Dodaj do ulubionych

"Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród...

06.04.15, 20:48

Zarządcy i działacze SM "Bródno" zafundowali swoim Spółdzielcom, szczególnie tym mieszkającym przy Suwalskiej 28, 30, 32 i innym korzystającym z przystanku Park Bródnowski oraz robiącym zakupy w Pelcowiźnie, brudny tzw bazar. Straganiarze zajęli całe przejście między pizzernią Dominium przy Kondratowicza, a sklepem Pelcowizna. Wjeżdżają samochodami na trawnik. Zastawiają towarami mieszkańcom przejście do przystanku autobusowego Park Bródnowski. Wokół smród i brud. Zarządcy i działacze SM Bródno pozwalając na tak uciążliwe dla Spółdzielców zajęcie ich terenu,NIKOGO ZE SPOLDZIELCOW NIE PYTALI O ZGODE na szpecący teren łachowy bazarek. Nie pomyśleli też o tym, że ludzie tu handlujący cały dzień gdzieś załatwiają potrzeby fizjologiczne - nie ustawili im WC. Leją więc i "srają" po ścianach na tyłach pizzerni lub w krzakach pod oknami tych z Suwalskiej 30. Straż Miejska na wezwania o likwidację tego "bazarku"odpowiada, że to teren SM" Bródno" i spółdzielnia zezwoliła na to obrzydlistwo rodem z lat dzikiego handlu. A przecież na Bródnie są miejsca wydzielone na bazary: jedno na Kondratowicza przy kościele/domena radnego Andrzeja Gapysa, też działacza SM "Bródno" Drugi bazarek legalny jest przy pętli autobusowej na Podgrodziu. Panie Sławomirze Antonik, burmistrzu DzielnicyTargówek i jednocześnie działaczu z Rady Nadzorczej SM "Bródno", panie radny i działaczy Gapys - czy kierując się dobrem mieszkańców o spółdzielców -jak to deklarujecie w wyborach- opamiętacie się i zlikwidujecie ten skansen niechlubnej przeszłości polskiego handlu odstraszający brudem i smrodem ludzkich odchodów wokół?Albo może przenieście sobie ten "bazarek"pod okna własnych bloków!!!!!
Obserwuj wątek
    • marcyk60 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 06.04.15, 21:08
      W Komisji Porządku i Bezpieczeństwa Rady Nadzorczej SM "Bródno" przewodniczącym jest Jacek Duczman, też radny Dzielnicy Targówek - ten co niedawno prosił nas o oddanie na niego głosu w wyborach samorządowych - panie Duczman! z Chodeckiej 10 do tego brudu i smrodu jest tylko krok, przejdź się pan tam, postój trochę, zapewnij porządek i bezpieczeństwo umęczonym "bazarkiem" mieszkańcom, którzy przecież płacą na pana diety radnego Dzielnicy i diety działacza SM "Bródno".....................
      • warszawa1944 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 07.04.15, 09:44
        Co do dbania o interesy spółdzielców to nie oszukujmy się. Zarząd i Rada Nadzorcza to dba o interes, ale swój. Co do tych handlarzy to kto w ogóle kupuje od nich ten szajs, którym handlują (oprócz warzyw i owoców).
    • mmagi Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 07.04.15, 14:31
      a wysmarowałęś coś takiego do Gminy?
    • marcyk60 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 19.04.15, 19:38
      Coś ruszyło.....ktoś na zdewastowany,m przez handlarzy "trawniku" postawił niedużą tablicę z napisem: zakaz handlu pod karą administracyjną........ktoś ten napis zalepił..........handlarze dalej spokojnie "handlują" a Strażnicy Miejscy "nie widzą"........................co innego babcia z pietruszką - taką zaraz namierzają................Straż Miejska czy bywa w ogóle w okolicy przystanku Park Bródnowski i sklepu Pelcowizna???????????
      • hansk Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 19.04.15, 20:14
        Jeżeli to teren Spółdzielni to trzeba koniecznie iść na Walne i tam odpowiednio zagłosować, absolutorium dla Prezesa NIE .
        • warszawa1944 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 20.04.15, 13:57
          Jakby ludzie od nich nie kupowali to by tam nie stali. A na walne to chodzi z całego osiedla mniej osób niż jest członków spółdzielni w jednym bloku + połowa biorących udział to tzw. członkowie oczekujący (np. pracownicy SM).
          • bambonka Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 20.04.15, 14:12
            warszawa1944 co to znaczy: jakby nie kupowali to by bazaru tam nie było, może niech idą handlować pod ratusz tam też ktoś badziewie kupi, albo pod wejściem do biur prezesów z SM Bródno
            albo na podwórku pod każdym blokiem To Warszawa to teren za który Spółdzielcy płacą większość chce mieć ładnie i czysto, a nie smrodnie i brudno tam jest ruchliwy teren przystanek Park Bródnowski, sklepy po wykrzywionych chodnikach między szmatami i samochodami nie da się przechodzić bezpiecznie nawet zdrowi mają problem, a co dopiero inwalidzi
    • bambonka Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 20.04.15, 14:00
      Walne prezesunie i działacze robią niedaleko Bazyliki na Szmulkach, żeby "niepowołani" spółdzielcy czasem nie usłyszeli co tam się mówi i kogo wybiera, mówi się pewnie niewiele, bo sami swoi, a wybiera w koło tych samych.....
      a co do egzotyki strasznego i śmierdzącego handlu między pizzerią a Pelcowizną , to może jeszcze przed Walnym S. Antonik burmistrz Targówka-działacz SM Brodno i inni radni- działacze spółdzielni zrobią z tym miejscem porządek dzwoniąc do Straży Miejskiej..............no i by przeprosić Spółdzielców/za to badziewie/ niech położą tam nowy, równy chodnik, zasieją na rabatach trawę..........wczoraj starsza pani o kulach tam się przewróciła...........na dodatek codziennie już od rana na chodniku przy Pelcowiźnie stoją samochody.........to już nie tylko tam bidabazar, ale i parking ? Panowie działacze tu Warszawa nie wioska, bazary powinny być godne Warszawy, chodniki proste, piękna zieleń na rabatach, a samochody na parkingach Warto to wiedzieć Panowie ze Straży Miejskiej ruszcie się
    • marcyk60 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 23.04.15, 10:58
      "Zabawa" z likwidacją uciążliwego, brudnego,obrzydliwego, śmieciowego nielegalnego handlowiska na Kondratowicza 27/między pizzernią a sklepem Pelcowizna/, TRWA NADAL. Strażnicy Miejscy udają, że nie widzą, wzywani przez mieszkańców nie przyjeżdżają, albo-gdy ktoś ich dojrzy w pobliżu- tłumaczą, że to teren SM "Brudno"i rzekomo nie mogą interweniować? Samochody na chodnikach, rabaty zdeptane, chodniki wykoślawione, gacie chińskie na nędznych, brudnych straganach "witają" codziennie tych co spieszą rano po świeże bułeczki do Pelcowizny.
      Jesteśmy w Warszawie, ale na śmietnisku, dzikim terenie, którego zarząd SM "Bródno" i kupa opłacanych przez Spółdzielców działaczy nie wiedzą jeszcze nic o obowiązku tworzeniu - za nasze pieniądze - okolicy przyjaznej, czystej , zielonej dla tych, z których pieniędzy nieźle żyją
      Sławomir Antonik burmistrz Dzielnicy Targówek i członek Rady Nadzorczej SM "Bródno"
      Jacek Duczman - radny Dzielnicy Targówek , przewodniczący Komisji Porządku i Bezpieczeństwa w SM "Bródno"
      i inni którzy pracujecie podobno dla naszego dobra
      ZRÓBCIE COŚ
      • sibeliuss Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 23.04.15, 11:17
        Dodaj drobny fakt, że jakimś dziwnym trafem opłaca im się stać. Kto kupuje w takim miejscu?
        • warszawa1944 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 24.04.15, 16:24
          No właśnie, gdyby okoliczni mieszkańcy nie kupowali (bo przecież nie przyjeżdżają tu turyści z całego świata na zakupy), to by nie mieli tego dziadostwa pod blokami.
    • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 26.04.15, 23:14
      Witam akurat pracuje obok tego pana co handluje na kondratowicza pracuje w pizzerii 4 lata i nigdy nie widziałam żeby załatwiali potrzeby gdzieś pod płotem korzystają z naszej łazienki wiec pytam się na czym oparte są pomówienia przecież to stek klamst nie znacie ludzi nie osadzajcie ich tylko po tym ze uczciwie zarabiają na chleb znam tych ludzi z widzenia i stwierdzam że są porządni nigdy nie było tam brudu ani smrodu to są normalni ludzie ciężko pracujący i w uczciwy sposób zarabiający na utrzymanie O piszcie lepiej złodzieji i kryminalistów popatrzcie ludzie co się dzieje w koło
      • sibeliuss Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 27.04.15, 08:01
        To nie jest miejsce na handel czymkolwiek, z ery polowych łóżek i sprzedaży chińskich majtek trzeba kiedyś wyjść. Zawłaszczanie powierzchni wspólnych to dla przeciętnego Polaka taka oczywistość, że dla wielu normalnym jest wystawianie szafek na korytarz w bloku, bieda stragany po środku chodnika i parkowanie na placu zabaw pod swoimi oknami. Co z tego, że się zabiera przestrzeń innym - liczę się tylko ja, ja ja... wszystko przez polityków od lokalnego samorządu po premiera i prezydenta.

Nie może być estetycznie, musi być przaśnie, bo to jest takie swojskie. Pewne nawyki wynosi się z domu, ale cywilizowany człowiek pnie się w górę, a nie pikuje do postaw...
      • herbata99 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 29.04.15, 00:56
        Mieszkam niedaleko i nigdy mi nie przeszkadzali. Sprzedają głównie bieliznę, ciuchy, bywaj,a buty. Nigdy nie zostawiaja smieci. Prześć jest też gdzie, jest dosyć miejsca. Nie stoja również w zasadzie pod żadnym przecież blokiem. Jeden ze sprzedajacych chyba głuchoniemy. Dajcie im żyćsmile
        • herbata99 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 29.04.15, 00:57
          Mnie oni mnie przeszkadzają.
    • mmagi i koniec z bazarkiem:) 27.04.15, 13:57
      tustolica.pl/koniec-z-ulicznym-handlem-na-kondratowicza_70069
      • sibeliuss Re: i koniec z bazarkiem:) 27.04.15, 14:03
        Stoją pod Kefirkiem - daleko nie "uciekli".
    • wiktorstolarski Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 27.04.15, 22:34
      Pracuje w city sporcie od 3 lat koło tego pana co handluje na kondratowicza obserwuje go codziennie i jeszcze MIE WIDZIAŁEM ŻEBY ŻAŁATWIALI SIĘ NA TYŁACH PIZZERN na trawniku po za tym jakie tam sa rabaty???????KTOŚ WIE CO TO SĄ RABATY??????, znajduje się tam normalny trawnik i wcale nie jest zniszczony dziś specjalnie przypatrzyłem sięi jeszcze jedno ja nie rozumiem jak można czuć smród na powietrzu ja tam nie czułem żadnego smrodu[PRACUJE TAM 3 LATA CHODZE TAM CODZIENIE BAAA PARE RAZY DZIENIE I NIE CZUJE SMRODU PYTAJĄĆ SIĘ U SIEBIE W SKLEPIE DZIEWCZYN PRACUJE ICH TAM 12 ŻADNA TEŻ NIE CZUŁA I NIE WIDZIAŁA ZEBY KTOŚ SIĘ ZAŁATWIAŁ NA WOLNYM POWIETRZU PYTAM SIĘ KTO CZUŁ ????????] proponowałbym bym poruszyć inny temat nielegalnego handlu papierosami na kondratowicza przy bazarze ile państwo traci na akcyzie to jest problem ludzie bojcie się rozmawiać o papierosach bo ostawia to mafia ?, a wy poruszacie błahe tematy nie pasuje wam że ktoś kilka szmatek legalnie sprzedaje
      • sibeliuss Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 28.04.15, 08:20
        Kilka szmatek zajmuje pół placu - chyba to nie jest targowisko.
    • marci-nwawa Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 28.04.15, 10:55
      Czytając niektóre komentarze to myślę że ludziom w dupie się poprzewracało,mieszkam na suwalskiej 30 mam okna na ten bazarek nie widziałem żeby ktoś z handlujących się załatwiał pod moimi oknami, co najwyżej jacyś alkoholicy lub psy bo wszędzie jest pełno psich kup, mieszkam tu od 1975 roku na tych trawnikach nie było nigdy kwiatów ktoś widział RABATY?!, poza tym co to za idiotyzm żeby handlujęcych obwiniać, że nie ma kwiatków, przecież to nie oni je mają sadzić tylko administracja. Domyslam się kto opisał tego pana co handluje to sasiad z suwalskiej 30 był UBEKIEM przeszkadzają mu nawet dzieci bawiace się na podwórku za to że moje dzieci się bawiły na podwórku [grały w piłkę dostałem z sasiadami wezwanie na komende] wszystko w temacie w opisanym artykule są nie prawdziwe informacjie wcale tak nie jest MIESZKAM TU TO WIDZE CO SIĘ DZIEJE WSZYSTO JEST OK LUDZIE UCZCIWIE ZARABIAJA NA CHLEB POPIERAM TAKIE DZIAŁANIA MŁODYCH LUDZI SKORO NIE MOGĄ ZNALEŚĆ PRACY W TYM POJEBOWIE LUDZIE WSPIERACIE OBCY KAPITAŁ NP SUPERMARKETY KUPUJECIE TAM PIENIAZKI WASZE WYJADĄ ZA GRANICE. JA BEDĘ KUPOWAŁ U TEGO PANA NA KONDRATOWICZA MA DOBRY I TANI TOWAR MOJA ŻONA TEŻ KUPUJE U TEGO PANA WCALE NIE MA TANDETY. WIĘKSZOŚĆ TO TOWAR POLSKICH PRODUCENTÓW W DOBRYCH CENACH IDZCIE ZOBACZYĆ SAMI(POZA TYM KAŻDY KUPUJE TAKI TOWAR NA JAKIEGO GO STAĆ I GÓWNO KOMU DO TEGO) Marcin.
      • sibeliuss Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 28.04.15, 11:19
        Czy możesz pisać pod jednym loginem?
      • bambonka Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 12.05.15, 22:44
        marci gratulacje
        żona modna to skarb
    • marci-nwawa Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 29.04.15, 22:26
      Ja pisze sam od siebie
    • oleole7 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 04.05.15, 18:48
      Dla kogoś, to może bazar paskudnie wygląda ok, Nigdy na pewno tam nie śmierdziało !!! tak jak jakiś kretyn to opisał !! jeżeli już się ktoś chce czepiać to niech robi to zgodnie z prawdą,
      Jeżeli ktoś widział tam jakieś kwiaty to niech wybierze się na oddział psychiatryczny do szpitala Bródnowskiego.
      Jeżeli już czepiamy się handlujących to wyp**my wszystkich z pod bazaru a szczególnie fajkarzy oni chyba gorzej szkodzą dla skarbu państwa!!!!
      Ale zanim to zrobimy ,zastanówmy się czy nie zabierzemy komuś chleba, brak pracy doprowadza ludzi do nędzy, alkoholizmu,złodziejstwa, czy zawiść jest aż taka aby niszczyć komuś życie i odbierać prace??
      Kiedyś też handlowałem parę dni bo życie mnie do tego zmusiło!!! Zapłaciłem placowe i dostałem mandat chciałem stać pracować legalnie !!! dla mnie to było normalne wyłudzenie !! miałem dziecku odmówić chleba,bo nie mogłem chwilowo dostać pracy !! to lepiej żebym ukradł niż handlował ??bo Warszawa ma tyle miejsc pracy że przyjezdni z innych miast mają tu eldorado, bo opłaca im się tu pracować naszym kosztem ?? nikomu nie zabraniam pracy i nie mam nic do przyjezdnych, żeby ktoś mnie źle nie odebrał.
      Proponuje niech Gmina czy administracja weźmie się w końcu za pożyteczne rzeczy np Chodniki i brak parkingów np na Łojewskiej płace podatki a muszę skakać samochodem po krawężnikach.
      Chcemy zacząć ruszać Gminę i SM Bródno itd ? to może ruszymy raz a porządnie!! przetrzepiemy dupy tym co kołkują podwórka za nasze pieniądze np Łojewska 20/22 ,Łojewska 8/10 to są tylko przykłady !!!
      Ludzi wypchnęli z samochodami z podwórek ale miejsc parkingowych nie przybyło !!
      Kto płacił za wsadzenia Słupków i donic na Kondratowicza przy tym Panu co handluje a chodnik w dziurach jak diabli!!
      Proponuje spojrzeć pod nogi po czym chodzimy, a później zająć się handlującymi plociuchy !!
      Jeżeli chcemy nagłaśniać sprawę Pana handlującego i robić z tego sensacje to sam osobiście nagłośnie w mediach ten syf który dzieje się na Bródnie!!
    • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 05.05.15, 17:41
      Jestem za tym co wyżej ktoś opisał znam sytuację na ulicy Łojewskiej pod przychodnią zdrowia nie da się przejść przez chodnik taki rozwalony GDZIE JEST ADMINISTRATORKA CO SIĘ TYM CHODNIKIEM ZAJMUJE ZA CO JEJ PLACĄ ??NA SŁUPKI MAJĄ PIENIADZE A ZEBY TEMU PANU GRODZIĆ MIEJSCE A NA NAPRAWE CHODNIKA NIEMA PIENIEDZY LUDZIE APELUJE DO WAS WEŹMY SIĘ ZA TO ZA TA CAŁA ADMINISTRACJIE SKORUMPOWANA NIECH ONI TEZ STRACĄ PRACE JAK TEN MŁODY CZŁOWIEK CO TAM SOBIE SPOKOJNIE HANDLOWAŁ DOJSC MILCZENIA ZRÓBMY PORZADEK Z NIMI a oni na tego młodego biednego człowieka ochronę wynajęli ZA CZYJE PIENIADZE ??za nasze ja sama ta sprawę rozgłoszę widziałam tego pana co handluje na Kondratowicza chory jest powiedziałam mu żeby założył sprawę temu panu marcykowi 60 a jest za co dorabiam sobie sprzątając kancelarie adwokacką na Targówku i pokazałam post pana MARCYKA 60 i pani adwokat powiedziała że bez problemu można wytoczyć sprawę jest za co w sprawie administracji przy ul chodeckiej 13 też jest wiele interesujących spraw miedzy innymi poruszyłabym sprawy przetargów jak są ustawiane i w jaki sposób się to odbywa chodzi np o sklep Społem Wola na Podgrodziu dużo słyszałam o tym przetargu od swojego szwagra który handluje nieruchomościami i ma duże znajomości w tej branży mówił mi jakie pieniądze idą pod stołami w tej administracji a tu się czepiają biednego człowieka który chce płacić za kawałek chodnika na którym stoi pokazywał mi podanie jakie napisał do szanownej administracji i pewne nagrania które nagrał rozmawiając z tymi ludźmi co pracują w administracji pracuje obok tego pana znam go 4 lata i stwierdzam ze to porządny człowiek, który chce żyć i zarabiać na swoją rodzinę co jest z tymi ludźmi co tak go opisują w złym świetle i piszą jeszcze w dodatku nieprawdę chodzę do pracy codziennie i widzę co tu się dzieje jest w porządku wszystko i wiele innych skoro tego pana tak traktują ojca dwójki dzieci który nie może znaleźć pracy to zastanawiam się nad rozgłoszeniem tych spraw w mediach i zrobieniu porządku właśnie zaczynając od tej administracji. Oliwia
    • wiktorstolarski Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 05.05.15, 23:05
      Też jestem za tym żeby zawołać media albo napisać do pana Zbyszka Stonogi może on by coś pomógł ja też słyszałem coś o maszynach koło jubilera na kondratowicza 25 są one nowo otwarte z tego co się orientuje administracjia podpisuje umowy na lokale jest tam aneks że nie może być maszyn i dopalaczy a tu się otworzyły jestem ciekawy na jakim układzie było zezwolenie na maszyny za pieniadzę ?.Panie co handluje na kondratowicza zdrowiej pan i wracaj do pracy jakoś tu dziwnie bez pana
    • marci-nwawa Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 06.05.15, 10:04
      Kto to był taki mondry i podpisał się pod tymi słupkami GDZIE JEST WYZNACZONA DROGA POŻAROWA w razie pożaru straż musi marnować czas na wycinanie słupków JEŻELI BYŁY BY MEDIA TO MOŻE ZROBIĄ COŚ TEZ PARE SPRAW BYM POWIEDZIAŁ PARĘ MACHLOJEK MAMY DOSYĆ RZĄDÓW TEJ ADMINISTRACJI LUDZIE ZBIERZMY SIĘ ZA TEGO MŁODEGO CZŁOWIEKA CO TAM HANDLOWAŁ ZNAM GO Z WIDZENIA I KUR.. NIE MA TERAZ GDZIE SZNURÓWEK KUPOWAĆ KTOŚ W KOMENTARZACH NAPISAŁ ŻE SPRZEDAWAŁ TANDETNE SZNUROWADŁA JAK MOGĄ BYĆ TANDETNE BARAN GŁUPI JESTEM ZA MEDIAMI KONIEC MILCZENIA
      • bila77 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 06.05.15, 11:21
        szkoda, że decydujący o postawieniu słupków nie zauważyli że naprzeciwko jest przystanek autobusowy. obstawiony samochodami tak, że jestem ciekawa czy ktoś z wózkiem albo na wózku się na niego dostanie. a myślę, że i z większa walizką byłby problem.
        ale pewnie najpierw trzeba ustalić kompetencje - kto administruje terenem. a to pewnie potrwa. mam wrażenie, że ten krzywy, pełen dziur chodnik niedługo zniknie i stanie się dodatkowym pasem do jazdy dla kierowców i oczywiście parkingiem - co w zasadzie chyba już ma miejsce
      • mmagi Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 14.05.15, 12:28
        PRZESTAŃ PISAĆ DUŻYMI LITERAMI,NA NIKOGO TU NIE BEDZIESZ WRZESZCZAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 06.05.15, 11:12
      Napisałam do pana Zbyszka oddzwonił do mnie i poradził żeby stanąć i zbierać podpisy i przekazać je administracji. Jeżeli to nie pomoże to on zajmie się nagłośnieniem tej sprawy. Ja stanę jako pierwsza na zbieranie tych podpisów.
    • doiwony12 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 09.05.15, 10:09
      A mnie bardzo ciekawi dlaczego właśnie teraz tak bardzo to komuś przeszkadza.Chyba nie jest to przypadkowe działanie.Wydali kupę kasy żeby wykurzyć chłopaka.Cel uświęca środki ?I to wszystko z moich i Waszych pieniędzy.Komu on przeszkadzał tak bardzo?Nie wierzę że tu chodzi o to że nie ma przejścia czy że śmierdzi (nigdy nie smierdziało ani nikt tam się nie ałatwiał).mieszkam bardzo blisko i wiem co mówię.Porządny chłopak włożył wiele pracy aby zarabiać uczciwie czy to żle?.Tam przychodzą starsi ludzie ,często o laskach i kulach i u niego kupują bo ma bardzo tanio.On ma towar dla nie bogatych ludzi a Wy chcecie im odebrać kupowanie za małe pieniądze.Rozumiem że wszyscy którzy tu negatywnie piszą zaopatrują się w eleganckich sklepach i takie "badziewie" im przeszkadza.Otóż znam damę która zakupy robiła w Piotrze i Pawle bo ja było stać ,niestety mąz dyrektor stracił pracę i teraz zakupy robi w Biedronce.Nikomu niczego złego nie życzę ale może warto wczuć się w rolę biedniejszych ludzi którzy codziennie pytają okolicznych sklepikarzy dlaczego tego Pana już nie ma.Jeśli chodzi o zaparkowane samochody to nie wiem czy Państwo wiecie ale tam jest ciąg sklepów więc musi być parking aby zmotoryzowani klienci mogli dojechać i zaparkować.to są budowle jeszcze z czasów PRLu i wtedy nikt nie myślał o parkingach a jak sami tu wypisujecie to nie te czasy .No właśnie ,nie te czasy ,teraz mamy multum samochodów i one musza gdzieś parkować.Przeszkadza mamusiom z wózkami że nie mogą przejechać ?.Niech na spacery chodzą do parku bo i bezpieczniej i okolica ładniejsza.Tym ludziom którzy tam pracują powiedzcie że w Wam przeszkadzają samochody.może najlepiej zamknijcie cały handel na Kondratowicza żebyście mogli swobodnie przechodzić.Resumując musimy myśleć o sobie ale i o tych którzy żyja obok nas.Wszyscy mamy prawo żyć ,mieszkać i pracować w spokoju
      • doiwony12 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 09.05.15, 10:19
        a i jeszcze jedno .to nie ten chłopak przeniósł się pod Kefirka tylko osoba handlująca starociami.z tego co wiem sprowadziła się nie dawno i sprzedaje to co znajdzie na śmietniku.Zaznaczam z tego co wiem.Dlatego jak już piszecie to piszcie prawdę
      • bambonka Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 11.05.15, 14:28
        ej co ty wypisujesz "doiwony12", czy wiesz jakby wyglądała Warszawa, gdyby każdy "nibybiednybezrobotny" wystawiał swoje szmatki do sprzedania na trawnikach i chodnikach Warszawy? dla tych co bronią bazaru-ohydy z Kondratowicza 27 mam pomysł: podajcie swoje adresy zamieszkania i zorganizujcie pod swoimi domami/blokami/ miejsce pracy tym "biednym chłopcom". Koniecznie zabezpieczcie im dużo miejsca,trawnika, bo rozwalają się z tymi swoimi stosami szmat na jak największej powierzchni, też kawał chodnika muszą mieć na ich ogromny obrzydliwy biały samochód. To nie są biedni ludzie, tylko spryciarze którym władzuchna SM "Bródno" i niektórzy działacze umożliwili zagarnięcie terenu opłacanego przez Spółdzielców na śmieciowy handel.
        A co do rzekomej taniochy u nich to też bzdura: ta sama sukienka co u nich kosztowała 80 zł, w eleganckim sklepie "Zuzi" , obok na Kondratowicza, kosztowała w tym samym czasie po przecenia 35 zł.............U nich nie jest tanio, są zachłanni, nie chcą iść do pracy np w markecie, czy sklepie...............na flaszkę i fajki ma zwłaszcza jeden z nich co tylko siedzi cały czas /handluje inny/, kokoszą się na naszym terenie jak na swojej własności ................. od zbierających podpisy, litujących się na "biedakami" z tej obrzydliwości powstałej w samym centrum Bródna czekam na inne propozycje lokalizacji bazaro-badziewia
        • wiktorstolarski Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 11.05.15, 20:03
          I nie wybieraj ludzia pracy pilnuj swojej dupy śmierdzące j bo jak stałem za tobą w kolejce w pelcowiznie chciało mi się Wymiotowac byłaś mało ze nie świeża to pod wpływem alkoholu miło ci jest jak ktoś by ciebie tak opisywał piszesz ze ten pan ma obrzydliwy samochód ma taki na jakiego go stać pokaż nam swój i w szczególności na jakich jest tablicach rejestracyjnych podejrzewam ze na zagranicznych zwanych sloikarskich
          • wiktorstolarski Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 11.05.15, 20:06
            A to co napisała do Iwony 12 to jest prawda cały czas pytają się o tego człowieka młodego pracuje obok niego i słyszę pary razy dziennie ze dlaczego go nie było.sam byłem zdziwiony ze go nie ma ale podobno był chory
      • marcyk60 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 12.05.15, 02:17
        doiwonci12 co Ty biedaku wypisujesz?ogarnij swoje myśli, czepiasz się matek z dziećmi, , handlu na Kondratowicza nie trzeba likwidować są piękne, czyste sklepy, tylko nie trzeba oszpecać okolicy bidulahandlem, a na parkingach są miejsca dla samochodów
        dawniej Straż Miejska wywoziła na płatne parkingi samochody parkujące na trawnikach i chodnikach, bo to była jeszcze prawdziwa Straż, dziko parkujący płacili słone mandaty a teraz obciach, bieda, bezprawie
        o kupa działaczy od niedziałania
    • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 09.05.15, 20:32
      I dziś było znowu normalnie był pan co handluje wyzdrowiał,przychodzili ludzie zdrowia życzyli mówili że cieszą się że wrócił ZEBRAŁAM JAK DO TEJ PORY 480 PODPISÓW MIESZKAŃCÓW KTÓRZY SĄ ZA TYM CHŁOPAKIEM.Ten młody człowiek powiedział że nie interesuje go pisanie anonimowych wypowiedzi na forum i jak MARCYK 60 tak krzyczy to niech przyjdzie i powie mu to w oczy i reszta tych ludzi co pisze na niego ,rzucił oskarżenia że załatwia się pod oknami niech to udowodni że tak było. Moje zdanie jest takie żeby tego nie odpuszczać za te kłamstwa próby zniszczenia tego człowieka jest nas dużo i razem coś zrobimy W IMIĘ IDEI
      • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 09.05.15, 20:43
        I jeszcze jedno zostawiam tu swój adres oliwiazubrowska@o2.pl jeżeli ktoś coś słyszał o jakiś przekrętach albo jakimś złym działaniu administracji przy ulicy chodeckiej 13 to prosze o pisanie prywatnych wiadomości nie chce pisać na forum, napewno czyta to ktoś z admnistracji a nie chce ich uprzedzxać o naszych działaniach wszystko ludzie co wiecie wszystko zostanie przekazane w razie czego mediom bez państwa danych wszystko jest anonimowe
        • bambonka Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 11.05.15, 14:46
          oliwkazubrowska! Ty zamiast zbierać podpisy za pozostawieniem tego straszydła- bazaru załatw tym "biedakom" robotę w Pizzeni, albo w porządnym sklepie, niech popracują tak jak ty na chlebek, niech przestaną szpecić Warszawę
          niech nie rozwalają tych szmat na trawniku, niech nie zasłaniają niedawno postawionych gazonów z kwiatami tymi szmatami, pudłami
          rzygać się chce idąc po bułeczki do Pelcowizny jak się tych nieświeżych "biedaków" z ich szmatami widzi
          Warszawa ma być piękna i nasza
          ciekawe kto za tymi "biedakami" stoi?????????
          , za tą ich sprzedażą jednak drogiego towaru w ogromnej ilości
          kto kupuje u nich , wiadomo, ludzie nieświadomi tego, że w "Zuzi" obok na Kondratowicza można kupić taniej, w eleganckich warunkach przymierzyć, a towar jest czysty i pachnący
          a tu wszystko wisi cały dzień na smrodliwej ulicy, czasem na deszczu, potem ładowane jest do samochodu straszydła i znowu sprzedawane........fuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
          widać oliwka sporo jeszcze zwolenników drogiej brzydoty brudu , braku potrzeby szacunku do samego siebie
          • wiktorstolarski Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 11.05.15, 19:49
            Kogo nazywasz Nie świeżymi biedakami ?powiedziałaś to temu panu w oczy czy tylko umiesz przez internet obrażać?słoiku jeden gdzie widziałaś żeby ktoś się na trawniku rostawil bo ja nie widziałem a byłem dziś w pracy i te ,szmaty'nie stoją na deszczu bo jak pada deszcz to nakrywa ten pan folią i są suche.udowodnij ze jesteś ubrana w lepsze szmaty niż tam wiszą ?potrafisz być tylko anonimowa. Ja tez mogę opisać bombolata czy jak ci tam ze pracujesz w agencji bo byłem i ciebie widziałem miło by ci było jak byś czytała to o sobie tak jak ten młody pan czyta twoje wypowiedzi jeżeli coś piszesz to pisz zgodnie z prawdą jak jest a nie kłamiesz codziennie kiedy ten chłopak stoi to robi zdiecia żeby miał potwierdzenie ze nie niszczy trawniku i mam nadzeje ze jak będziesz szła po tę bułeczki do pelcowizny to skręcić nogę na tym krzywym chodniku może bozia ciebie pokara
            • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 12.05.15, 01:14
              Ą I JESZCZE JEDNO BOMBONKA JAKIMI NIE ŚWIERZYMI BIEDAKAMI, NAUCZ SIĘ SZANOWAĆ LUDZI TEN PAN JEST ZAWSZE ŁADNIE UBRANY I PACHNĄCY.OPOWIADASZ O TYM PANU POWIEDZ TERAZ COŚ O SOBIĘ KOGOŚ JEST ŁATWO OCZERNIAĆ ???? ZACZNIJ OD SIEBIE PO TEM OCENIAJ INNYCH
    • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 12.05.15, 01:05
      Po pierwsze bambonka dla ciebie to ja jestem pani oliwia.
      Po drugie co ciebie obchodzi co ja robie i co zbieram [chodzi o podpisy]
      Po trzecie komu ty będziesz prace wybierać zajmij się sobą i swoją pracą
      i nie interesuj się kto jak na chlebek zarabia bo to kazdego prywatna sprawa
      Po czwarte gdzie ty widziałaś szmaty i co to znaczy?
      Po piąte nikt tam nie sprzedaje na trawniku dlaczego kłamiesz?????
      Po szóste co to znaczy że zygać się chce tobie jak to napisałaś w komentarzu
      wyrazy twojego słownictwa są bardzo ubogie ja np. nie wiem co to słowo znaczy
      rzygać można wymiotować ale rzygać te słowo kojarzy mi się z meliną widocznie
      bywasz w takich miejscach bo znasz takie słowo ja do dziś nie znałam.
      Po siódme Jak ci się coś nie podoba to chodz sobie do innego sklepu po bułeczki
      nie widzę w tym problemu
      Po ósme skąd ty jesteś ? Napisałaś nasza warszawa tak samo moja jak i twoja tobie się nie podoba że ktoś uczciwie zarabia na chlebek a mi się podoba kwestia gustu
      Po dziewiąte napisałaś kto za tymi biedakami stoi odp brzmi rodziny i dzieci
      Po dziesiąte napisałaś drogiego towaru w ogromnych ilosciach skąd ty wiesz ze jest drogi ??
      dla mnie i mojch koleżanek jest tani jeżeli ciebie na niego nie stać proponuje rzeczy używane
      są dużo tanisze
      Po jedenaste napisałaś że sprzedają w ogromnych ilościach skąd ty to wiesz ??? prowadzisz temu panu księgowość?????????
      Po dwunaste napisałaś kto u nich kupuję,a co ciebie to obchodzi to jest kazdego prywatna sprawa kto gdzie kupuję nie tobie to oceniać
      Po trzynaste auto reklama sklepu zuzi ci nie wyszła,mają dobry towar ale głowy nie urywa
      byłam widziałam ceny mają takie sobię
      Po czternaste ska wiesz że to wisi na deszczu ja jestem tu parę lat co dzienie i jeszcze
      tego nie zauważyłam
      Po piętnaste jakie straszydła i jakie fuuuuuj nie podoba ci się to nie patrz
      Po szesnaste jakiego brudu ???? kupuje tam i rzeczy są czyste i nowe po co kłamiesz ??
      Po siedemnaste napisałaś brak potrzeby szacunku do samej siebie a co ty mnie znasz ??
      gwarantuje ci że ja bardziej się szanuje niż ty i przy tym szanuje innych ludzi a ty nie
      Po osiemnaste jeżeli piszesz komentarze to pisz je zgodnie z prawdą był komentarz odiwony12
      który pisze prawdę tak jak jest w rzeczywistosci.
      Po dziewietnastę myślisz że ten pan co handluje na kondratowicza wypadł sroce spod ogona
      naucz się szacunku do ludzi takie rzeczy wynosi się z domu ty widocznie nie wyniosłaś
      kwestia wychowania u ciebie wiele pozostawia do życzenia
      Po 20 dlaczego nie napisałaś swojego imienia i nazwiska ja to zrobiłam bo nie mam
      nic do ukrycia tylko urzywasz nicku nawet nie wiadomo jakiego co to jest za słowo albo psełdonim bombonka oświeć mnie co to znaczy
      Po 21 dlaczego nie pójdziesz i nie powiesz w oczy temu panu tego tylko krzyczysz przez internet
      na forum ten pan jest bardzo miły na pewno ciebie wysłucha i odpowie ci na każde pytanie
      CZYTAJĄC TAKIE KOMENTARZE CO NAPISAŁA BOMBONKA WSTYDZE SIĘ ŻE JESTEM JEDNĄ Z NICH POLKĄ NIE NAWIDZE KŁAMSTWA OBŁUDY NISZCZENIA DRÓGIEJ OSOBY
      MAM NADZIEJE ŻE BOZIA CI TO WYBACZY KIEDYŚ NIE POZDRAWIAM CIEBIE
      • marcyk60 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 12.05.15, 02:01
        strasznie tu dużo ocen i błędów ortograficznych/ no u . " pani oliwia"
        a prawda jest taka: na terenie należącym do Spółdzielców i przeznaczonym na chodniki i zieleń dla Spółdzielców, pod metalową Tablicą z napisem "Zakaz handlu pod karą administracyjną" - kto go notorycznie zakleja wiadomo! - wyrosło chyba nielegalne i niekomfortowo bardzo jednak prezentujące się ciuchowisko - ciuchy są "eksponowane" na pożal się Boże prymitywnych stojakach obłożonych ceratami niekoniecznie krystalicznie czystymi i estetycznymi
        pod napisem:Zakaz Handlu pod karą administracyjną ktoś handluje i kpi sobie z tego napisu i tego zagrożenia karą, ktoś inny zbiera podpisy, żeby TU właśnie odbywał się handel w najprymitywniejszych warunkach
        a mnie ciekawi, gdzie jest ten "Mocarz i Odważniak" co tę tablicę z napisem "Zakaz......." ośmielił się postawić i gdzie są "Ci Odważniacy i Mocarze" co tę karę administracyjną wreszcie wyegzekwują ?
        Na razie nieproszeni handlarze ani napisu ZAKAZ Handlu ani KARA ADMINISTRACYJNA się NIE BOJĄ
        I MAJĄ RACJĘ, BO PRAW SPÓŁDZIELCÓW I ICH PRAWA DO PIĘKNEGO OTOCZENIA NA ICH TERENIE W SM "BRÓDNO" WIDAĆ NIKT NIE BRONI. TU RZĄDZI pani oliwia, podpisy, bezprawie
        • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 12.05.15, 07:53
          O widzę panie marcyk 60 zmieniłeś pan słownictwo, można ??? można umieć się zachować ??? panie marcyk zajmij się sobą i daj człowiekowi wykarmić swoją rodzinę.Ja poprostu bulwersuję się jeżeli ktoś pisze nie prawdę tak jak pan to opisał w bezczelny i obrazliwy sposób upokarzajać i plując na tego młodego człowieka taka siedzi w panu nienawiści do ludzi ???? mnie jak by pan tak opisał w wulgarny sposób wytoczył bym panu sprawę a pan handlujący powiedział że nie bedzię panu robił na złość i jakoś to w sobie zdusi.
    • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 12.05.15, 07:57
      Po za tym odpisze panu jak będe po pracy bo na telefonie mi się złe pisze życze wszystkim miłego dnia nawet panu panie marcyk oliwka
    • wiktorstolarski Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 12.05.15, 11:04
      Panie marcyk60 jak by pana ktoś tak opisał, to też byśmy stanęli za panem.Pana prace opisał w taki bezczelny sposób i pisząc nie prawdę w dodatku. Podejrzewam że panu nie chodziło o Warszawę i nie opisał pan tego dla idei albo bezinteresownie ?chodzi tu na pewno o to że pan handlujacy robi panu konkurecjie Jestem przekonany o tym ze nie działasz pan w czynię społecznym .i żeby poprawić wygląd warszawy ludzie którzy się tu wypowiadają np ja jestem na codzień tu bo pracuje i widzę co się tu dzieje i dlatego nie popieram pana kłamstw i wiele innych osób które znają prawdę
    • marci-nwawa Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 12.05.15, 14:14
      Ja tez tu mieszkam i widzę cały czas tego człowieka co handluje,opisane w tym artykule sprawy nie pokrywają się z rzeczywistością jest to zwykle kłamstwa i pomówienia.Popieram panią oliwie która staje za prawdą a nie tu rządzi a to jest różnica.Też jestem zdania że na darmo pan tego nie opisał musi być coś w tym ukryte.Pan prowadzący sprzedaż na kondratowicza do stosował się do mieszkańców ogarnął teren zmniejszył stanowisko swoje porobione są przejścia tak jak ludzie chcieli.Patrząc przez okno widziałem tego pana ze podlewał kwiatki w tych kwietnikach żeby nie zdechly na tym słońcu bo pomyslowawca kwietnika zapomnial że kwiatuszki są żywe i trzeba podlewać
      • bambonka Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 12.05.15, 16:23
        żeby zakończyć te próżne spory i celowe skłócanie mieszkańców przez nieudolność rządzących
        proponuję zorganizowanie
        Wielkiej Uroczystości na dzikim placu handlowym Kondratowicza 27:
        Będzie to Otwarcie lub Wykopanie Tablicy "Zakaz Handlu pod karą administracyjną"
        Zaprośmy na nie:
        1.
        Sławomira Antonika -burmistrza Dzielnicy Targówek i jednocześnie przewodniczącego rady nadzorczej SM "Bródno"
        2.
        Jacka Duczmana - radnego Dzielnicy Targówek i jednocześnie przewodniczącego Komisji porządku i bezpieczeństwa Rady Nadzorczej SM "Bródno"
        3.
        też wszystkich
        działaczy Rady Osiedla Kondratowicza SM "Bródno"
        4.
        radnych Dzielnicy Targówek / jeszcze niedawno prosili nas o głosy/
        4.
        Szefa Straży Miejskiej m.st. Warszawy
        5.
        Szefa Policji z Chodeckiej
        może jeszcze inne ważne osobistości ?Podpowiedzcie KOgo?/
        Niechaj w/w dokonają wspólnie Uroczystego otwarcia
        albo uroczystego WYKOPANIA Tablicy metalowej z napisem:
        "Zakaz Handlu pod karą administracyjną"
        i niech wreszcie ustalą, czy na Bródnie /w Warszawie/ma zapanować
        PRAWO czy BEZPRAWIE
        po Uroczystości mogłoby się odbyć wspólne podlewanie gazonów z kwiatami
        albo
        wspólne rozkładanie straganów z niebieską ceratą i ciuchami
        /zależnie od rezultatu spotkania/
        najbiedniejsi mogliby wziąć udział w losowaniu chińskiej bielizny, sznurowadeł itp oczywiście na koszt pomysłodawców bazarku-koszmaru Warszawy Targówka
        oliwka i inni buziaki ślę
        • marci-nwawa Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 12.05.15, 16:30
          Bombonka jesteś bezczelna po prostu pilnuj siebie i swojego sklepu i nie głosuj tak ze robisz to bez interesownie dla dobra mieszkańców bo takie bajery to ja już znam.
        • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 12.05.15, 21:58
          Jestem za zaprosimy mieszkańców i niech się wypowiedzą.Narazie nikt mi nie odmówił podpisania petycji a jest czterocyfrowa liczba
          • bambonka Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 12.05.15, 22:21
            ło-oliwka a co z tablicą Zakaz handlu pod karą administracyjną?
            mieszkańców zaproś, ale jak sami do siebie będziemy gadać bezradne władze tego znowu nie usłyszą i nie zobaczą, jak do tej pory
            kto tam lody kręci na tym bazarku, ciekawe, kto na kogo pracuje
            szmaty, biedni młodzieńcy to chyba jednak tylko część prawdy
            nie wiecie kto personalnie pozwolił na dziki bazar i nadal kryje to badziewisko
            ile trzeba zapłacić by tam handlować
            ja też nie chcę pracować
            lepsze kilo handelku niż tona dobrej roboty
    • bambonka Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 12.05.15, 22:37
      Ze strony internetowej spółdzielni podaję skład Komisji Handlu i Usług Rady Osiedla "Kondratowicza" SM "Bródno"
      Lewandowski Zbigniew - przewodniczący
      członkowie: Godlewski Jan, Musiał Ewa, Skrabski Zbigniew, Sterniczuk Teresa
      ciekawe czy wiedzą o dzikim bazarku na Kondratowicza 27 a jak nie wiedzą też ciekawe czym się zajmują na posiedzeniach
      może pod własnymi blokami na własnych podwórkach urządzą badziewisko, miejsce pracy dla biednych, bezrobotnych, śmietnikowców
      • marci-nwawa Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 13.05.15, 11:18
        Ale rewelacja każdy moze sobie poczytać na stronie. Nikt tu juz nie będzie z tobą pisał że względu na twoje chamskie wypowiedzi i obraźliwe każdy tu się szanuje oprócz ciebie.Nie trudno się dowiedzieć jaki ma cel bombonka w niszczeniu ludzi wystarczy sprawdzić IP komputera w miarę proste. Na darmo tak tu nie krzyczy w celu społecznym,ja się domyślam kto to jest i jaki ma motyw w tym swoim działaniu .szkoda ze pan handlarz nie chce robić nic w sprawie obrażania jego osoby a może zostajesz tu sama bombonka my się przenosimy w inne miejsce
        • marcyk60 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 13.05.15, 22:31
          marci-wawa a co ty w wywiadzie społecznie pracujesz, że sprawdzasz kto pisze? dawniej ormo czuwało haha, teraz ty?
          nie chodzi o to kto pisze, tylko o czym pisze...........
          i nie wypowiadaj się za wszystkich "my się przenosimy"
          ja się nigdzie nie przenoszę
          w wypowiedziach bambonki nic "chamskiego" nie zauważam, u ciebie za to aż kipi tzw lękliwa napastliwość
          uśmiechnij się marci, jak wszyscy to wszyscy, ty też możesz od jutra sprzedawać szmatki na tym "bazarku" i stawiać swoje autko na chodnikach gdzie popadnie
          razem zacznijmy od jutra rujnować naszą piękną dzielnicę
          tego chcesz?
          • marci-nwawa Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud 14.05.15, 08:26
            A widzisz marcyk niektórzy widzą jak obraża kogoś anonimowo niech ma trochę honoru i pójdzie powiedzieć temu panu w twarz anonimowo to umie krzyczeć z reszta ty lepszy nie jesteś. Po za tym marcyk nie udawaj ze się nie znacie z bombonka ,wiem ze macie wspólną pasjie fotografię i jeszcze parę innych rzeczy. Co ty pieprzysz o niszczeniu warszawy czym niszczy ?tym ze handluje na kawałku chodnika ?nie bądź śmieszny. Tak dbasz o nasza dzielnice ?a temat z zanieczyszczaniem kanału zeranskiego chemikaliami z budowy kolo urzędu gminy ciebie nie interesuje ???????? Ze może wystąpić zakażenie wód nie widziałem żebyś tam krzyczał wiec nie pierdol ze działasz w czynię społecznym,zastanawiam się jaki masz motyw w swoim działaniu bo na pewno jakiś masz są 3 opcjie ale zostawię ci to w domyśle.
    • oliwkazubrowska Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 14.05.15, 10:32
      O witam pana marcyka, tak pana interesuje dzielnica ?widać nie skoro pan się nie udzielasz w kwesti zatruwania kanałku moze zajety jesteś pan graniem ?mamy nawet wspolnych znajomych jaki to swiat mały jest i kiepski reklamy daje
    • mmagi Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 14.05.15, 12:45
      czy ci handlarze nie mogą sie przenieść na teren wyznaczony do takiej działalnośći,???na bazarku na Podgrodziu,koło pętli autobusowej jest mnóstwo miejsca do handlu,nikt nie bedzie miał do nich pretensjii
      • mk968 Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 14.05.15, 12:49
        przecież to miejsce umiera
        • marci-nwawa Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 14.05.15, 16:01
          Na podgrodziu to od kad żyję to nie widziałem tam ludzi a stać tam bez zarobków to nie rozwiązanie dla Pana handlujacego jeżeli ma dzieci na utrzymaniu. Rozmawiałem z panem handlujacym ostatnio i powiedział niech administracja da mu inną lokalizacje taką w miarę żeby zarobił na utrzymanie swojej rodziny bo on o to walczy o byt swojej rodziny z resztą to bardzo miły człowiek nie wiem dlaczego ludzie którzy go nie znają tak go opisują jak by go poznali to zmienili by zdanie. Po za tym w tej sprawie nie chodzi o ten bazarek zaden tyle lat ludzie byli zadowoleni i dalej są z tego pana i z jego towaru mieszkam tu tyle lat i znam sprawę nie od dziś marcyk opisując tego pana oszukuje w znacznym stopniu zresztą ludzie pisali komentarze co żyją tu i wiedzą co się dzieje zawsze było w porządku z tym bazarkiem i z panem handlujacym
          • wiktorstolarski Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 14.05.15, 18:13
            Popieram to ze panu marcykowi nie chodzi o ten bazarek tylko o pana jednego co tam pracuje ,wszystko się powoli rozwiązuje z reszta widziałem ta petycję i sam się tam podpisałem na niej. Liczba mieszkańców co żyją kolo tego handlarza jest ogromna co popiera ten bazarek na jakoms tam liczę tylko 30 głosów się wstrzymało ze względu ze nie wiedzą o co chodzi. Marcyk to legalny oszust poczytajcie ludzie komentarze innych osób co są na codzień w tym miejscu.Pan handlujacy dosstosowal się i przerobił swoje stanowisko pracy tak jak ludzie chcieli.Komentarze typu niszczy Warszawę pytam się czym niszczy nie bądźcie ludzie śmieszni. Albo działamy w interesie społecznym jak piszą to jest guwno prawda są ważniejsze rzeczy do załatwienia np kanalek zeraniski jak ktoś napisał chodniki zerwane na całej długości kondratowicza i wiele innych spraw. Dlaczego nikt nie odzywa się w tych sprawach w imię dobra społecznego mieszkańców tylko kilka osób które uparły się na handlarza krzyczy na okrągło ze zarabia na swoją rodzinę ,najlepiej to zgnojc go opluc nie zdycha z głodu ze swoją rodziną wkurwia mnie to bo co bo jest porządny jak by był bandziorem jakimś to nikt by ryja nie otworzył żeby po tem nie miał problemów a do biedaka to każdy może pozwalać sobie. Zacznij marcyk do jakiegoś bandziora opisz go tak samo jak tego porządnego czlowieka to zobaczysz jak szybko cie naprostuja opisz np fajkarzy na kondratowicza przy bazarku szybko cie wylecza z tych artykułów
            • mmagi Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 15.05.15, 14:23
              też poproszę o przecinki
              a co to jest" kanalek zeraniski "
          • mmagi Re: "Dziwny" bazar na Kondratowicza: brud, smród. 15.05.15, 14:21
            moze jakieś przecinki wstawisz?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka