akavi 07.02.06, 10:34 Przeprowadzam się na Bródno i poszukuję dobrego pediatry dla dziecka. Jeżeli macie jakiś sprawdzonych, to poprosze o adres. Widziałam, że jest na Łojewskiej. Znacie tą przychodnię? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jgas Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 07.02.06, 20:10 Znamy. Przychodnię na Łojewskiej omijaj z daleka! Szkoda słów... Polecam poradnię Zdrowie przy Kondratowicza na I p. Odpowiedz Link
akavi Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 09.02.06, 12:21 ojej, a juz chciałam tam zapisać siebie i swoje dziecko. Czemu tak bardzi ja odradzasz? A ta przychodnia Zdrowie to w którym miejscu Kondratowicza? Czy tam w budynku gdzie jest Kredyt Bank? Odpowiedz Link
pytanie8 Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 09.02.06, 13:06 > Znamy. Przychodnię na Łojewskiej omijaj z daleka! Szkoda słów... > Polecam poradnię Zdrowie przy Kondratowicza na I p. Czy możesz napisać coś więcej o przychodni na Łojewskiej? Czy masz złe doświadczenia z pediatrami czy z innymi lekarzami w tej przychodni? Pytam, bo też mam problem z pediatrą dla mojej półrocznej pociechy... Odpowiedz Link
dimanche Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 23.02.06, 14:10 Na Łojweskiej lekarz przepisal mi nie ten lek, a w ogole wizyta trwala ok. 4 minut - szkoda gadac! Straszne! Przenioslam sie na Rembielińską - jest nieco lepiej. Odpowiedz Link
jgas Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 09.02.06, 15:59 Moja rodzina korzysta z przychodni dla dorosłych na Łojewskiej, a kiedyś też z pediatrycznej. Spostrzeżenia z 2005 roku są takie: 1. Organizacja pracy - fatalna! Nie ma numerków, nie można zapisać się przez telefon. W okresach kiedy wiele osób choruje, kolejki pod rejestracją ustawiają się o 6 rano. 2. Lekarze. Często się zmieniają (moja mama w ciągu kilku lat leczyła się chyba u ośmiu). Oszczędzają na pacjentach - nie licz na jakiekolwiek skierowanie na badania, do specjalistów itp. 3. Kiedy postanowiłem się od nich wypisać, zażądali ode mnie BEZPRAWNIE 35 zł za wydanie dokumentacji medycznej - na co się leczyłem itp. To tylko najważniejsze argumenty przeciw korzystaniu z przychodni na Łojewskiej Natomiast poradnia Zdrowie jest przy Kondratowicza, między Chodecką a pizzerią Dominium. Pawilon, w którym na parterze jest m. in. sklep mięsny Duda, obuwniczy Ambra, totolotek, apteka etc., a na górze - sympatyczna i dobrze zorganizowana przychodnia. Na koniec argument nie do przebicia: w hallu tej przychodni stoi wielkie akwarium z rybkami - dzieci uwielbiają koło nich przesiadywać )) Odpowiedz Link
akavi Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 10.02.06, 10:51 jeżeli chodzi o akwarium...pzrekonuje mnie to bardzo.Mój mąż i moje dziecko są hobbystami akwarytycznymi ))))). Myślę, że spróbuję w tej przychodni na Kondratowicza. A czy polecasz jakiegos konkretnego pediatrę, takiego który tłumaczy rodzicom dlaczego przepisuje takie a nie inne leki i umie rozmawiać i nie leczy wkółko tym samym syropkiem tylko stara sie cos nowego znaleźć i nie trzeba mu sugerować co ma dziecku przepisać? Z góry dziękuję za odpowiedź i dziękuje za opinie. Odpowiedz Link
pytanie8 Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 13.02.06, 14:33 W poprzednich wątkach na temat pediatrów na Bródnie wiele osób polecało dr Sokołowską z poradni "Zdrowie". Zadzwoniłem tam, żeby wybadać grunt przed ewentualnymi przenosinami i dowiedziałem się, że ta pani doktor już tam nie pracuje. Czy ktoś może polecić jakąś inną lekarkę z tej poradni? Odpowiedz Link
kecay-balk Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 10.02.06, 09:20 Moje dzieci leczą się w przychodni na Łojewskiej - ostatnio jesteśmy tam niestety (bo wciąż chorują) bardzo częstymi gośćmi. Nie ma problemu z telefonicznym zapisaniem dziecka na jakąkolwiek godzinę - często chodzę z nimi nawet po godz. 20.00. Nigdy nie miałem również problemu z uzyskaniem jakiegokolwiek skierowania. Co do pediatrów - nie chcę się wypowiadać - są lepsi i gorsi tak jak wszędzie. Myslę, że złe opinie na temat tej przychodni są mocno przesadzone. Odpowiedz Link
akavi Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 10.02.06, 10:53 Hm, to wszystko bardzo komplikuje sprawę, bo wasze opinie sa tak różne..Rozumiem, że każdy ma inne zdanie, bo każdy ma inne wymagania. A wjakim wieku sa Twoje dzieci, bo mój synek ma 4 latka. Odpowiedz Link
ania.zalogowana Re: informacja, która może pomóc w wyborze... 10.02.06, 14:09 Przychodnia na Łojewskiej ma własny dyżur nocny i świąeczny, dla "Zdrowia" dyżury sobotnio-niedzielne, nocne i świąteczne realizuje przychodnia na Dąbrowszczaków... Odpowiedz Link
akavi Re: informacja, która może pomóc w wyborze... 10.02.06, 18:15 jak mam rozumieć zwrot "na Zdrowie" ? Odpowiedz Link
kecay-balk Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 13.02.06, 15:52 Jedno dziecko ma prawie roczek, drugie prawie trzy. Wczoraj (niedziela wieczór) mieliśmy z jednym problem - telefon na Łojewską i... doktor był o 23. Odpowiedz Link
epilogue Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 11.02.06, 14:34 ja należałam do łojewskiej dorosłej przez ok 2 lata i mam złe doświadczenia- lekarze robią łaskę, nie móiąc o zapracowanych nieustająco paniach z rejestracji - jak byłam w ciąży i miałam przeziębienie nie mogłam się dostać do lekarza pierwszego kontaktu,bo rejestratorka miała priorytet-wypełnione druki w 3 egzemplarzach,których nie mogła znaleźć pod moim nazwiskiem a które wypełniałam 6 mcy wstecz (bo to takie skomplikowane że kiedyś byłam zameldowana na nowolipkach a teraz tytaj!) moje dziecko też zarejestrowałam na łojewskiej (zlenistwa przyznaję) ale narazie nie mam zastrzeżeń można się dodzwonić i umówić na wizytę nawet w sytuacji alarmowej 1 godz przed chodzimy do dr Pawliszak-kierowniczki poradni, nie narzekam, ma dobry kontakt z dziećmi, wiedzy nie podważam bo się nie znam,mogę mieć tylko przeczucia kilka rzecz mnie zastanawiało (inna na dyżuże sobotnim mówiła inaczej) ale generalnie nie jest źle Odpowiedz Link
akavi Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 12.02.06, 21:19 epilogue napisała: > ja należałam do łojewskiej dorosłej przez ok 2 lata i mam złe doświadczenia- > lekarze robią łaskę, nie móiąc o zapracowanych nieustająco paniach z > rejestracji - jak byłam w ciąży i miałam przeziębienie nie mogłam się dostać do > > lekarza pierwszego kontaktu,bo rejestratorka miała priorytet-wypełnione druki w > > 3 egzemplarzach,których nie mogła znaleźć pod moim nazwiskiem a które > wypełniałam 6 mcy wstecz (bo to takie skomplikowane że kiedyś byłam zameldowana > > na nowolipkach a teraz tytaj!) > > moje dziecko też zarejestrowałam na łojewskiej (zlenistwa przyznaję) ale > narazie nie mam zastrzeżeń > można się dodzwonić i umówić na wizytę nawet w sytuacji alarmowej 1 godz przed > chodzimy do dr Pawliszak-kierowniczki poradni, nie narzekam, ma dobry kontakt z > > dziećmi, wiedzy nie podważam bo się nie znam,mogę mieć tylko przeczucia > kilka rzecz mnie zastanawiało (inna na dyżuże sobotnim mówiła inaczej) ale > generalnie nie jest źle >dziękuję za odpowiedź, jeżeli chodzi o zapisanie się "z lenistwa", to powiem Ci, że ta przychodnia jest bardzo blisko mojego domu(to mnie kusi własnie), a jak dziecko jest naprawdę chore to mimo wsszystko odległośc przychodni ma duże znaczenie, szczególnie jak nie ma sie pod ręką samochodu, albo jak sama jesteś w domu i nie wiesz co zrobić. Mój mąż bardzo dużó pracuje i zazwyczaj to ja zajmuję się dzieckiem i wiem co oznacza droga do przychodni z małym dzieckeim w duży mróz albo jak leje deszcz pozdrwaiam. Możeby zapisać się do dwóch???? Hmm Odpowiedz Link
epilogue Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 13.02.06, 10:30 też myślałam o dwóch) ale praktyki nie mam ja aktualnie nigdzie nie jestem zapisana (korzystam z enelmedu na zaciszu w ramach pakietu służbowego) a z przeziębieniem radzę sobie jakoś sama też mam na łojewską blisko-jeden przystanek, poza tym jak narazie mój jeszcze nie chodzi więc ważne jest dla mnie wjechanie wózkiem do środka a do tej "zdrowie" na górę to nie wiem jak jest rozwiązane (albo bredzę i to nie jest na górze) Odpowiedz Link
lulastars Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 13.02.06, 17:27 Ja moge polecić Panią dr. Szafrańską w przychodni na Rembielińskiej. Innych pediatrów tam nie polecam, bo nie znam. Ale odradzam dr. Karkoszkę, jej zachowanie podczas wizyty przekracza wszelkie pojęcie. Niedosyć, że wiecznie niezadowolona to czyta gazetkę i nie przejumje się małymi pacjentami. Generalnie przychodni na Rembielińskiej nie polecam, jedynie Panią dr. Szafrańską. (kierownik poradni dla dzieci). Odpowiedz Link
akavi Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 13.02.06, 22:16 epilogue napisała: > też myślałam o dwóch) ale praktyki nie mam > ja aktualnie nigdzie nie jestem zapisana (korzystam z enelmedu na zaciszu w > ramach pakietu służbowego) a z przeziębieniem radzę sobie jakoś sama > też mam na łojewską blisko-jeden przystanek, poza tym jak narazie mój jeszcze > nie chodzi więc ważne jest dla mnie wjechanie wózkiem do środka a do > tej "zdrowie" na górę to nie wiem jak jest rozwiązane (albo bredzę i to nie > jest na górze) Ale te dyżury nocne bardzo mnie przekonują do zapisania na Łojewską, bo z doswiadczenia wiem, że dobrze jest miec pod ręką lekarza na dyżurze. A to, że lekarz przyjechał do dziecka tak późno jest bardzo poważnym argumentem. pozdrawiam Odpowiedz Link
anka75 Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 14.02.06, 20:41 Jeśli coś się dzieje z kimś z Twojej rodziny, to bez względu na to, gdzie jest się zarejstrowanym w nocy ( i w święta pewnie też) przyjeżdża, podejrzewam, że z Łojewskiej właśnie, pogotowie bródnowskie, tel.811 42 96. Raz musiałam skorzystać i czekałam niecałe 10 min. a lekarz, który przyjechał był kompetentny i rzeczywiście nam pomógł.Nie musisz więc przy zapisie kierować się tym, czy w danej przychodni jest nocna pomoc lekarska. Odpowiedz Link
akavi Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie-SUPER 15.02.06, 08:41 anka75 napisała: > Jeśli coś się dzieje z kimś z Twojej rodziny, to bez względu na to, gdzie jest > się zarejstrowanym w nocy ( i w święta pewnie też) przyjeżdża, podejrzewam, że > z Łojewskiej właśnie, pogotowie bródnowskie, tel.811 42 96. Raz musiałam > skorzystać i czekałam niecałe 10 min. a lekarz, który przyjechał był > kompetentny i rzeczywiście nam pomógł.Nie musisz więc przy zapisie kierować się > > tym, czy w danej przychodni jest nocna pomoc lekarska. No własnie, jak wczoraj w poniedziałek byłam w tej przychodni, to widziałam karetkę na tyłach, teraz juz wiem skąd ona tam sie wzięła. Dziękuje bardzo za numer, to bardzo przydatna informacja. Odpowiedz Link
aktia Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 18.02.06, 22:15 Ta przychodnia na kondratowicza-Zdrowie- jest odpłątna? Odpowiedz Link
kajan13 Zdrowie 18.02.06, 22:49 Zdrowie ma podpisana umowę z NFZ. Teraz się nieco zmieniło - dzieci są na parterze - tel do rejestracji dzieciowej: 353 41 51, do dorosłej: 675 89 85 i 675 99 18. Ja polecam pediatrę - dr Iwonę Janiszewską. Odpowiedz Link
machara Re: Zdrowie 24.02.06, 18:48 na Łojewskiej leczyłam się od zawsze. najpierw moja mama ze mną tam chodziła a teraz ja przychodzę tam ze swoimi dziećmi. problemem jest dostanie się do wybranego wczesniej lekarza w tym samym dniu. moje dzieci są zapisane do Pawliszak i nigdy nie ma do niej miejsc na ten sam dzień. trochę to słabe ale trudno. zaletą napewno była bliskość tej przychodni (kilkaset metrów). Piszę była, bo już tam nie mieszkam ale nadal tam przyjeżdżam. a najlepszy lekarz przyjmuje w Markach, prywatnie co prawda ale dużo nie bierze ok. 40 zł a jak dwoje dzieci to też 40. Jest świetna i w zasadzie zawsze trafia z lekarstwami i diagnozą Odpowiedz Link
olida Re: Zdrowie 22.03.06, 22:08 No więc ja się właśnie wynoszę ze Zdrowia.. Byłam tam zarejestrowana rok czasu (gdy urodził sie moj synek) i niestety jest coraz gorzej. Odkąd przenieśli rejestrację na dół, kompletnie nie można się tam dodzwonić. Jest jedna linia i jedna osoba do odbierania telefonów i zapisywania tych co przyszli, więc nie odbiera telefonow. Ostatnio byłam w tej sprawie u szefa przychodi i powiedział, że nic z tym nie zrobią i już. W zeszłym tygodniu dzwoniłam tam od poniedziałku i próbowalam zapisać się do dzieci zdrowych na obejrzenie blizny po gruźlicy. Dzwonilam myjąc zęby, bioroąc prysznic, jedząć śniadanie - nic z tego. W końcu w środę poszłam to kierownika... No i odeszła Sokołowska (teraz pracuje w Enelmedzie w Arkadii - tak słyszałam). Dla mnie Fedor kompletnie odpada (własnie teraz u niej byłam, była kompleteni niezainteresowana dzieckiem), Mateja czy cos takiego jak dla nie nie jest dobra, miała u nas dużą wpadkę, zostaje jeszcze Stanczak, ale weź i się do niej dostać, masakra.. Naprawdę nie polecam tej przychodzi obecnie, może kiedys jak cos się zmieni. Acha, do dzieci zdrowych nie mogłam się dostac, bo mieli CZTERY numerki dziennie.. A na szczepionkę też nie można zapisać sie wcześniej.. Więc wisisz na telefonie (bez skutku) albo idziesz tam sterczec o 7:30. Rewelacyjna perspektywa dla pracujących ludzi. Sorki, ale już się porządnie na nich wkurzyłam Odpowiedz Link
olida Re: kogo polecicie z Łojewskiej? 22.03.06, 22:09 wiem, że Pawliszak jest dobra, ale do niej tłum. Czy jest ktoś inny kogo możecie polecić, albo przynajmniej odradźcie beznadziejnych!! Odpowiedz Link
akavi Re: kogo polecicie z Łojewskiej? 22.03.06, 22:29 Twoja opinia dotycząca przychodni Zdrowie ułatwiła mi wybór, teraz już wiem, że zapiszę się na Łojewską. Życze powodzenia w poszukiwaniach. Moje dziecko leczyło się do tej pory u Beaty Cicheckiej(Bonder Medica przy Grójeckiej), ale ostatnio i ta lekarz odeszła z przychodni i ślad po niej zaginął..cięzko jest znaleźć idealnego pediatrę ...niestety Odpowiedz Link
kilovolt Re: kogo polecicie z Łojewskiej? 22.03.06, 23:05 Zapomniałaś jeszcze wspomnieć o dr Janiszewskiej w "Zdrowiu" i ona chyba należy do tych najlepszych. W każdym bądź razie moja żona pracuje właśnie na Łojewskiej ale z dzieckiem chodzimy do "Zdrowia" bo jak twierdzi u siebie nie widzi tam dobrych pediatrów. Co do "Zdrowia" to żeby zapisać się to najprościej jest oczywiście tam powędrować, jak zjawiam się ok. 8:00 to numerek raczej bez problemu dostanę. Odpowiedz Link
pytanie8 Re: kogo polecicie z Łojewskiej? 23.03.06, 09:03 olida napisała: > wiem, że Pawliszak jest dobra, ale do niej tłum. Czy jest ktoś inny kogo > możecie polecić, albo przynajmniej odradźcie beznadziejnych!! My chodzimy do dr Pawliszak. Myślę, że ma dobre podejście do dzieci. Zastrzeżenie tylko jedno - bardzo często się gdzieś śpieszy, nie ma czasu wysłuchać pytań młodych rodziców, no i przez to bywa niemiła. Pewnie można to jakoś wytłumaczyć - ma pod opieką dużo dzieci i jeszcze na dodatek jest kierownikiem przychodni - ale chciałoby się czegoś innego. Chodziliśmy też do dr Łusakowskiej - bez rewelacji, ale i bez większych zastrzeżeń. Zdaje się że pracuje tu od niedawna. Odpowiedz Link
hanna26 Re: kogo polecicie z Łojewskiej? 03.04.06, 01:50 A ja mam dwie córki i starsza jest ciągle jeszcze zapisana na Łojewskiej, a młodsza już na Kondratowicza, w przychodni Zdrowie. Dawno juz bym przepisała tę starszą do "Zdrowia", ale ostatnio (odpukać, puk puk!!) nie choruje, więc ciągle zapominam... Faktem jest, że do "Zdrowia" dodzwonić się jest bardzo trudno, ale dla mnie to nie jest w ogóle problem. Znam mniej więcej godziny pracy mojej lekarki, więc gdy się coś się dzieje, po prostu idę bez żadnego numerka. Tam jest tak przyjęte, że wchodzą zarówno osoby z numerkami, jak i bez. Jeszczemi mi się nie zdarzyło, żeby moja mała nie została przyjęta. Czekać tez zwykle nie trzeba długo. Natomiast zdarzyło mi się ponad dwa lata temu, że pani dr Pawliszak nie przyjęła mojej cięzko chorej, dziesięciomiesięcznej wtedy córki, poniewaz nie była ona tego dnia zapisana. Ledwo ją wtedy zdołaliśmy z mężem ubłagać, żeby zerknełana wyniki moczu. Zobaczyła je, mruknęła "to się nadaje do szpitala", wypisała szybko skierowanie i zatrzasnęła drzwi. Brrr. Dobrze że od tego czasu nie widzieliśmy tej baby. Ze dwa razy bylismy u pani Łysakowskiej, jest niezła. O innych "urokach" Łojewskiej nawet nie chce mi się wspominać. Jak ktoś będzie zainteresowany, opowiem. Brrr. Nie polecam tej przychodni. Chociaz w "Zdrowiu" ostatnio rzeczywiście coraz większy tłok. Odpowiedz Link
panda74 Re: kogo polecicie z Łojewskiej? 03.04.06, 10:16 Ja od samego początku chodzę z córką do dr Ognik - moim zdaniem jest bardzo miła i profesjonalna. Jestem z niej bardzo zadowolona. Ale prawdą jest, że na Łojewskiej bardzo trudno dostać numerek, więc ostatnio się wycwaniłam i po prostu chodzę do przychodni bez zapisu i mówię, że dziecko ma wysoką temperaturę (co zresztą zawsze jest prawdą). Chcąc nie chcąc zawsze nas przyjmują. Odpowiedz Link
akavi Re: kogo polecicie z Łojewskiej? 10.04.06, 07:42 kurcze no..dziewczyny, utrudniacie sprawę. Mój synek jest aktualnie chory, ale ze wzgledu na to, że dopiero sie przeprowadziliśmy, to jeszcze chodzimy (jeździmy) do starej przychodni na ochocie. Nie lubię takich zmian niestety Tzn zmainy lekarzy oczywiscie Odpowiedz Link
machara namiary na Marki 10.04.06, 10:27 dr Czech Dorota, tel. 781 23 69, nie trzeba się zapisywać. wystarczy pojechać w pon, srodę lub piątek w godz. 17-19. a w nagłych wypadkach wystarczy zadzwonić i spytać czy można przyjechać np. w weekend. adres Jacka Soplicy 10 Marki. wizyta do kwota rzędu 40 zł. ja tak płaciłam za dwoje dzieci. a lekarka jest naprawdę dobra. polecam Odpowiedz Link
anpako Re: namiary na Marki 13.04.06, 22:39 A propos prywatnych wizyt. Słyszałam że dr Janiszewska ze Zdrowia ma gdzies na Białołece swój gabinet. Czy ktoś wie jakie są stawki i generalnie co sądzicie o tej doktor?A Odpowiedz Link
aeiou1 Re: Szukam przychodni i pediatry na Bródnie 15.04.06, 22:35 Moje dziecko ma 6 lat i od ponad 2 lat należymy do przychodni na Łojewskiej i myslę ,ze jest to dobry wybór. Chodzimy do doktor Pawliszak. Nigdy nie mieliśmy problemu z zapisaniem się na wizytę. Wcześniej należeliśmy do przychodni Zdrowie ale cieżko się tam dodzwonić , poczekalnia przed gabinetem jest koszmarna (a przynajmniej była dwa lata temu),mało miejsca a poza tym obok gabinety lekarzy inernistów .No i oczywiście odległość .Znacznie bliżej mam na Łojewską a to duży plus jeśli trzeba zanieść /zaprowadzić dziecko z gorączka. Odpowiedz Link