzień to i było cicho ... przynajmniej po 22 -
                            czyli nauka nie szła w las ... chyba trzeba zainteresować tym ją znowu i znowu
                            będzie przez pół roku cicho.
                            A co byś zaproponował na osobę która zakłóca normalne życie prawie połowy bloku
                            ?? i wszyscy mieszkańcy mają to głęboko w d... ??
                            Jakby tak jeden z drugim wziął się podzwonił na Policję, trafiłaby jedna sprawa
                            do sądu, druga, trzecia to może i agregatce zmiękła by "rura" i przynajmniej po
                            22 by siedziała cicho.
                            Ciekawi mnie co byś chłopie powiedział jakbyś miał żonę w ciąży a jakaś za
                            przeproszeniem nie powiem jaka darał by nad tobą "mordę" w niebogłosy ... ??
                            Albo jakbyś miał małe dziecko ??
                            Ciekawi mnie czy byś w ten sposób pisał ??
                            A autorwm kartki wydrukowanej na czerwono byłem ja.
                            Po co mam się podpisywać pod czymś co ma trafić do mózgownic współlokatorów że z
                            tym trzeba coś robić a nie mieć tam gdzie słońce nie zagląda ...

Nie pozdrawiam takich mądrali ...

PS:
                            Czy zrobiłeś kiedykolwiek i cokolwiek z tym fantem ?? nie sądzę masz to głęboko
                            w poważaniu tak jak wszyscy którzy w tym bloku mieszkają, no może oprócz tych
                            którzy nad nią mieszkają ... bo pod nią to pewnie z jej powodu mieszkanie stoi
                            puste - tylko raz na jakiś czas ktoś do niego wpada na chwilę.
                            • konsuag Re: Trele sąsiedzkie 17.08.06, 18:21
                              Wyobraz sobe, ze mieszkam w tym bloku. Slysze jej krzyki i wspolczuje tej
                              kobiecie bo jesli nawet jej psychoza wywołana jes akoholizmem, to nadal uwazam
                              ze zalosna kartka z windy jest po prostu przejawem dyskryminacji chorych
                              psychicznie. i zastanawiam sie czy miales na tyle odwagi madralo, zeby pojsc do
                              niej i z nia porozmawiac albo jej rodzina. Nie wiem tez czym sie rozni kobieta
                              w ciazy od innych mieszkancow. jest Swieta krowa czy co?Rozumiem, ze dla
                              rodziny z malymi dziecmi moze byc taka sasiadka uciazliwa.
                              A co mam zrobic z tym fantem, jak to nazywasz? Najlepiej pewnie
                              eksmitowac ,coby prawym obywatelom tego kraju nie zakłocac ich malej
                              stabilizacji.W obecnych czasach pisowskich widze ze dobrze sie odnajdujesz.
                              Policja wielką litera, ooo. Wreszcie znalazł sie ktos, kto zrobi porzadek.
                              Szacuneczek.
                              Bardzo dziekuje za brak "pozdro" bo juz mi sie slabo robilo widzac je w
                              kolejnych twoich postach.
                              • cdsoftware1 Re: Trele sąsiedzkie 17.08.06, 22:09
                                Zastanów się chłopie co piszesz.
                                Choroba psychiczna a alkoholizm to 2 różne rzeczy.
                                I jedno i drugie można w zasadzie leczyć, to pierwsze raczej z mizernymi
                                skutkami, tego drugiego nie da się leczyć kiedy sam zainteresowany nie ma ochoty
                                na leczenie. Psychicznemu można dać prochy wyciszające i jest spokój, z
                                alkoholikiem to nie przejdzie.
                                Widzę że chyba masz mizerne pojęcie o wyczynach tej osoby, za przykład podam
                                mieszkanie pod nią które stoi puste prawdopodobnie z jej przyczyny.
                                Z drugiej strony jeszcze parę lat temy z ową osobą mieszkała jej córka, niestety
                                już nie mieszka, prawdopodobnie tylko opłaca mieszkanie i co jakiś czas się zjawia.
                                Skoro jesteś taki tolerancyjny - życzę Ci żebyś słuchał jej wrzasków co wieczór
                                do godziny 2 w nocy, ciekawi mnie czy po tych 5ciu dniach będziesz dalej taki
                                tolerancyjny. Osoba owa drąc się niemiłosiernie - oczywiśćie nie wpuszcza nikogo
                                do mieszkania, chyba że współbiesiadników od kielonka.

Życzę dalszego owocnego pomieszkiwania z ową sąsiadką, ja na szczęście mam
                                perspektywy na to że długo tu nie pomieszkam.

Pozdrawiam bardzo tolerancyjnego sąsiada.
                                Ja też byłbym tolerancyjny jakby się darła raz na miesiąc, ale co 2 dni to
                                troszkę za wiele jak na moje nerwy i na moje chęci na spokojne przespanie się u
                                siebie w mieszkaniu.
    • sloggi Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 12.08.06, 13:36
      Jaki tam jest adres?
      • magoo_king Re: Co dalej z budową Rembielińska róg Wyszogrodz 18.08.06, 11:32
        Prawdopodobnie Rembielińska 16/18 będzie
        • gazeciarz I tak po latach dzięki Syndykowi szczęśliwy finał! 21.03.07, 10:56
          Artykuł z Rzeczpospolitej z 19.03
          www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_070319/nieruchomosci_a_8.html
          Szczęśliwe zakończenie inwestycji przy ul. Rembielińskiej

Dokończyli budowę z syndykiem i nowym deweloperem.

Pod koniec marca pierwsi szczęśliwcy otrzymają klucze do swych mieszkań w
          Pasażu Bródnowskim przy ul. Rembielińskiej. Czekali na nie osiem lat.
          Domy wybudował im nie deweloper, który czeka na wolności na proces, lecz
          syndyk. W 1999 r. klienci PIB War Inwest wpłacali po 1450 zł za mkw.
          mieszkania. Odsetki od tej kwoty wyniosłyby dziś ok. 2,5 tys. zł. Ale ofiary
          nieuczciwych deweloperów są w naszym kraju w beznadziejnej sytuacji: w razie
          upadłości nie należą im się odsetki, gdyż trafiają do VI grupy wierzycieli,
          zaspokajanych w ostatniej kolejności.

Po ogłoszeniu w listopadzie 2001 r. upadłości PIB War Inwest, syndyk Alina
          Dłużewska chciała sprzedać Pasaż Bródnowski, ale nie znalazła nabywców. Jego
          niedoszli mieszkańcy założyli więc spółdzielnię mieszkaniową, która za
          wierzytelności członków chciała kupić nieruchomość od syndyka i dokończyć
          budowę.

- 29 czerwca 2003 r. zorganizowałem zebranie. Przedstawiłem na nim wstępny
          biznesplan, z którego wynikało, że jeśli sprzedamy na wolnym rynku część
          planowanych mieszkań, garaży i pasaż handlowy, to przy sprzyjających
          okolicznościach nie dopłacimy nic, a przy rosnących kosztach dopłacimy ok.
          tysiąca złotych do metra mieszkania - mówi Henryk Skoczeń, prezes Spółdzielni
          Budowlano-Mieszkaniowej Rembielińska.

Te założenia zrealizowała jednak nie spółdzielnia, lecz Irena Buczyńska, która -
          na wniosek spółdzielców - została w 2003 r. nowym syndykiem PIB War Inwest. -
          Spółdzielnia była lepszym rozwiązaniem niż sprzedaż przedsiębiorstwa na wolnym
          rynku i podział jakichś groszy między ludzi, ale koncepcja syndyk, która miała
          pomysł na finansowanie budowy i doświadczenie w tego typu przedsięwzięciu, była
          jeszcze lepsza, ponieważ zakładała, że ludzie będą dopłacać wtedy, kiedy budowa
          będzie oddawana i kiedy będą podpisywać akty notarialne - tłumaczy dr Krzysztof
          Rożniatowski, były członek spółdzielni, który zrezygnował z mieszkania przy ul.
          Rembielińskiej i poprzestał na zwrocie wierzytelności (jak dotąd odzyskał 70
          proc., a według planu opracowanego przez syndyk odzyska w sumie ponad 90
          proc.).

- Po analizie statutu okazało się, że spółdzielnia oferowała jedynie mieszkania
          lokatorskie, a więc upośledzoną formę własności, co nie odpowiadało większości
          wierzycieli - precyzuje Łukasz Grodzicki, założyciel i administrator
          internetowego forum mieszkańców Pasażu Bródnowskiego. Łukasz Grodzicki zalicza
          się do grupy 270 byłych klientów Dariusza Radziszewskiego, którzy skorzystali z
          oferty syndyk Ireny Buczyńskiej i dopłacili różnicę do nowej ceny: 2,9 tys. za
          metr kwadratowy mieszkania.

- Rada wierzycieli i ja współpracujemy z Edbudem, żeby wierzyciele nie mieli
          wrażenia, że zostali pozostawieni sami sobie, bo wiadomo, że w dalszym ciągu
          nie mają pewności, że odzyskają swoje pieniądze - mówi Irena Buczyńska, która w
          czerwcu zeszłego roku sprzedała Pasaż Bródnowski spółce deweloperskiej Edbud
          kończącej inwestycję.

Paweł Jasica

--------------------------------------------------------------------------------

• 1robi nowy parking na trawie:( 29.03.07, 17:06
            i tak pojawiła się kartka-ogłoszenie ze:
            images21.fotosik.pl/125/c1d4318da130389c.jpglipa
            • sibeliuss Re: nowy parking na trawie:( 29.03.07, 20:33
              images21.fotosik.pl/125/c1d4318da130389c.jpg
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka