sloggi 03.12.05, 13:31 Jesteśmy jednym z niewielu osiedli z pełną infrastrukturą. A może jednak czegos Wam brak? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muffina Re: Czego nam brak na Bródzienku? 03.12.05, 15:38 lodowiska, wiekszej liczby ścieżek rowerowych i ładniejszych placyków zabaw dla dzieci Odpowiedz Link
1robi Re: Czego nam brak na Bródzienku? 03.12.05, 16:22 metra,a z bardziej przyziemnych rzeczy to dokończenie trasy toruńskiej Odpowiedz Link
badziewiak_leon Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.12.05, 14:14 Prawidziwego Teatru. Odpowiedz Link
sloggi Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.12.05, 14:15 badziewiak_leon napisał: > Prawidziwego Teatru. Rampa za miedzą Ci nie pasuje, tak? Odpowiedz Link
daggy Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.12.05, 18:05 W mojej części Bródna brakuje mi fajnej knajpy. Odpowiedz Link
krzyk007 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 05.12.05, 12:57 > W mojej części Bródna brakuje mi fajnej knajpy. Ty to w ogóle na Bródnie nie mieszkasz!!! Odpowiedz Link
daggy Re: Czego nam brak na Bródzienku? 06.12.05, 09:45 Jak to nie? Od 1979 r jako żywo mieszkam na Bródnie. Dopiero w przyszłym roku się wyprowadzam. Odpowiedz Link
krzyk007 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 06.12.05, 21:12 daggy napisała: > Jak to nie? > Od 1979 r jako żywo mieszkam na Bródnie. Dopiero w przyszłym roku się > wyprowadzam. A to przepraszam. Myślałem, że na Białych Łąkach grasujesz Odpowiedz Link
badziewiak_leon Re: Czego nam brak na Bródzienku? 05.12.05, 09:33 Jako wieloletni mieszkaniec obu stanowczo protestuję przeciw utożsamianiu Targówka z Bródzienkiem i na odwrót. Na Bródzienku nie ma żadnego teatru poza salą kina Świt. Z resztą nie chodzi mi o salę tylko o salę i stały zespół zawodowych aktorów w środku. Rampa jest teatrem na Targówku. Na północ od ulicy Kołowej nie ma już w Warszawie żadnego prawdziwego teatru - a Warszawa ciągnie się jeszcze jakieś 15 km (nie liczę Teatru 13-tka na Białołęce bo to jest teatr amatorski). I w ogóle po tej stronie Wisły ledwo zliczyłem na swoich tłustych paluchach 5 teatrów. No jeszcze mi brakuje na Bródzienku porządnej restauracji. Nie mam na myśli lokali klasy Kefirek, Pizza Hut lub Kacperek. Odpowiedz Link
vidi12 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 05.02.06, 21:59 Odwiedź "MILANO" przy Wyszogrodzkiej 5. W czwartki karaoke Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.12.05, 20:19 Placu zabaw dla dzieci !!! Na pobliskim Targówku są aż(?)dwa a u nas tylko jeden obskurny w Central Parku (tj Parku Bródnowskim).Nie wiem dlaczego władze naszego osiedla nie chcą zainteresować się tą kwestią . A przecież taki plac mógłby powstać na przykład w Ogrodzie Jordanowskim przy ulicy Suwalskiej/Turmonckiej.Teren ogrodzony z budynkiem który z pewnością mógłby pełnić rolę chociażby stróżówki dla dozorcy/ochroniarza. Odpowiedz Link
rysia_mama_wiktorka Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.12.05, 21:20 1. Placy zabaw np. takich jakie są na Askanazego 2. Fajnej knajpki 3. Metra)) Odpowiedz Link
sloggi Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.12.05, 23:26 Na południe od Kondratowicza nie ma bankomatu. Odpowiedz Link
janeausten1 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 05.12.05, 16:28 Placu zabaw dla dzieci takiego jak na Askenazego (popieram wypowiedź poprzedniczki). Znajomi mieszkają na ul. Conrada. Tamtejsza spółdzielnia zorganizowała ładne, nowoczesne, ogrodzono place zabaw dla maluchów i starszych dzieci. A dla psów wybiegi-trawniki. Jedna można, a Chomiczówka to też blokowisko. Mieszkam przy jordanku na Suwalskiej i aż żal patrzeć i porównywać. Odpowiedz Link
bodziach Re: Czego nam brak na Bródzienku? 06.12.05, 09:37 Drugiej linii nocnej. A właściwie szybszej Inne braki zostały już wymienione - teatr, restauracja (z całym szacunkiem, ale w Milano to mogę co najwyżej piwo wypić i zagryźć frytkami), pub. Odpowiedz Link
aeiou1 INNA LINIA NOCNA 06.12.05, 23:26 Zgadzam się z przedmówcą w kwesti autobusowych połaczeń nocnych. Linia 602 to koszmar.Nie dosyć ,ze trasę z Centralniaka do pentli Podgrodzie pokonuje w 1 godzinę to wykonuje istne esy floresy po Pradze i Targówku. Czyż nie przyjemniej,szybciej i bezpieczniej byłoby aby 602 jezdziło na Bródno pomijajac np targówek/pragę? Proponuję oddzielna linię na Targówek i oddzielną na nasze osiedle. Odpowiedz Link
aeiou1 Re: INNA LINIA NOCNA 09.12.05, 21:46 hmm...może ? Może to i za X lat na Bródnie będzie przebiegała linia metra! Odpowiedz Link
quattrox Re: Czego nam brak na Bródzienku? 08.12.05, 14:33 akiejs fajnej knajpki albo klubu Odpowiedz Link
onslaught Re: Czego nam brak na Bródzienku? 30.12.05, 19:07 Normalnej knajpy, z normalnymi cenami, bez żuli, gdzie można posiedzieć ze znajomymi, napić się piwa (klimatyzacja - szlugi) - zero papierochów, posłuchać muzyki, obejżeć TV. W Stokrotce jest drogo i brak klimy z powietrzem (najarane, że śmierdzi jak... Nie wiadomo co!) Odpowiedz Link
cafeulica Re: Czego nam brak na Bródzienku? 25.01.06, 12:38 Zapraszamy do nas. Myślę, że spełniamy większość ww warunków. www.cafeulica.pl Odpowiedz Link
arhe1 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 02.01.06, 15:52 zgadzam się z Wami: 1. KNAJPY DOBREJ Z NISKIMI CENAMI I BEZ ŻULERNI 2. METRA, SZYBSZEGO NOCNEGO, - WOGÓLE LEPSZEJ KOMUNIKACJI Odpowiedz Link
beata118 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 02.01.06, 18:10 Knajpek to rzeczywiście u nas mało, ale na komunikację to chyba nie mamy co narzekać Odpowiedz Link
epilogue Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.01.06, 11:35 klimatu,tego czegoś to pozwala poczuć się jak w domu,mieszkam tu 5 lat i czuję się trochę jak na wygnaniu, znajome ścieżki: poczta, sklep,lotto,market,ratusz,bankomat mi tego nie dają ale chyba by się trzeba urodzić w danym miejscu by traktować je jak swoje Odpowiedz Link
bodziach Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.01.06, 11:45 Z pewnością jest jak piszesz. Klimat to ostatnia rzecz, której mi brakuje na Bródnie Ja nie wyobrażam sobie mieszkania gdzie indziej. Odpowiedz Link
epilogue Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.01.06, 17:15 może dlatego że jesteś stąd dla mnie do zaakceptowania była cena m2 Odpowiedz Link
nadka1 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 04.01.06, 20:52 Zgadzam się z Tobą epilogue.Ja też przeprowadziłam sie z mężem na Bródno bo wtedy było tu najtaniej,ale jestesmy tu sobie sami.Jakoś tak nie u siebie sie czuję przez te 3 lata. Odpowiedz Link
bodziach Boisk ze sztuczną nawierzchnią 23.01.06, 09:45 Chyba na Bródnie nie ma ani jednego boiska ze sztuczną nawierzchnią. Przynajmniej o bezpłatnym takim cudeńku nie słyszałem. Na Ursynowie, Sadybie to norma. Jest ich kilka. Czy nie ma możliwości, aby gmina zainwestowała w takie boisko(a)? Już nie mówię o oświetleniu... Odpowiedz Link
pele84 Re: Boisk ze sztuczną nawierzchnią 23.01.06, 20:46 Oj tak! Myślałem o tym.. Boisk ze sztuczną nawierzchnią do gry w piłkę nożną, do koszykówki. Tylko jakieś konkretne, a nie wylany beton jak przy 67 lub w Parku. Sadze, ze pas przy Budowlanej moglby sie na to calkiem niezle nadawac. Odpowiedz Link
muffina Re: Czego nam brak na Bródzienku? 23.01.06, 15:52 koszy na "psie odpadki". Probili takie w Legonowe i problem z "minami" na trawnikach sam się rozwiązał. Ludzie chcą mieć czysto, tylko im to umożliwić. Np. trawniki wzdłuż Wysockiego to prawdziwy poligon, strach zejść z chodnika a i tam czasem można wdepnąć. Nie mówiąc już o urządzanh tam biesiadach i stertach śmieci walających się już od południa ... bo nie ma gdzie wyrzucić Odpowiedz Link
konsuag Re: Czego nam brak na Bródzienku? 23.01.06, 17:16 Fakt. czuje dyskomfort ,kiedy moja psinka zostawia to i owo w parku. swoja droga apel, zeby rodzice sprzatali po swoich dzieciach. Przy pieknej pogodzie zostaje mnowstwo kupek po rozkosznych bachorach. a po drugie : porzadnego bazarku!!ten pod globi jest po prostu smiechu wart. za kazdym razem sobie obiecuje ze tam wiecej do tych nadetych bab nie pojde, ale potem daje im kolejne szanse. Poza tym wybór jest tam żałosny.Ten bazarek przy kondratowicza to tez jakas porazka:szopy jedna przy drugiej, ze odechciewa mi sie tam wchodzic. Najlepszy bazarek njest na tarcho i tam kupuje przy okazji. Odpowiedz Link
lemurka3 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 24.01.06, 15:03 Fajny bazarek jest dość blisko tj na Trockiej, ja tam jeżdżę jeśli potrzebuję kupić coś pyszniutkiego. Odpowiedz Link
magoo_king Re: Czego nam brak na Bródzienku? 25.01.06, 19:16 który na tarcho jest taki atrakcyjny, jakoś nie moge sobie w pamięci takowego przypomnieć. Owszem ten na kondratowicza rewelacyjny nie jest, ale z braku laku dobry kit. natomiast to coś przy globim to absurd (zwłaszcza stragany, bo budki vis a vis marketu to jeszcze znośne) Odpowiedz Link
konsuag Re: Czego nam brak na Bródzienku? 25.01.06, 19:22 Ten na rogu cmielowskiej i erazma z zakroczymia. Odpowiedz Link
unterseeboot Re: Czego nam brak na Bródzienku? 02.02.06, 15:46 Jako zmotoryzowany i mieszkający przy Kondratowicza chciałbym by w przyszłości ul.Św.Wincentego od ronda żaba do Kondratowicza miała po 2 pasy ruchu.... kolejna sprawa to Metro... które mogło by spowodować zmniejszenie sie ruchu samochodowego w porannych godzinach.... gdyż rondo żaba jest totalnie nieprzejezdne w rannych godz. w stronę pragi ... pozdrawiam wszystkich bródniaków Odpowiedz Link
magdzik1 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 02.02.06, 16:17 konsuag napisała: > Ten bazarek przy kondratowicza > to tez jakas porazka:szopy jedna przy drugiej, ze odechciewa mi sie tam > wchodzic. A co ty chcesz od tego bazarku? Szembeka to to może nie jest, ale zawsze można kupić świetne warzywa, owocę, drób i mięso, domowe ciasto. Trzeba tylko wiedzieć gdzie. Wędlinę od lat kupuję u jednego pana i nie wyobrażam sobie, że mogłabym kupować gdzie indziej! Odpowiedz Link
mizar2 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 06.02.06, 08:46 Brak mi odpowiedniej ilości pojemników do segregowania odpadów, oczywiście regularnie opróżnianych ale przez odpowiednie służby a nie okolicznych nurków. Odpowiedz Link
accord01 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 12.02.06, 01:29 Mieszkańcom Bródna najbardziej jest bark mostu na Tarchomionie. Odpowiedz Link
sloggi Re: Czego nam brak na Bródzienku? 12.02.06, 01:33 accord01 napisał: > Mieszkańcom Bródna najbardziej jest bark mostu na Tarchomionie. O tak, a jeszcze bardziej tego w Kwidzynie. Odpowiedz Link
magoo_king Re: Czego nam brak na Bródzienku? 12.02.06, 14:17 Jednak zgodzę się z tym mostem, jak to by ułatwiło przeprawę przez "Grota" hmmm <marzyciel>. Odpowiedz Link
accord01 Re: Czego nam brak na Bródzienku? 12.02.06, 23:51 Dzięki magoo_king, Ty przynajmniej skumałeś przesłanie... -- In God we trust, all the others pay cash!! Odpowiedz Link